→ Απρίλιος 2012 :: Μηνιαίο ανοικτό άρθρο αναγνωστών

Κάθε μήνα 1 αρθρο χωρίς θεματική ενότητα θα παραμένει ανοικτό στο μπλόγκ και θα είναι ελεύθερο για τις αναρτήσεις των αναγνωστών ,έτσι θα μπορείτε να δημοσιεύετε πληροφορίες -ειδήσεις κ.α ,πατώντας στην ενδειξη ” Leave a Comment “(αφήστε σχόλιο )και γράφετε στην θέση όνομα τον τίτλο που επιθυμείτε και στο κάτω πλαίσιο την πληροφορία που θα ανεβάσετε στην συνέχεια πατάτε υποβολή σχολίου και το άρθρο σας δημοσιέυεται άμεσα.Το άρθρο θα κλείνει στο τέλος του μήνα και θα ανανέωνεται με το νέο του επόμενου μήνα.Σχετικά με την ελεύθερη ανάρτηση δείτε εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο candiaalternativa@espiv.net & candiaalternativa@gmail.com

32 σχόλια

Μετάβαση στη φόρμα σχολίων

    • Νέο χτύπημα στους μισθούς από 14 Μαΐου στο 15/04/2012 στις 17:50

    Νέο χτύπημα στους μισθούς από 14 Μαΐου Το νέο κύμα περικοπών αναμένεται να επέλθει μέσω των ατομικών συμβάσεων (έλεος μόνο να κωπηλατούμε σε γαλέρα δε μας βάλανε ακόμα)

    “Στο τέλος των μισθών οδηγείται ο ιδιωτικός τομέας, καθώς καμία κλαδική σύμβαση εργασίας δεν έχει υπογραφεί μετά τη 14η Φεβρουαρίου, οπότε ετέθη σε ισχύ το νέο μνημόνιο που ισοπεδώνει τις αμοιβές του συνόλου των εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα. Ως εκ τούτου μετά τη 14η Μαΐου – οπότε λήγει η τρίμηνη μετενέργεια των συμβάσεων – το σύνολο των αμοιβών είτε θα οδηγηθούν αυτομάτως είτε θα «πιεστούν» να προσαρμοστούν σταδιακά προς τα κατώτατα όρια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
    Ηδη οι αμοιβές του ιδιωτικού τομέα έχουν μειωθεί περίπου κατά 40% την τελευταία διετία. Το 2010 οι απώλειες ήταν μεσοσταθμικά 14,3% σύμφωνα με τα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, ενώ το 2012 υπολογίζεται ότι θα μειωθούν τουλάχιστον κατά 25%.
    «Το ύψος των απωλειών θα κινηθεί σε αυτά τα επίπεδα εφόσον δεν υπάρξει κατάρρευση των αμοιβών μετά τη 14η Μαΐου» τονίζει ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ κ. Μ. Χάλαρης. Σε αντίθετη περίπτωση «θα μετρήσουμε» τραγικότερες συνέπειες στο ύψος των μισθών.
    Το νέο κύμα μειώσεων θα επέλθει μέσω των ατομικών συμβάσεων μετά τη 14η Μαΐου, ημερομηνία κατά την οποία λήγει η τρίμηνη μετενέργεια των κλαδικών συμβάσεων που ήδη έχουν λήξει. Παρά τις εκκλήσεις του υπουργού Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη, δεν φαίνεται να υπογράφονται νέες κλαδικές εντός αυτής της προθεσμίας.
    Χωρίς την υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, το μόνο – προς τα κάτω – όριο αμοιβών που υφίσταται είναι οι κατώτατοι μισθοί οι οποίοι πλέον έχουν διαμορφωθεί στα 586 ευρώ και στα 510,95 ευρώ για τους εργαζόμενους ηλικίας κάτω των 25 ετών.
    Σε ελάχιστους μήνες από σήμερα, εφόσον δεν υπάρξουν νέες κλαδικές συμβάσεις, η συντριπτική πλειονότητα των μισθών του ιδιωτικού τομέα θα κυμαίνεται στα όρια των μειωμένων κατώτατων αμοιβών της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Ολες οι κλαδικές αμοιβές σταδιακά θα συντείνουν προς αυτά τα όρια.
    Τα επίσημα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας για τη χρονική περίοδο μετά τη 14η Φεβρουαρίου δείχνουν ήδη μεγάλες μειώσεις μισθών από 18% ως 35%. Στο διάστημα του ενάμιση μήνα που μεσολάβησε υπογράφηκαν 58 επιχειρησιακές συμβάσεις με μειώσεις μισθών που αφορούν 2.714 εργαζομένους.
    Ταυτοχρόνως, διαστάσεις «επιδημίας» έχει λάβει η ανατροπή των υφιστάμενων αμοιβών μέσω της αλλαγής των ατομικών συμβάσεων. Το ίδιο χρονικό διάστημα 3.817 επιχειρήσεις προχώρησαν σε νέες ατομικές συμβάσεις με το προσωπικό τους – 17.557 άτομα – με μειώσεις μισθών που κυμαίνονται από 20% ως 28%.
    Πολλές επιχειρήσεις προχωρούν στην εφαρμογή των δυνατοτήτων που τους δίνει ο νόμος, μειώνουν δραματικά τις αμοιβές και αρνούνται να «συνεννοηθούν» ακόμη και με τις εργοδοτικές τους οργανώσεις.
    Απειλούν μάλιστα με αποχώρηση από τις οργανώσεις, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα δεσμεύονται από το περιεχόμενο οποιασδήποτε σύμβασης υπογράψει η συνδικαλιστική τους οργάνωση. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελούν οι επιχειρήσεις στον χώρο του βιβλίου, όπου πάνω από 20 εκδότες και βιβλιοπώλες αποχώρησαν από τα σωματεία τους.
    Το γεγονός αυτό δημιουργεί «κακό προηγούμενο» και για τις υπόλοιπες ομοειδείς επιχειρήσεις, οι οποίες αργά ή γρήγορα θα υποχρεωθούν να υιοθετήσουν ανάλογες μειώσεις μισθών, ώστε να αντέξουν τον ανταγωνισμό.
    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά την πάροδο της τρίμηνης προθεσμίας, εφόσον δεν υπάρξουν νέες συμβάσεις, οι μειώσεις των μισθών θα είναι ανεξέλεγκτες και ενδέχεται να ξεπεράσουν ακόμη και το 40%.
    Μετά την πάροδο των τριών μηνών της μετενέργειας, οι αμοιβές των εργαζομένων επανέρχονται στον βασικό μισθό και διατηρούν μόνο – όπου υπάρχουν – τα εξής τέσσερα επιδόματα: ωρίμανσης, τέκνων, εκπαίδευσης και βαρέων επαγγελμάτων.
    Συνεπώς καταργούνται μια σειρά επιδομάτων που διαμορφώνουν κατά μεγάλο ποσοστό τις τελικές αμοιβές των εργαζομένων.

