16 σχόλια

Μετάβαση στη φόρμα σχολίων

  1. Για τους ηθικούς αυτουργούς αυτού του κοινωνικού εγκλήματος που συντελείται εντός, εκτός και επι τα αυτά του κοινωνικού μας βίου, με τελευταία φωτοβολίδα κρότου-λάμψης τη δίωξη του δημοσιογράφου κ. Βαξεβάνη, τι να πούμε?!

    Όταν η Δικαιοσύνη στελεχώνεται με έγκριση και αξιολόγηση εκπορευόμενη από το υφιστάμενο νοσηρό πολιτικό σύστημα, με ελάχιστους βαθμούς ελευθερίας στη διάθεση των όποιων, έντιμων λειτουργών της, τι κάνομε? Είναι πρόδηλο ότι πρέπει να μιλάμε πλέον για πράξεις ή παραλείψεις προσώπων, με τα ονοματεπώνυμά τους, γιατί μέσα στο χάος της «Δημοκρατίας» μας, οι θεσμοί καθεαυτοί, είναι οριστικά παράλυτοι.

    Αλήθεια, όλα εκείνα τα κοράκια της δημοσιογραφίας που υπέκλεψαν τη λίστα Βαξεβάνη, δίνοντας την στην κυκλοφορία νωρίτερα, την ώρα που πήγαινε να τυπωθεί το έκτακτο τεύχος του περιοδικού κι ο καημένος ο δημοσιογράφος δικαίως κλαψούριζε, με λάθος επιχειρήματα, όλη εκείνη τη νύχτα για την οικονομική καταστροφή της έκτακτης έκδοσης του ΗΟΤ DOC, γιατί δεν έχουν συλληφθεί για την παραβίαση προσωπικών δεδομένων?

    Με συγχωρείτε που θα την αναφέρω ως “λίστα Βαξεβάνη” αλλά πώς μπορεί κανείς να είναι 100% βέβαιος -κι ο ίδιος ο δημοσιογράφος εν προκειμένω- ότι αυτή είναι πράγματι η διαλαλητή λίστα Λαγκάρντ κι όχι ένα φιλτραρισμένο τμήμα της ή μια διανθισμένη εκδοχή της? Αποκλείεται να έχει πέσει κι αυτός ο ίδιος θύμα εξαπάτησης?

    Διότι εδώ, τουλάχιστον ένας, λευκός σαν λευκή περιστερά και συμπεριφορά γελωτοποιού της Τηλεδημοκρατίας μας, δημοσιογράφος, αρνείται ότι έχει τις καταθέσεις του στην Ελβετία και μας παραπέμπει στον Χρυσό Οδηγό!

    Εγώ, πάντως, φρονώ ότι ο δημοσιογράφος έκανε τη δουλειά του. Άλλο ζήτημα αν η δουλειά αυτή θα ήταν περιττή, εφόσον διαβιούσαμε σε μια Δημοκρατία χωρίς εισαγωγικά, με στοιχειώδη δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια και εντιμότητα.

    Δεν θα αναφερθώ στις επικοινωνιακές παλινωδίες των λήσταρχων και των «λίσταρχων» γιατί δεν τις γνωρίζω, αφού δεν τις παρακολουθώ. Αρέσκομαι σε άλλου είδους πορνογραφία.

    Αν αυτό έχει πάντως κάποια σημασία, αν και συστηματικός αναγνώστης του HOT DOC από το παρθενικό του τεύχος, είχα ήδη αποφασίσει να μην αγοράσω αυτό το έκτακτο τεύχος, πριν ακόμα διαρρεύσουν τα στοιχεία στο διαδίκτυο. Θεωρώ ότι τα αρχεία των τραπεζών είναι στη θέση τους [Слава Богу] και χάρη στην Τρόικα Εξωτερικού, το τραπεζικό απόρρητο έχει αρθεί εδώ και πολλούς μήνες, όπως ασφαλώς όλοι γνωρίζομε, αλλά το ξεχνάμε. Απλά χρειάζεται δουλειά λίγων βδομάδων για να συγκεντρωθούν οι κινήσεις όλων των τραπεζικών λογαριασμών και να συγκριθούν με τις φορολογικές δηλώσεις όλων μας. Τίποτα άλλο δε χρειάζεται για να ξεκινήσει ο έλεγχος του παρασιτισμού και της απάτης. Αλλά όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει!

    Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, λοιπόν, κοσκινίζει! Τα υπόλοιπα -συμπεριλαμβανόμενου του ερωτήματος αν έκανε καλά ή όχι η ομάδα του HOT DOC να δημοσιεύσει την λίστα ή της συζήτησης περί της ποιότητας της Δικαιοσύνης που υπηρετεί την Τηλεδημοκρατία μας- είναι παρμένα από σενάριο που αντιγράφει το Wag The Dog, χωρίς να είναι τόσο αστείο όσο η εξαιρετική αυτή ταινία !

    http://my-pillow-book.blogspot.gr/2012/10/wagthedog_28.html

    • Ηράκλείο : διανομή τροφίμων πρώτης ανάγκης απο την Συνέλευση Πολιτών Μασταμπά-Ατσαλένιου -Θερίσου στο 27/10/2012 στις 17:13

    “Αποδείξαμε στην πράξη ότι ένας άλλος δρόμος είναι εφικτός για την κοινωνία μας. Ο δρόμος της λαϊκής αυτοοργάνωσης , της αξιοπρέπειας, της ανιδιοτέλειας, της αντίστασης, της δημοκρατίας.

    Η συγκεκριμένη δράση έγινε μέσα σε ένα κλίμα αλληλοκατανόησης και συμμετοχής, σε μια προσπάθεια στους δύσκολους καιρούς που ζούμε να επαναφέρουμε αξίες και συμπεριφορές που όλοι έχουμε ανάγκη. Με την συμμετοχή πολλών εθελοντών (που δήλωναν ακόμα και εκείνη την ώρα τη διαθεσιμότητά τους) ξεπεράστηκαν τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν.

