→ Ιούνης 2011 :: Μηνιαίο ανοικτό άρθρο αναγνωστών

Κάθε μήνα 1 αρθρο χωρίς θεματική ενότητα θα παραμένει ανοικτό στο μπλόγκ και θα είναι ελεύθερο για τις αναρτήσεις των αναγνωστών ,έτσι θα μπορείτε να δημοσιεύετε πληροφορίες -ειδήσεις κ.α ,πατώντας στην ενδειξη ” Leave a Comment “(αφήστε σχόλιο )και γράφετε στην θέση όνομα τον τίτλο που επιθυμείτε και στο κάτω πλαίσιο την πληροφορία που θα ανεβάσετε στην συνέχεια πατάτε υποβολή σχολίου και το άρθρο σας δημοσιέυεται άμεσα.Το άρθρο θα κλείνει στο τέλος του μήνα και θα ανανέωνεται με το νέο του επόμενου μήνα.Σχετικά με την ελεύθερη ανάρτηση δείτε εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο candiaalternativa@gmail.com

41 σχόλια

Μετάβαση στη φόρμα σχολίων

    • Ηράκλειο : 20/6/11-Αντιμνημονιακή πορεία -ώρα : 20:00 - πλατεία ελευθερίας στο 20/06/2011 στις 09:44

    Καλούμε αύριο (20/6)όλους τους πολίτες του Ηρακλείου σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της ψήφου εμπιστοσύνης προς το νέο Κυβερνητικό Σχήμα και προς καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος (Μνημόνιο Β’).
    Η πορεία θα ξεκινήσει από την Πλατεία Ελευθερίας στις 8.00 μ.μ.

    http://aganaktismenoihrakleio.blogspot.com/

    • Ηράκλειο : εκδήλωση - συζήτηση 20/6/11-ώρα:19:00-Στο χώρο της πρώην αμερικάνικης βάσης Γουρνών στο 20/06/2011 στις 09:41

    Οι Πολίτες για την Κοινωνία και το Περιβάλλον, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ν. Ηρακλείου, η Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου και η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών “Σπίθες Ηρακλείου” οργανώνουν ανοικτή δημόσια εκδήλωση – συζήτηση για την αποτροπή των σχεδίων εκποίησης και ιδιωτικοποίησης της πρώην αμερικάνικης βάσης Γουρνών, για την ολοκλήρωση του δημόσιου σχεδιασμού με τη δημιουργία υποδομών πολιτισμού, εκπαίδευσης, αναψυχής.

    Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011, στις 19:00′ στο χώρο της βάσης (προαύλιο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Κρήτης – Ταβέρνα “ΚΡΗΤΕΣ”).

    Θα ακουλουθήσει μουσική βραδιά με τη φιλική συμμετοχή του Ross Daly, τον Κώστα Τρικάλη με το νεανικό μουσικό σχήμα “ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ;”, το Γ. Γλυκοκόκαλο με το συγκρότημά του κ.α.
    http://pokoipe.blogspot.com/

    • Χανιά: πορεία απο Σύριους μετανάστες στο 20/06/2011 στις 02:38

    Συγκέντρωση πορεία στη πλατεία 1866 στα Χανιά πραγματοποιήθηκε σήμερα απο Σύριους μετανάστες, οι οποίοι διαδηλώσαν κατά του καθεστώτος στη χώρα τους και για την κατασταση που επικρατει.

    • Κρήτη : τεράστιες επενδυσεις για ΑΠΕ στο 20/06/2011 στις 02:34

    Πρόκειται αναμφισβήτητα για την πιο εντυπωσιακή κίνηση που έχει γίνει ποτέ από τη ΔΕΗ στον χώρο των ΑΠΕ και ξεπερνά σε μέγεθός ακόμη και το πολυδιαφημισμένο φωτοβολταϊκό πάρκο της Κοζάνης.

    Ο λόγος για το πακέτο αιτήσεων που κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες, για αιολικά πάρκα στην Κρήτη και ακόμη δύο νησιά του νοτίου Αιγαίου.

    Στο σύνολό τους, τα αιολικά project για τα οποία αιτήθηκε η ΔΕΗ στη ΡΑΕ φτάνουν τα 1300 MW, συγκροτώντας το πλέον φιλόδοξο έργο ΑΠΕ εντός των ελληνικών συνόρων. Το ύψος της επένδυσης ξεπερνά τα 3 δις ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των διασυνδέσεων που θα απαιτηθούν προκειμένου να μεταφερθεί η παραγόμενη ενέργεια στο ηπειρωτικό σύστημα.