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών, με τη λήξη της μετενέργειας οι αμοιβές θα μειώνονται αυτομάτως, δηλαδή θα τροποποιείται η ατομική σύμβαση εργασίας, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του εργαζομένου. Η σύμφωνη γνώμη του εργαζομένου χρειάζεται μόνο για το τμήμα της αμοιβής πέραν του κλιμακίου της σύμβασης. Κάτι τέτοιο θα προκαλέσει δραματικές μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

    Νέο πακέτο μέτρων
    * Νέο πακέτο μέτρων με στόχο τη μείωση του κόστους εργασίας στον ιδιωτικό τομέα αξιώνει η τρόικα και αναμένεται να τεθεί επί τάπητος μετά τις εκλογές. Οι εκπρόσωποι των δανειστών εκτιμούν ότι οι μισθοί δεν έχουν φθάσει ακόμη στο επιθυμητό επίπεδο ώστε να «λειτουργήσουν» θετικά στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας της εθνικής οικονομίας.
    * Στη λήψη επιπρόσθετων μέτρων οι δανειστές συνεπικουρούνται από μερίδα εργοδοτικών οργανώσεων της χώρας, οι οποίες – ανεπισήμως – έχουν δημιουργήσει την «ατζέντα» των επόμενων επώδυνων αλλαγών. Σε αυτές περιλαμβάνονται μέτρα όπως η περικοπή ενός επιπλέον μισθού ετησίως, πιθανότατα 14ου (δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας). Η μείωση κατά 10 ημέρες της ετήσιας αδείας που δικαιούται ο μισθωτός. Η μείωση των προσαυξήσεων (από 75% σε 50% ή και 25%) με τις οποίες αμείβεται η απασχόληση σε Κυριακές και αργίες. Η εφαρμογή «σπαστού οκταώρου» (4 + 4 ώρες) εντός του 24ώρου. Η εφαρμογή του πενθημέρου με τρόπο ώστε η διήμερη ανάπαυση να μην είναι συνεχόμενη κ.λπ.
    * Μεγάλο μέρος από τα μέτρα αυτά αποτελούν αιτήματα των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, οι οποίοι εκτιμούν ότι με την εφαρμογή τους θα μειωθεί περαιτέρω το εργατικό κόστος και θα καταστεί ανταγωνιστικότερο το τελικό παραγόμενο προϊόν.”
    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1392932

    • Ηράκλειο : Ποδοσφαιρικό τουρνουά Συλλόγου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων 12/4/12 στο 11/04/2012 στις 18:58

    Μεγάλη Πέμπτη 12 Απρίλη 2012 ,στις 4 μ.μ. ο Σύλλογος Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Ηρακλείου διοργανώνει ποδοσφαιρικό τουρνουά 8×8, στις εγκαταστάσεις του Lido.Παράλληλα θα μοιράζονται τρόφιμα στα μέλη του συλλόγου. Τα τρόφιμα αγοράστηκαν με τα χρήματα που μαζεύτηκαν από τις συμμετοχές των ομάδων και από δωρεές που έγιναν στο σύλλογο. Μετά το τέλος του τουρνουά θα ακολουθήσει κρητικό γλέντι.

    περισσότερα εδω: http://anergoihrakleio.blogspot.com/

  1. Έβλεπα κι άκουγα στην τηλεόραση ένα κορίτσι αμάραντο σα μυγδαλιάς κλωνάρι. Ασφαλώς ασφαλής. Ασφαλώς ασφαλής, επειδή οι σύνδικοι της πτώχευσης επιτρέπουν στο φίλο και συμμαθητή της να κρατάει το στόμα του κλειστό, έτσι η Βεζυροπούλα μας μπορεί να περιδιαβαίνει ανάμεσά μας ευδαιμονίστρια και ατάραχη. Έχει, δε, αναβαπτισμένη στην οικογενειακή κολυμπήθρα του θράσους, την αναίδεια να διεκδικεί θέση, ίσως και ρόλο, στην επόμενη Βουλή. Άκουσα κάπου ότι το θράσος είναι μια άλλη εκδοχή του θάρρους με την ταυτόχρονη απουσία ήθους. Αν αυτός ο ορισμός είναι εύστοχος, είναι γιατί χαρακτηρίζει ποιήματα σαν τη Βεζυροπούλα. Κατηγορούσε η Βεζυροπούλα τον Αλέξιο τον Άνθρωπο του Θεού, για βυζαντινολογία. Εκείνος έχει προτείνει στάση πληρωμών για μια τριετία, αλλά, αλήθεια είναι, δεν λέγει κουβέντα για τα πρωτογενή ελλείμματα και πώς θα τα τουμπάρομε σε πλεονάσματα. Σ’ αυτό, είχε τα δίκια της η Βεζυροπούλα…

    Ζαπ! Άλλαξα κανάλι. Ζαπ! Πλεονάσματα εμπορικά. Ζαπ! Εκτιμάμε τα προϊόντα του τόπου μας, μαζί στηρίζομε την κοινωνία και την οικονομία μας. Ζαπ! Ζει ανάμεσα μας. Ζαπ! Είσαι ό,τι δηλώσεις! Ζαπ! Εν τω μεταξύ οι συντάξεις τείνουν να συρρικνώνονται στο αντίτιμο που αντιστοιχεί σε τρεἰς με τέσσερις επισκέψεις στο μεγαλομπακάλικο της πόλης μας. Λίγο πιο ψηλά, προς το παρόν, τα αραιά μαύρα μεροκάματα. Προσφορές λογής-λογής κι ανάκατα. Σοκολάτα με ελληνική επωνυμία που δεν παράγεται πια στην Ελλάδα, η μια συν άλλη μια ακόμα δώρο, στο μπροστινό ράφι. Η μοναδική σοκολάτα που πεισματικά συνεχίζει να παράγεται στην Ελλάδα, χαμένη στα χαμηλά ράφια κι ακριβότερη. Στο ψυγείο των τυποποιημένων τυριών, προγράμματα προώθησης μόνο για προϊόντα με ξενικές ονομασίες και χαρακτηρισμένα με κωδικούς που δεν αρχίζουν από 520. Ο κωδικός 520 υποδηλώνει προϊόντα που έχουν πάρει μιαν –έστω και μικρή- παραγωγική υπεραξία στην Ελλάδα. Έστω, βρε αδερφέ, ένα περιτύλιγμα. Το πιο ελληνικό απ όλα εκεί μέσα, ένα κυπριακό χαλούμι. Η ρεθεμνιώτική γραβιέρα χύμα, θαμμένη κάτω από ολλανδικά και γερμανικά τυριά, αλμυρή στην τιμή και θεσπέσια στη γεύση. Πλεονάσματα εμπορικά. Ζαπ! Αλλά πρέπει να είσαι μιλημένος. Να την ξέρεις τη ρεθεμνιώτική γραβιέρα για να την ξεθάψεις κάτω από τα σκουπίδια. Αλλά χύμα, πώς να την πάρεις στο αεροπλάνο για Φρανκφούρτη. Δεν προβλέπεται προωθητική δράση ούτε τυποποίηση, αλλά ποιος δίνει σημασία σε τέτοιες λεπτομέρειες. Εμείς εκτιμάμε τα προϊόντα του τόπου μας, μαζί στηρίζομε την κοινωνία και την οικονομία μας. Ζαπ! Άψητα πικραμύγδαλα, χύμα, ελληνικά κατά δήλωση…

