Το Σάββατο 30/3 ανοίγει το Μπεγίρι στο Ρέθυμνο

beyiriposter2Αυτό το Σάββατο 30/3 είναι η επίσημη έναρξη για το Μπεγίρι με γιορτή, μαγειρέματα με πρώτες ύλες από αυτά που διατίθενται στο μαγαζί (λαχανικά, όσπρια, δημητριακά, ρύζια, σάλτσες κ.ά.).

Αν και ανοιχτά από το πρωί  από τις 4μ.μ. και μετά είστε όλοι ευπρόσδεκτοι να έρθετε να δοκιμάσετε αυτά που  οι Μπεγίριδες θα έχουν ετοιμάσει, να γνωρίσετε από κοντά τους παραγωγούς και μεταποιητές που συνδράμουν στην προσπάθεια.

Παντοπωλείο-Μανάβικο “Το μπεγίρι“, Κατεχάκη 16, πεζόδρομος Φορτέτζα


http://toxalikouti.org/

Το Μπεγίρι είναι το νέο μέλος του συνεταιρισμού για την αλληλέγγυα οικονομία ¨το Κιβώτιο¨ και βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Χαλικούτι (Κατεχάκη 3). Από κοινού τα δύο εγχειρήματα φιλοδοξούν να αποδείξουν με απτό τρόπο ότι η αυτοδιαχείριση και η αλληλεγγύη δεν είναι έννοιες που αιωρούνται ως ευσεβείς πόθοι, αλλά ο μοναδικός  δρόμος για την  ανάκτηση της αξιοπρέπειας.

Χωρίς να τρέφουμε αυταπάτες , θεωρούμε πως ο σπόρος του καινούριου κόσμου οφείλει να ενυπάρχει μέσα στον παλιό και ότι, εάν θέλουμε κάποτε να αλλάξουμε αυτό τον κόσμο, είναι ανάγκη από σήμερα να προετοιμαζόμαστε και στο υλικό αλλά και στο ανθρώπινο επίπεδο. Έτσι  μαθαίνουμε εμείς οι ίδιοι να λειτουργούμε «εδώ και τώρα» στο μέτρο των υποκειμενικών δυνατοτήτων μας και των ασφυκτικών αντικειμενικών συνθηκών, κατά πώς ευαγγελιζόμαστε ότι θα λειτουργούμε αύριο.

Καλωσορίζουμε λοιπόν το Μπεγίρι στο συνεταιρισμό και στις πολλές μάχες που έχουν να δοθούν μέχρι την τελική αναμέτρηση με διακύβευμα την πολυπόθητη  έφοδο στον ουρανό…