    Οι αιτήσεις της ΔΕΗ για την Κρήτη, δεν είναι και η μοναδική προσπάθεια για την εκμετάλλευση του αιολικού δυναμικού της Κρήτης. Για την ακρίβεια ανάλογου μεγέθους σε εγκατεστημένη ισχύ έργα, σχεδιάζουν για την Κρήτη δύο ακόμη επιχειρηματικοί όμιλοι

    Κοπελούζος

    Το μεγάλο αιολικό έργο της ΕΛΙΚΑ στην Κρήτη συνδυάζει την ανάπτυξη αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος περίπου 850 MW τα οποία έχουν λάβει άδεια παραγωγής από την ΡΑΕ. Το έργο περιλαμβάνει διασύνδεση με το ηπειρωτικό σύστημα και ο προϋπολογισμός του κυμαίνεται στα 2-2,5 δισ. ευρώ. Οι αιτήσεις κατατέθηκαν το 2009 από τον Όμιλο Κοπελούζου και εξασφάλισαν πρόσφατα το πράσινο φως της ΡΑΕ. Σημείο απορρόφησης του παραγόμενου «πράσινου» ρεύματος θα είναι η Αττική (Αχαρνές) όπου θα φτάνει μέσω Πελοποννήσου. Για τη συγκεκριμένη επένδυση δεν έχουν εγερθεί αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες, ενώ η ίδια η ΡΑΕ, πριν την αδειοδότηση, κάλεσε για διαβούλευση και ενημέρωση τους Δημάρχους των 12 Δήμων του νησιού που εμπλέκονται και οι οποίοι έχουν πάρει θετικές αποφάσεις για το έργο. Τα συνολικά 39 επιμέρους πάρκα εκτείνονται στο Λασίθι, το Ρέθυμνο μέχρι και τα νότια Χανιά.

    Τέρνα Ενεργειακή

    Στο πλούσιο χαρτοφυλάκιο αδειών παραγωγής της εισηγμένης που φτάνει τα 1,645 MW αιολικών, πρόσφατα προστέθηκαν άδειες παραγωγής για 954 MW αιολικών στην Κρήτη. Πρόκειται για ένα έργο που επίσης προβλέπει διασύνδεση με το ηπειρωτικό σύστημα και αποτελείται από συνολικά 27 επιμέρους πάρκα με ισχύ που ξεκινά από τα 21 και φτάνει έως τα 48MW το καθένα. Τα πάρκα εκτείνονται στους νομούς Χανίων, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Ηρακλείου

    Στο βάθος συνέργειες;

    Η αγορά εκτιμά ότι η κίνηση αυτή της ΔΕΗ, μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για συνεργασίες, είτε στο κομμάτι της διασύνδεσης ή ακόμη και στο κομμάτι των πάρκων, με δεδομένο ότι σε αρκετές περιπτώσεις τα project «γειτνιάζουν».

    Να θυμίσουμε ότι τον Ιανουάριο η ΔΕΗ Ανανεώσιμες υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την εταιρεία Ελίκα του ομίλου Κοπελούζου με αντικείμενο την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ στην Ελλάδα. Όπως ανέφερε το δελτίο τύπου τότε, το Μνημόνιο Συνεργασίας αφορά την «με αμοιβαίες προσπάθειες, ανάπτυξη έργων τους στον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας». Και βέβαια, εκτός από το πιθανό προξενιό ΔΕΗΑΝ – Ελίκα, η θυγατρική της ΔΕΗ έχει ανοιχτές συνεργασίες και με την ΤΕΝΕΡΓ, που θα μπορούσαν να επεκταθούν και στην περίπτωση της Κρήτης.

    energia

    • Ηράκλειο : επίθεση κατα Γκεγκερογλου στο 20/06/2011 στις 02:33

    Παρολίγον να προκληθεί “θερμό” επεισόδιο κατα την κατάθεση στεφάνου απο τον βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου στην εκδήλωση για τους 62 Μάρτυρες στο Ηράκλειο.