    Το ξέρετε το μεγαλομπακάλικο που στηρίζει την τοπική κοινωνία και την οικονομία και με γαλαντομία στηρίζει και τα συσσίτια των αναξιοπαθούντων. Μας απόδωσε και μέρισμα ογδόντα αργυρίων σε “δωρο”-επιταγή! Είχαμε, βλέπετε, τη γενική συνέλευση των μετόχων του μεγαλομπακάλικου της πόλης μας, για το καθιερωμένο ετήσιο λιβανιστήρι. Περάστε κόσμε. Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος λογιστικές καταστάσεις χωρίς πιστοποιητικό ορκωτού λογιστή. Καμία παρατυπία, κύριε, δεν ξέρετε ότι προβλέπεται από το νόμο να μην ελέγχονται οι καταναλωτικοί συνεταιρισμοί!?! Υπερψηφίσαμε της απαλλαγής των ευθυνών του το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο και χαιρετίσαμε τη σύσταση του νέου με το φρέσκο οικογενειακό αίμα. Συντριπτική η πλειοψηφία με τη αργυρώνητη συνείδηση. Πενήντα αργύρια παραπάνω από τα τριάντα. Σύνολον ογδόντα. Συντριπτική κι η σιωπή των αμνών. Συντριπτική κι η συνωμοτική συνεργία των παρευρισκόμενων θεσμών. Συντριπτική κι η απουσία των ελεγκτικών μηχανισμών. Μαζί στηρίζομε, λοιπόν, την κοινωνία και την οικονομία μας… Ανεξέλεγκτα!

    Σκέφτομαι: γιατί την επόμενη φορά να μην προτιμήσω τον άλλο μαυραγορίτη της γειτονίας μου, τον πολυεθνικό μεγαλομπακάλη? Δεν έχει αυτού κυπριακό χαλούμι, αλλά όλα τα βασικά προϊόντα τα ΄χει, λίγο-πολύ, τα ίδια. Και πολλά τα ΄χει και φθηνότερα…

    Κανείς δε λέει κουβέντα για τα πρωτογενή ελλείμματα και πώς θα τα κάναμε πλεονάσματα. Τσιμουδιά…

    Ishkandar Raskolnick
    http://my-pillow-book.blogspot.com/2012/04/520.html

    • Κατασχέσεις μισθών - καταθέσεων για χρέη άνω των 300 ευρώ στο 10/04/2012 στις 23:53

    Κατασχέσεις μισθών – καταθέσεων για χρέη άνω των 300 ευρώ

    Με κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, ακινήτων, καταθέσεων και κινητών περιουσιακών στοιχείων επιδιώκει το Δημόσιο να διασφαλίσει την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών από φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Σύμφωνα με το εγχειρίδιο οδηγιών που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, οι κατασχέσεις μπορούν να γίνουν εφόσον το ποσό αυτών, αφαιρουμένων των υποχρεωτικών εισφορών, υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ τον μήνα. Σε κάθε περίπτωση, το ποσό που απομένει δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 1.000 ευρώ. Παρακάτω παρατίθεται υπό μορφή ερωταπαντήσεων όσα πρέπει να γνωρίζουν οι οφειλέτες του Δημοσίου. Ειδικότερα:

    1. Ποια μέτρα εκτέλεσης λαμβάνονται για το μη ρυθμισμένο ληξιπρόθεσμο χρέος;

    – Για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο που δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής ή σε νομοθετική ρύθμιση μπορούν να ληφθούν, κατά την κρίση του προϊσταμένου της ΔΟΥ, τα εξής μέτρα:

    α) Κατάσχεση απαιτήσεων του οφειλέτη που βρίσκονται στα χέρια τρίτων, δηλαδή κατάσχεση μισθών, συντάξεων, ενοικίων, επιδοτήσεων και τυχόν άλλων εισοδημάτων που δικαιούται να εισπράξει από τρίτους.

    β) Κατάσχεση κινητών περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη, που βρίσκονται είτε στα χέρια του είτε σε χέρια τρίτων. Στο πλαίσιο αυτό, είναι δυνατή και η κατάσχεση ποσών που βρίσκονται σε τραπεζικές καταθέσεις των οφειλετών.

    γ) Κατάσχεση ακινήτων.

    2. Πότε και με ποιες προϋποθέσεις μπορεί να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά οφειλέτη του Δημοσίου;

    – Ποινική δίωξη μπορεί να ασκηθεί εφόσον το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος προς το Δημόσιο από κάθε αιτία, συμπεριλαμβανομένων των κάθε είδους τόκων ή προσαυξήσεων, υπερβαίνει το ποσό των 5.000 ευρώ και εφόσον η καθυστέρηση καταβολής υπερβαίνει τους 4 μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής.

    3. Ποιο είναι το ελάχιστο ποσό οφειλής προς το Δημόσιο, προς νομικά πρόσωπα και προς τρίτους για το οποίο δεν λαμβάνονται αναγκαστικά μέτρα κατά των οφειλετών;

    – Δεν λαμβάνονται αναγκαστικά μέτρα είσπραξης κατά οφειλετών που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές βεβαιωμένες στις ΔΟΥ υπέρ του Δημοσίου, νομικών προσώπων και τρίτων ύψους μέχρι 300 ευρώ, πλην του μέτρου της κατάσχεσης απαιτήσεων των οφειλετών στα χέρια τρίτων. Η πιο πάνω ρύθμιση δεν ισχύει για πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ούτε για οφειλές υπέρ ΟΤΑ.

    4. Ποιο είναι το ελάχιστο ποσό για το οποίο δεν επιτρέπεται η επιβολή κατάσχεσης επί μισθών, συντάξεων ή ασφαλιστικών βοηθημάτων οφειλετών του Δημοσίου;

    – Δεν επιτρέπεται η επιβολή κατάσχεσης επί μισθών, συντάξεων ή ασφαλιστικών βοηθημάτων που καταβάλλονται περιοδικώς εις βάρος οφειλετών του Δημοσίου, εφόσον το ποσό αυτών, αφαιρουμένων των υποχρεωτικών εισφορών, είναι μέχρι 1.000 ευρώ μηνιαίως.

    Αν ο μισθός, η σύνταξη ή το βοήθημα υπερβαίνει το ποσό των 1.000 ευρώ, λαμβανομένης υπόψη και της περίπτωσης που ο οφειλέτης του Δημοσίου λαμβάνει τα ανωτέρω από δύο ή περισσότερους φορείς, λαμβάνεται υπόψη το συνολικό ποσό αυτών και επιτρέπεται η κατάσχεση του 25% αυτών, όμως το εναπομένον ποσό από το σύνολό τους να μην είναι κατώτερο των 1.000 ευρώ.

    5. Η έκθεση κατάσχεσης σημαίνει και πλειστηριασμό;

    – Οχι. Μετά την επιβολή της κατάσχεσης κινητού ή ακινήτου, ο προϊστάμενος της ΔΟΥ εκδίδει πρόγραμμα πλειστηριασμού, στο οποίο ορίζεται η ημερομηνία διενέργειάς του, εντός συγκεκριμένης συντόμου προθεσμίας.

    Εν τω μεταξύ, ο οφειλέτης του Δημοσίου μπορεί, έπειτα από αίτησή του, να υπαχθεί σε διευκόλυνση τμηματικής καταβολής των χρεών ή σε ισχύουσα νομοθετική ρύθμιση, επιτυγχάνοντας και την αναστολή εκτέλεσης του σχετικού προγράμματος.

