Ανακοίνωση – ψήφισμα των οικοδόμων Ηρακλείου

Η ανεξέλεγκτη ανεργία σε συνδυασμό με τη φοροκαταιγίδα, τα χαράτσια μαζί με τα άλλα προβλήματα οδηγούν σε απόγνωση χιλιάδες οικοδόμους, που όχι μόνο δεν μπορούν να πληρώσουν αλλά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Τα πρώτα εκκαθαριστικά της εφορίας έχουν ήδη φτάσει με εξοντωτικά ποσά φόρων που με βάση τα τεκμήρια, αν έχουν ένα σπίτι ή και ένα αυτοκίνητο, πρέπει να πληρώσουν. Τις επόμενες μέρες έρχεται και το ΕΕΤΗΔΕ 2012 για τα ακίνητα που πέρυσι ήρθε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Η κατάσταση στον τομέα του δημόσιου συστήματος υγείας-πρόνοιας θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο ως αποτέλεσμα των μέτρων για να αντιμετωπιστεί η κρίση. Ανάλογα με τα ενδεχόμενα των εξελίξεων πιθανόν οι οικοδόμοι, γενικά οι εργαζόμενοι να μην έχουν ούτε τις πενιχρές σημερινές παροχές για υγεία, πρόνοια, φάρμακα, επιδόματα κλπ.

Το αποτέλεσμα θα είναι οι οικοδόμοι, γενικά η εργατική τάξη που έχουν ήδη συνθλιβεί με την αυξανόμενη ανεργία, τους μειωμένους μισθούς την αυξανόμενη φορολογία, χαράτσια και την ακρίβεια βασικών καταναλωτικών αγαθών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις πληρωμές για να προστατέψουν την υγεία τους και να θεραπευτούν από τις ασθένειες.

Οι Οικοδόμοι Ηρακλείου παλεύουμε για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας και διεκδικούμε:

1. Άμεση Ασφάλιση στους οικοδόμους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να μπορούν όλοι οι ασφαλισμένοι να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και να εξασφαλιστούν δωρεάν όλα τα εμβόλια για όλα τα παιδιά.

2. Αναγνώριση πλασματικού χρόνου σε συναδέλφους που έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση από τις εισφορές των Υπέρ αγνώστων ενσήμων.

3. Να καταργηθεί ή να τροποποιηθεί ο Νόμος 2520/97 που αφορά τη μείωση στο 50% στα ένσημα των οικοδόμων από τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και αυτό το ποσοστό να επιδοτείται από το ΙΚΑ στους οικοδόμους.

4. Οι καταγγελίες των οικοδόμων για ένσημα να ελέγχονται άμεσα και να περνούν επιτροπή.

5. Να μην μειωθεί το ένσημο και το δωρόσημο.

6. Η λέξη «Υπέρ Αγνώστων ένσημα» να βγει από το λεξιλόγιο του ΙΚΑ. Δεν υπάρχουν άγνωστοι οικοδόμοι. Το ΙΚΑ δεν έχει δικαίωμα να κρατά τις δικές μας εισφορές, τα δικά μας ένσημα.

7. Επιστροφή από το κράτος των αποθεματικών που χάθηκαν από το πρόσφατο κούρεμα.

8. Δημόσιες υποδομές σε νοσοκομεία με άμεση πρόσληψη προσωπικού

9. Κατάργηση των πληρωμών εισιτηρίων, συμμετοχών για ιατρικές, εργαστηριακές εξετάσεις και θεραπείες.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να δώσει άμεση λύση στα παραπάνω προβλήματα, γιατί είμαστε αποφασισμένοι να προβούμε σε δυναμικότερες κινητοποιήσεις προκειμένου να πετύχουμε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας

Οικοδόμοι Ηρακλείου