→ Ιούλης 2011 :: Μηνιαίο ανοικτό άρθρο αναγνωστών

Κάθε μήνα 1 αρθρο χωρίς θεματική ενότητα θα παραμένει ανοικτό στο μπλόγκ και θα είναι ελεύθερο για τις αναρτήσεις των αναγνωστών ,έτσι θα μπορείτε να δημοσιεύετε πληροφορίες -ειδήσεις κ.α ,πατώντας στην ενδειξη ” Leave a Comment “(αφήστε σχόλιο )και γράφετε στην θέση όνομα τον τίτλο που επιθυμείτε και στο κάτω πλαίσιο την πληροφορία που θα ανεβάσετε στην συνέχεια πατάτε υποβολή σχολίου και το άρθρο σας δημοσιέυεται άμεσα.Το άρθρο θα κλείνει στο τέλος του μήνα και θα ανανέωνεται με το νέο του επόμενου μήνα.Σχετικά με την ελεύθερη ανάρτηση δείτε εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο candiaalternativa@gmail.com

 

35 σχόλια

Μετάβαση στη φόρμα σχολίων

    • Κρήτη : 36.000 άνεργοι στην Κρήτη εν μέσω της κρίσης. στο 25/07/2011 στις 13:03

    Η ανεργία στην Κρήτη αλλά και σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, αρχίζει να παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις. Η πραγματικότητα ξεπερνάει κατά πολύ τους αριθμούς. Πανελλαδικά οι άνεργοι αριθμούν γύρω στα 900.000 άτομα. Οι εγγεγραμμένοι είναι 687 χιλιάδες περίπου και οι επιδοτούμενοι 198 χιλιάδες περίπου.

    Στην Κρήτη συνολικά έχουμε 36 χιλιάδες περίπου ανέργους, με 26 χιλιάδες περίπου εγγεγραμμένους και 10 χιλιάδες περίπου επιδοτούμενους.

    Η ανεργία, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία για την περιφέρεια Κρήτης, από το Μάιο έως τον Ιούνιο φαίνεται να είναι αυξημένη 2%. Σε πανελλαδικό επίπεδο, σε ό,τι αφορά τα στοιχεία για τους ανέργους, οι άνδρες αποτελούν το 42% του συνόλου και οι γυναίκες το 57% του συνόλου.

    Όσον αφορά στις ηλικιακές ομάδες των ανέργων σε ολόκληρη τη χώρα, οι ηλικίες από 18 έως 25 αποτελούν το 28%, οι ηλικίες από 25 έως 55 το 65%, ενώ το 9% αποτελούν οι ηλικίες από 55 και πάνω.

    Η εκρηκτική κατάσταση της ανεργίας στο Ηράκλειο και ιδιαίτερα στις νέες ηλικίες φάνηκε και από την άνευ προηγουμένου συμμετοχή του κόσμου σε ολιγόμηνες προκηρύξεις του Δήμου Ηρακλείου. Στη μία είχαμε τη συμμετοχή 300 ατόμων για 10 θέσεις και στην άλλη τη συμμετοχή 600 ατόμων για 29 θέσεις συμβασιούχων.

    Τα φαινόμενα αυτά τα συναντάμε καθημερινά και, όπως φαίνεται, θα αυξάνονται μέρα με την ημέρα.
    http://www.cna.gr

    • Η Νορβηγία προειδοποιεί: όχι ανοχή στους νεοναζί στο 25/07/2011 στις 13:00

    Η θλίψη και το σοκ σε ολόκληρη την ανθρωπότητα για το χαμό πάνω από ενενήντα ανθρώπων από το δολοφονικό χέρι των νεοναζί, οι περισσότεροι από το κάμπινγκ νεολαίας του Εργατικού Κόμματος προκαλεί τώρα την οργή για τους υπεύθυνους. Η ανοχή των κυβερνήσεων στα φασιστικά κόμματα και τους νεοναζί στην Ευρώπη είχε ξεπεράσει κάθε όριο το προηγούμενο διάστημα. Γίνονταν αποδεκτά ακόμη και ως κυβερνητικοί εταίροι , ως εργαλεία για την απομόνωση των εργατικών αντιστάσεων και της αριστεράς που στη περίοδο της κρίσης επέμενε να προβάλει εναλλακτικές λύσεις υπέρ των συμφερόντων της μεγάλης πλειοψηφίας και όχι της μειοψηφίας των κατόχων του πλούτου.

    Οι αποτρόπαιες δολοφονικές επιθέσεις του Αντερς Μπρείβικ στη Νορβηγία είναι ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα των φασιστών στη πρόσφατη ιστορία της Ευρώπης. Δεν είναι τυχαίο ότι η Αστυνομία και τα ΜΜΕ διοχέτευαν πληροφορίες για «ισλαμική τρομοκρατία» ενώ ακόμη και μετά την αποκάλυψη της ταυτότητας του ναζί δολοφόνου δεν καταλογίζουν ξεκάθαρα το έγκλημα στη φασιστική τρομοκρατία. Τα τελευταία χρόνια, η ανοχή και οι συνεργασίες με τα νεοφασιστικά κόμματα είχαν τη ρίζα τους στη προσπάθεια των αρχουσών τάξεων και των κυβερνήσεων να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους και τη νεολαία που εξοργισμένοι από την πολιτική των κυβερνήσεων να τους φορτώσουν τις συνέπειες τη κρίση βγήκαν στον δρόμο της μαζικής αντίστασης.

    Ο ρατσισμός κατά των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο πήγε χέρι-χέρι με την ισλαμοφοβία, την στοχοποίηση των μουσουλμάνων ως διαφορετικών που δεν χωράνε στις «αξίες του χριστιανικού ευρωπαϊκού πολιτισμού». Οι κυβερνήσεις έφτασαν σε μέτρα σκληρά κατά των μεταναστών με πολιτικές απελάσεων και στρατόπεδα συγκέντρωσης και τη FRONTEX να επιτηρεί τα σύνορα ενώ ένα κυνήγι μαγισσών κατά των μουσουλμάνων εξαπολύεται παντού ταυτίζοντας τους με τη τρομοκρατία. Όλα αυτά βέβαια την ίδια περίοδο που μια σειρά ευρωπαϊκές χώρες μαζί με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ διατηρούσαν στρατεύματα κατοχής στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Σομαλία και στήριζαν το αποκλεισμό της Γάζας κατά της κυβέρνησης της Χαμάς των Παλαιστίνιων.

