Κυκλοφόρησε το 8ο τεύχος του περιοδικού των αγανακτισμένων στα Χανιά, » Η πλατεία »

Κυκλοφόρησε το 8ο τεύχος του περιοδικού των αγανακτισμένων στα Χανιά, » Η πλατεία » με θέματα:

-Τι είναι το δίκτυο ανταλλαγών Χανίων
-Όλες οι γειτονιές στο πόδι
-Συνέντευξη με τον Μανώλη Γλέζο 8/11/2011
-Ο λαός σφραγίζει τις εξελίξεις
-Οι παρελάσεις της οργής
-Στου Κασίδη το κεφάλι (κούρεμα χρέους)
-∆ηµοψήφισµα, εκλογές ή αγώνας για την ανατροπή τους;

Το τεύχος αυτό κυκλοφόρησε λίγο πριν τις 17 Νοέμβρη, ενώ η συγγραφή του είχε ξεκινήσει (όπως θα καταλάβετε και από κάποια άρθρα) την περίοδο που πρωτοακούστηκε η λέξη “δημοψήφισμα” από τον πρώην πρωθυπουργό. Κάποια άρθρα λοιπόν γράφτηκαν ενώ οι εξελίξεις έτρεχαν.

Λίγα λόγια για το περιοδικό : Το περιοδικό “η πλατεία” αποτελεί άτακτη έκδοση από ανθρώπους που συµµετείχαν στην οµάδα τύπου των αγανακτισµένων στα Χανιά. Υπήρξε  έντονος προβληµατισµός  για το αν “νοµιµοποιούµαστε”  να συνεχίσουµε  την έκδοση αυτού του µέσου αντιπληροφόρησης, µε αυτό το όνοµα και αυτή τη δοµή.Ο λόγος είναι ότι οι αγανακτισµένοι µε τη µορφή των καθηµερινών ή των εβδοµαδιαίων  γενικών συνελεύσεων δεν υπάρχουν αυτή τη στιγµή.Απ την άλλη µεριά οι αγανακτισµένοι συνεχίζουν τις δράσεις που είχαν  ξεκινήσει, πριν οι Γ. συνελεύσεις σταµατήσουν.

Έτσι συνεχίζεται  το καθηµερινό συσσίτιο στην πλατεία της αγοράς, η συµµετοχή µας στις συνελεύσεις  των  γειτονιών, η συµβολή µας στην υλοποίηση της γενικής απεργίας στις 19-20/10 και στην απόδοση  του  πραγµατικού   νοήµατος της  28ης Οκτωβρίου µε το “ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ” που έγραφε το πανό µας στην κεφαλή της µεγαλειώδους  πορείας, και εξέφρασε το αίσθηµα του κόσµου που πλαισίωσε την πορεία.  Έτσι, µε το να  έχουµε συµβάλλει στην πλήρη πολιτική και  κοινωνική απονοµιµοποίηση της   κυβέρνησης Παπανδρέου,  αλλά την ίδια στιγµή να γνωρίζουµε ότι η  διάδοχη κυβέρνηση Παπαδήµου,  στο µόνο που δεσµεύεται είναι στη συνέχιση µε µεγαλύτερη ένταση της πολιτικής των µνηµονίων που αντιπαλευουµε, αισθανόµαστε την ανάγκη να συνεχίσουµε την έκδοση αυτή. Η δοµή του περιοδικού  µας, όπως θα δείτε έχει αλλάξει.Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν την άποψη του συντάκτη τους, ενώ σε ότι αφορά το όνοµα αποφασίσαµε (µετά από  βασανιστικές συζητήσεις και προβληµατισµό) για το ανα χείρας τεύχος να το διατηρήσουµε. Για το  επόµενο θα το ξαναδούµε ανάλογα µε τις δράση µας.

Ελπίζουµε ότι η µαζική συµµετοχή όλων µας στις διάφορες µορφές αυτοοργάνωσης  και στις πολύµορφες δράσεις και   κινητοποιήσεις θα  καταφέρουν να διώξουν και  τη  νέα κυβέρνηση µαζί  µε   την  τροικα,   τα µνηµόνια  και την πολιτική τους, και ο µόνος προβληµατισµός µας στο επόµενο τεύχος να αφορά το όνοµα του περιοδικού µας!

Πηγή : http://aganaktismenoixania.blogspot.com   &     http://aganaktismenoi.chaniacrete.eu

  • Τεύχος #8:: Για να το διαβάσετε πατήστε εδω

.:: Προηγούμενα Τεύχη :

Η πλατεία τευχος#1Η πλατεία - τεύχος 2Η πλατεία - τεύχος 3Η πλατεία - τεύχος 4Η πλατεία- τεύχος 5Η πλατεία- τεύχος #6

 

—————————————————————————————————————–

*Για να τα κατεβάσετε πατήστε πάνω στην εικόνα του τεύχους που θέλετε.

πηγή : http://aganaktismenoi.chaniacrete.eu/magazine