    Συγκεκριμένα μετά την επιμνημόσυνη δέηση στο εκκλησάκι των Αγ.Πάντων, στο Γάζι, την οποία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ.Ειρηναίος και ενώ η εκδήλωση είχε φτάσει στην διαδικασία κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο, ο πρώην υφυπουργός Εργασίας, βουλευτής Ηρακλείου κ.Κεγκέρογλου, μόλις είχε πάρει το στεφάνι και ετοιμαζόταν να το καταθέσει, όταν ένας ηλικιωμένος απο τους παρευρισκόμενους άρχισε να φωνάζει “έξω οι κλέφτες” απο το μικρόφωνο.

    Ο κ.Κεγκέρογλου φανερά ενοχλημένος κινήθηκε προς τον άντρα που φώναξε, αλλά παρενέβησαν διοργανωτές και άλλες παρευρισκόμενοι και απομάκρυναν τον ηλικιωμένο.

    Η εκδήλωση διοργανώθηκε απο την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Ηρακλείου ημέρα εορτής των Αγίων Πάντων, προστατών της Ομοσπονδίας και ημέρα μνήμης της εκτέλεσης των 62 Μαρτύρων, τιμώντας έτσι την ηρωική τους θυσία στη μάχη ενάντια στον ναζισμό, στον φασισμό και την υπεράσπιση της ελευθερίας του λαού.
    http://www.flashnews.gr/page.ashx?pid=3&aid=22336&cid=312

    • ΜΟΣΧΑ: Σύλληψη ακτιβιστών δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων στο 19/06/2011 στις 03:26

    ΜΟΣΧΑ: Σύλληψη ακτιβιστών δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων

    Σύλληψη ακτιβιστών που οργάνωναν το Moscow Pride. Έχουν απελευθερωθεί και δηλώνουν έτοιμοι για νέες κινητοποιήσεις. Το Pride στη Μόσχα είναι απαγορευμένο εδώ και έξι χρόνια.

    Η αστυνομία της Μόσχας στις 28 Μαΐου 2011 συνέλαβε 18 ακτιβιστές δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι αυθημερόν. Οι ακτιβιστές καταγγέλλουν συνεργασία της αστυνομίας με νεοναζί, οι οποίοι χρησιμοποίησαν σωματική βία εναντίων διαδηλωτών χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς.

    Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν οι Αμερικανοί Dan Choi και Andy Thayer, ο Γάλλος Louis-George Tin, και 15 Ρώσοι. Επίσης συνελλήφθη και ο Anna Komarova (έχει γυναικείο όνομα αλλά προτιμά αρσενικό γραμματικό γένος) ο οποίος δέχτηκε κλωτσιές στο κεφάλι και απειλήθηκε με 48ωρη κράτηση για να δώσει πληροφορίες για τη διοργάνωση της Πορείας Υπερηφάνειας Μόσχας (Moscow Pride). Οι συλλήψεις έγιναν μεταξύ 1 και 2 το μεσημέρι και οι 18 συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι τις 6 το απόγευμα.

    Η Πορεία Υπερηφάνειας στη Μόσχα έχει κηρυχτεί παράνομη από το 2006 από τον πρώην δήμαρχο Yuri Luzhkov. Στις 21 Οκτωβρίου 2010 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μετά από προσφυγή του ηγέτη των ακτιβιστών Nikolai Alekseev έκρινε πως η απόφαση του πρώην δημάρχου της Μόσχας Yuri Luzhkov να απαγορέψει τις πορείες του 2006, του 2007, και του 2008 ήταν ενάντια στη διεθνή νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα, και διέταξε τη κυβέρνηση της Ρωσίας να πληρώσει στον Alekseev 12.000 Ευρώ αποζημίωση και 17,510 Ευρώ για τα έξοδα. Ο Luzhkov (δήμαρχος από το 1992 έως το Σεπτέμβριο του 2010) είχε αποκαλέσει τους ομοφυλόφιλους “σατανικούς”.

    Υπάρχουν αναφορές πως η αστυνομία της Μόσχας (OMON) συνεργάστηκε με νεοναζί που οργάνωναν αντι-διαδήλωση εναντίων στο Moscow Pride και έκαναν επιθέσεις εναντίων των διαδηλωτών. Δεν έγιναν σοβαροί τραυματισμοί. Ωστόσο, ο ακτιβιστής Peter Tatchell είχε τραυματιστεί πριν χρόνια στη Μόσχα από επιθέσεις των νεοναζί.