    Θα συνεχίσουμε!

    Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο κέφι και συμμετοχή για να αποδείξουμε ότι δεν αναθέτουμε τη ζωή μας σε κανέναν, ότι δεν έχουμε ανάγκη τα μνημόνια και τα μέτρα τους, δεν συνηγορούμε στην διάλυση και την καταστροφή της χώρας.

    Θα συνεχίσουμε για να τους αποδείξουμε ότι μπορούμε να οργανώνουμε τη ζωή μας με βάση τις δικές μας ανάγκες και όχι με βάση τους εκβιασμούς της Μέρκελ.

    Θα συνεχίσουμε, γιατί μόνο με την αλληλεγγύη και τους αγώνες μας μπορούμε να σταθούμε όρθιοι στις μέρες που έρχονται.

    Τις επόμενες μέρες ξεκινάει ο τρίτος γύρος, όπου καλούνται όλοι να συμβάλλουν. Θα γίνει μια πρώτη συνάντηση όλων των εθελοντών, και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι προετοιμασίες!

    Για όσους επιθυμούν να συμμετέχουν, τηλέφωνα επικοινωνίας:

    Κατερίνα:6951 971173, Στέλιος:6974 626715, Χριστιάννα:6977 494997, Κώστας:6973 669195, Πόπη:6957 254086

    • Ηράκλείο : Καταγγελία για φασιστική επιθεση απο την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων στο 26/10/2012 στις 16:27

    Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καταγγέλλει την έφοδο Χρυσαυγιτών σε σπίτι εργαζόμενων μεταναστών στην περιοχή Αμμουδάρα, και τον άγριο ξυλοδαρμό τους.

    Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, αναφέρει σε δελτίο τύπου, ομάδα Χρυσαυγιτών μπήκαν στο σπίτι των μεταναστών, προπηλάκισαν και χτύπησαν άγρια εργαζόμενους μετανάστες, μεταξύ των οποίων και μέλος του σωματείου μας, με αποτέλεσμα την προσαγωγή τους στις πρώτες βοήθειες του ΠΓΝΗ.’

    Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί τον Ηρακλειώτικο λαό να βγάλει συμπεράσματα για το χαρακτήρα αυτού του νεοναζιστικού μορφώματος. Οι απειλές και οι προπηλακισμοί, οι τραμπουκισμοί και οι επιθέσεις από τους απόγονους του Χίτλερ, θα πάρουν την απάντησή τους.

    «Τα φασιστοειδή που σήμερα βάζουν στόχο τους μετανάστες, ετοιμάζονται να χρησιμοποιηθούν αύριο απέναντι στον αγωνιζόμενο λαό, στο κίνημά του, στα σωματεία του. Αυτός είναι ο ρόλος τους.

    Προσπαθούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του λαού και σήμερα τάχα στέκονται δίπλα του μπροστά στα οξυμένα προβλήματά του, με την μόνη προϋπόθεση να είναι κανείς Έλληνας, ενώ είναι οι ίδιοι γέννημα θρέμμα του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, είναι δεκανίκι της εξουσίας του κεφαλαίου, στηρίζουν το σύστημα που γεννάει αυτή την βάρβαρη πολιτική που χτυπάει τον λαό.

    Το εργατικό-λαϊκό κίνημα μπορεί, και θα τσακίσει κάθε τέτοια προσπάθεια. Ούτε η κρατική καταστολή, ούτε οι μηχανισμοί κράτους και παρακράτους μπορούν να σταματήσουν τον αγωνιζόμενο λαό. Αυτοί που παίρνουν το ψωμί από το στόμα του πεινασμένου, θέλουν και βουλωμένο το στόμα του. Δε θα τους περάσει» αναφέρει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

    • Ρέθυμνο : Κοινωνική οικονομία και δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης σε περιόδους κρίσης 27/10 στο 25/10/2012 στις 03:04

    Συζήτηση με θέμα: “Κοινωνική οικονομία και δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης σε περιόδους κρίσης” το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

    Ειδικότερου ενδιαφέροντος για τους κατοίκους της πόλης του Ρεθύμνου είναι η εκδήλωση που φιλοξενείται στο Σπίτι του Πολιτισμού (πλατεία Μικρασιατών), το Σάββατο 27 Οκτωβρίου, ώρα έναρξης 10 π.μ., με θέμα: «Κοινωνική οικονομία και δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης σε περιόδους κρίσης», με εισηγητές τους Σκεύο Παπαϊωάννου, τον Γιάννη Ζαϊμάκη και συντονιστή τον Κώστα Γκούνη.

    Σε αυτήν την ανοικτή συζήτηση έχουν προσκληθεί να παρουσιάσουν τη δράση τους ομάδες και δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης από όλη την Κρήτη: Τοπικό Δίκτυο Ανταλλαγών Λασιθίου «Καερέτι», Αλληλέγγυο Ανταλλακτικό Δίκτυο Ρεθύμνου Ροδιά, Δίκτυο Ανταλλαγών Χανίων, Δίκτυο Ανταλλαγών και Αντιπραγματισμού Ηρακλείου, Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ρεθύμνου, Ιδαία Γη: Γυναικείος Συνεταιρισμός Γέργερης, Κολλεκτίβα Λάδι στα Γρανάζια της Κοινότητας και Κομμούνα της Ρόκα.

