(((●))) Candia :: Alternativa : Κάτω τα ξερά σας απο την Κατάληψη Villa Amalias – Άμεση απελευθέρωση όλων των συντρόφων μας !

villa amaliasΣήμερα Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012 το πρωί, δυνάμεις των ΜΑΤ μαζί με εισαγγελέα εισέβαλαν στην κατάληψη Villa Amalias Αχαρνών & Χέϋδεν στην Αθήνα. Πρόσχημα τους για αυτή την κατασταλτική επιχείρηση ήταν μια “ανώνυμη καταγγελία”. Προσαγάγονται 8 σύντροφοι κ συντρόφισσες που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο και μεταφέρονται στη ΓΑΔΑ, όπου και κρατούνται. Αλληλέγγυοι σύντροφοι που κατευθύνονταν προς την περιοχή, προσήχθησαν από τις ομάδες δίκυκλης καταστολής, επίσης έγιναν και  προσαγωγές συντρόφων/σσων στο δημαρχείο αθηναίων, όπου βρέθηκαν για να παρέμβουν. Από την πρώτη στιγμή δεκάδες σύντροφοι και συντρόφισσες συγκεντρώθηκαν έξω από την κατάληψη όπου και βρίσκονται ως τώρα καλώντας σε αλληλεγγύη.

Η εξουσία γνωρίζει πολύ καλά πως όσο βαθαίνει η κρίση του καπιταλισμού, τόσο θα αυξάνεται, όχι μόνο η αντίσταση, αλλά και τα διάφορα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα δομών από τα κάτω. Τόσο πιο πολύ θα αρχίσει να αμφισβητείται η κυριαρχία τους. Τέτοια εγχειρήματα είναι και οι καταλήψεις. Ο αντιθεσμικός, αδιαμεσολάβητος και αυτοοργανωμένος χαρακτήρας των καταλήψεων, των στεκιών και κοινωνικών χώρων  που απλώνεται σαν ιστός σε όλες τις πόλεις, τρομάζει την κυριαρχία, γιατί αποτελούν σημεία αντίστασης στο υπάρχον σαθρό πολιτικό, οικονομικό και πολιτισμικό σύστημα. Είναι τόποι οργάνωσης μιας κοινωνίας που τάσσεται ενάντια στη “λογική” του κέρδους, της ιδιοκτησίας, της εξατομίκευσης και του κτηνώδους ανταγωνισμού. Είναι η συλλογική απάντηση των ανθρώπων που δεν δέχονται να σφαχτούν μεταξύ τους για το ποιός θα επιβιώσει, αλλά επιλέγουν το συλλογικό και την αυτοοργάνωση σαν πρόταση και πράξη. Εκφράζουμε την ολόθερμη αλληλεγγύη μας στους συντρόφους της Villa Amalias , τέτοιες επιθέσεις ενάντια στις καταλήψεις δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ  ΤΗΝ VILLA AMALIASΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ – ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΜΑΣ

(((●))) Candia :: Alternativa