    Η κυριότητα πλειστηριασθέντος ακινήτου μεταβιβάζεται στον υπερθεματιστή μετά τη μεταγραφή της περίληψης της έκθεσης κατακύρωσης στο οικείο υποθηκοφυλακείο ή κτηματολογικό γραφείο όπου υφίσταται. Μέχρι τότε η κυριότητα του ακινήτου παραμένει στον έως τότε κύριο του ακινήτου.

    ΠΡ. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1392066

    • ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΥΛΑ στο 10/04/2012 στις 23:52

    ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

    ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΥΛΑ

    Στις 4 του Απρίλη στην πλατεία Συντάγματος, στο μέρος όπου γινόταν μερικούς μήνες πριν η λαϊκή συνέλευση, έβαλε τέλος στη ζωή του ο αγωνιστής Δημήτρης Χριστούλας. Τα τελευταία λόγια του, γραμμένα σε ένα σύντομο σημείωμα, δείχνουν ξεκάθαρα πως η επιλογή του ήταν μια πολιτική πράξη. Το μήνυμά του είχε ένα σαφές πολιτικό περιεχόμενο.

    Ο Δημήτρης Χριστούλας δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως ένας απελπισμένος για οικονομικούς λόγους. Αυτή η ερμηνεία εξυπηρετεί τα καθεστωτικά κόμματα και την κυβέρνηση γιατί ξεγυμνώνει την πράξη του από το πολιτικό της περιεχόμενο. Η πράξη του δεν μπορεί να μεταφράζεται ως ένα προσωπικό δράμα. Ούτε να συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στα πάρα πολλά περιστατικά αυτοκτονιών για οικονομικούς λόγους που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στη χώρα. Η οικονομική και πολιτική εξουσία δολοφονούν καθημερινά συνανθρώπους μας με τις πολιτικές τους. Οι καθεστωτικοί πολιτικοί είναι όλοι συνένοχοι σε αυτό το μεγάλο έγκλημα.

    Όμως ο Χριστούλας έλεγε κάτι διαφορετικό. Εκτός από την καταγγελία του για την κυβέρνηση, μίλησε για κάτι που θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει. Μίλησε για αυτό που οφείλουν να κάνουν οι νέοι της χώρας, γιατί οι υπερήλικες δεν είναι σε θέση να κάνουν. Μίλησε για το δρόμο που οφείλουμε να ακολουθήσουμε ώστε να καταφέρουμε να αποτινάξουμε από πάνω μας την κυβέρνηση, την τρόικα και όλους τους εγκληματίες της εξουσίας. Μίλησε για τη διέξοδο που μπορούμε να ακολουθήσουμε όλοι οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι σήμερα προκειμένου να φύγουμε από το αδιέξοδο που έχουν οδηγήσει τον απελευθερωτικό κοινωνικό αγώνα οι μετριοπαθείς κινητοποιήσεις και οι διαμαρτυρίες. Ο Δημήτρης Χριστούλας έκανε σκληρή κριτική με την πράξη και με τα λόγια του σε όλους όσους δεν κατεβαίνουν στους δρόμους να αγωνιστούν αλλά και όσους κατεβαίνουν και δεν συγκρούονται με την οργανωμένη εξουσία. Έκανε κριτική σε όλους μας γιατί δεν ανατρέπουμε το καθεστώς.

    Ο Δημήτρης Χριστούλας με την πολιτική πράξη και τα λόγια του μίλησε για την Επανάσταση. Μίλησε για την ένοπλη κοινωνική Επανάσταση που δεν έχουμε κάνει και που έχουμε χρέος να κάνουμε. Γιατί είναι ο μόνος δρόμος για να απελευθερωθεί η χώρα, για να ζήσουμε ελεύθερα. Για να ζήσουμε σε μια κοινωνία οικονομικής ισότητας και πολιτικής ελευθερίας για όλους τους ανθρώπους.

    Αυτό είναι το χρέος όλων μας απέναντι στον Δημήτρη Χριστούλα. Αυτό είναι το χρέος μας απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό.

    Πόλα Ρούπα, Κώστας Γουρνάς, Νίκος Μαζιώτης

    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1391399

    • Ναι, έχετε δίκιο, είμαστε τεμπέληδες και θα παλέψουμε για το δικαίωμά μας στην τεμπελιά στο 10/04/2012 στις 23:51

    Για μένα είναι πραγματικά ευχάριστο αλλά και λίγο τρομακτικό να βρίσκομαι εδώ μαζί σας, επειδή στην πραγματικότητα είναι η πρώτη φορά που μιλάω στην καρδιά της σατανικής αυτοκρατορίας. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω θερμά τους φρουρούς της πύλης στο αεροδρόμιο χτες που με άφησαν να μπω και να σας επισκεφθώ σ’ αυτή τη γη της «ελευθερίας», που μου επέτρεψαν να έρθω να σας δω στη φυλακή σας. Ίσως με άφησαν να περάσω επειδή δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει μια ανταρσία στη φυλακή, μια εξέγερση στην καρδιά της αυτοκρατορίας.

    Είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε το 2011 που ξεχειλίζει στο τρέχον έτος, το 2012. Ένα έτος γεμάτο από ένδοξες εξεγέρσεις σε όλο τον κόσμο, καθώς η ανυπακοή μας έκανε ξεκάθαρο ότι εμείς είμαστε η κρίση του κεφαλαίου. Είμαστε η κρίση του κεφαλαίου και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Αρκετά πια με το να λέμε ότι φταίνε οι καπιταλιστές, ότι είναι λάθος των τραπεζιτών. Η ίδια η σημασία αυτών των λόγων δεν είναι μόνο παράλογη αλλά και επικίνδυνη, επειδή μας θυματοποιεί. Το κεφάλαιο είναι μια σχέση κυριαρχίας και η κρίση του είναι κρίση της κυριαρχίας αφού οι κυρίαρχοι δεν είναι ικανοί να κυριαρχούν αποτελεσματικά. Μετά κατεβαίνουμε στους δρόμους και τους λέμε ότι είναι δικό τους λάθος; Τι λέμε ακριβώς; Ότι δεν ασκούν κυριαρχία αρκετά αποτελεσματικά; Είναι σίγουρα καλύτερο να δεχτούμε την πιο απλή εξήγηση και να πούμε ότι αν η σχέση κυριαρχίας βρίσκεται σε κρίση αυτό συμβαίνει επειδή οι κυριαρχούμενοι δεν πειθαρχούν αρκετά, επειδή δεν υποκλίνονται επαρκώς. Η έλλειψη υποταγής μας είναι η αιτία της κρίσης.