    Όπως γράφουν οι διοργανωτές της ημερίδας για την Κοινωνική Οικονομία και τα Δίκτυα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, «σε μια περίοδο ριζικών αλλαγών που συνοδεύονται από καταστάσεις φτώχειας, ανεργίας, και αποδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων, κοινωνική ανασφάλεια και βίαιη αναπροσαρμογή των σχεδίων ζωής των πολιτών παρατηρείται ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον της ελληνικής κοινωνίας για τη διαμόρφωση εναλλακτικών μοντέλων κοινωνικής – αλληλέγγυας οικονομίας και κοινωνικών δικτύων παραγωγής, ανταλλαγής και κατανάλωσης από τα κάτω. Βασικό μέλημα της ημερίδας είναι να αντιπαραθέσει θεωρητικούς και εμπειρικούς προβληματισμούς που αφορούν στις διαδικασίες συγκρότησης και ανάπτυξης αυτών των εναλλακτικών δικτύων, τις ιδεολογικές, πολιτικές και ανθρωπολογικές τους διαστάσεις και την αποτίμηση των προκλήσεων αλλά και των περιορισμών τους. Άμεσος σκοπός είναι η πρόκληση διαλόγου γύρω από την κοινωνική οικονομία ανάμεσα σε πανεπιστημιακούς και την τοπική κοινωνία. Απώτερος δε στόχος είναι η σύνθεση εμπειρικών και θεωρητικών προσεγγίσεων που συνδέονται με κοινωνικές πρακτικές και προτάσεις που αφορούν εναλλακτικά μοντέλα κοινωνικής συμβίωσης και οργάνωσης ως απάντηση στην κυριαρχία των νεοφιλελεύθερων προτύπων στην ύστερη νεωτερικότητα».

    http://mpalothia.wordpress.com/

    • Ηράκλειο : Ο δημαρχος Ηρακλειου εδωσε την λίστα με τα νήπια που ζητα η Χ.Α στο 19/10/2012 στις 17:23

    Για το θεμα εγινε δημοτικο συμβουλιο που αποφασισε με αποφαση μονο της πλειοψηφιας (Κουρακης και οι δικοι του) να στειλει την λιστα στο υπουργειο εσωτερικων.

    Υπενθυμιζουμε οτι ολο αυτο ξεκινησε με ερωτηση του Παναγιωταρου στην βουλη σχετικα με το ποσα και ποια ειναι τα νηπια παιδια μεταναστων στα εληνικα νηπιαγωγια και με τις προηγουμενες δηλωσεις του οτι θα πεταξουν εξω τους μεταναστες απο νοσοκομεια και βρεφονηπιακους σταθμους.

    Υπενθιμιζουμε επισης την αρνηση πολλων δημων οπως οι Δημοι Ιεραπετρας και Αχαρνων

    ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

    ΣΗΜΕΡΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/10

    ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ωρα : 20:00

    αντιφασιστες Ηρακλείου

    • Ηράκλειο : σύσταση ομάδας εργασίας με αφορμή τα κρούσματα ρατσισμού σε σχολεία του νομού απο την ΕΛΜΕ στο 17/10/2012 στις 10:24

    Πολλοί συνάνθρωποι μας, κυρίως νέοι, οδηγούνται σε βίαιες και ακραίες συμπεριφορές. Μη μπορώντας να βρουν διέξοδο, ασφυκτιώντας από τη συνεχιζόμενη ταπείνωση και εξαθλίωση που μας επιβάλλεται, βρίσκουν καταφύγιο σε εσφαλμένες και ιστορικά καταδικασμένες ιδεολογίες. Στοχοποιούν τους οικονομικούς μετανάστες. Μισούν το ξένο και το διαφορετικό. Ασπάζονται φασιστικές θεωρίες και πρακτικές, με κύριο εκφραστή τους τη Χρυσή Αυγή.

    Κύρια αντικείμενα της ομάδας εργασίας θα είναι:

    Aποτύπωση της σημερινής κατάστασης στα σχολεία του Ν. Ηρακλείου.

    Συγκέντρωση προτάσεων, δράσεων και υλικού για την καταπολέμηση τέτοιων φαινομένων.

    Διοργάνωση Ημερίδας για ενημέρωση των εκπαιδευτικών του νομού.

    Καλούνται όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται, ιδιαίτερα εάν κάποιοι έχουν ειδικευτεί σε τέτοια θέματα, να επικοινωνήσουν με την ΕΛΜΕ Ηρακλείου και να δηλώσουν συμμετοχή.

    Επίσης, εφιστούμε την προσοχή όλων των συναδέλφων σε ρατσιστικά ή ξενοφοβικά κρούσματα μέσα στους χώρους των σχολείων. Παρακαλούμε να αναφέρονται άμεσα στο συμβούλιο της ΕΛΜΕ, ώστε να έχουμε μία συγκεντρωτική εικόνα και να δράσουμε ανάλογα.

    Τέλος, προτείνεται, στη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου που πλησιάζει, να αναδειχτεί το φαινόμενο του φασισμού με όλες τις προεκτάσεις του και τα δεινά αποτελέσματα που επιφέρει.

    • Ρέθυμνο : Ο Δήμος έστειλε τα στοιχεία που ζητά η ΧΑ στο 12/10/2012 στις 21:30

    Ο Δήμος Ρεθύμνου ανταποκρίθηκε στο αίτημα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής που ζητά στοιχεία για τον αριθμό αλλοδαπών παιδιών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Ο Υποστηρικτής του μνημονίου δήμος.

    Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος με ερώτησή του (4/10/2012) ζήτησε να πληροφορηθεί για τον αριθμό των αλλοδαπών βρεφών και νηπίων που εξυπηρετούνται από τους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς με τη διαδικασία της κλήρωσης. Είναι παραπάνω από σαφής ο λόγος υποβολής της ερώτησης του βουλευτή. Ο εν λόγω βουλευτής είχε πει τα παρακάτω σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος του στο Φλοίσβο, στις 11/6/2012: «Αν μπει, η Χρυσή Αυγή στην Βουλή, θα κάνει εφόδους στα νοσοκομεία αλλά και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετά στον δρόμο τους λαθρομετανάστες και τα παιδιά τους».

