Το Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών καλεί σε πορεία την Πέμπτη 22/10 στις 17:00 μ.μ. στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς εκφράζοντας την αντίθεσή του στην παράδοση του κοινωνικού χώρου Παπαδόπετρου.

ΚΑΛΕΣΜΑ

Το Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών καλεί σε πορεία την Πέμπτη 22/10  στις 17:00 μ.μ. στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς εκφράζοντας την αντίθεσή του  στην παράδοση του κοινωνικού χώρου Παπαδόπετρου.

Την 1η Ιούνη 2006, μετά από απόφαση του συλλόγου φοιτητών Πολυτεχνείου, γίνεται κατάληψη του κτιρίου Παπαδόπετρου με την συμμετοχή φοιτητών και  πλήθους κόσμου της χανιώτικης κοινωνίας παρά την προκλητική στάση των δυνάμεων των ΜΑΤ που είχαν καλεστεί από την πρυτανεία!

Μετά την κατάληψη το κτίριο λειτουργεί ως ανοιχτός αυτοοργανωμένος χώρος όπου έχει πραγματοποιηθεί πλήθος εκδηλώσεων του φοιτητικού συλλόγου, χώρος συνεύρεσης πολιτικών και πολιτιστικών ομάδων και συμβάλλει στους κοινωνικούς αγώνες της πόλης, όπως στην νικηφόρα απεργία πείνας των 15 μεταναστών τον Νοέμβρη του 2008.

Το κτίριο πριν από την κατάληψη στέγαζε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο επί δεκαετίες(!!!) και μετά είχε αφεθεί στην τύχη του… Δεν είδαμε το ενδιαφέρον της  πρυτανείας στο παραπάνω διάστημα και αυτό γεννά πολλά ερωτηματικά.

Είμαστε ενάντια σε κάθε μεθόδευση για “επανέλεγχο” του κτιρίου για επιχειρηματικές δραστηριότητες του Πολυτεχνείου, για τα συμφέροντα κάποιας πολυεθνικής εταιρίας ή κάποιου ιδιώτη και θεωρούμε εντελώς προσχηματικό το επιχείρημα ότι τι κτίριο μπορεί να αποτελέσει τη λύση του κτιριακού προβλήματος της σχολής Αρχιτεκτόνων.

Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το φοιτητικό κίνημα, το πανεπιστημιακό άσυλο και κάθε φωνή αντίστασης, σε εποχές καταστολής και ποινικοποίησης της ελεύθερης σκέψης και των κινημάτων, σε εποχές που οι παρακρατικοί δρουν ελεύθερα κάτω από την προστασία της αστυνομίας και επιδίδονται με ζήλο σε επιθέσεις εναντίον μεταναστών και αστέγων .

Η ώσμωση των φοιτητών με την κοινωνία ενεργοποιείται με πολιτιστικές και πολιτικές εκδηλώσεις και δράσεις καθώς και με την ουσιαστική συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες και στη δράση των κοινωνικών φορέων. Η παραπάνω προσφορά των φοιτητών στην κοινωνία είναι ένα από τα βασικά κριτήρια εκτίμησης της λειτουργίας ενός Πολυτεχνείου και όχι η δυνατότητά του να απορροφά κονδύλια και να προσφέρει βορά στις εταιρίες, φτηνό εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό και το κτίριο Παπαδόπετρου συμβάλλει τα μέγιστα σε αυτή την κατεύθυνση.

Κάτω τα χέρια από το κτίριο Παπαδόπετρου


Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων
Χ”Μιχάλη Νταλιάνη 5, Χανιά
E-mail: stekichania@gmail.com
Web: www.stekichania.gr