Θέρισαν μια ζωή, ζητάνε και τα ρέστα!

dolofonoiΗ δολοφονία του εικοσιδυάχρονου Ηρακλή Μαραγκάκη, από τα ένστολα καθάρματα της ΕΛ.ΑΣ το Δεκέμβριο του 2003 έξω από τα Ανώγεια είναι γνωστή, όπως και οι αντιδράσεις εναντίον των μπάτσων που ακολούθησαν της δολοφονίας του.

Όπως (ίσως θυμάστε ) οι αντιδράσεις που ακολούθησαν από νεολαίους, αναρχικούς- αντιεξουσιαστές, συγγενείς και φίλους του δολοφονημένου Ηρακλή ήταν δικαιολογημένα οργισμένες.

Μετά από αυθόρμητη συγκέντρωση λίγη ώρα μετά την είδηση της δολοφονίας, ακολούθησε επίθεση στο τότε κτίριο της ασφάλειας Ηρακλείου στην οδό Ρόλαντ και σύγκρουση με τους μπάτσους (ένστολους και ασφαλίτες ). Η επίθεση κορυφώθηκε με το σπάσιμο της ασφάλειας και μερικών ασφαλίτικων οχημάτων.

Για τις συγκεκριμένες συγκρούσεις οι μπάτσοι μέχρι την επομένη μέρα συνέλαβαν έξι άτομα, τα οποία αργότερα πέρασαν από δική και καταδικαστήκαν.

Σήμερα, μετά πέντε σχεδόν χρόνια από τη εναντίον τους ποινή οι έξι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν μια νέα κατηγορία. Η Ελληνική αστυνομία απαιτεί δικαστικώς από τους έξι, αποζημιώσεις ύψους 30.000 ευρώ (!) για τις φθορές στα ασφαλτικά της και το κτίριο της ασφάλειας.

Η προτακτική κατάληξη : “αυτοί μιλάνε για ζημιές, εμείς μιλάμε για ζωές” για μια ακόμη φορά κυριολεκτεί!

Το καταχρεωμένο και κατακλεμμένο, μέχρι τελευταίας δεκάρας από τους διαχειριστές και τους ιδιοκτήτες του ελληνικό κράτος, ζητά να πληρωθεί τις σφαίρες που ξόδεψαν τα μαντρόσκυλα του δολοφονώντας τον Ηρακλή και παραλίγο δυο ακόμη νέους ανθρώπους!

Το τίμημα της ανθρώπινης ζωής για το κράτος κοστίζει όσο δυο-τρία αυτοκίνητα και πέντε τζάμια παραθύρων !

Τόσο φτηνιάριδες! Τόσο μίζεροι !

Καταλαβαίνουμε ότι προσπαθούν με κάθε δυνατότητα που τους δίνουν οι άθλιοι νόμοι τους, να κρατούν όμηρους όσους πιο πολλούς ανθρώπους μπορούν. Ανθρώπους από αυτούς που ακόμη τους αψηφούν και τολμούν να τους αντιστέκονται.

Μέσα από την όλη τους γελοιότητα τους αναδίδει η βρώμα της σαπίλας τους!

Ας σταθούμε όλοι και όλες αλληλέγγυοι στους έξι των γεγονότων της ασφάλειας Ηρακλείου.

Ο φτηνός τους εκβιασμός και οι νέες ρεβανσιστικές διώξεις εναντίον συντρόφων, συντροφισσών και πολιτών που δεν έμειναν απαθείς στις ριπές των όπλων τους, δεν πρόκειται να περάσει !

H υπόθεση των έξι θα συζητηθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου την ερχόμενη Τετάρτη 23 /9.

Εφημερίδα δρόμου ‘Άπατρις.