    Πρόσφατα η Ρωσική Ομοσπονδία (μαζί με άλλες 18 χώρες) είχε ψηφίσει εναντίων σε μια πρόταση που κατατέθηκε από τη Νότια Αφρική στον ΟΗΕ για την προώθηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων της σεξουαλικής και έμφυλης ταυτότητας, η οποία τελικά έγινε δεκτή με 23 χώρες υπέρ. Οι διοργανωτές της Πορείας Υπερηφάνειας στη Μόσχα δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

    Πηγές

    http://www.pinknews.co.uk/2011/05/28/video-dan-choi-and-other-gay-rights-activists-arrested-during-moscow-pride-violence/

    http://www.pinknews.co.uk/2011/05/28/peter-tatchell-police-colluded-with-neo-nazis-at-moscow-pride-protests/

    http://www.pinknews.co.uk/2011/05/27/moscow-pride-marchers-fear-neo-nazi-attacks/

    http://www.pinknews.co.uk/2011/05/27/moscow-police-will-break-up-illegal-gay-pride-march/

    http://www.pinknews.co.uk/2010/10/21/major-legal-victory-for-russian-gay-rights-campaigners/

    http://msmagazine.com/blog/blog/2011/05/31/exclusive-interview-moscow-activist-takes-a-beating-for-gay-pride/

    http://www.ilga-europe.org/home/news/latest_news/un_resolution

    http://en.wikipedia.org/wiki/Yury_Luzhkovoldid=431588967

    @
    http://en.wikipedia.org/wiki/Alekseyev_v._Russia&oldid=426298814

    • Ρέθυμνο: εργατικό ατύχημα 17/6/11 στο 18/06/2011 στις 13:02

    Σοβαρά τραυματίστηκε ένας 47χρονος εργαζόμενος του δήμου Ρεθύμνου χθες, όταν κατά τη διάρκεια εργασιών αποξήλωσης σκιαδίου στην παραλιακή λεωφόρο, έπεσε από την σκάλα στην οποία είχε ανέβει.

    Άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε στο σημείο και μετέφερε τον τραυματία στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου και παραμένει για νοσηλεία.

    Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς δεν κινδυνεύει η υγεία του, ωστόσο έχει σπάσει ένας σπόνδυλος από την πτώση και χρειάζεται αρκετός χρόνος για την αποθεραπεία.
    http://www.goodnet.gr/index.php?id=5,54767,0,0,1,0

    • Έληξε η κατάληψη στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης στο 17/06/2011 στις 08:57

    Αργά το βράδυ της Πέμπτης αποχώρησαν από το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, στο Ηράκλειο , τα νεαρά άτομα που είχαν καταλάβει το χώρο μετά το απεργιακό συλλαλητήριο της περασμένης Τετάρτης.

    Οι καταληψίες πραγματοποίησαν συνέλευση και αποφάσισαν να αποχωρήσουν , αφού πρώτα, σύμφωνα με τις πληροφορίες καθάρισαν τους χώρους τους οποίους χρησιμοποίησαν το τελευταίο διήμερο
    http://www.cretalive.gr/new/39306/crete/Elixe_i_katalipsi_sto_grafeio_tis_Perifereias

    • Ηράκλειο: Συνέλευση πλατείας ελευθερίας, πρακτικα 15-06-11 και κάλεσμα στην αντιφασιστική πορεία 17/6/2011-ώρα18:00 -πλ.Λιονταριών στο 17/06/2011 στις 02:24

    ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 15/06/2011

    Ενημέρωση σε σχέση με τα γεγονότα της 15/06/2011 στο Σύνταγμα.

    ΘΕΜΑ 1ο ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

    Ύστερα από παράθεση διάφορων απόψεων από αρκετούς ομιλητές η συνέλευση

    ψήφισε υπέρ της κατάληψης του κτηρίου για σήμερα και μέχρι την αυριανή

    συνέλευση, στην οποία θα ξανασυζητηθεί το θέμα.

    ΘΕΜΑ 2ο

    Η συνέλευση ψήφισε θετικά τις παρακάτω προτάσεις που τέθηκαν από ένα ομιλητή

    σήμερα.

    • Ανάρτηση πανό στην πλατεία “ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ”.

    • Συμμετοχή της πλατείας στην Αντιρατσιστική – Αντιφασιστική πορεία την

    Παρασκευή 17/06/2011 6:00.

