Προβολές ταινιών στην κατάληψη Πίκπα Ηρακλείου 14-16 Σεπτέμβρη

programma provolwn pikpa
.

………………………………………..

Πρόγραμμα προβολών

ταινιών στην κατάληψη

Πίκπα Ηρακλείου 14-16

Σεπτέμβρη -ώρα 21:00

………………………………………...



.

locandinaΔΕΥΤΕΡΑ 14/9/09

– Τίτλος Ταινίας : Δουλεύοντας με το πάσο μας

– Σκηνοθεσία/Director : Guido Chiesa

Έτος Παραγωγής : 2004

– Διάρκεια/Duration : 111′

.Μπολώνια 1977: Ένας ιστορικός σταθμός για το κίνημα της αυτονομίας. Δεκάδες ελεύθερα ραδιόφωνα γεννιούνται σε όλη την Ιταλία δίνοντας στο κίνημα φωνή. Χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν στους δρόμους και συγκρούονται με την αστυνομία…

377ΤΡΙΤΗ 15/9/09

– Τίτλος Ταινίας freedom writers

– Σκηνοθεσία : Ρίτσαρντ ΛαΓκραβενές

Έτος Παραγωγής : 2007
Διάρκεια : 120′
Σε ένα σχολείο που η ρατσιστική αντιμετώπιση και τα περιστατικά βίας αποτελούν καθημερινότητα, η καθηγήτρια Έριν Γκρούγουελ, έχοντας να αντιμετωπίσει ένα εκπαιδευτικό σύστημα που αδιαφορεί, θα προσπαθήσει να μετατρέψει το μάθημα της τάξης σε ζήτημα ζωής για τους μαθητές της. Μέσω της επικοινωνίας και της κατανόησης, οι μέχρι τότε “ανεπίδεκτοι μαθήσεως” έφηβοι, θα ανακαλύψουν την αξία της ανοχής και θα προσπαθήσουν να φτιάξουν τις κατεστραμμένες ζωές τους, αλλάζοντας ολοκληρωτικά τον κόσμο τους.

1012ΤΕΤΑΡΤΗ 16/9/09

– Τίτλος Ταινίας Ματωμένη Κυριακή

– Σκηνοθεσία : Πολ Γκρίνγκρας

Έτος Παραγωγής : 2002

Διάρκεια : 107′

.Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 1972. Μια ειρηνική πορεία των κατοίκων του χωριού Derry της Βόρειας Ιρλανδίας μετατρέπεται σε πολεμική μάχη μεταξύ των άοπλων διαδηλωτών και του βρετανικού στρατού. Τα συνθήματα για τη διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χάνονται μέσα στο θόρυβο των σφαιρών των στρατιωτών, οι οποίοι πυροβολούν αδιακρίτως. 13 νεκροί και 14 τραυματίες είναι ο απολογισμός της ημέρας εκείνης, που έχει μείνει γνωστή στην ιρλανδική ιστορία ως η «Ματωμένη Κυριακή», ενώ πιστεύεται ότι στάθηκε μια από τις αιτίες μαζικής στρατολόγησης νέων από τον IRA.


καταληψη πικπα Ηρακλειου-Μεραμβέλου & Υγείας γωνία

Κοινωνικός χώρος Κατάληψη Πίκπα

Μεραμβέλου & Υγείας γωνία Ηράκλειο Κρήτης