Εκδήλωση-Συζήτηση: Το Πείραμα της εργασιακής καταστολής & οι εργατικές αντιστάσεις 7/6/12 – ώρα: 18:00 στο ΕΚΗ

Η θεματική των εργατικών αγώνων και αντιστάσεων ήταν αν όχι αυτονόητη, το λιγότερο αναγκαία, προσπαθώντας να αναδείξουμε το νέο, ακόμα πιο ζοφερό, καθεστώς εργασίας που μας επιβάλλουν με αφορμή την κρίση που η κυριαρχία επικαλείται σαν επιχείρημα.

Όλοι μας, έχουμε πλέον συνειδητοποιήσει για τα καλά ότι τίποτα πια δεν μπορεί να είναι όπως πριν 2 χρόνια, με την ανεργία να αυξάνεται με ανεξέλεγκτους ρυθμούς, και με όσους ακόμα εργάζονται να τους κλέβουν συνεχώς κομμάτι του μισθού τους. Όλα αυτά τα μνημόνια και τα μέτρα, μαζί με τη συνοδευόμενη προπαγάνδα από τα media για τη δήθεν αναγκαιότητά τους, δεν αποτελούν τίποτα άλλο από το νέο καθεστώς μισθωτής σκλαβιάς που επιχειρείται  να εφαρμοστεί ευρέως στον ελλαδικό και όχι μόνο χώρο. Η ελληνική κοινωνία έγινε το παγκόσμιο πειραματόζωο στα χέρια των «επιστημόνων» του διεθνοποιημένου χρήματος και της καταπίεσης.

Αυτή την πραγματικότητα θα κουβεντιάσουμε την Πέμπτη 7 Ιούνη στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στις 6:00 το απόγευμα, με τον Α. Καψάλη (ερευνητή εργασιακών σχέσεων).Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται επίσης από το Σωματείο εργαζομένων με δίκυκλο όχημα “Τελευταίος Τροχός – Νίκος Πετράκης”, όπου μέλος του Σωματείου θα μας ενημερώσει για τις εργασιακές συνθήκες, τις διεκδικήσεις και τις δράσεις του σωματείου.

Επίσης, καλεσμένοι να μοιραστούν μαζί μας τις εμπειρίες εργατικών αντιστάσεων και αγώνα θα είναι και μέλη των πολυήμερων απεργιακών κινητοποιήσεων στο Ηράκλειο (Εργοστάσιο Ανακύκλωσης και ΑΡΙΑΔΝΗ Α.Ε.Β.Ε.)Πέμπτη 7 Ιούνη στις 6:00 μ.μ. Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Κατάληψη Ευαγγελισμού Θεοτοκοπούλου 18 -Ηράκλειο Κρήτης

Πηγή : http://evagelismos.squat.gr