    Το κεφάλαιο δεν είναι μόνο ένα σύστημα αδικίας, είναι ένα σύστημα που επιταχύνει την εκμετάλλευση, που εντείνει την καταστροφή. Αυτό μπορεί να αποδειχτεί με πολλούς τρόπους, με το νόμο της αξίας και τη συγκρότηση της αξίας από τον κοινωνικά αναγκαίο χρόνο εργασίας ή από τις θεωρίες για την πτωτική τάση του κέρδους. Το νόημα ωστόσο είναι ότι το κεφάλαιο είναι μια δυναμική που επιτίθεται. Υπάρχει μια ατέρμονη προσπάθεια να κινείται συνεχώς πιο γρήγορα, ένας αέναος μετασχηματισμός του τι σημαίνει καπιταλιστική εργασία. Αυτό δεν αφορά μόνο την εντατικοποίηση της εργασίας στα εργοστάσια αλλά την συνεχώς αυξανόμενη υποταγή όλων των εκφάνσεων της ζωής στη λογική του κεφαλαίου. Η ίδια η ύπαρξη του κεφαλαίου είναι το αδιάλειπτο στρίψιμο της βίδας και η κρίση είναι απλώς η εκδήλωση ότι η βίδα δεν βιδώνεται αρκετά γρήγορα, ότι κάπου συναντά αντίσταση. Αντίσταση στους δρόμους και τις πλατείες ίσως, οργανωμένη αντίσταση σίγουρα, αλλά επιπλέον ίσως είναι η αντίσταση των γονιών που θέλουν να παίξουν με τα παιδιά τους, των εραστών που θέλουν να μείνουν μια ώρα ακόμη στο κρεβάτι, των φοιτητών που σκέφτονται ότι χρειάζονται χρόνο για κριτική σκέψη, των ανθρώπων που ακόμα ονειρεύονται ότι είναι άνθρωποι. Εμείς είμαστε η κρίση του κεφαλαίου, εμείς που δεν σκύβουμε αρκετά το κεφάλι, εμείς που δεν τρέχουμε αρκετά γρήγορα.

    Και η κατάσταση της κρίσης έχει στ’ αλήθεια δύο διεξόδους. Η μία είναι να πούμε, συγνώμη για την έλλειψη υποταγής μας και να ζητήσουμε περισσότερη απασχόληση, περισσότερες δουλειές. «Σας παρακαλούμε, εκμεταλλευτείτε μας περισσότερο και θα εργαστούμε σκληρότερα και πιο γρήγορα, θα υποτάξουμε κάθε πτυχή της ζωής μας στο κεφάλαιο, θα ξεχάσουμε όλες αυτές τις παιδιάστικες ανοησίες του παιχνιδιού, της αγάπης και της σκέψης». Αυτή είναι η λογική της αλλοτριωμένης εργασίας, η αναποτελεσματική λογική της πάλης από και μέσω της εργασίας, που γίνεται αντιληπτή ως αλλοτριωμένη εργασία, ενάντια στο κεφάλαιο. Το πρόβλημα στη συγκεκριμένη διέξοδο δεν είναι μόνο ότι χάνουμε την ανθρωπιά μας αλλά ότι αναπαράγουμε το σύστημα που μας καταστρέφει. Αν καταφέρουμε τελικά, πράγμα μάλλον απίθανο, να βοηθήσουμε το κεφάλαιο να ξεπεράσει τις κρίσεις του τότε θα συνεχίσει πιο γρήγορα, πιο γρήγορα, πιο γρήγορα να υποτάσσει κάθε μορφή ζωής, ανθρώπινης και μη, στις εντεινόμενες απαιτήσεις της παραγωγής αξίας. Και έπειτα θα έρθει μια άλλη κρίση και μετά μια άλλη και μια άλλη, όχι για πάντα επειδή ίσως δεν αρκετά μακριά η εξαφάνιση της ανθρωπότητας.

    Η εναλλακτική, επειδή νομίζω ότι είναι η μόνη εναλλακτική, είναι να πούμε ανοιχτά όχι, λυπούμαστε, εμείς είμαστε η κρίση του κεφαλαίου και δεν θα γονατίσουμε, δεν θα δεχτούμε αυτό που μας κάνει το κεφάλαιο, είμαστε περήφανοι για την έλλειψη υπακοής και την άρνησή μας να υποκύψουμε στην καταστροφική δύναμη του κεφαλαίου. Είμαστε περήφανοι που είμαστε η κρίση του συστήματος που μας καταστρέφει.

    Κοιτάξτε την Ελλάδα, το επίκεντρο της σημερινής χρηματοπιστωτικής κρίσης. Εκεί η κρίση είναι ξεκάθαρα κρίση ανυποταγής. Οι καπιταλιστές και οι πολιτικοί δηλώνουν πως οι Έλληνες δεν υποκύπτουν αρκετά, δεν εργάζονται αρκετά σκληρά, τους αρέσει να κοιμούνται το μεσημέρι και να βγαίνουν το βράδυ και τώρα πρέπει να πάρουν ένα μάθημα, πρέπει να μάθουν τι σημαίνει αληθινός καπιταλιστικός εργάτης. Και δίνοντας ένα μάθημα στους Έλληνες προτίθενται επίσης να δώσουν ένα μάθημα στους Πορτογάλους, στους Ισπανούς, τους Ιταλούς, τους Ιρλανδούς και όλους τους υπόλοιπους ανυπότακτους του κόσμου.

    Και απέναντι σε αυτή την κατάσταση υπάρχουν μόνο δύο εκδοχές. Η μία είναι να πούμε όχι, όχι, είμαστε καλοί εργάτες, απλώς δώστε μας περισσότερες δουλειές και θα σας δείξουμε πόσο σκληρά μπορούμε να εργαστούμε, θα ξαναχτίσουμε τον καπιταλισμό στην Ελλάδα. Και η άλλη εκδοχή είναι να πούμε, ναι, έχετε δίκιο, είμαστε τεμπέληδες και θα παλέψουμε για το δικαίωμά μας στην τεμπελιά. Θα παλέψουμε για να μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα με τον δικό μας ρυθμό, με τον τρόπο που εμείς θεωρούμε σωστό, θα παλέψουμε για τον μεσημεριανό μας ύπνο και να για να βγαίνουμε αργά το βράδυ. Επομένως λέμε όχι στο κεφάλαιο και στην καπιταλιστική εργασία, επειδή όλοι ξέρουμε ότι η καπιταλιστική εργασία κυριολεκτικά καταστρέφει τη γη, καταστρέφει τις συνθήκες της ανθρώπινης ύπαρξης. Πρέπει να χτίσουμε μια διαφορετική μορφή κοινωνικότητας.

    Η πρώτη λύση του να πούμε ότι είμαστε καλοί εργάτες μοιάζει περισσότερο απλή, περισσότερο προφανής αλλά πιθανώς είναι μόνο μια αυταπάτη επειδή οι περισσότεροι σχολιαστές αναφέρουν ότι η ύφεση στην Ελλάδα θα διαρκέσει πολλά χρόνια άσχετα με το πόσο θα συμμορφωθούν οι Έλληνες.