    Ο Αντερς Μπρέιβικ είναι ένας ναζιστής δολοφόνος που έδρασε με σχέδιο και «άποψη». Ήταν ενεργό μέλος του νεοφασιστικού Κόμματος της Προόδου μέχρι το 2006 και στέλεχος της νεολαίας του.

    Πριν τις δολοφονικές επιθέσεις έστειλε το βιβλίο-μανιφέστο του 1516 σελίδων σε μια μεγάλη λίστα παραληπτών ενώ μόλις μία ώρα πριν τη βομβιστική επίθεση στο Υπουργείο έστελνε μήνυμα εισαγωγικό. Σε αυτό εξηγούσε πόση προσπάθεια και λεφτά χρειάστηκε να ξοδέψει για να το ολοκληρώσει και παρότρυνε να γίνει συγκεκριμένος τρόπος χρήσης. Το είχε στείλει Στο δημοσιογράφο πολιτικό του Φινλανδικού Κόμματος «Αληθινοί Φινλανδοί» Τέρχι Κιεμούκι. Εκθειάζει ξανά και ξανά τον αρχηγό του κόμματος αυτού Τζούζι Χάλλα Αχο για τη κάθετη τοποθέτηση του ενάντια στη πολυπολιτισμική κοινωνία ως παράγοντας διάλυσης της δυτικής κοινωνίας.

    Σε βίντεο όπου κραταέι όπλο εμφανίζεται να υποστηρίζει:« Ο πολυτισμικός μαρξισμός όπως τον υποστήριξε η Σχολή της Φρανκφούρτης έχει διασπείρει την άποψη για «θετική δράση», «πολυπολιτισμό» και «διαφορετικότητα». Δεν είναι δυνατό να ξεφύγουμε από αυτές τις έννοιες σήμερα. Αυτές οι έννοιες έχουν καταστρέψει την οποιαδήποτε άμυνα της ευρωπαϊκής κοινωνίας, κάτι που έχει ανοίξει το δρόμο για την ισλαμοποίηση της Ευρώπης.

    Την ίδια μέρα των επιθέσεων υπογράφει ως υψηλά ιστάμενος στην ιεραρχία των ευρωπαϊκών εθνικιστικών κινημάτων. Δηλώνει ότι πήρε υποστήριξη για τη συγγραφή του φασιστικού μανιφέστου από «αδελφούς και αδελφές» από άλλες χώρες, όπως Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Σουηδία, Αυστραλία, Ιταλία, Ισπανία, Φινλανδία, Βέλγιο, Ολλανδία, Δανία και ΗΠΑ.

    Συνεχίζει: «Η ώρα για διάλογο τελείωσε. Δώσαμε στη ειρήνη μια ευκαιρία. Εφτασε η ώρα για ένοπλη αντίσταση. Ο PCCTS, οι Ιππότες Ναΐτες για λογαριασμό του ελεύθερου λαού της Ευρώπης κηρύσσουν προληπτικό πόλεμο ενάντια στα Μαρξιστικά πολιτιστικά/πολυπολιτισμικά νεοαποικιακά καθεστώτα στη Δυτική Ευρώπη. Αναγνωρίζουμε ότι η Ευρώπη τεχνικά βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο από το 1999, όταν οι Ευρωπαίοι και αμερικανοί Μαρξιστές πολιτιστικοί /πολυπολιτισμικοί μέσω του ΝΑΤΟ εξαπέλυσαν τις επιθέσεις ενάντια στις Χριστιανικές Σερβικές δυνάμεις και τους στέρησαν το δικαίωμα να σταματήσουν το Ισλάμ στην χώρα τους.»
    Ο Αντερς Μπέιβικ είναι ένας ναζιστής δολοφόνος . Δεν είναι απλά ένας παρανοϊκός και ακραίος χριστιανός φονταμενταλιστής. Το σύγχρονο πρόσωπο του νεοναζισμού χρησιμοποιεί το προσωπείο πότε του χριστιανού και πότε του πατριώτη για αποκρύψει το πραγματικό που είναι μόνο ΕΝΑ: ο ναζισμός. Η επίθεση στη πολυπολιτισμική κοινωνία είναι το σύγχρονο ρατσιστικό εργαλείο, το ιδεολογικό πολοστάσιο που στοχοποιεί τους μετανάστες με βάση τη διαφορετική θρησκεία.

    Η τραγωδία στη Νορβηγία με τις μαζικές δολοφονίες των μελών της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος είναι και μια προειδοποίηση ότι η ανοχή στη νομιμοποίηση των φασιστικών κομμάτων δεν τα απαλλάσσει από το χιτλερικό σύνδρομο της εξόντωσης των διαφορετικών που οδήγησε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα Νταχάου και τα Άουσβιτς. Οι σύγχρονοι ομογάλακτοι τους στην Ελλάδα, όπως η Χρυσή Αυγή και άλλες φασιστικές ομάδες που έχουν κάνει σημαία τους τη μάχη ενάντια στο Ισλάμ και οργανώνουν επιθέσεις με εμπρησμούς λατρευτικών χώρων πρέπει να βγουν εκτός νόμου εδώ και τώρα. Αυτές τις μέρες κλείνουν τα 37 χρόνια της πτώσης της χούντας. Οι ίδιοι φασίστες στελέχη της Χρυσής Αυγής που έβαζαν βόμβες στο σινεμά ΕΛΛΗ για να δηλώσουν τη στήριξη τους σε χουντικούς βασανιστές βρίσκουν τώρα την ΕΛΑΣ να τους κάνει πλάτες για να προβοκάρουν τις Πανεργατικές Απεργίες και να εξαπολύουν πογκρόμ κατά των μεταναστών και επιθέσεις κατά αριστερών. Είναι αυτή η ανοχή που μπορεί να τους αποθρασύνει να μιμηθούν τον ομογάλακτο τους στη Νορβηγία.

    Είναι ώρα να δράσουμε πριν να είναι αργά!

    http://tvxs.gr/news/%CE%AD%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%88%CE%B1%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CF%80%CE%B1%CE%BD/%CE%B7-%CE%BD%CE%BF%CF%81%CE%B2%CE%B7%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B5%CE%AF-%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80-%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85

    • Ηράκλειο : Ενημέρωση από την μικροφωνική στα Λιοντάρια - 2ήμερο εκδηλώσεων 23/24 Ιούλη στο 23/07/2011 στις 17:24

    Έγινε την Παρασκευή 22/7 μικροφωνική αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης στα Λιοντάρια και ακολουθεί 2ήμερο εκδηλώσεων, το Σάββατο 23/7 και Κυριακή 24/7 από τις 6 το απόγευμα στο χώρο της αυτοδιαχειριζόμενης εστίας ΤΕΙ Ηρακλείου.