    Με ζήλο έσπευσε η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο υπ. Εσωτερικών κ. Στυλιανίδης να βρει τα στοιχεία ώστε να απαντήσει στην ερώτηση χρυσαυγίτη βουλευτή περί του αριθμού των παιδιών από άλλες χώρες που φιλοξενούνται, ως έχουν δικαίωμα, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς (βλ. επισυναπτόμενο έγγραφο του υπ. Εσωτερικών). Δεν μας εκπλήσει γιατί ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην προεκλογική περίοδο, είχε υιοθετήσει τη ρατσιστική ατζέντα της Χρυσής Αυγής προσδοκώντας να προσελκύσει το ακροατήριο της ακροδεξιάς. Στις 6/6/2012 ο Αντ. Σαμαράς δίνει συνέντευξη στον Ν. Χατζηνικολάου και λέει: «Έχουνε γεμίσει όλοι με μετανάστες και Ελληνας δεν μπορεί να μπει στον παιδικό σταθμό. Αυτό επίσης τέρμα. Είναι ορισμένα πράγματα που κι εμένα με ενοχλούν όσο εσάς, αλλά είναι κι ορισμένα πράγματα που πρέπει να σταματήσουμε την καραμέλα ότι είναι ρατσισμός». Ο κ. Στυλιανίδης έσπευσε να το μαζέψει μετά την δημοσιότητα που πήρε το θέμα από την ομόφωνη άρνηση του ΔΣ του Νομικού Προσώπου του αρμόδιου για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Νομικού Προσώπου (ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α) του Δήμου Ιεράπετρας, να συναινέσει στην αποστολή στοιχείων εθνικότητας των παιδιών.

    Δυστυχώς όμως την παραμικρή ευαισθησία δεν έδειξε το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ρεθύμνης. Αντί να αρνηθεί να στείλει τα στοιχεία των αλλοδαπών μαθητών που ζήτησε ο χρυσαυγίτης βουλευτής, έσπευσε να απαντήσει και έστειλε τα πλήρη στοιχεία (βλ. επισυναπτόμενο έγγραφο, τα στοιχεία της απάντησης τα κρύψαμε για ευνόητους λόγους), παραβλέποντας ότι «σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (άρθρο 214, παράγραφος 2) οι δημοτικές αρχές διασφαλίζουν το δικαίωμα πρόσβασης όλων των δημοτών και κατοίκων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, φύλου, γλώσσας, φυλετικής ή κοινωνικής ομάδας στην οποία ανήκουν».

    Στην ρατσιστική προπαγάνδα της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, χρειάζεται επαγρύπνηση και έμπρακτη αντίσταση από ένα πλατύ λαϊκό μέτωπο που πρέπει να συγκροτηθεί στην κοινωνία, που θα απομονώσει τις φασιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις και πρακτικές που δυστυχώς λόγω των μνημονιακών πολιτικών εξαθλίωσης της κοινωνίας «ψαρεύουν σε θολά νερά» και στο Ρέθυμνο. Φαίνεται ότι και σ’ αυτό το θέμα της αντιμετώπισης της ακροδεξιάς, η δημοτική αρχή του Ρεθύμνου έχει αποτύχει να αντιδράσει όπως έχει αποτύχει και σε όλα τα κεντρικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη. Το Ρέθυμνο χρειάζεται με νέα δημοτική πλειοψηφία που να αφουγκράζεται τις ανάγκες της δοκιμαζόμενης κοινωνίας και να αποτυπώνει τους καινούργιους πολιτικούς συσχετισμούς.

    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1429738

    • Ιεράπετρα : Η Χρυσή Αυγή ανοίγει και επίσημα πλέον μέτωπο στους παιδικούς σταθμούς στο 11/10/2012 στις 09:20

    Ο Παναγιώταρος διατάζει ο Στυλιανίδης εκτελεί

    Η Χρυσή Αυγή ανοίγει και επίσημα πλέον μέτωπο στους παιδικούς σταθμούς. Ο Παναγιώταρος την 1/10 (μια μέρα μετά την καταστολή της αντιφασιστικής μοτοπορείαςκαι τις συλλήψεις και τα βασανιστήρια κατά αντιφασιστών που ακολούθησαν) με την υπ’ αριθμόν 354/1-10-2012 ερώτηση στη Βουλή ζήτησε πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των βρεφών και των νηπίων με αλλοδαπούς γονείς και την χώρα προέλευσής τους, που φιλοξενούνται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Είναι προφανές ότι δεν το έκανε για να εμπλουτίσει τις εγκυκλοπαιδικές του γνώσεις. Τα στοιχεία που ζητάει θα δοθούν στους ταγματασφαλίτες της ΧΑ για να εφορμήσουν αυτή τη φορά στους παιδικούς σταθμούς εναντίον βρεφών και μικρών παιδιών.
    Ο υπουργός εσωτερικών Στυλιανίδης ενεργώντας σαν υφιστάμενος του φασίστα βουλευτή έσπευσε να εκτελέσει την εντολή με διαδικασίες κατεπειγόντως Έτσι την ίδια κόλας μέρα άρχισε να στέλνει ένα άθλιο έγγραφο με αρ. 37268/1-10-2012, ζητώντας στοιχεία από τις περιφέρειες σχετικά με τα ερωτήματα του Παναγιώταρου. Και οι περιφέρειες την επόμενη μέρα σαν να επρόκειτο για τοπική οργάνωση της ΧΑ ενημέρωσαν τους δήμους, ζητώντας “αυθημερόν” τα πλήρη στοιχεία των νηπίων που φιλοξενούνται στους βρεφονηπιακούς τους σταθμούς.

    Ένα τέτοιο έγγραφο έφτασε και στο δήμο Ιεράπετρας από την περιφέρεια Κρήτης την 1 Οκτώβρη.(δειτε το έγγραφο εδω : http://www.gophoto.it/view.php?i=http://avantgarde2009.files.wordpress.com/2012/10/dimitikoi-stathmoi.jpg#.UHZksFFLOSo )

    Η απάντηση του του Διοικητικού Συμβουλίου του αρμόδιου για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Νομικού Προσώπου (ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας) ήταν αρνητική για την παροχή οποιουδήποτε στοιχείου για τον αριθμό των αλλοδαπών παιδιών.