    • Να συνταχθεί κείμενο που θα αποτελεί ψήφισμα κατά της πρόθεσης της

    Χρυσής Αυγής να δημιουργήσει γραφεία στο Ηράκλειο με απώτερο σκοπό να

    δημιουργήσουν στρατόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών.

    ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

    • Υπέρ της δημιουργίας ψηφίσματος για τη βάση Γουρνών- συγχώνευσης

    σχολείων και νοσοκομείων. Θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με το θέμα αυτό.

    • Κατά της μετάθεσης της συνέλευσης έξω από την περιφέρεια Κρήτης.

    • Πορεία αύριο 16/06 στις 10:00. Συγκέντρωση στην πλατεία.

    • Να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στην πλατεία.

    • Να συζητηθεί πώς οι εργαζόμενοι θα ζητήσουν κλιμάκωση των απεργιών από

    τα σωματεία τους, π.χ. απεργία την άλλη εβδομάδα.

    • Θεατρικό από την πολιτιστική ομάδα (παρωδία) αύριο έξω από την

    Περιφέρεια Κρήτης.

    • Αύριο στην αρχή της συνέλευσης θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση από ιατρό

    σε σχέση με την αυτοπροστασία σε περίπτωση καταστολής.

    • Ηράκλειο : καταληψη -παρέμβαση στο Κρήτη Τv απο τους αγανακτισμένους πολιτες στο 15/06/2011 στις 00:56

    Tην αντίθεσή τους για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα αλλά και κάλεσμα στην αυριανή απεργία διατράνωσαν λίγο μετά τις 9 με ειρηνική εισβολή οι “αγανακτισμένοι”στο studio των ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ ΤV διακόπτοντας την κανονική ροή του δελτίου.

    Οι “αγανακτισμένοι” διάβασαν ψήφισμα διαμαρτυρίας έχοντας αναρτήσει και ένα πανώ με τα αιτήματά τους
    http://www.flashnews.gr/page.ashx?pid=3&aid=21644&cid=3

    • Ηράκλειο : συγκέντρωση - συζήτηση για το θέμα της πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών 20/6/11 στο 14/06/2011 στις 20:57

    Η έκταση της πρώην αμερικάνικης βάσης Γουρνών εντάσσεται πλέον στα άμεσα σχέδια «αξιοποίησης» – εκποίησης σε ιδιώτες. Ο χώρος παζαρεύεται με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες και είναι επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αυτήν την κατεύθυνση.

    Αντιμετωπίζοντας με υπευθυνότητα τα σημερινά αδιέξοδα της Ελληνικής κοινωνίας και γνωρίζοντας ότι η έκταση των 738 στρεμμάτων της πρώην αμερικάνικης βάσης είναι ο μόνος ελεύθερος δημόσιος χώρος στην πιο κορεσμένη από οικοδομικό απόθεμα περιοχή υπερασπιζόμαστε το πάγιο αίτημα της κοινωνίας για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της και συνακόλουθα την περιβαλλοντική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής.

    Αυτήν την αναγκαιότητα εντοπίζει το ΣΧΟΟΑΠ (εγκεκριμένο σύμφωνα με το ΦΕΚ60/ΑΑΠ/26-02-20100) του πρώην Δήμου Γουβών που επισημαίνοντας τον υπερτοπικό χαρακτήρα της περιοχής οριοθέτησε και όρισε μετά από δημόσια διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς τις χρήσεις γης ώστε ο χώρος να αποτελέσει πνεύμονα πολιτισμού –εκπαίδευσης και αναψυχής ορίζοντας το 40% της έκτασης για δόμηση και το 60% ως ελεύθερο χώρο.

    Όλοι έχομε πλέον συνειδητοποιήσει ότι η ανάπτυξη υποδομών για τον πολιτισμό την παιδεία τον αθλητισμό αποτελούν κοινωνικές ανάγκες αλλά και αναπτυξιακά εργαλεία.Αποτελούν επένδυση για το μέλλον των παιδιών μας και αυτό δε μπαίνει στα παζάρια και δε μπορεί με αυτό το δραματικό τρόπο να υποθηκευτεί.

