Σαν εθελοντής στην υπηρεσία καθαριότητας Ρεθύμνου ο Θ. Γαλεράκης

Ύστερα από 75 μέρες απεργίας πείνας έξω από το Δημαρχείο Ρεθύμνου, ο Θεοδόσης Γαλεράκης επέστρεψε στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου όπου εργαζόταν αλλά ως εθελοντής προσωρινά και μέχρι να εξεταστεί η νέα αίτηση του για απονομή χάριτος, που φαίνεται ότι αυτή την φορά θα έχει θετικό αποτέλεσμα. Το υπουργείο Δικαιοσύνης, και ειδικότερα το Συμβούλιο Χαρίτων που σε πρώτη φάση είχε απορρίψει την αίτηση του Θ. Γαλεράκη που αφορούσε το στιγματισμένο ποινικό του μητρώο λόγω παραβάσεων στις οποίες είχε υποπέσει στο παρελθόν, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η μονιμοποίηση του στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου όπου εργάζεται επί χρόνια, ύστερα από την μαζική πολιτική αλλά και κοινωνική στήριξη προς το πρόσωπο του, τις παρεμβάσεις του δήμου, της Εκκλησίας, της νομαρχίας, των βουλευτών, ευαισθητοποιήθηκε και πρόθεση του είναι να δώσει τέλος στην ταλαιπωρία του υπαλλήλου. Φαίνεται όμως, αν ληφθούν υπ‘ όψιν και οι δηλώσεις του δημάρχου Γιώργου Μαρινάκη, ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να δώσει λύση στο πρόβλημα, έθεσε ως όρο την λήξη της απεργίας του εργαζομένου και την απομάκρυνση του από την είσοδο του δημαρχείου, ώστε να μην δοθεί η εντύπωση ότι τελεί… υπό πίεση.

«Ο Θεοδόσης Γαλεράκης, σε ένδειξη καλής θέλησης, αποχωρεί από το δημαρχείο και από την Δευτέρα θα είναι ως εθελοντής στην υπηρεσία καθαριότητας στην οποία ανήκει και οργανικά και ψυχικά. Μετά από τηλεφωνική συνεννόηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης και την σχετική ενημέρωση που έκανα στον Θεοδόση, θεωρώ ότι αυτή η απόφαση είναι σωστή διότι το υπουργείο, έθεσε ως όρο να σταματήσει κάθε ενέργεια η οποία θεωρείται μορφή πίεσης προς το υπουργείο, προκειμένου να ενασχοληθεί με το θέμα του» δήλωσε ο δήμαρχος ,προσθέτοντας:

«Αντιλαμβανόμαστε πως σκέφτονται οι υπηρεσιακοί παράγοντες εμείς ωστόσο είμαστε στο πλευρό του Θεοδόση γιατί πιστεύουμε ότι έχει απόλυτο δίκιο. Το πιστεύει όλη η κοινωνία γι αυτό ακριβώς και επί 75 μέρες υπήρχε αυτή η συμπαράσταση στο πρόσωπο του».

Φυσικά η ευαισθητοποίηση των παραγόντων του υπουργείου, είναι ολοφάνερο ότι οφείλεται στην κινητοποίηση του συνόλου των Ρεθυμνιωτών που όλο αυτό το διάστημα έχουν καταδικάσει την αναλγησία του κράτους έναντι ενός ανθρώπου που έσφαλλε στα 20 του χρόνια και εκείνο εξακολουθεί να τον τιμωρεί, αποκλείοντας τον εργασιακά ακόμα κι αν η μονιμοποίηση που διεκδικεί είναι μια θέση στην υπηρεσία καθαριότητας.

Αναφερόμενος στον μέχρι σήμερα χειρισμό του υπουργείου για το θέμα Γαλεράκη, ο κ. Μαρινάκης είπε: «Η πολιτεία θεωρώ ότι έκανε πραγματικά λάθος και πρέπει να το διορθώσει κάνοντας το καθήκον της τώρα. Δεν καταλογίζω κακή πρόθεση, θεωρώ όμως ότι οι παράγοντες του υπουργείου διαχειρίστηκαν ένα κρίσιμα ανθρώπινο θέμα κατά τρόπο αυστηρά υπηρεσιακό. Πρέπει να το ξαναδούν σ’ όλες του τις πτυχές, χωρίς να αγνοούν την τοπική κοινωνία».

Ο Θεοδόσης Γαλεράκης, εγκατέλειψε χθες το μεσημέρι την είσοδο του δημαρχείου, ευχαριστώντας όλους όσους τον στήριξαν και τον στηρίζουν ηθικά και οικονομικά στον αγώνα του, με την ελπίδα ότι θα γίνει δεκτή τις επόμενες μέρες η αίτηση χάριτος γεγονός που θα του επιτρέψει να συνεχίσει την εργασία του και να μονιμοποιηθεί σε αυτή.(πηγή :http://www.rethnea.gr/news/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=3295&cntnt01origid=15&cntnt01returnid=39)