    Αν θέλετε να μάθετε με τι μοιάζει η παράταση της αποτυχίας του κεφαλαίου χωρίς την ελπίδα μιας ριζικής αλλαγής, τότε απλώς κοιτάξτε πέρα από τα σύνορά σας την τραγωδία στο Μεξικό ή κοιτάξτε πιο κοντά τις δικές σας πόλεις. Η άλλη επιλογή του να πούμε όχι στο κεφάλαιο και να οικοδομήσουμε μια διαφορετική κοινωνική σχέση είναι αυτό που πολλοί Έλληνες προσπαθούν να δημιουργήσουν αυτή τη στιγμή από επιλογή και από ανάγκη. Αν το κεφάλαιο δεν μπορεί να παρέχει την υλική βάση ζωής, τότε πρέπει να την δημιουργήσουμε με άλλους τρόπους, συγκροτώντας δίκτυα αμοιβαίας υποστήριξης, διακηρύσσοντας «κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα» και οργανώνοντας ομάδες ηλεκτρολόγων που επανασυνδέουν το ρεύμα· με το «δεν πληρώνω» φόρους και διόδια· μέσω του κινήματος της πατάτας με το οποίο αγρότες διανείμουν αγροτικά προϊόντα κατευθείαν στις πόλεις σε πολύ χαμηλές τιμές, μέσω της ίδρυσης ανταλλακτικών παζαριών, της δημιουργίας κοινοτικών κήπων και της επιστροφής στην ύπαιθρο· επίσης με την ανάκτηση εργοστασίων, ενός νοσοκομείου και μιας εφημερίδας. Αυτή είναι μια περίπλοκη και πολύ πειραματική μορφή να προχωρήσουμε, στην οποία δεν υφίσταται σωστή πολιτική γραμμή ούτε επαναστατική καθαρότητα, αποτελεί μια προεικονιστική μορφή κοινωνικότητας όχι ακόμη αρκετά δυνατής ώστε να διασφαλίσει την επιβίωσή μας. Και πρέπει να υπάρχουν δεσμεύσεις, αλλά είναι ξεκάθαρα η κατεύθυνση προς την οποία πρέπει να ωθήσουμε τα πράγματα και να ωθηθούμε και εμείς οι ίδιοι.

    Ο κόσμος που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε, είναι ένας κόσμος χωρίς απαντήσεις, ένας κόσμος όπου περπατάμε ρωτώντας, ο κόσμος ενός πειράματος. Αλλά καθοδηγούμαστε από το όχι μας ενάντια στο απάνθρωπο, ξεδιάντροπο, καταστροφικό καπιταλιστικό σύστημα και από ένα ουτοπικό αστέρι που ανατέλλει από τις ελπίδες και τα όνειρα αιώνων πάλης. Η κρίση επομένως μας φέρνει αντιμέτωπους με αυτές τις δύο επιλογές. Είτε θα επιλέξουμε τη λεωφόρο της υποταγής στη λογική του κεφαλαίου έχοντας πλέον συνειδητοποιήσει ότι οδηγεί αναπόφευκτα στην αυτο-εκμηδένιση της ανθρωπότητας, είτε θα ακολουθήσουμε τα επικίνδυνα μονοπάτια, πολλά μονοπάτια, επινόησης ενός διαφορετικού κόσμου εδώ και τώρα, μέσα από τις ρωγμές που δημιουργούμε στην καπιταλιστική κυριαρχία. Και καθώς επινοούμε διαφορετικούς κόσμους βλέπουμε τώρα, καθαρά, πως εμείς είμαστε η κρίση του κεφαλαίου, εμείς είμαστε η κρίση ενάντια στην βιασύνη να καταστραφεί ο κόσμος και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Εμείς είμαστε ο νέος κόσμος που λέει «στα τσακίδια κεφάλαιο».

    Τζον Χόλογουεη, Νέα Υόρκη, 18 Μαρτίου 2012
    http://rebelnet.gr/articles/view/nai-exete-dikio-eimaste-tempelhdes-kai-8a-palecoyme-gia-to-d

    • Κρήτη : Kτηνοτρόφοι εισβάλουν στα χωράφια στο 10/04/2012 στις 18:37

    Πολλοί κτηνοτρόφοι στη Κρήτη, σε σημείο που αυτό τείνει να εξελιχθεί σε “καθεστώς”, έχουν βρει ένα …οικονομικότατο τρόπο να …λύσουν το πρόβλημα της διατροφής των κοπαδιών τους: εισέρχονται, επί καθημερινής (και …ολοήμερης) βάσεως, χωρίς να ρωτήσουν κανένα στις γεωργικές ζώνες και δεν αφήνουν στο πέρασμά τους καμμιά καλλιέργεια απείραχτη. Οι ιδιοκτήτες των χωραφιών, παρά το γεγονός ότι με πόνο ψυχής βλέπουν τους καρπούς του μόχθου τους να καταστρέφονται, δεν τολμούν ούτε να διαμαρτυρηθούν διότι φοβούνται μήπως βρεθούν αντιμέτωποι με εφαρμοσμένα ήδη …αντίποινα, όπως κόψιμο από τη ρίζα ελαιοδένδρων, εμπρησμούς κατά κάθε είδους περιουσιακών στοιχείων, ακόμη και άσκηση σωματικής βίας που μπορεί να φθάσει μέχρι και σε βαρειές κακώσεις.

    Έχει κάποιος να προτείνει τρόπους για την αντιμετώπιση της μάστιγας αυτής;

    Διευκρίνιση: λέγοντας “γεωργική ζώνη” δεν εννοώ ζώνες χαρακτηρισμένες ως τέτοιες από παλιά που καλλιεργούνταν και σήμερα στην πράξη είναι ακαλλιέργητες ορεινές περιοχές, αλλά όντως καλλιεργούμενες εκτάσεις στα πεδινά μέρη. Άλλωστε οι ορεινές περιοχές έχουν αυθαίρετα υποστεί την …αισθητική παρέμβαση της γενικής περίφραξης εκ μέρους των κτηνοτρόφων, χωρίς βεβαίως την άδεια των ιδιοκτητών. Το ότι βέβαια οι περισσότεροι δεν εισπράττουν (βλέπε: δεν τολμούν να ζητήσουν) ενοίκιο. Για προστασία περιοχών με χλωρίδα βοτάνων ούτε βέβαια να γίνεται λόγος.

    Αλλά στο πρόβλημα υπάρχει και μια άλλη διάσταση που αφορά το οικοσύστημα : ανήμποροι να αντιμετωπίσουν αλλοιώς αυτή τη μάστιγα, ακόμη και οικολογικά ευαίσθητοι άνθρωποι, αναγκάζονται να καταφύγουν στη λύση των ψεκασμών (δεν είναι μόνο για το κόστος του οργώματος, όπως νομίζουν πολλοί) με δηλητήρια, για έγκαιρη αποξήρανση των χόρτων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το οικοσύστημα (χλωρίδα,πανίδα,υπόγεια ύδατα κλπ, προκειμένου να …αποθαρρύνουν τους κτηνοτρόφους.

    ΕΠΩΝΥΜΟΣ

  2. Ακούς τους σαλταδόρους του opengov.gr που συμβουλεύουν το γκοβέρνο και τραβάς τα μαλλιά σου, αν βέβαια έχεις ακόμα μαλλιά και δεν έχεις καραφλιάσει σε κάποιο από τα προηγούμενα επεισόδια του σήριαλ «Ο Ελληνικός Τιτανικός»!