    Η δημοτική παράταξη Πολίτες εν δράσει του δήμου Ιεράπετρας – Μακρύ Γιαλού απέστειλαν μάλιστα σχετική επιστολή απάντηση στο νέο ρατσιστικό παραλήρημα που έχει και τη σφραγίδα του κράτους:
    Η ανοιχτή επιστολή – απάντηση πολιτών στον Υπουργό Εσωτερικών:

    Σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή διαμαρτυρίας ως δημοτική παράταξη που εκπροσωπείται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π. του Δήμου Ιεράπετρας ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α (αρμόδιο για την κοινωνική δράση του Δήμου μας, των Βρεφονηπιακών Σταθμών μας συμπεριλαμβανομένων).
    Λάβαμε το έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών καθώς και το αντίστοιχο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, για την αποστολή στοιχείων για τον αριθμό αλλοδαπών βρεφών και νηπίων ανά χώρα προέλευσης που εξυπηρετούνται στους Παιδικούς και Βρεφ/κους σταθμούς του Δήμου μας, για να απαντήσετε σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου.
    Σας ενημερώνουμε, αν δεν το γνωρίζετε ήδη, ότι ο εν λόγω βουλευτής είχε πει τα παρακάτω σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στο Φλοίσβο, στις 11/6/2012: «Αν μπει, η Χρυσή Αυγή στην Βουλή, θα κάνει εφόδους στα νοσοκομεία αλλά και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετά στον δρόμο τους “λαθρομετανάστες” και τα παιδιά τους».
    Σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (άρθρο 214, παράγραφος 2) οι δημοτικές αρχές διασφαλίζουν το δικαίωμα πρόσβασης όλων των δημοτών και κατοίκων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, φύλου, γλώσσας, φυλετικής ή κοινωνικής ομάδας στην οποία ανήκουν.
    Διαπιστώνουμε ότι δεν είστε πλέον σε θέση να ορθώσετε το ανάστημά σας και να υπερασπιστείτε στοιχειώδη δικαιώματα, που μάλιστα αφορούν βρέφη και νήπια! Με την προθυμία που επιδεικνύετε στην προώθηση του αιτήματος του εν λόγω βουλευτή, συμβάλετε στην μετατροπή μιας ειρηνικής και δημοκρατικής κοινωνίας σε ένα φασιστικό καθεστώς που στοχοποιεί τους αδύναμους και «ανεπιθύμητους», ώστε εύκολα να γίνονται στόχος του όχλου, ταγμάτων εφόδου ή μιας οργανωμένης ναζιστικής επιχείρησης εξόντωσης. Τον εφιάλτη αυτόν η περιοχή μας έχει ήδη ζήσει και πληρώσει με αίμα κατά τη διάρκεια της Κατοχής.
    Μας εξοργίζει το ότι από τις δομές των βρεφονηπιακών, στις οποίες απευθύνεστε σε αξιοσημείωτα σύντομο χρόνο, προκειμένου να «παραδώσουν» στοιχεία μωρών σε νεοναζιστές που ανοικτά τα απειλούν, έχετε πολύ πρόσφατα στερήσει πολύτιμους πόρους. Συγκεκριμένα στο Δήμο μας, το Υπουργείο σας έχει περικόψει πόρους ύψους 150.000 € – συνέπεια της μείωσης των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων. Δηλαδή, ο Δήμος μας καλείται είτε να καλύψει το ποσό αυτό είτε στερώντας άλλες παροχές ή έργα στους δημότες του, είτε αυξάνοντας τα τροφεία σε γονείς, που ήδη δύσκολα ανταπεξέρχονται λόγω της δεινής οικονομικής τους κατάστασης είτε περιορίζοντας δραματικά τον αριθμό των νηπίων που εξυπηρετούνται. Μήπως αυτός είναι ο στόχος σας (ή της Τρόικας ή της Χρυσής Αυγής);
    Η οργή για την υποβάθμιση παρεχόμενων υπηρεσιών ή για την περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση στους πολίτες είναι άμεση συνέπεια των πολιτικών σας επιλογών. Είναι τουλάχιστον θλιβερό να διαπιστώνουμε ότι αυτή την οργή επιδιώκετε βολικά να τη στρέψετε σε αθώα βρέφη και νήπια, ενδίδοντας αδιαμαρτύρητα στα ρατσιστικά παραληρήματα ακραίων στοιχείων. Η υποχρηματοδότηση απειλεί την ομαλή λειτουργία των βρεφονηπιακών μας σταθμών και όχι η παρουσία παιδιών αλλοδαπών, που μάλιστα οι οικογένειές τους ανταποκρίνονται άψογα στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.
    Σας ενημερώνουμε ότι με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του αρμόδιου για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Νομικού Προσώπου (ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας) δεν θα ανταποκριθούμε στο αίτημά σας για παροχή στοιχείων. Καλούμε δε τους συναδέλφους μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στους Δήμους όλης της χώρας να πράξουν το ίδιο. Από εσάς απαιτούμε να ανταποκριθείτε σαν πολιτεία στις οικονομικές σας υποχρεώσεις, σεβόμενοι παράλληλα το Σύνταγμα της χώρας μας και τα δικαιώματα των πολιτών της και όλων των κατοίκων της.