    Σήμερα 22/7, για 3 ώρες περίπου έγινε στα Λιοντάρια, μικροφωνική αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης στην Αυτοδιαχειριζόμενη Εστία του ΤΕΙ Ηρακλείου που δέχεται απειλές εκκένωσης.

    Στη συγκέντρωση συμμετείχαν περίπου 40-50 αλληλέγγυοι και μοιράστηκαν κείμενα στον κόσμο που περνούσε, ενώ σε κάποιο σημείο εκεί, στήθηκε χαριστικό παζάρι με βιβλία και ρούχα.

    Οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης συνεχίζονται και για το επόμενο 2ήμερο έχει οργανωθεί αντικαθεστωτικό-αντικατασταλτικό φεστιβάλ.

    Έτσι, το Σάββατο 23 Ιούλη στον χώρο της Αυτοδιαχειριζόμενης Εστίας του ΤΕΙ στις 6 το απόγευμα, θα ξεκινήσει συζήτηση με θέμα “Κοινωνική αλληλεγγύη και αντίσταση” ενώ το βράδυ θα ακολουθήσει πάρτυ.

    Τη δεύτερη ημέρα, Κυριακή 24 Ιούλη πάλι στον χώρο της Εστίας θα γίνει συλλογική κουζίνα.

    Σχετική ενημέρωση για το θέμα υπάρχει εδώ:
    Ενημέρωση για τις απειλές εκκένωσης
    Κείμενο της Αυτοδιαχειριζόμενης Εστίας ΤΕΙ
    Απόφαση για τη στήριξη της Κατάληψης

    Αλληλεγγύη στις Καταλήψεις και τους Αυτοοργανωμένους χώρους!

    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1321652

    • Ηράκλειο : μικροφωνική αντιπληροφόρησης 22/7/11-ωρα : 19:00-Πλ.Λιονταριών στο 22/07/2011 στις 15:41

    Την Παρασκευή 22 Ιούλη στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί μικροφωνική αντιπληροφόρησης στα Λιοντάρια, για το θέμα της απειλής εκκένωσης της αυτοδιαχειριζόμενης Εστίας του ΤΕΙ.

    Περισσότερα υπάρχουν εδώ
    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1320669

    • Αστυνομική καταστολή στην κρήτη!!! στο 20/07/2011 στις 20:08

    Σκηνές τρόμου εκτυλίχθησαν χθες τη νύχτα στην περιοχή του Ζαρού όπου πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ πολιτών και αστυνομικών.

    Σκηνές τρόμου εκτυλίχθησαν χθες τη νύχτα στην περιοχή του Ζαρού, όπου πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ πολιτών και αστυνομικών. Σύμφωνα με αυτά που ξέρουμε ως τώρα, όλα ξεκίνησαν στη διάρκεια συγκέντρωσης κτηνοτρόφων για το κούρεμα των προβάτων. Στο πλαίσιο του γλεντιού που στήθηκε, κάποιοι εκ των συμμετεχόντων άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα, ωστόσο η κατάσταση φαίνεται ότι ενόχλησε μερικούς, με αποτέλεσμα γνωστοί ρουφιάνοι της περιοχής να ειδοποιήσουν τους μπάτσους.

    Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και, σύμφωνα με άτομα που ήταν εκεί, ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών, για “άγνωστη” μέχρι στιγμής αιτία. Οι μπάτσοι παραμένουν στην περιοχή έως και αυτή την ώρα.
    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1320991

    • Προβοκάτσια κατά των απεργών πείνας της Υπατίας στο 20/07/2011 στις 20:07

    Την ευκαιρία να πάρουν εκδίκηση από τους απεργούς πείνας της Υπατίας βρήκαν η Αστυνομία και τα παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ. Με ενορχηστρωτή τη ΓΑΔΑ στήθηκε ένα ολόκληρο σκηνικό, με τη σύλληψη τεσσάρων πρώην απεργών πείνας στο αεροδρόμιο, τους οποίους παρουσίασαν ως… κλεπταποδόχους, συλλαμβάνοντάς τους την ώρα που ετοιμάζονταν να ταξιδέψουν για την πατρίδα τους. Αλήθεια, υπάρχουν πολλοί που θα κουβαλούσαν μαζί τους στο αεροδρόμιο, στο σακκίδιο που πήραν μέσα στο αεροπλάνο, αντικείμενα κλεμμένα; Ειδικά οι πρώην απεργοί πείνας της Υπατίας, που έδωσαν έναν τόσο σκληρό και επίπονο αγώνα, θα ρισκάριζαν να μεταφέρουν από ένα παλιό λάπτοπ και από ένα-δυο παμπάλαια κινητά στο αεροδρόμιο, ξέροντας ότι είναι κλεμμένα, όταν στόχος τους είναι να καταφέρουν επιτέλους κάποια στιγμή να νομιμοποιηθούν;

    Η ΓΑΔΑ, με ανακοίνωσή της, παρουσίασε ως κλοπιμαία αντικείμενα αγορασμένα κανονικά από μαγαζιά, αντικείμενα αγορασμένα από το παζάρι στο Μοναστηράκι, αντικείμενα αγορασμένα χέρι με χέρι, ακόμα και αντικείμενα χαλασμένα, που προορίζονταν για ανταλλακτικά. Αντικείμενα άμεσης προσωπικής χρήσης, όπως κινητά, φορτιστές και γυαλιά, και αντικείμενα που ποτέ δεν θα μπορούσαν να κλαπούν, όπως φτηνά αρώματα από τους υπαίθριους πάγκους. Μήπως όποιος αγοράζει ένα παλιό λάπτοπ χέρι με χέρι ζητάει και απόδειξη αγοράς από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του; Μήπως ξέρει αν κάποτε κλάπηκε και πόσους ιδιοκτήτες άλλαξε έκτοτε; Γεμάτες είναι καθημερινά οι εφημερίδες και το Ιντερνετ από αγγελίες για ανάλογα αντικείμενα που πουλιούνται χέρι με χέρι.