    Η πλαστογραφία και η φοροδιαφυγή στην αγορά καυσίμων, υπολογίζεται από κονδυλοφόρους τύπου Ξεφτεντέρη, Μανδραβιόλη ή Παπαχειλά, γύρω στο δύο δισεκατομμύρια ευρώ. Στα χονδρικά το λένε οι άνθρωποι και δεν έχομε λόγο να μην τους πιστέψομε. Ασφαλώς, κάποιος θα έχει κάνει τη σχετική μελέτη που θα την έχει πιθανότατα πληρωθεί και αδρά, όπως άλλωστε γίνεται με όλες τις μελέτες κι όλους τους μελετητές. Οι κ.κ. Ξεφτεντέρης, Μανδραβιόλης και Παπαχειλάς μπορεί και να τη διαβάσανε τη μελέτη. Δύο δισεκατομμύρια ζεστά ευρώ το χρόνο χάνονται ανάμεσα στη διύλιση και την κατανάλωση του πετρελαίου.

    Το ίδιο προϊόν, λοιπόν, φορτωμένο με διαφορετικούς φόρους απευθύνεται σε διαφορετικές αγορές. Φυσικό επακόλουθο σ’ αυτές τις αγορές να δραστηριοποιούνται οι γνωστοί-άγνωστοι επιτήδειοι που εκμεταλλεύονται αυτή την ανωμαλία για να τσεπώνουν δύο δισεκατομμυριάκια το χρόνο.

    Ποιοι είναι αυτοί οι επιτήδειοι? Οι κ.κ. Ξεφτεντέρης, Μανδραβιόλης και Παπαχειλάς ίσως να τους ξέρουν, μπορεί να τους σημειώνει και η μελέτη που λέγαμε παραπάνω. Εσείς κι εγώ δεν τους ξέρομε. Σημασία δεν έχει αυτή τη στιγμή ποιοι είναι αυτοί οι επιτήδειοι, σημασία έχει τι θα κάνατε, εσείς κι εγώ, για το τους τα κόψομε τα πόδια αυτών των επιτήδειων. Η κοινή λογική λέει ότι θα εξομοιώναμε το φόρο στο πετρέλαιο κίνησης με τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης. Έτσι θα έχανε το νόημα της η κομπίνα και οι επιτήδειοι θα έψαχναν αλλού το πεδίο του παρασιτισμού τους.

    Ναι, αλλά αυτό θα τσάκιζε τα πτωχευμένα νοικοκυριά, τους φτωχούς παράκτιους ψαράδες, τους αγρότες που κλέβουν ίσα-ίσα για να ανταγωνιστούν τους κακούς εαυτούς τους. Αυτό θα έλεγαν όσοι έχουν ακόμα κοινωνικές ευαισθησίες και θα είχαν ένα κάποιο δίκιο!

    Μα θα το είχε σκεφτεί αυτό ο καλός ο κυβερνήτης, κι από τα δύο δισεκατομμύρια που θα έπαιρνε από τις τσέπες των επιτηδείων, θα επέστρεφε τον παραπανίσιο φόρο στους αδύναμους, εν τη παλάμη και, ούτω, βοήσωμεν με την κατάθεση των αποδείξεων αγοράς του πετρελαίου θέρμανσης. Νηνεμία στην θάλασσα του πετρελαίου. Πλεόνασμα στον κρατικό κορβανά. Όνειρο ζω, δεν το πιστεύω!

    Όνειρο φυσικά, γιατί ο κυβερνήτης, τελικά, δεν είναι τόσο σοφός όσο φαινόταν στο παραμύθι που μας έλεγε, μια φορά κι έναν καιρό, για να τον ψηφίσομε.. Προτιμά να κάνει το άλλο: Να εξαγγέλλει μια επαχθή αύξηση στον φόρο του πετρελαίου θέρμανσης, αρχής γενόμενης από τον επόμενο Οκτώβριο. Όταν θα ξαναγίνομε κυβέρνηση θα μελετήσομε και την κοινωνική διάσταση του θέματος. Μάλιστα. Καταφέρνει έτσι με επιτυχία ο κυβερνήτης να σπείρει τον πανικό. Όσοι έχομε άδειες δεξαμενές πετρελαίου και κανένα χιλιάρικο στην άκρη για μια ώρα ανάγκης, ιδού η ανάγκη! Τρέξτε κόσμε να στοκάρεις τώρα το πετρέλαιο θέρμανσης της επόμενης χρονιάς. Τώρα που ο φόρος είναι ακόμα χαμηλότερος για να γλιτώσεις τα πρόσθετα επερχόμενα βάρη. Να “ζεσταθεί” και η αγορά που δραστηριοποιούνται οι επιτήδειοι, δύο δισεκατομμυριάκια το χρόνο είναι αυτά, δεν είναι παίξε-γέλασε! Πλησιάζουν (?) κι οι εκλογές κι έχομε κι έξοδα. Είναι άδεια τα ταμεία του κόμματος… Α, ναι, άδεια είναι και τα ταμεία του κράτους. Καληνύχτα και καλή τύχη.

    • Ηράκλειο :Αγριος ξυλοδαρμός 16χρονου απο τους μπάτσους στο 05/04/2012 στις 10:44

    Αν οντως ισχυει θα πρεπει να διαδοθει παντου :

    Αποκάλυψη Σοκ .16χρονος από το Ασήμι δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή αφού όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς του ξυλοκοπήθηκε αγρίως από αστυνομικούς. Ο νεαρός μεταφέρθηκε τα ξημερώματα με C130 εσπευσμένα στην Αθήνα και στο Τζάνειο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση έχοντας υποστεί σοβαρές βλάβες στο πάγκρεας , στη σπλήνα και τον πνεύμονα. Βαρύ κατηγορώ από την Οικογένεια για την ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του http://www.neakriti.gr, αυτή την ώρα διεξάγεται μεγάλη εσωτερική έρευνα στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ για να διαπιστωθεί εάν οι καταγγελίες της οικογένειας έχουν βάση. Στην Αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου όπου είχε προσαχθεί ο 16χρονος τα ξημερώματα της Κυριακής μαζί με τρείς ακόμη φίλους του έπειτα από έλεγχο ομάδων ΟΑΕ και ΤΑΕ έχει σημάνει συναγερμός . Σύμφωνα πάντα με τις βαρύτατες καταγγελίες, κατά την παραμονή τους στην Αστυνομική Διεύθυνση και έως ότου γίνει εξακρίβωση στοιχείων ,τουλάχιστον 2 αστυνομικοί φορώντας κουκούλες φέρονται όπως υποστηρίζουν οι συγγενείς του 16 χρόνου να ξυλοφόρτωσαν την παρέα των νεαρών

    http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=916845&srv=95

    • Ηράκλειο : Νέα αυτοκτονία -νεα κρατική δολοφονία - :πορεία 4/4/12 -ώρα :18:00 λιονταρια στο 04/04/2012 στις 20:29

    Οι αυτοκτονίες στο καιρό του μνημονίου έχουν αυξηθεί κατακορηφα, αλλά σήμερα είναι μια μέρα πέρα από αυτό , ένας άνθρωπος ,όπως είναι γνωστό από το πρωί, έβαλε τέλος στη ζωή του δημόσια , στην πλατεία συντάγματος, αλλά τι τραγική ειρωνία ..δεν ήταν ο μόνος ..όσο και αν πέφτουν έξω οι στατιστικές των αρχόντων μας (αυτές που δημοσιοποιούνται τουλάχιστων).