    Για τους Πολίτες εν δράσει
    Αλίκη Ξανθάκη, δημοτική σύμβουλος Ιεράπετρας

    Αντιλαμβάνεται κανείς ότι η ναζιστική συμμορία επιχειρεί να ανοίξει όλα τα μέτωπα ακόμα και στα πιο ευαίσθητα σημεία. Ελπίζει ότι έτσι θα βρει νέους υποστηρικτές, σε μισάνθρωπους που ευελπιστούν να διωχθούν τα παιδάκια των μεταναστών για να βολευτούν τα δικά τους. Ή σε άλλους που έχουν χωνέψει το φασιστικό κουτόχορτο ότι για τα μνημόνια και τα εξοντωτικά μέτρα λιτότητας ευθύνονται οι 15000 πακιστανοί που ζουν σε άθλιες συνθήκες στη Ελλάδα. Η απάντηση στους φασίστες και το υπουργείο που εκτελεί το βρωμερό τους σχέδιο πρέπει να είναι συντριπτική. Καμία απάντηση και κανένα στοιχείο στα ναζιστικής έμπνευσης ερωτήματα για τις προγραφές των ορφανών του Χίτλερ στην Ελλάδα. Επιπλέον έτσι και τολμήσουν τα καθάρματα να εμφανιστούν σε παιδικό σταθμό, και να ενοχλήσουν τα μικρά παιδιά μας θα γίνει μακελειό Αυτό να το βάλουν καλά στο μυαλουδάκι τους όλα τα τσογλάνια που περιφέρονται εδώ και κει με τα βρωμερά τους μπλουζάκια και όλοι οι υπάλληλοί τους στην καταρρέουσα παραδοσιακή δεξιά που ζητάει προστασία σαν τα ποντίκια από τη φασιστική πλέμπα. Και αν νομίζουν ότι θα στήσουν εμφύλιο να μάθουν ότι αυτή τη φορά δεν θα τους σώσει καμία Γκαζέρτα και κανένας Λίβανος.

    Σχετικά:

    ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΠΛΑΝΗ Ή ΕΠΙΛΟΓΗ;
    Μεταναστευτικά εμβάσματα και άλλα ρατσιστικά παραμύθια
    ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΨΥΧΙΚΑ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚHΝΙΟ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
    Για τις μεθόδους των φασιστών
    ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ
    Μαθήματα από την πάλη ενάντια στο φασισμό
    ΕΝΙΑΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ-1931
    Που βαδίζει η Γαλλία, Λ. Τρότσκι, 1934
    Η Στροφή της Κομμουνιστικής Διεθνούς και η κατάσταση στη Γερμανία

    http://avantgarde2009.wordpress.com

    • Ρέθυμνο : Ρατσιστική και Φασιστική Βία στο 09/10/2012 στις 18:11

    Ρατσιστική και Φασιστική Βία στο Ρέθυμνο

    http://www.youtube.com/watch?v=8-5XphtDoNs&feature=plcp

    • “Στη ΓΑΔΑ, στη ΓΑΔΑ, το μέλλον σου Ελλάδα” στο 08/10/2012 στις 15:50

    Με πρόσφατα μερικά γεγονότα ποινικοποίησης και τρομοκράτησης των λαϊκών αγώνων, νοιώθουμε την ανάγκη να δημοσιοποιήσουμε τον προβληματισμό της συλλογικότητάς μας για όσα συνέβησαν πρόσφατα.

    Το έργο είναι χιλιοπαιγμένο στις πλάτες των αναρχικού και αντιεξουσιαστικού χώρου επί δεκαετίες, το κράτος χρησιμοποιεί την “δημοκρατία” για να καταστείλει, να τιμωρήσει, να διαπομπεύσει ανθρώπους που διεκδικούν τα αυτονόητα.
    Κάθε φορά που άνθρωποι κατέβαιναν στο δρόμο για να διεκδικήσουν, οι μπάτσοι φόρτωναν, χημικά, ξύλο, βρισιές, ψεύτικες κατηγορίες, κάθε πρόσφορο μέσο που μπορεί να σε στείλει στα κάγκελα και να σε απομονώσει από την υπόλοιπη κοινωνία που σκέφτεται και δρα φασιστικά μέσα σε μύθους.

    Είδαμε να στήνονται κατηγορητήρια για το τίποτα, γιατί είχαν εντολές, γιατί έπρεπε να στηθούν για την πλάκα κάθε τυχαίου μπάτσου.

    Είδαμε να στέλνονται στα κρατητήρια πλήθος εργαζόμενων τον τελευταίο καιρό, την προηγούμενη βδομάδα ήταν οι μεταλλουργοί από τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, άνθρωποι σε απόγνωση, απλήρωτοι 6 μήνες και με δουλειά μόλις μια μέρα τη βδομάδα. Σήμερα είδαμε συνδικαλιστές της ΔΕΗ, που πήγαν στο κέντρο πληροφοριακών συστημάτων για να πάρουν στοιχεία για την κακή εφαρμογή του νόμου για το τέλος ακινήτων, πριν μια βδομάδα είδαμε παιδιά από την αντιφασιστική περιπολία και αλληλέγγυους.

    Ας το διαπραγματευτούμε πάνω στη βάση της “δημοκρατίας” τους, του καθεστώτος που η ντόπια εξουσία λέει πως υπηρετεί.

    Κανείς και καμία από τους παραπάνω δεν έχει στραφεί ενάντια στην κοινωνία και το πολίτευμα.

    Με τις ενέργειές τους υπηρέτησαν τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη προβάλλοντας αδικίες, διαχωρισμούς και εγκληματικές ενέργειες άλλων, που το “κράτος” όφειλε να ενεργήσει νωρίτερα, να αποτρέψει και να τιμωρήσει από τους αντικειμενικούς μηχανισμούς του.

    Ευτυχώς δεν είμαστε κρατιστές για να υποστηρίζουμε το παραπάνω αλλά αυτό μπορεί να το δει και πει οποιοσδήποτε αποδέχεται τη ¨δημοκρατία¨τους.

    Συμπέρασμα πρώτο: το κράτος δεν ενδιαφέρεται για τη δημοκρατία

    Ολοι και όλες αυτοί που κρατήθηκαν και πέρασαν μια περιπέτεια πίσω από τα κάγκελα, άσχετα αν τελικά απελευθερώθηκαν ή όχι, υπέστησαν και ένα σεβαστό οικονομικό κόστος, για δικαστικά έξοδα, δικηγόρους, κάθε είδους κρατικούς νταβατζήδες, χαρτόσημα και καπελώσιμα. Σε μιά τέτοια οικονομική κατάσταση που όλοι βρισκόμαστε, το κράτος έχει άλλους σκοπούς, την οικονομική εξόντωση όσων πέσανε στα χέρια του και φακελώθηκαν για μια ζωή.

