Ενώ 1ος ο ιρανός πολιτικός μετανάστης επέστρεψε στα Προπύλαια και συνεχίζει την απεργία πείνας μαζί με τους υπόλοιπους ο 3ος απέργος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

apergosΠαρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009 : το βράδυ, ακόμα ένας από τους πολιτικούς πρόσφυγες και απεργούς πείνας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο επειδή κατέρρευσε. Χτες το πρωί, κλιμάκιο των Γιατρών του Κόσμου ήρθε στα Προπύλαια για να τους εξετάσει και του επέστησαν την προσοχή για σοβαρό κίνδυνο νεφρικής ανεπάρκειας. Οι γιατροί τον κράτησαν στο νοσοκομείο σήμερα το βράδυ και αύριο θα ξέρουμε νεότερα για την κατάστασή του.

Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2009 : Έφυγε με δική του απόφαση επειδή οι γιατροί τον πίεζαν να φάει. Μετά από εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι το αίμα του είναι ασυνήθιστα αραιό και ότι το ένα του νεφρό δυσλειτουργεί. Ο ίδιος επέστρεψε στα Προπύλαια και συνεχίζει την απεργία πείνας.

Kυριακή 15 Νοεμβρίου 2009 : Απόψε, στις 11.30 το βράδυ, και τρίτος απεργός πείνας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Έχει έντονες ζαλάδες, αστάθεια και δυνατούς πόνους στην καρδιά. Η αριστερή πλευρά του σώματος του έχει μουδιάσει καθώς το σώμα του δεν αιματώνεται σωστά και δε μπορεί να κινήσει το χέρι και το πόδι του.

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009 : Ο απεργός πείνας που είχε μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό χτες γύρισε σήμερα στα Προπύλαια και συνεχίζει την απεργία πείνας. Στο νοσοκομείο οι γιατροί δεν του έδιναν σημασία και δεν του μίλαγαν αγγλικά αλλά ελληνικά που δεν ξέρει. Του έκαναν απλώς μια ένεση και του πήραν αίμα. Δεν του έβαλαν καν ορό, παρόλο που ήταν αφυδατωμένος από την απεργία. Ο ίδιος έφυγε από το νοσοκομείο μόνος του προτού βγουν τα αποτελέσματα της εξέτασης αίματος, για λόγους αξιοπρέπειας γιατί, όπως μας είπε, οι γιατροί του συμπεριφέρονταν πολύ άσχημα. Να σημειωθεί πως όσες φορές έχουμε καλέσει το Ε.Κ.Α.Β. για να παραλάβει απεργό πείνας από τα Προπύλαια, στέλνουν ασθενοφόρο μετά από πάνω από 1-2 ώρες και μετά από πολλά τηλεφωνήματα.

σχετικό άρθρο  στο κεντρικό θέμα

πηγή : http://iranianrefugeesfromtipf.blogspot.com/