    «Από την έρευνα-προανάκριση διαπιστώθηκε ότι τα παραπάνω αντικείμενα είχαν κλαπεί από οικίες και οχήματα στην Αθήνα και αποδόθηκαν στους κατόχους τους», αναφέρει η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ. Δεν λέει, όμως, ποια αντικείμενα επιστράφηκαν. Επιστράφηκαν μήπως τα γυαλιά και τα αρώματα; Επιστράφηκε ένα παλιό playstasion που ήρθε σαν δώρο από τα Χανιά; Επιστράφηκε ένα αυτοφορτιζόμενο τρυπάνι, που επίσης ήρθε από τα Χανιά, καθώς ο κάτοχός του είναι ξυλουργός; Επιστράφηκαν τα προσωπικά κινητά, αγορασμένα κι αυτά στα Χανιά; Επιστράφηκαν και οι φορτιστές των κινητών; Και γιατί δεν ανακοίνωσαν ότι βρήκαν και μερικά χαλασμένα κινητά, αλλά μίλησαν μόνο για μπαταρίες;

    Στόχος τους ήταν να δημιουργήσουν μια προβοκάτσια σε βάρος των πρώην απεργών πείνας, διοχετεύοντας την είδηση ότι συνελήφθησαν τέσσερις απ’ αυτούς και δημιουργώντας κλίμα ενάντια σε όλους. Ομως, είναι τόσο «σοβαρή» η κατηγορία, που και οι τέσσερις συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο (το χαμηλότερου βαθμού δικαστήριο), το οποίο μάλιστα τους άφησε ελεύθερους μέχρι να γίνει η δίκη τους την Παρασκευή, μολονότι οι τρεις δεν είναι κάτοικοι Αθήνας. Ο δικαστής είδε τους ανθρώπους και κατάλαβε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να είναι κλέφτες ή κλεπταποδόχοι και να κουβαλούν φόρα-παρτίδα ασήμαντης αξίας κλοπιμαία στο αεροδρόμιο. Κατάλαβε ότι σκοπός τους δεν ήταν να διαφύγουν από την Ελλάδα, αλλά να κάνουν το ταξίδι στις πατρίδες τους, που κέρδισαν με τον αγώνα τους, και να επιστρέψουν στις δουλειές τους.

    Ούτε είναι τυχαίο ότι κανένας από τους μάρτυρες αστυνομικούς δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Μάλιστα, συνέβη ένα επεισόδιο που αποκάλυψε ότι η υπόθεση είναι στημένη για να βγει πολιτική υπεραξία. Το δικαστήριο ανέβαλε τη δίκη για την Παρασκευή και διέταξε την άρση της κράτησης των συλληφθέντων, όμως οι ασφαλίτες που τους συνόδευαν προσπάθησαν να τους περάσουν και πάλι χειροπέδες, δηλώνοντας ότι θα τους μεταφέρουν στο αεροδρόμιο. Μετά από έντονες διαμαρτυρίες αλληλέγγυων, παρέμβαση της συνηγόρου Αννυς Παπαρούσσου στο δικαστήριο και δήλωσης ότι θα υποβληθεί μήνυση για παράνομη κατακράτηση, που τρομοκράτησε τον επικεφαλής της συνοδείας (τηλεφωνούσε απεγνωσμένα σε κάποιον ανώτερο, που τον πίεζε να τους μεταφέρει πάλι στα κελιά του αεροδρόμιου και φώναζε «δεν έχω δικαίωμα να τους κρατήσω»), δόθηκε τελικά εντολή να τους αφήσουν ελεύθερους. Ας σημειωθεί πως όταν τους έστειλαν στο δικαστήριο, δεν τους παρέδωσαν τα χαρτιά τους (διαβατήριο, απόφαση αναβολής της απέλασης κ.λπ.), ούτε τα χρήματα που τους πήραν, ούτε τα υπόλοιπα προσωπικά τους αντικείμενα. Ηταν σίγουροι πως θα τους πάρουν πίσω κρατούμενους, για να τους παρουσιάσουν σαν μεγάλους εγκληματίες και να τους περιφέρουν δεμένους με χειροπέδες. Δεν τους πέρασε, όμως.

    Η δίκη θα γίνει την Παρασκευή 22 Ιούλη, στις 9 το πρωί, στο Β’ Αυτόφωρο Μονομελές (κτίριο 3, ισόγειο, στην Ευελπίδων). Καλούμε όλους τους αλληλέγγυους να παρευρεθούν, για να περάσει το μήνυμα ότι οι πρώην απεργοί πείνας δεν είναι μόνοι τους. Ο αγώνας για την αθώωσή τους είναι καθήκον όλων μας.

    http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=12432&pos=4&cat_id=48

    • Aγ.Νικόλαος : Κάλεσμα για απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 20/7/2011 στο 19/07/2011 στις 10:08

    ‘Το Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) για την Τετάρτη 20/7/2011 με αίτημα την απόσυρση της πρόχειρης και αποσπασματικής πρότασης του Υπουργείου Υγείας για την αναδιάταξη των μονάδων του ΕΣΥ και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Νοσοκομείου στις 10 π.μ.

    Ακολουθεί το κείμενο της ΠΟΕΔΗΝ για την προκήρυξη της απεργίας.

    Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. αφού μελέτησε τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας για την αναδιάρθρωση και συγχωνεύσεις μονάδων Υγείας – Πρόνοιας έχει να κάνει τις εξής επισημάνσεις:

    • Διαπνέεται από λογιστική λογική και αντίληψη με βασικό κριτήριο την εξοικονόμηση πόρων και ανθρώπινου δυναμικού

    • Αγνοεί προκλητικά τις ανάγκες της κοινωνίας για επαρκείς υποδομές για γρήγορη και ακώλυτη πρόσβαση στο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας

    • Τα στοιχεία τα οποία χρησιμοποιούνται είναι ανακριβή και οδηγούν σε νέες στρεβλώσεις αντί να επιλύουν τις υπάρχουσες

    • Δημιουργεί μονάδες μαμούθ που επιστημονικά έχει αποδειχτεί ότι είναι δύσκολο να διοικηθούν και να είναι αποτελεσματικές

    Ο στόχος για μείωση κλινών και κλινικών χωρίς προϋποθέσεις θα οδηγήσει σε νέα εμπόδια στην πρόσβαση των υπηρεσιών. Οι 33.000 χιλιάδες κλίνες αντιστοιχούν σε 3 κλίνες ανά 1000 κατοίκους. Ο αριθμός αυτός θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να είναι επαρκής ακόμη και με τις ιδιομορφίες της χώρας μας (νησιωτικές περιοχές – ορεινοί όγκοι).

    Η απουσία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αυτοτελών ΤΕΠ, οι ελλείψεις σε βιοιατρική τεχνολογία, σύγχρονο και αποτελεσματικό εργαστηριακό τομέα, επαρκή αριθμό χειρουργικών τραπεζιών και κρεβατιών ΜΕΘ είναι στοιχεία που συμβάλλουν στην αύξηση του μέσου όρου νοσηλείας. Το κριτήριο της πληρότητας εν πολλοίς είναι αλληλένδετο με τις παραπάνω προϋποθέσεις και δεν μπορεί να είναι μοναδικό.

    Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας κάτω από τους δημοσιονομικούς περιορισμούς και τις επιταγές της Τρόικα βάζει το κάρο μπροστά από το άλογο. Πριν διορθώσει όλες τις στρεβλώσεις και κακοδαιμονίες του ΕΣΥ που θα είχαν ως φυσικό επακόλουθο και τον εξορθολογισμό του, προχωρά μηχανικά σε περικοπές που θα υποβαθμίσουν περαιτέρω την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών θα οξύνουν περισσότερο τις ανισότητες στην πρόσβαση (οικονομικές, γεωγραφικές κα) θα αυξήσουν τις λίστες αναμονής και θα στείλουν τον πολίτη παρά την ανέχεια λόγω κρίσης στον ιδιωτικό τομέα υγείας.

    Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. χωρίς να αρνείται την ανάγκη εκσυγχρονισμού και αναδιάταξης του ΕΣΥ, διαφωνεί με τα συγκεκριμένα μέτρα που το υποβαθμίζουν και το απαξιώνουν. Το ήδη λιγοστό κουρασμένο και κακοπληρωμένο προσωπικό του ΕΣΥ δεν μπορεί να υποβληθεί σε περαιτέρω θυσίες και περιπέτειες. Οι ελλείψεις προσωπικού δεν μπορούν να υποκατασταθούν από την διαρκή κινητικότητα εργαζομένων μεταξύ των διασυνδεόμενων μονάδων.

    Την Τετάρτη 20/7 η ΠΟΕΔΗΝ προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία των Υπηρεσιών Υγείας – Πρόνοιας με συγκέντρωση στις 12 μπροστά στο Υπουργείο Υγείας Πρόνοιας.

    Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το πρόχειρο και αποσπασματικό σχέδιο συγχωνεύσεων και καταργήσεων, να ικανοποιήσει πρώτα τις αναγκαίες προϋποθέσεις που θέτουμε και που θα αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

    Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε ένα ΕΣΥ, Σύγχρονο, Ποιοτικό, Αποτελεσματικό και Βιώσιμο.

    Το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου καλεί του εργαζομένους να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 20/7 και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Νοσοκομείου στις 10 π.μ.

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

    • Κρήτη :Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι δεν αποζημιώνονται για το "νεκρό" διάστημα που δεν εργάζονται σε περίπτωση απόλυσής τους στο 19/07/2011 στις 09:51

    Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι που απασχολούνται εποχιακά, σε περίπτωση απόλυσής τους δεν αποζημιώνονται για το “νεκρό” διάστημα που δεν εργάζονται, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 305/2011 απόφαση του Εργατικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

    Η νομοθεσία (υπ’ αριθμ. 11855/2007 απόφαση υπουργού Εργασίας) και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων, αναφέρουν ότι τόσο κατά τη διάρκεια λειτουργίας των ξενοδοχείων όσο και κατά τη “νεκρή” περίοδο, απόλυση ξενοδοχοϋπαλλήλου είναι δυνατή μόνο κατόπιν καταβολής της νόμιμης αποζημίωσης.

    Παράλληλα, προβλέπεται ότι η αποζημίωση υπολογίζεται βάσει “των κατά μέσο όρο αποδοχών της αμέσως προηγούμενης εργασίας” και ότι “στην καταγγελία θα υπολογίζεται ως χρόνος εργασίας ολόκληρος ο χρόνος που διανύθηκε από την πρόσληψη στο ξενοδοχείο”.

    Να διευκρινισθεί ότι οι συμβάσεις εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων εποχικής λειτουργίας είναι ορισμένου χρόνου, δηλαδή λύονται οι συμβάσεις μόλις παρέλθει η περίοδος λειτουργίας του ξενοδοχείου.

    Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι επαναπροσλαμβάνονται κατά τη νέα περίοδο, εφόσον ο εργαζόμενος δηλώσει εγγράφως ότι επιθυμεί να απασχοληθεί.

    Οι αρεοπαγίτες όμως υπογραμμίζουν στην επίμαχη απόφασή τους ότι “εάν κατά τη νεκρή περίοδο καταγγελθεί από την εποχιακώς λειτουργούσα ξενοδοχειακή επιχείρηση, η σύμβαση εργασίας ξενοδοχοϋπαλλήλου, ο οποίος είχε τηρήσει τις για την επαναπρόσληψή του κατά την επόμενη περίοδο απαιτούμενες διατυπώσεις, οφείλεται στον τελευταίο η από το Ν. 2112/1920 προβλεπόμενη αποζημίωση για απροειδοποίητη καταγγελία της σχέσεως εργασίας”.

    Οι δικαστές τονίζουν στη συνέχεια: “Για τον καθορισμό όμως του ύψους της αποζημιώσεως αυτής λαμβάνεται υπόψη μόνο το χρονικό διάστημα που απομένει μετά την αφαίρεση, από τον -μετά την αρχική πρόσληψη- συνολικό χρόνο υπηρεσίας του απολυομένου, του χρόνου των νεκρών περιόδων, κατά τη διάρκεια των οποίων η σχέση εργασίας διακοπτόταν και ο μισθωτός μπορούσε να απασχοληθεί σε άλλο εργοδότη”.

    Μάλιστα, οι αρεοπαγίτες σημειώνουν ότι “αντίθετο συμπέρασμα δεν μπορεί να συναχθεί” από το περιεχόμενο των συλλογικών συμβάσεων εργασίας που αφορούν τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, και αυτό ανεξάρτητα εάν οι επίμαχες συλλογικές συμβάσεις εργασίας αναφέρουν ότι “για τον υπολογισμό του επιδόματος προϋπηρεσίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων εποχιακών ξενοδοχείων, ως χρόνος υπηρεσίας θεωρείται και εκείνη της νεκρής περιόδου και μέχρι τέσσερις μήνες για κάθε χρόνο, με την προϋπόθεση ότι ο ξενοδοχοϋπάλληλος μετά τη νεκρή περίοδο αναλαμβάνει εκ νέου εργασία στην ίδια ξενοδοχειακή επιχείρηση”.

    Και αυτό, συνεχίζουν οι δικαστές, γιατί οι επίμαχες ρυθμίσεις “αφορούν αποκλειστικά τον υπολογισμό του επιδόματος προϋπηρεσίας και δεν εφαρμόζονται και στην περίπτωση του υπολογισμού της αποζημιώσεως απολύσεως”.

