Επίθεση φασιστών χθές στην Βίλλα Αμαλίας που αποκρούστηκε


Μετά και την επίσημη υποστήριξη της κυβέρνησης στον αγώνα ενάντια στους μετανάστες των Χρυσαυγιτών, με την σημερινή επίσκεψη του Μαρκογιαννάκη και τη συνομιλία μαζί τους, οι φασίστες την έπεσαν στην κατάληψη Βίλλα Αμαλίας.Φυσικά δεν πλησίασαν καν, από απόσταση 50 μέτρων εκτόξευσαν κανά 2 μολότοφ και καπνογόνα.
Οταν οι σύντροφοι άρχισαν να τους κυνηγούν, εμφανίστηκαν τα ΜΑΤ και οι Δέλτα για να προστατεύσουν τους χρυσαυγίτες. Τα φασιστοειδή απέτυχαν να τραυματίσουν σύντροφο ή συντρόφισσα παρά τις μολότοφ και τις φωτοβολίδες.Κυνηγήθηκαν και η “μεγάλη επιτυχία” τους ήταν ότι κατάφεραν να διαφύγουν και να επιστρέψουν στην αγκαλιά των ΜΑΤ.
2ον.Άφησαν πίσω αρκετά από τα μέσα επίθεσης καθώς και πολύτιμες πληροφορίες εξαιτίας του πανικού τους.
3ον.Η επίθεση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί απλώς παρακρατική.Η παρουσία του Μαρκογιαννάκη αμέσως μετά την αποτυχημένη επίθεση,αναδεικνύει που στηρίζεται η φασιστο-επιτροπή καθώς και την αποτυχία της.Το επίσημο κράτος βγαίνει μέσω του Μαρκογιαννάκη μπροστά,γιατί το “ανεπίσημο” – οι παρακρατικοί-απέτυχε στον ρόλο του.
4ον.Μετά και την,την απόκρουση του παρακράτους και το ξεμπρόστιασμα του ρόλου του κράτους στην προχθεσινή πορεία,μετά και την υποτονική σημερινή διαδήλωση της αριστεράς,γίνεται κατανοητό ότι η μόνη υπαρκτή κινηματική δυναμική που μπορεί να αντιπαρατεθεί με σθένος στις κρατικές επιλογές,είναι αυτή των αναρχικών,των αντιεξουσιαστών,των αντιστεκόμενων που δεν καθορίζονται από τις συστημικές επιλογές της αριστεράς(ακόμα και αν η πολιτική ταυτότητά τους,είναι αυτή του αριστερού.)
5ον.Η μαζικότητά μας μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι.Απαιτείται ωστόσο περισσότερη οργάνωση τώρα παρά ποτέ.Οι παρέες να γίνουν πυρήνες οι μεμονωμένοι σύντροφοι και συντρόφισσες να στηρίξουν τα υπαρκτά εγχειρήματα και συλλογικότητες του αγώνα ή να δημιουργήσουν καινούρια δικά τους,ο κάθε ένας από εμάς να προετοιμαστεί να δράσει(το τελευταίο βέβαια ήδη δρομολογείται) απέναντι σε κάθε πιθανή κατασταλτική -κρατική ή παρακρατική- επίθεση.(πηγή :http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1056072)


…και επισήμως πια η κυβέρνηση στο πλευρό των νοσταλγών του χίτλερ, χρυσαυγίτες.

Στην φωτογραφία απεικονίζεται ο υφυπουργός υπεύθυνος για την Δημόσια Τάξη, και εισαγγελέας της Χούντας, του οποίου το όνομα ανακατεύτηκε τελευταία και με τους συλλληφθέντες για την απαγωγή Παναγόπουλου, ο οποίος παίρνει τους διευθυντές των εφημερίδων και κλαίγεται να μη τον συνδέουν, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

O Mαρκογιαννάκης χτες το βράδυ, και μετά την επίθεση συντρόφων σε φασίστες της συμμορίας στην πλ. Αττικής, και ενώ οι φασίστες ήταν συγκεντρωμένοι στον Αγ. Παντελήμονα περιμένοντας αδίκως την πορεία των αριστερών, επισκέφτηκε την πλατεία Αττικής αρχικά, για να συνδράμει τους χτυπημένους παρακρατικούς και κατόπιν πέρασε από τον Αγ. Παντελήμονα για να δώσει το ΟΚ στους χρυσαυγίτες για την επίθεση στην κατάληψη της Βίλλας.

Πιο επίσημα δεν γίνεται λοιπόν. Η κυβέρνηση έδωσε και επίσημα το ΟΚ για τις επιθέσεις των φασιστών, και 20 λεπτά αργότερα είχαμε επίθεση με μολότοφ στην κατάληψη Βίλλα Αμαλίας που βρίσκεται 3 στενά από την πλατεία Αγ. Παντελεήμονα.(πηγή :http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1056299)

  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ VILLA AMALIAS

Στις 9/07/09, γύρω στις 23:30 και ενώ στην αυλή της κατάληψης VillaAmalias είχε μόλις ολοκληρωθεί προγραμματισμένη θεατρική παράσταση, μια ομάδα 15-20 φασιστοχούλιγκαν ξεκίνησε από τον Άγιο Παντελεήμονα και μέσω της οδού Φυλής, επιτέθηκε με βόμβες μολότωφ, φωτοβολίδες και καπνογόνα προς την κατάληψη. Σύντροφοι και συντρόφισσες απαντήσαμε στην επίθεση και τους τρέψαμε σε φυγή, αναγκάζοντας τους να γυρίσουν στην πλατεία του Αγ.Παντελεήμονα, ενώ προηγουμένως και πάνω στην βιασύνη τους, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν μια τσάντα με τρεις βόμβες μολότωφ. Όταν επέστρεψαν στη θαλπωρή των αστυνομικών δυνάμεων και μέσα σε φιλικό κλίμα, προέτρεπαν τα ματ να αναλάβουν εκείνοι δράση…Ας σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη επίθεση πραγματοποιήθηκε μισή ώρα μετά την επίσκεψη του αρχισερίφη Μαρκογιαννάκη στην εν λόγω πλατεία, όπου και χαριεντίστηκε με τους ρατσιστές κάτοικους και καταστηματάρχες, και τους παρακρατικούς νεοναζί. Όλα αυτά 2 μέρες μετά την απροκάλυπτη και αναβαθμισμένη συνεργασία κράτους και παρακράτους, που κινήθηκαν συντονισμένα έτσι ώστε να παρεμποδίσουν τη διέλευση από τον Άγιο Παντελεήμονα της μαζικής διαδήλωσης 2.500 ατόμων ενάντια στο σύγχρονο Απαρτχάιντ. Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους, ο πόλεμος μαίνεται…Εδώ είμαστε, όλα συνεχίζονται…

Κατάληψη VillaAmalias
Αχαρνών 80 κ Χέυδεν
10/7/09

http://www.villa-amalias.blogspot.com/

.