Aντιφασιστικη αλληλεγγυη απο Ρεθυμνο για την αυριανη δικη του συντροφου απο Ηρακλειο για το ξυλοδαρμο νεοναζι

Πριν λίγες μέρες στο Ηράκλειο νεοναζί και γιος υποψήφιας βουλευτή με της Χρυσής αυγής χτυπάει μετανάστες στα φανάρια, κλέβει τα μέσα που δουλεύουν και με αυτά επιδεικνύεται να καθαρίζει το αυτοκίνητο του. Κάπου εκεί η επίδειξη και η ψευτομαγκιά τελείωσε όταν εντοπίστηκε από αντιφασίστες και έλαβε ως δείγμα δωρεάν λίγες σφαλιάρες. Η Χ.Α ενεργοποιήθηκε άμεσα κ εξέδωσε ανακοίνωση που φαντασιωνόταν ενέδρα από 10 άτομα , μαχαίρια, λοστούς και τραυματισμό στο λαιμό. Τα ντόπια Μ.Μ.Ε αναπαρήγαγαν με απίστευτη ευκολία ως ρεπορτάζ τα ψεύδη της ΧΑ και στολίζουν τα δημοσιεύματα τους με χατζάρια και ματωμένες σιδερογροθιές. Δημιουργώντας έτσι ένα σκηνικό τρόμου που ουδέ μια σχέση είχε με τη πραγματικότητα βγάζοντας μια συμπάθεια προς το καημένο φασίστα που γλίτωσε χάρη στα αντανακλαστικά του. Το μόνο που έλειπε από το σενάριο ήταν μια σύλληψη και αυτή ήρθε το επόμενο πρωί όταν και εισέβαλλαν 25 ασφαλίτες στο πατρικό σπίτι συντρόφου που έτυχε να περνάει από το σημείο με το αυτοκίνητο του καθώς πήγαινε σπίτι του.

Καταρχάς θεωρούμε το γεγονός ότι συνάνθρωποι μας αντέδρασαν άμεσα στο θέαμα ενός τραμπούκου να χτυπάει και να ξεφτιλίζει εργαζόμενους είναι πράξη λεβέντικη και να γειάσει το χέρι τους. Στη Κρήτη που γνωρίζουμε πολύ καλά και από ναζισμό και από μετακίνηση πληθυσμών  και από δουλειά δεν θα ανεχτούμε  τους νεοναζί ρουφιάνους της Χ.Α να μαγαρίζουν  το τόπο μας.

Ακόμα η στάση των Μ.Μ.Ε δηλώνει για ακόμα μια φορά  ότι αυτοί που κλαψουρίζουν και αναρωτιούνται στα παράθυρα για την άνοδο του φασισμού είναι αυτοί που του έστρωσαν το δρόμο. Με τη στάση τους σε αυτό το γεγονός προσπαθούν ουσιαστικά να  νομιμοποιήσουν τη ρατσιστική δράση των φασιστών,   να θυματοποιήσουν τους θύτες και να παρουσιάσουν την αντιφασιστική δράση ως χουλιγκάνικη και ακραία. Για μας οι μετανάστες δεν είναι αλλοδαποί εν δυνάμει εγκληματίες όπως παρουσιάζονται εδώ και χρόνια αλλά συνάδελφοι, συνάνθρωποι, σύντροφοι και έτσι τους κρίνουμε ,ούτε από το χρώμα ούτε από τη καταγωγή τους..

Για μας η ΧΑ δεν είναι μια πολιτική δύναμη που πρέπει να «σεβαστούμε ακόμα και να διαφωνούμε» αλλά νεοναζί σκουλήκια  που θέλουν να σπείρουν το μίσος ανάμεσα στους καταπιεσμένους ,και έτσι θα τους κρίνουμε. Μην ξεχνάμε ότι οι ναζί δεν ήταν μια γερμανική ανωμαλία που προκάλεσε τον Β παγκόσμιο πόλεμο αλλά φασιστικό πολιτικό κίνημα που αναπτύχθηκε σε συνθήκες  κρίσης στη Γερμάνια του μεσοπολέμου. Προπαγάνδισαν, ψηφιστήκαν χρηματοδοτήθηκαν , έβγαλαν δελτία τύπου, κατεύθυναν τα μέσα ενημέρωσης,  τραμπούκισαν ,δολοφόνησαν, απείλησαν και τελικά πήραν την εξουσία οδηγώντας  στη θηριωδία του πολέμου.. Η ιστορία επαναλαμβάνεται συνεχώς απλώς τα πρόσωπα αλλάζουν.

Η σύγκρουση Αντιφασιστών-φασιστών δεν είναι κόντρα των άκρων. Συγκρούεται ο κόσμος της ελπίδας  και της δημιουργίας με το κόσμο του μίσους. Γνωρίζουμε ποιος ευθύνεται για τη κατάσταση που όλοι βιώνουμε και δεν θα ρίξουμε την ευθύνη στους πιο αδύναμους. Δεν ξεχνάμε ότι ο Αντιφασιστικός αγώνας είναι Ταξικός αγώνας.

Καμιά δίωξη του συντρόφου Β.Σ – Άμεση δίωξη των φασιστών από το νησί.

Αντιφασιστική αλληλεγγύη από το Ρέθυμνο