    Στην προκειμένη περίπτωση, σεφ στην κουζίνα ξενοδοχείου στο Ηράκλειο Κρήτης που λειτουργεί εποχιακά (Απρίλιο έως Οκτώβριο) προσελήφθη για πρώτη φορά τον Μάιο του 2003 και τον Ιανουάριο του 2008 υπέβαλε αίτηση επαναπρόσληψης για τη νέα περίοδο. Όμως, η ξενοδοχειακή μονάδα ένα μήνα μετά κατήγγειλε τη σύμβαση εργασίας με την καταβολή αποζημιώσεως.

    Για τον υπολογισμό της αποζημίωσης το Πολυμελές Πρωτοδικείο έκρινε ότι λαμβάνεται υπόψη ως χρόνος εργασίας ολόκληρο το διάστημα που διανύθηκε από την πρόσληψη στο αυτό ξενοδοχείο, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και αυτός των νεκρών περιόδων.

    Ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αναίρεση της ξενοδοχειακής επιχείρησης κατά της πρωτόδικης απόφασης που είχε δικαιώσει τον ξενοδοχοϋπάλληλο και παρέπεμψε την υπόθεση για νέα κρίση στο Πολυμελές Πρωτοδικείο.http://www.anatolh.com/las-feed/item/17392-%CE%BF%CE%B9-%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%87%CE%BF%CF%8B%CF%80%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B6%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CF%81%CF%8C-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF%CF%80%CF%84%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82

    • Ιεράπετρα : Κάλεσμα για νέα κινητοποίηση στο Ηράκλειο για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας στο 19/07/2011 στις 09:49

    Σε νέες δυναμικές κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο καλεί την ερχόμενη Τετάρτη 20 Ιουλίου τον κόσμο της Ιεράπετρας, η Επιτροπή Κοινωνικών Φορέων Ιεράπετρας – Μακρύ Γιαλού Αυτή τη φορά ως τόπος έκφρασης της αγανάκτησης για την στάση του Υπουργείου Υγείας απέναντι στα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας επιλέχθηκε το Ηράκλειο με προορισμούς τα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και της Αιρετής Περιφέρειας Κρήτης.

    Συναντήσαμε μέλη της Επιτροπής να μοιράζουν ενημερωτικά φυλλάδια στους πολίτες καλώντας τους για μια ακόμη φορά να δώσουν δυναμικό «παρών».

    Μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ μας είπαν τους λόγους που ο αγώνας συνεχίζεται επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο κόσμος δεν είναι πλήρως ενημερωμένος για τις επικείμενες δυσοίωνες αλλαγές σχετικά με το μέλλον του Νοσοκομείου θεωρώντας ότι ισχύουν όσες δεσμεύσεις δόθηκαν και αποτέλεσαν αφορμή για λήξη της κατάληψης του Δημαρχείου.

    «Είναι η ώρα να βγούμε στους δρόμους και να μην αφήσουμε κανέναν να πειράξει το Νοσοκομείο μας. Η υγεία είναι υπέρτατο αγαθό και θα πρέπει να προσφέρεται σε όλους τους πολίτες που έχουν ανάγκη παροχής υπηρεσιών υγείας. Καλούμε τον κόσμο για μια ακόμη φορά να δώσει δυναμικό «παρών» στην κινητοποίηση της Τετάρτης και να σταλεί το μήνυμα ότι δεν δεχόμαστε καμία υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας», είπαν τα μέλη της Επιτροπής.http://www.anatolh.com/lasithi-news/ierapetra/item/17372-%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B7%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%BF%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%82

    • Ηράκλειο : Εν πλω το Dignity, αποφασισμένοι να συνεχίσουν οι ακτιβιστές του Juliano στο 18/07/2011 στις 23:01

    Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τη δράση τους για την άρση του αποκλεισμού των πολιτών της Γάζας, δήλωσαν οι ακτιβιστές του πλοίου Juliano, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα μπροστά από το σκάφος που βρίσκεται εγκλωβισμένο επί 7 ημέρες στο λιμεναρχείο Ηρακλείου.

    Οι ακτιβιστές κατήγγειλαν την τακτική που ακολούθησε η κυβέρνηση ως προς τον αποκλεισμό των ελληνικών λιμανιών για τα πλοία του στόλου ενώ περιέγραψαν αναλυτικά την περιπέτεια του juliano και τα πολλαπλά εμπόδια που τέθηκαν στο ταξίδι του από τις ελληνικές αρχές αλλά και από το σαμποτάζ που υπέστη πριν ακόμα ξεκινήσει την αποστολή του.

    «Δεν τελειώσαμε εδώ…»

    «Το ταξίδι μας δεν τελειώνει, το τέλος του ταξιδιού μας θα είναι η άρση του αποκλεισμού της Γάζας» δήλωσε ο Πολυάνθης Συγγελάκης, μέλος της Πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα» ενώ και τα υπόλοιπα μέλη δήλώσαν έτοιμοι να συμμετάσχουν στην επόμενη φάση της αποστολής τους, όποτε και αν αυτή οργανωθεί, όντας πλέον επιχειρησιακά σοφότεροι και ψυχικά ακόμα πιο δυνατοί.

    Οι ακτιβιστές κατήγγειλαν τα πρωτοφανή εμπόδια που η ισραηλινή, η ελληνική και οι άλλες πρόθυμες πλευρές επινόησαν και εξ αιτίας των οποίων το Juliano βρίσκεται πάντοτε μπλοκαρισμένο στο κρητικό λιμάνι, αφού και η δεύτερη σημαία που απέκτησε, του αφαιρέθηκε μετά από λίγες ώρες.

    Εν πλω για τη Γάζα το Dignete

    Εν τω μεταξύ, το πλοίο “Dignité / Al Karama” έχει ήδη φύγει από το Καστελόριζο με προορισμό τη Γάζα και στη δική του πορεία στρέφονται πλέον τα φώτα της δημοσιότητας. Μεταξύ των επιβαινόντων είναι και ο συντονιστής της ελληνικής Πρωτοβουλίας Βαγγέλης Πισσίας.

