ενάντια στην μπατσοκρατία την τρομολαγνεία & τον κοινωνικό έλεγχο

Mετά την εξέγερση του Δεκέμβρη, τα θεμέλια του κράτους έχουν ραγίσει,έτσι προσπαθώντας να επανακτήσει και επανακυριαρχήσει στις βασικές του δομές, τρομοκρατημένο πια, απο τις μαζικές κινητοποιήσεις & τους κοινωνικούς αγώνες , αντεπιτίθεται μέσω την αυξηνόμενης καταστολής και νέων “τρομονόμων” (βλέπε κοκουλονόμο,εισαγγελική έρευνα για εκκένωση σε καταλήψεις& αυτοδιαχειριζόμενα στέκια) στους ανθρωπους που αγωνίζονται καθημερινά
εναντιά του.Μια πρώτη γεύση πήραμε στο Ηράκλειο τον προηγούμενο μήνα απο τα φερεφωνα του(ΜΜΕ & τύπος) για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα στο κέντρο του Ηρακλείου-έτσι τις επόμενες ημέρες γέμισε τό κένρο οπλισμένους μπάτσους κυρίως σε δημόσια κτίρια αλλα και αρκετές εξακριβώσεις δημιουργώντας ενα κλίμα τρομολαγνείας και εκφοβισμού της κοινωνίας γεγονός πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της πόλης!Τώρα ήρθε και η σειρά του ποδοσφαιρικού αγώνα οπου πάλι κάνουν λόγο για τα χειρότερα φοβούμενοι την τρομοκρατική ή μη επίθεση στην ομάδα του Ισραήλ ,αστάκος & δρακόντεια μέτρα λένε τα “παπαγαλάκια”,απαγορεύεται να μετακινηθείς-να μιλήσεις-η κάθε σου κίνηση θα καταγράφεται απο τις κάμερες μέσα στο γήπεδο και έξω απο αυτό θα παρακουλουθείται απο τους ασφαλίτες!Και μετά τι;ολη αυτή η επιχείρηση που μοιάζει όμοια με εκείνη των ολυμπιακών αγώνων μήπως θα παραμείνει στο ηράκλειο;μηπως πλέον ολος αυτος ο εξοπλισμός θα χρησιμοποιείται και για άλλους σκοπούς;Όπως και να’χει ….να το βάλουν καλά στο μυαλό τους όσο και να αυξήσουν την καταστολή -την καταπίεση -την μεθοδευόμενη τρομολαγνέια με σκοπό την εκμετάλλευση & την υποταγή της κοινωνίας,θα συνεχίζουμε καθημερινά να αγωνιζόμαστε ενάντια στο κράτος και σε κάθε μορφή της εξουσίας που αποτελεί εχθρό της ελευθερίας & της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

candia alternativa

ακολουθεί άθρο απο τοπική εφημερίδα :

Ακόμα και αστυνομικές δυνάμεις από την Αθήνα ενδέχεται να ζητηθούν-εφόσον κριθεί επιβεβλημένο- στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας κατά τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα στην Εθνική Ελλάδος και το Ισραήλ, την 1η Απριλίου, στο Παγκρήτιο Στάδιο.
Εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές προβληματίζονται ιδιαίτερα σε σχέση με το ενδεχόμενο εκδήλωσης επεισοδίων εντός του γηπέδου. Την ανησυχία τους αυτή έχουν εντείνει τόσο η ευρεία κυκλοφορία αφισών τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη με επίκεντρο τον αγώνα, χαρακτηρίζοντας ως «ανεπιθύμητους τους εκπροσώπους των σφαγέων στην Κρήτη» αλλά και αρκετά μηνύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, προτρέποντας τους αναγνώστες να αντιδράσουν δυναμικά.
Τα δεδομένα αυτά αξιολογούνται με μεγάλη προσοχή από τις Αρχές Ασφαλείας (Εισαγγελία, Αστυνομία, ΕΥΠ) και για το λόγο αυτό οι σχεδιασμοί που γίνονται ενόψει του αγώνα παραπέμπουν στα μέτρα ασφαλείας που είχαν εφαρμοστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
Είναι δεδομένο ότι στα μέτρα θα διατεθούν αστυνομικοί και από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης, όμως είναι πολύ πιθανόν να έρθουν και διμοιρίες από την Αθήνα. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει αλλεπάλληλες συσκέψεις αλλά και συναντήσεις ανάμεσα στην Εισαγγελία Ηρακλείου και την Αστυνομική Διεύθυνση, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες.
Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια, εντός και εκτός γηπέδου. Οι φίλαθλοι της Εθνικής θα πρέπει να αρχίσουν να προσέρχονται στο γήπεδο τουλάχιστον τρεις ώρες πριν την έναρξη του αγώνα, καθώς ο σωματικός έλεγχος στον οποίο υποβάλλονται θα είναι εξονυχιστικός. Μάλιστα ο έλεγχος θα γίνεται με μαγνητόμετρα. Σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου, ταξίαρχο Κώστα Κουζέλη, οι φίλαθλοι θα πρέπει να περπατήσουν αφού δεν θα έχουν πρόσβαση με τα οχήματα τους στο Στάδιο. Οι δρόμοι περιμετρικά του γηπέδου θα εκκενωθούν από σταθμευμένα οχήματα και οι μόνιμοι κάτοικοι θα προσεγγίζουν τα σπίτια τους με ειδική κάρτα. Τη Δευτέρα αναμένεται να δοθεί συνέντευξη τύπου προκειμένου να ανακοινωθούν αναλυτικά τα μέτρα που θα ληφθούν προς ενημέρωση των φιλάθλων και των πολιτών γενικότερα. Ο ίδιος πάντως εμφανίζεται αισιόδοξος για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.
Πάνοπλοι αστυνομικοί θα είναι ακροβολισμένοι εντός και εκτός γηπέδου. Εκτός από τις ισχυρές αστυνομικέ
ς δυνάμεις που θα είναι παρατεταγμένες εντός του Σταδίου, θα διατεθούν και 50 άνδρες ιδιωτικής φύλαξης που προχθές έλαβαν σαφείς οδηγίες από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Ηρακλείου για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων που τους εκχωρεί ο νόμος.
Παράλληλα λιμενικοί με σκάφη θα επιτηρούν τη θαλάσσια περιοχή μπροστά από το Στάδιο, ενώ επί ποδός θα βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.
Κατά την παραμονή της Ισραηλινής αποστολής στο Ηράκλειο, θα ληφθούν εξαιρετικά αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, πέριξ του ξενοδοχείου όπου θα καταλύσει-στο κέντρο της πόλης-αλλά και στις διαδρομές προς και από το Παγκρήτιο Στάδιο.
( πηγή :http://www.patris.gr/articles/154090/92059)
.