    Συμπέρασμα δεύτερο: το κράτος δεν ενδιαφέρεται να έχεις τα μέσα να ζήσεις με αξιοπρέπεια.

    Συμπέρασμα τρίτο: το κράτος δεν ενδιαφέρεται να αποκτήσεις οικονομικά μέσα για να ζήσεις.

    Επί μήνες παρακολουθούμε κάποιους επώνυμους να συλλαμβάνονται για χρέη προς το δημόσιο, ακούμε και διαβάζουμε για αμύθητα ποσά, ονόματα μαθαίνουμε ελάχιστα και μόνο τα “κραχτά”. Ωστόσο, ελάχιστοι είναι πίσω από τα σίδερα, ίσως μόνο ο Τσοχατζόπουλος, ο Κωστέτσος και οι συγγενείς τους. Οι μηχανισμοί του κράτους καταγράφουν την οφειλή των υπόχρεων και τους αφήνουν ελεύθερους, άσχετα αν πίσω τους έχουν αφήσει ρημαγμένους και εξαθλιωμένους, όπως ο Πετζετάκης και ο Ανδρουλιδάκης που δεν “βρίσκονταν”. Ομοια, ο Μυτιληναίος δεν έχει καμία επίπτωση από την οφειλή 75 εκατομμυρίων στη ΔΕΗ, ούτε ο Ξυνής που “ρύθμισε” οφειλές στο ΙΚΑ για 400 χρόνια.

    Συμπέρασμα τέταρτο: το κράτος δεν ενδιαφέρεται να εισπράξει οφειλές από κεφαλαιοκράτες.

    Τα ελεγχόμενα από το κράτος ΜΜΕ και διάφοροι ηγετίσκοι καλλιέργησαν έντεχνα τη λογική του “μαζί τα φάγαμε”, είναι οι ίδιοι ηγετίσκοι που εκλέγονται από μερίδα πολιτών που προτιμούν να πεινάσουν φτάνει να μην τους πειράξουν τις καταθέσεις στην τράπεζα. Οι ίδιοι ακριβώς έχουν κινδυνολογήσει πολλές φορές προτάσσοντας το “έθνος”, την “Ελληνική φυλή”, την “ομορφιά της χώρας” και παρόμοιες εθνικιστικές μπούρδες για να περάσουν τις αποφάσεις τους στο λαό ανώδυνα.

    Συμπέρασμα τέταρτο: το κράτος καλλιεργεί το φασισμό και ενοχικά σύνδρομα.

    Επειδή σε αυτόν τον τόπο νοιώθουμε και πιστεύουμε στις κορυφαίες αξίες της ζωής με κέντρο τον άνθρωπο, σε αρμονία με τη φύση, μέσα σε μια κοινωνία αντιφάσεων, ατολμίας, χωρίς μέλλον, χειραγωγήσιμη συνεχώς από την εξουσία, γεμάτοι αγωνίες και στερήσεις…….

    ….ψάχνουμε να βρούμε το παραπάνω μπλουζάκι που κάποιος σχεδίασε σήμερα βιαστικά για να το φορέσουμε και να διαδώσουμε πως θεωρούμε εαυτούς από χέρι πελάτες της ΓΑΔΑ μέχρι η δημοκρατία τους να πάει στο διάολο.

    7/10/2012

    http://ergasiakodeltio.wordpress.com

    ΥΓ. μεταξύ του χρόνου ανάρτησης του κειμένου στο wordpress και εδώ μάθαμε πως οι μπάτσοι συνέλαβαν 3 ακόμη εργαζόμενους που διαμαρτύρονταν έξω από στο Δρομοκαϊτειο.

    • Γραμμα απο τους 15 στα δικαστηρια Ευελπιδων 4/10 και καλεσμα για τους 15 και τους 4 αλληλέγγυους. στο 05/10/2012 στις 03:02

    Γραμμα απο τους 15 στα δικαστηρια Ευελπιδων 4/10 και καλεσμα για τους 15 και τους 4 αλληλέγγυους.

    Σήμερα 4 Οκτώβρη, παρουσιάστηκαν στον ανακριτή οι 15 συλληφθέντες τις αντιφασιστικής μοτοπορείας – περιπολίας.

    Λόγο διχογνωμίας εισαγγελέα και ανακριτή και ύστερα από πολύωρη συνδιάσκεψη , η υπόθεση παραπέμφθηκε στο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο θα αποφασίσει, αύριο 5 Οκτώβρη την προφυλάκιση ή μη, τον 15 συντρόφων μας.
    Παρακάτω παρατίθεται το κείμενο των 15 συλληφθέντων μέσα από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων.

    « Σήμερα εμφύλιος πόλεμος κηρύχθηκε από το κράτος. Όσους δεν σκοτώνουν τα μαχαίρια των φασιστών, τους στέλνουν στη φυλακή, χουντικές δικαστικές αποφάσεις.

    Καλούμε τους αγωνιστές και όσους νιώθουν πώς ΑΞΙΟΠΡΕΠΙΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ δεν είναι κενές λέξεις, αλλά στάση ζωής, να συνειδητοποιήσουν την ιστορική στιγμή που ζούμε και να πράξουν ανάλογα.

    ΟΙ ΙΔΕΕΣ δεν καταστέλλονται κ δεν φυλακίζονται.

    Οι 15 συλληφθέντες, αντιφασιστές – αντιφασίστριες.»

    ΑΥΡΙΟ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΙΣ 9 πμ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1426829

    • Ηράκλειο : Συγκρουσεις αγροτων και ματ στο 04/10/2012 στις 17:54

    TΩΡΑ: Ξεκινησαν τα επεισοδια στη Κρητη, αγροτες εναντιων Ματ στο αεροδρομιο

    ΤΩΡΑ: Ξεκίνησαν τα επεισόδια στην Κρήτη- Αγρότες εναντίον ΜΑΤ στο αεροδρόμιο

    Με τα τρακτέρ μπροστά στην αίθουσα αναχωρήσεων του Αεροδρομίου Ηρακλείου, βρίσκονται οι αγρότες. Η κατάσταση φαίνεται πως πλέον φεύγει από τον έλεγχο αφού οι αγρότες θέλουν να μπουν στην πίστα του Ν. Καζαντζάκης. Έκπληκτοι παρακολουθούν τις σκηνές οι τουρίστες.