    Για όλα τα παραπάνω καλούμε όλους τους συμπολίτες μας σε συγκέντρωση- δημόσια συζήτηση στις 20 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα. στο χώρο της βάσης (προαύλιο Δ.Ε.Κ.Κ.-Ταβέρνα ΚΡΗΤΕΣ)

    Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με τη φιλική συμμετοχή του Ross Daly, σχήματα μαθητών από το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου, τον Κώστα Τρικάλη με το νεανικό μουσικό σχήμα “ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ;” και το Γ. Γλυκοκόκαλο με το συγκρότημά του”.

    http://www.cretalive.gr/new/38888/crete/Epimenoun_gia_tin_proin_Basi_stis_Gournes

    • Χανιά : Αποκλεισμός του υποκατάστηματος της Τράπεζας Ελλάδος στο 14/06/2011 στις 08:55

    Αποκλεισμένο είναι απο τα ξημερώματα το υποκατάστημα Χανίων της Τράπεζας Ελλάδος απο ομάδα “Αγανακτισμένων” πολιτών των Χανίων.

    Οι πολίτες έχουν αναρτήσει πανό με συνθήματα όπως “Αντισταθείτε, δεν πουλάμε, δεν πουλιόμαστε, τους ανατρέπουμε” και παραμένουν ήσυχα στην είσοδο της Τράπεζας στην οποία δεν γίνονται συναλλαγές.

    Προς το παρον η παρουσία της αστυνομίας είναι διακριτική, ενώ οι συγκεντρωμένοι δηλώνουν πως θα συνεχίσουν τον αποκλεισμό μέχρι την λήξη του ωραρίου συναλλαγών.

    Flashnews.gr

    • Χανιά : στον Πειραιά οι 90 μεταναστες στο 13/06/2011 στις 09:28

    Στον Πειραιά κατευθύνθηκε τελικά το σκάφος με τους 93 μετανάστες που μέχρι χθες αργά το βράδυ είχε ως προορισμό τις Κρητικές ακτές. Τελικά και μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις της FRONTEX, της εταιρείας ελέγχου θαλασσίων συνόρων, με τους τοπικούς φορείς των Χανίων αλλά και τις αντιδράσεις για το που θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν τόσοι άνθρωποι μέσα στην τουριστική περίοδο και με έλλειψη καταλυμάτων, ελήφθη η απόφαση το εν λόγω σκάφος να κατευθυνθεί σε άλλο προορισμό και συγκεκριμένα στο λιμάνι του Πειραιά όπου και έφτασε το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr. οι 93 μετανάστες μετά την αποβίβαση τους από το σκάφος θα μεταβούν στην υποδιεύθυνση του τμήματος Αλλοδαπών για τις περεταίρω διαδικασίες.

    flashnews.gr

    • Ηράκλειο : Ανοικτή συζητηση με Δ.Καζάκη το βράδυ στην πλατεία ελευθερίας στο 10/06/2011 στις 20:22

    Ο οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης μιλάει σε ανοιχτή συζητηση τωρα στους αγανακτισμενους ηρακλείου στην πλατεια ελευθεριας κατεβειτε ολοι!
    εδω μεσω http://www.ustream.tv/channel/plateiaeleftherias#utm_campaign=synclickback&source=http://aganaktismenoihrakleio.blogspot.com/2011/06/blog-post_10.html#comments&medium=8379046

    • Ηράκλειο : Αντιδράσεις από κατοίκους τους οικισμού Βρέλης στις Μοίρες για τα φωτοβολταϊκά! στο 09/06/2011 στις 13:37

    ¨Κράτει ¨τα φωτοβολταϊκά!Αντιδράσεις από κατοίκους τους οικισμού Βρέλης στις Μοίρες
    09/06/2011

    Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους κατοίκους του οικισμού Βρέλης στις Μοίρες η ανεξέλεγκτη, όπως καταγγέλλουν, δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων στην περιοχή. Οι εκσκαφείς που εκτελούν το έργο εδώ και περίπου ένα μήνα και ενώ έχουν άδεια για δημιουργία μικρής έκτασης αιολικού πάρκου, όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι, ξεπερνούν τα όρια εισχωρώντας όλο και περισσότερο σε βάθος αλλά και σε έκταση, και ο φόβος των κατοίκων για την επέκταση των πάρκων χωρίς να γίνεται κανένα σχόλιο για την οικολογική καταστροφή που συντελείται ολοένα και εντείνεται. Το ποτήρι της οργής τους ξεχειλίζει βλέποντας τις περιουσίες τους να χάνουν την αξία τους, καθώς, όπως λένε, λόγω της εμφάνισης των φωτοβολταϊκών πάρκων, έχει πάψει το ενδιαφέρον όσων αναζητούσαν οικόπεδα για να χτίσουν στην περιοχή.
    «Οι κύριοι που κάνουν αυτή την καταστροφή εδώ έρχονται για να πάρουν και όχι για να δώσουν. Το ελληνικό κράτος τους πληρώνει το kw 47 λεπτά, και τους δίνει και επιδότηση 40%. Απευθύνθηκα προσωπικά στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, όπως και όλοι μας επανειλημμένα, αλλά μας κορόιδεψαν», είπε ο κ Ζαχαρίας Ζωγραφάκης, κάτοικος Βρέλης, μιλώντας στη “Νέα Κρήτη”. «Προσπαθούν να δημιουργηθούν συνεχόμενα 18-20 φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύς περίπου 1,5 mwatt χωρίς να γίνουν οι απαιτούμενες μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Αυτή τη στιγμή έχουμε γίνει μάρτυρες μιας μεγάλης οικολογικής καταστροφής», τόνισε ο αρχιτέκτονας και κάτοικος της περιοχής Σήφης Μανουσιδάκης.
    Το κακό, όπως λένε, ξεκίνησε πέρυσι, όπου έγινε ένα φωτοβολταϊκό πάρκο δίπλα ακριβώς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βρέλης, σε ένα χώρο όπου προσφερόταν για τις εκδηλώσεις και τις πολιτιστικές δραστηριότητες των κατοίκων. Τώρα όλα έχουν ερημώσει δίνοντας τη θέση τους στα άψυχα υλικά των φωτοβολταϊκών πάνελ, με τους όποιους κινδύνους για την υγεία των κατοίκων αλλά και για τη φθορά του φυσικού κάλλους της περιοχής αυτό συνεπάγεται. Και όλα αυτά μια ανάσα από τον οικισμό… «Είμαι γέννημα-θρέμμα αυτής της περιοχής, που όμως τώρα την καταστρέφουν. Ποιος θα μπορέσει να κάνει άλλη επένδυση μετά από αυτό που γίνεται; Κάνεις μας δε θα μπορέσει να αξιοποιήσει τις περιουσίες του από εδώ και στο εξής. Όλα θα γίνουν ρημαδιό», είπε ο κ. Μανόλης Ματαλιωτάκης, επίσης κάτοικος της περιοχής.
    «Προσπαθούμε να μη γίνουν τόσα πολλά φωτοβολταϊκά πάρκα, για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε το φυσικό και παραδοσιακό στοιχείο του οικισμού μας, ώστε να αξιοποιηθεί η περιοχή, που είναι δυο βήματα από τις Μοίρες. Το όλο έργο έχει ξεκινήσει να εκτελείται εδώ και περίπου ένα μήνα. Πέρυσι μάλιστα έγινε άλλο ένα φωτοβολταϊκό πάρκο και μας είχαν υποσχεθεί ότι δε θα γινόταν, όμως δεν κράτησαν τις υποσχέσεις τους. Μετά μας είπαν ότι το πάρκο θα γινόταν σε μια λογική απόσταση από τον οικισμό ώστε να μη δημιουργούνταν αστική όχληση. Με την τοποθέτησή τους όμως σε απόσταση αναπνοής από τον οικισμό, τίθεται σε κίνδυνο και η δική μας υγεία. Παράλληλα μεγάλος είναι και ο κίνδυνος σε περίπτωση πυρκαγιάς», είπε η κ. Κωνσταντίνα Μανουσιδάκη, επίσης κάτοικος της περιοχής.
    Θέλοντας να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία αλλά και το κράτος είναι, όπως λένε, διατεθειμένοι να έρθουν σε επαφή με την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη αλλά και να καταφύγουν στη νομική οδό προκειμένου να μπει τέλος στη μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή που, όπως αναφέρουν, προκαλείται. «Αυτό που θα κάνουμε είναι να απευθυνθούμε προσωπικά στην υπουργό την κ. Μπιρμπίλη, την οποία ακούσαμε να λέει στη γερμανική τηλεόραση ότι όποιος είναι παράνομος θα του αφαιρεθεί η άδεια. Παράλληλα θα ακολουθήσουμε τη νομική οδό και απευθυνόμενοι σε δικηγόρο θα καταφύγουμε σε μηνύσεις», τόνισε ο κ. Ζαχαρίας Ζωγραφάκης.

    http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=830426&srv=95

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.