Αποφυλακίζεται ο απεργός πείνας και δίψας Νίκος Κουνταρδάς

Με σημερινή απόφαση ( 17/6/09 ) του συμβουλίου εφετών στην Κομοτηνή παύει η προσωρινή κράτηση του Νίκου Κουνταρδά.

Ο Νίκος θα αφεθεί ελεύθερος αύριο όταν καταβληθεί η χρηματική εγγύηση 3000 ευρώ που ζητά το συμβούλιο. Στους νέους περιοριστικούς όρους υπάρχει εκ νέου η εμφάνιση του συντρόφου στο ΑΤ Ξάνθης μέσα στο πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα.

Ο αγώνας ιατρών, δικηγόρων και των αλληλέγγυων συλλογικοτήτων και ατόμων πέτυχε μια μικρή νίκη σήμερα. Ο Νίκος έχοντας περάσει από μια επίπονη διαδικασία αγώνα με απεργία πείνας και απεργίες δίψας σε λίγο καιρό θα είναι πάλι καλά και ανάμεσα μας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους διωκόμενους συντρόφους και συναγωνιστές.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ στους κρατούμενους της εξέγερσης.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ σε όλους μας.
(πηγή :http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1045625)

Υστερα από αγώνα που κράτησε έναν ολόκληρο μήνα! Από το Σάββατο 16 Μαίου αρνούνταν να πάρει τροφή και κατόπιν νερό, διαμαρτυρόμενος για την άδικη φυλάκισή του

Λεπτομέρειες για την αποφυλάκισή του και μήνυμα του ίδιου

Διαμαρτυρόμενος με το ύστατο μέσο κάθε φυλακισμένου, την ολική άρνηση τροφής και νερού, ο Νίκος Κουνταρδάς ζητά την ελευθερία του. Η αστυνομία τον συνέλαβε ισχυριζόμενη ότι δεν υπάκουσε στους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί, παρόλο που ο ίδιος εμφανίστηκε κανονικά στο τμήμα την 1η Μαϊου. Κατηγορείται για εμπρησμό ΑΤΜ, με μόνο «στοιχείο» την μαρτυρία αστυνομικού που είδε το αυτοκίνητο του, αλλα όχι τον ίδιο! Επιπλέον, έγινε εκδικητική μεταγωγή του δύο φορές μέσα σε μια μέρα, από την Ξάνθη αρχικά στην Κομοτηνή και κατόπιν στην Αμφισσα.

Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, και υπάρχουν φόβοι για μη αναστρέψιμες βλάβες στην υγεία του.

Ανακοίνωση της Κοινής Δράσης Αλληλεγγύης στον Νίκο Κουνταρδά.

(πηγή :http://indy.gr/features/se-krisimo-simeio-o-apergos-peinas-kai-dipsas-nikos-koyntardas)