    Μια διμοιρία των ΜΑΤ προσπαθεί να εμποδίσει τους εξαγριωμένους αγρότες να μπουν στη πίστα του αεροδρομίου, ενώ οι πρώτοι πετούν στους άνδρες της αστυνομίας αντικείμενα.

    Νωρίτερα, τη σημαία της Ευρωπαικής Ένωσης έκαψαν οι αγρότες, έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, εκεί όπου κατέληξε η πορεία.

    Το κλίμα είναι τεταμένο αλλά αγωνιστικό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ πιθανό να αποκλείσουν το αεροδρόμιο Ηρακλείου.

    Την ίδια ώρα ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργος Δεικτάκης συναντήθηκε με τα προεδρία των Ομοσπονδιών.

    Οι εκπρόσωποι των αγροτών, ζήτησαν να επικοινωνήσει με τον Πρωθυπουργό και να του μεταφέρει ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, εάν μέσα σε μια ώρα(!!) δεν ανακοινώσει ότι αποσύρονται τα μέτρα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο.

    Η προσυγκέντρωση έξω από την ΟΑΣΝΗ, στη λ.62 Μαρτύρων έδειξε εξ αρχής πως το συλλαλητήριο θα είναι δυναμικό.

    Τρακτέρ με μαύρες σημαίες, αγροτικά αυτοκίνητα ξεκίνησαν την πορεία στις κεντρικές οδικές αρτηρίες του Ηρακλείου με τη συμμετοχή από τον αγροτικό κόσμο της Μεσαράς να είναι εντυπωσιακό. Στο Ηράκλειο έφτασαν παραγωγοί και από το Λασίθι.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, στο συλλαλητήριο συμμετείχαν περισσότερα από 800 οχήματα (αγροτικά αυτοκίνητα και τρακτέρ).

    Οι αγρότες που είχαν και την συμπαράσταση και των παραγωγών λαϊκών αγορών.
    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1426670

    • Ρέθυμνο : Αλληλεγγύη στους εργάτες της ΒΙΟ.ΜΕΤ. στο 03/10/2012 στις 08:08

    Η εισπραξη της απεργιακης μερας και τα μεροκαματα στης 26-9 απο το συνεταιριστικο καφενειο “το χαλικουτι” ανηλθαν στα 627 ευρω και κατατεθηκαν σε τραπεζικο λογαριασμο των απεργων. στα πλαισια της αλληλεγγυης για τον αγωνα των εργατων ετοιμαζονται σε παγκρητιο επιπεδο κινησεις συμπαραστασης και ενισχυσης.

    • Η ΕΛΑΣ σε ρόλο security της Χρυσής Αυγής στο 01/10/2012 στις 19:15

    Η ΕΛ.ΑΣ απέδειξε χτες το βράδυ ότι έχει αναλάβει το ρόλο του προστάτη-φύλακα της Χρυσής Αυγής. Επί τρία και πλέον χρόνια η αστυνομία όχι μόνο ανέχεται, αλλά στην ουσία υποθάλπει την τρομοκρατική δραστηριότητα των “ταγμάτων εφόδου” στον Άγιο Παντελεήμονα. Ένα από αυτά τα “τάγματα” επιχείρησε χτες να επιτεθεί σε αντιφασιστική μοτο-πορεία του αναρχικού χώρου, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή. Κι επειδή τα “τάγματα εφόδου” τα βρίσκουν δύσκολα όταν δεν έχουν απέναντι τους ανυπεράσπιστους μεμονωμένους μετανάστες, η ομάδα Δ έσπευσε σε βοήθεια, επιτιθέμενη βάναυσα στην μοτο-πορεία. Το σκηνικό των άγριων ξυλοδαρμών και των συλλήψεων στο σωρό συνεχίστηκε αργότερα στα Εξάρχεια. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι 23 αντιφασίστες/τριες εξακολουθούν να κρατούνται χωρίς ακόμα να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και χωρίς να έχουν μπορέσει να επικοινωνήσουν με δικηγόρο.

    Είναι πραγματικό σκάνδαλο των ώρα που καθημερινά οι ναζί προβαίνουν σε αποτρόπαια εγκλήματα κατά των μεταναστών, η αστυνομία να μη συλλαμβάνει ποτέ κανέναν. Το σκάνδαλο όμως γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, όταν η Αστυνομία προστατεύει τους εγκληματίες συλλαμβάνοντας τους… αναρχικούς/ες. Πρόκεται περί πολιτικής συμπαιγνίας και οργανωτικής συμπόρευσης μεταξύ κράτους και παρακράτους. Το χαρτί του φασισμού, δηλαδή της ωμής αντιδραστικής τρομοκρατίας, είναι το τελευταίο που έχει απομείνει στα χέρια του μνημονιακού μπλοκ εξουσίας. Αποτελεί κεντρικό ζήτημα για το λαϊκό κίνημα να ανοίξει τα δικά του χαρτιά για να πάρει την παρτίδα.

    Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων αντιφασιστών/τριών

    Αθήνα 1/10/2012

    Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

    Αναδημοσίευση από : athens.indymedia

    • Ηράκλειο : Κατάληψη του ΙΚΑ απο οικοδόμους στο 01/10/2012 στις 18:41

    …κατάληψη στις υπηρεσίες του ΙΚΑ, στον Εσταυρωμένο, πραγματοποιησαν από το πρωί μεχρι το μεσημερι οι οικοδόμοιζητώντας ασφάλιση από το κράτος ώστε να έχουν πρόσβαση σε γιατρούς, αλλά και εξαίρεσή τους από το 5ευρο της επίσκεψης στο γιατρό.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.