    Όπως ανέφεραν οι ακτιβιστές «το μικρό σκάφος με τους 16 επιβαίνοντες, εκπροσωπώντας το σύνολο του διεθνούς εγχειρήματος “Freedom Flotilla II – Stay Human”, έχοντας σπάσει τον αποκλεισμό των ελληνικών χωρικών υδάτων, έχει ήδη πετύχει μεγάλη νίκη, έχει αποδείξει ότι η επιμονή, η υπομονή και η ευφυής στρατηγική μπορούν να υπερκεράσουν εμπόδια που σε πρώτο χρόνο φαντάζουν ανυπέρβλητα, προχωρά με ψηλή ψυχολογία, ηθικό πλεονέκτημα και πολιτικό σχέδιο προς τον τελικό του στόχο, ένα ακόμα βήμα για το οριστικό σπάσιμο του αποκλεισμού της Γάζας».

    http://www.flashnews.gr/page.ashx?pid=3&aid=27121&cid=312

    • Χανιά : Πορεία 15/7/11-ωρα :19:00-εναντια στην επίσκεψητης Κλίντον στην Αθήνα στο 14/07/2011 στις 16:42

    Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση καταγγελίας της επίσκεψης Κλίντον, θα γίνει αύριο Παρασκευή στις 7 το απόγευμα στην πλατεία της Αγοράς.

    Σε ανακοίνωση – κάλεσμά της η Επιτροπή Κατά των Βάσεων τονίζει μεταξύ άλλων:

    ‘Χρεοκοπημένος λαός, χρεοκοπημένη και ρημαγμένη χώρα και πεδίο βολής φτηνό. Να πώς μας θέλουν μέσα από τα μνημόνια, τα σχέδια σωτηρίας ή τα νέα σχέδια Μάρσαλ όπως τα λένε τελευταία.
    Αυτή την πραγματικότητα θέλει να επικυρώσει με την παρουσία της στην Αθήνα στις 17 – 18 Ιούλη η εκπρόσωπος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού’.

    Και προσθέτει μεταξύ άλλων:

    ‘Ας έχουμε ξεκάθαρο επίσης πως ο μόνος τρόπος να απαλλαγούμε σαν λαός από τα δεινά που μας κυκλώνουν, είναι να ενισχύσουμε αποφασιστικά τις αντιστάσεις μας και να σταθούμε καθαρά και αταλάντευτα με την πλευρά των λαών που παλεύουν ενάντια στην εκμετάλλευση, τον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για το λαό μας όσο κι αν οι ντόπιοι εκπρόσωποι του κεφαλαίου και λακέδες του ιμπεριαλισμού, σφιχταγκαλιάζονται με τους μεγαλύτερους εχθρούς των λαών σαν τους σιωνιστές του Ισραήλ, τους φονιάδες των ΗΠΑ ? ΝΑΤΟ και τους ληστές της Ε.Ε’.

    ? Κάλεσμα στη συγκέντρωση απευθύνει και η Πρωτοβουλία Αντίστασης η οποία σημειώνει μεταξύ άλλων:
    “Την Κυριακή 17 Ιούλη έρχεται στη χώρα για διήμερη επίσκεψη μετά από ανάλογη επίσκεψη στην Τουρκία η εκπρόσωπος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού Χίλαρι Κλίντον.

    Έρχεται για να επικυρώσει την κυριαρχία των ΗΠΑ στις εξελίξεις στην περιοχή, στην επικίνδυνη και καταστροφική για τους λαούς κόντρα τους με τους υπόλοιπους ιμπεριαλιστές”.

    Σημειώνει ακόμα ότι “η επίσκεψη της Χίλαρι Κλίντον παρά τη σοβαρότητά της γίνεται Ιούλη μήνα και σχετικά αθόρυβα για να αποφευχθεί η πιθανότητα μαζικής έκφρασης της οργής του λαού μας. Όμως δεν πρέπει να τους κάνουμε τη χάρη”.

    Πηγή : haniotika-nea

    • Ρέθυμνο: Εργατικό ατύχημα σε εργοτάξιο -Υπέκυψε ο εργαζόμενος στο 13/07/2011 στις 18:16

    Υπέκυψε στα τραύματά του ο εργαζόμενος που σήμερα το πρωί τραυματίστηκε σοβαρά από την πίσω πόρτα οχήματος φορτηγού, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι.

    Ο 53χρονος Ρεθυμνιώτης, από το χωριό Αργυρούπολη, αρχικά είχε μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου αλλά λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του διεκομίσθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, όπου υπέκυψε λόγω του σοβαρού κρανιοεγκεφαλικού τραύματος.

    Ο άτυχος εργαζόμενος στην προσπάθειά του να σταθεροποιήσει τη βαριά πόρτα του φορτηγού, ώστε να εκφορτωθούν οικοδομικά υλικά, στην περιοχή Τρία Μοναστήρια Ρεθύμνου, χτυπήθηκε από την πόρτα και του σφηνώθηκε γάντζος στην κρανιακή χώρα.http://irakliotikosteki.blogspot.com/2011/07/blog-post_2849.html

    • Λασίθι : Επιμένουν για την επένδυση στο Κάβο Σίδερο στο 13/07/2011 στις 18:14

    Η επένδυση στο Κάβο Σίδερο στο Invest in Greece

    Εξελίξεις αναμένεται ότι θα υπάρξουν στην υπόθεση της μεγάλης επένδυσης στο Κάβο Σίδερο όπως διαφαίνεται από γεγονότα που συμβαίνουν σε εσωτερικό και εξωτερικό τις τελευταίες ημέρες.

    Μόλις χθες η εταιρεία Minoan που επιθυμεί να υλοποιήσει επένδυση ύψους 1,2 δις στη χερσόνησο του Κάβο Σίδερο, ανακοίνωσε ότι υπέβαλε αίτηση στο πρόγραμμα Invest in Greece.

    Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον αγγλικό τύπο, στη διοίκηση της εταιρείας έφτασαν διαβεβαιώσεις ότι το ελληνικό κράτος τώρα βρίσκεται σε μια περίοδο που θα κάνει δεκτό το επενδυτικό project που έχει για την περιοχή.http://www.flashnews.gr/page.ashx?pid=3&aid=26022&cid=304

    Ο Christopher Egleton, πρόεδρος της Μinoan σε δηλώσεις του ανάφερε ότι

    Εγώ και οι στενοί μου συνεργάτες παραμένουμε προσηλωμένοι στο να φέρουμε το project σε καρποφορία ενώ μας ενθαρρύνει το συνεχώς αυξανόμενο επίπεδο υποστήριξης, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

    Μάλιστα τα στελέχη της εταιρίας θεωρούν ακόμα πιο εύφορο το έδαφος για την υλοποίηση της επένδυσης καθώς όπως αναφέρουν στον αγγλικό τύπο, η τοπική κοινωνία λαμβάνει δράσεις που θα βοηθήσουν την περαιτέρω ανάπτυξης της περιοχής όπως πλάνα για πτήσεις τσάρτερ από το 2012, βελτίωση του οδικού δικτύου προς το Αεροδρόμιο Σητείας, ανάπτυξη της κρουαζιέρας κτλ.

    Στα σχέδια του Παπακωνσταντίνου να ξεμπλοκάρει την επένδυση

    Οι διαβεβαιώσεις προς την εταιρεία ότι το ελληνικό κράτος είναι έτοιμο να ρίξει «πράσινο φως» για την υλοποίηση της επένδυσης επιβεβαιώνονται και από το εσωτερικό καθώς στις 21 Ιουνίου, ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γ. Παπακωνσταντίνου επεσήμανε ότι έχει δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες

    για την άμεση καταγραφή επενδυτικών σχεδίων που λιμνάζουν και την κατά προτεραιότητα εξέταση έως 10 από αυτές, με κριτήριο το μέγεθος της επένδυσης

    Mέσα σε αυτές αναφέρεται ρητά και η επένδυση το Κάβο Σίδερο του οποίου οι περιβαλλοντικοί όροι ακυρώθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας και πλέον, λόγω του ύψους του project που αγγίζει τα 1,2δις, σχεδιάζεται να μπει σε καθεστώς fast track.

    Στο Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων η δίκη για τη Μονή Τοπλού

    Την ίδια στιγμή, στο Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων ξεκίνησε την Παρασκευή η εκδίκαση της υπόθεσης για τη Μονή Τοπλού που συνδέεται με την έκταση 26.000 στρεμμάτων που παραχωρήθηκε στην εταιρεία ‘Minoan για να πραγματοποιήσει την επένδυση μαμούθ.

    Στο εδώλιο κάθονται οκτώ κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους και ο Ηγούμενος της Μονής, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της κακουργηματικής απάτης στο Δικαστήριο κατά συρροή σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, αλλά και 7πραγματογνώμονες που κατηγορούνται για άμεση συνέργεια στην προαναφερόμενη κατηγορία.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι οκτώ παραπλάνησαν τις δικαστικές Αρχές σε Λασίθι και Χανιά αντίστοιχα καθώς οι κρίσιμες πραγματογνωμοσύνες και γνωμοδοτήσεις που προσκόμισαν ενώπιον των αρμόδιων δικαιοδοτικών οργάνων περιείχαν “ψευδείς αναφορές” ως προς το καθεστώς ιδιοκτησίας των επίδικων εκτάσεων και κυρίως ως προς το χαρακτήρα που είχαν αυτές οι εκτάσεις, αν δηλαδή ήταν δασικές και προστατευόμενες ή χορτολιβαδικές και γεωργικές.

    Παράλληλα περιβαλλοντικές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι η έκταση μεταβιβάστηκε παρανόμως από τη Μονή Τοπλού στο Κοινωφελές ίδρυμα Παναγία Ακρωτηριανή για να παραχωρηθεί επίσης παρανόμως έπειτα στην βρετανική εταιρεία.

    Υπενθυμίζεται για την επένδυση στο Κάβο Σίδερο

    Πρόκειται για την πραγματοποίηση τουριστικής επένδυσης, ύψους 1,2 δις ε που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί σε έκταση 26.000 στρεμμάτων με 28 χιλιόμετρα ακτογραμμή, καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της χερσονήσου Κάβο Σίδερο της ανατολικής Κρήτης ενώ περιλαμβάνει και την κοιλάδα απορροής του Φοινικοδάσους Βάι.

    Η έκταση αυτή αποτελεί τμήμα του Δικτύου «Natura 2000» ενώ το μεγαλύτερο τμήμα της έχει χαρακτηρισθεί ως «Ζώνη Ειδικής Προστασίας».

    Η επένδυση, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει 950 κατοικίες σε 6 χωριά με 730 πισίνες, εμπορικά, συνεδριακά, αθλητικά κέντρα, μαρίνες, και 3 γήπεδα golf.

    • Ηράκλειο : Ενταση μεταξυ λιμενομπατσων και μέλη του πληρώματος του juliano στο 13/07/2011 στις 15:32

    χθες βραδυ λιμενομπατσοι εμποδιζαν την εξοδο σε μελη του πληρωματος ενα πλοιο για τη γαζα juliano και με ψευτοτσαμπουκαδες ζητουσαν διαβατηρια και απο τους ελληνες(για τοσο μαλακες μιλαμε),το συμβαν εληξε γρηγορα καθως κατεβηκαν αλληλεγγυοι συντροφοι εξω απο το πλοιο.ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ
    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1319313

    • Ηράκλειο : Αντιδρούν οι κατοικοι του Φοδελε για το Εργοστάσιο Καύσης Απορριμμάτων στο 12/07/2011 στις 09:12

    Αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά και με κάθε νόμιμο μέσο, δηλώνουν οι κάτοικοι του Φόδελε, με αφορμή τη φημολογία που αναπτύσσεται για δημιουργία στην περιοχή του Εργοστασίου Καύσης , στο πλαίσιο του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης των απορριμμάτων της Κρήτης.

    Σε εξώδικη επιστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Φόδελε προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, η οποία κοινοποιείται και στον Περιφερειάρχη Κρήτης, τονίζεται χαρακτηριστικά :

    « Η μορφή αυτή επεξεργασίας των αποβλήτων, εκτός του ότι μεταφέρει το πρόβλημα στην ατμόσφαιρα , ενέχει και τεράστια οικονομική επιβάρυνση στους σημερινούς καιρούς της οικονομικής κρίσης . Για το λόγο αυτό πρέπει να στρέψει τις επιλογές των διοικούντων σε εναλλακτικές λύσεις και κυρίως στην ορθολογικότερη επιλογή της ανακύκλωσης»

    Η επιστολή, που υπογράφεται από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου καταλήγει :

    «Καλούμε την διοίκηση να απέχει από την σκέψη και πολύ περισσότερο απόφαση δημιουργίας εργοστασίου καύσης απορριμμάτων στην περιοχή μας. Διαφορετικά όλοι μαζί φορείς και κάτοικοι ενωμένοι θα αναγκαστούμε με την ίδια αποφασιστικότητα που έχουμε δείξει και στο παρελθόν , να μετέλθομε κάθε νόμιμο μέσο για την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος , της προσωπικότητας , της υγείας μας και του μέλλοντος των παιδιών μας»

    http://cretalive.gr/new/42643/crete/Neos_xesikomos_gia_to_Ergostasio_Kausis_Aporrimmaton_

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.