    Σήμερα στο Ηράκλειο της Κρήτης ακομη ένας έβαλε τέλος στην ζωή του ενώ στην Χίο ένας άλλος συνάνθρωπος έκανε απόπειρα να αυτοκτονήσει.

    Να εκδικηθουμε αυτους που μας εξαθλιωνουν

    Να μην μεινει τιποτα αναπαντητο

    Να αντισταθουμε και να πολεμησουμε

    Πορειες σε όλες τις πολεις

    ΟΛΟΙ 18:00 ΠΛ.ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ

    Ηρακλειο Κρητης

    • ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ : ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ 38ΧΡΟΝΟΥ ΑΝΕΡΓΟΥ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ στο 04/04/2012 στις 20:26

    ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΑΣ,ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΚΡΙΣΗΣ…
    Την τελευταία πνοή άφησε ένας 38χρονος στην περιοχή Γρα-Λυγιά Ιεράπετρας, πέφτοντας από το δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας που διέμενε, σύμφωνα με πληροφορίες του radiolasithi.gr.
    Έντρομοι οι γείτονες του σπιτιού που βρίσκεται μέσα στο χωριό της Γρα λυγίας, άκουσαν , λίγο μετά τις 7.00 το απόγευμα της Τρίτης τον θόρυβο και αντίκρισαν πεσμένο στο δρόμο τον 38χρονο, χωρίς σημάδια ζωής.

    Αμέσως έσπευσε αστυνομική δύναμη που διέκοψε για αρκετή ώρα την κυκλοφορία του δρόμου Ιεράπετρας-Στόμιου. Το ασθενοφόρο απο το ΕΚΑΒ Ιεράπετρας παρέλαβε τον άτυχο άνδρα, που μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία Ηρακλείου για νεκροψία.
    Ο 38χρονος ήταν πατέρας 2 ανήλικων παιδιών που βρίσκονται μαζί με την μητέρα τους στην Αλβανία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αυτόχειρας αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ήταν άνεργος για μεγάλο χρονικό διάστημα.

    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1390268

    • Τρομοκρατία στα Χανιά στο 03/04/2012 στις 20:02

    κλίμα τρομοκρατίας στα χανιά τις τελευταίες 2 βδομάδες

    Τις τελευταίες 2 βδομάδες το κλίμα της τρομοκρατίας στα χανιά έχει ενταθεί. Όλα ξεκίνησαν τις μέρες πριν την 25η Μαρτίου με πολλές εξακριβώσεις κόσμου και μία προσαγωγή.

    μετά τις μέρες εκείνες ακολουθεί η 25η μάρτη :

    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1388178

    από την τρομοκρατία των μπάτσων που ακολοθούσαν ασφυκτικά την πορεία από το μπατσομέγαρο στα δικαστήρια και μετά στο κουμ καπι εκτοξεύοντας προσωπικές απειλές και έτοιμοι ανα πάσα στιγμή να την πέσουν, σε εκείνη των φασιστών με όπλα, μαχαίρια κ.τ.λ και τέλος και των 2 μαζί στο κυνηγητό του κόσμου που είχε σαν αποτέλεσμα τις μαζικές προσαγωγές. Σε αυτήν την τρομοκρατία βέβαια κομμάτι του κόσμου απάντησε όπως μπορούσε εκείνη τη στιγμή. Κάποιος κόσμος που πιάστηκε χτυπήθηκε την ώρα της προσαγωγής ενώ η ψυχολογική βία που του ασκήθηκε στο μπατσομέγαρο ήταν πολύ έντονη.

    Τα πράγματα όμως δεν τελειώνουν την 25η μαρτη. Τις επόμενες μέρες συνεχίζεται το κλίμα τρομοκρατίας με εξακριβώσεις σε αγωνιστές. Παράλληλα έχει ξεκινήσει και μια πιο συστηματική στοχοποίηση αγωνιστών μαθητών. Μπάτσοι τηλεφωνούν σε σπίτια μαθητών και τους καλούν μαζί με τους γονείς τους στο μπατσομέγαρο για φιλική κουβεντούλα και συστάσεις, προφανώς χωρίς κανένα έγγραφο ή κάτι άλλο. Προσπαθούν να κάνουν τους γονείς να “μαζέψουν” τα παιδιά τους λέγοντας ότι έχουν μπλέξει με ναρκωτικά, καταλήψεις, πορείες κ.τ.λ.

    Ολα αυτά που συμβαίνουν στα χανιά τον τελευταίο καιρό θυμίζουν αλλες εποχές , σαν της χούντας.

    η απάντηση στην τρομοκρατία, δίνεται στους δρόμους.

    κάτω τα χέρια απ’ τους αγωνιζόμενους

    • Οι ορδές του Χρυσοχοΐδη τρομοκρατούν ακόμα και παιδιά μεταναστών! στο 02/04/2012 στις 14:56

    Το καθημερινό προεκλογικό τρομο-σόου, με τις επιχειρήσεις-σκούπα κατά μεταναστών, παρουσία τηλεοπτικών καμερών, δημιουργεί ένα κλίμα φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής και αποθρασύνει τους μπάτσους, οι οποίοι συμπεριφέρονται σαν σερίφηδες της άγριας Δύσης.

    Το περιστατικό είναι καρατσεκαρισμένο και συνέβη νωρίς το βράδυ της Παρασκευής στους Αμπελόκηπους. Μια ομάδα προσκόπων, ντυμένοι με στολές και με επικεφαλής ομαδάρχη ηλικίας άνω των 30, γυρνούσε στα μαγαζιά και έδινε λαχνούς για κάποια πασχαλινή λοταρία. Ανάμεσα στα παιδιά ήταν και δυο παιδιά μεταναστών. Τα χαρακτηριστικά του ενός κοριτσιού «πρόδιδαν» τη μη ελληνική καταγωγή της. Ενα περιπολικό πέρασε αργά, κοίταξε προσεκτικά την ομάδα των παιδιών και σε δέκα λεπτά πλάκωσαν οι μοτοσικλέτες της ΔΙΑΣ.

    Μια μοτοσικλέτα με δυο μπάτσους σταμάτησε, πλησίασε την ομάδα των προσκόπων και ρώτησε τον ομαδάρχη αν ανάμεσα στα παιδιά υπάρχουν και παιδιά μεταναστών. Αυτός τους απάντησε καταφατικά. Τότε, απομόνωσαν τα δυο παιδιά και άρχισαν την ανάκριση, αγνοώντας τη διαμαρτυρία του ομαδάρχη ότι δεν μπορούν να ανακρίνουν παιδιά: από πού είσαι, πού γεννήθηκες, πού κατοικείς, πού είναι οι γονείς σου και άλλα τέτοια. Μάλιστα, όταν τα κορίτσια τούς είπαν ότι γεννήθηκαν στην Ελλάδα (πράγμα που είναι αληθινό, καθώς συμβαίνει να είναι παιδιά μεταναστών που κατοικούν χρόνια στην Ελλάδα και έχουν άδεια παραμονής), ο μπάτσος-ανακριτής επιστράτευσε το σύνδρομο του Κλουζό που κάθε μπάτσος διαθέτει και ξαναρώτησε το κάθε παιδί: «Είσαι σίγουρη;». Για ν’ ακολουθήσουν μετά οι υπόλοιπες ερωτήσεις: από πού είναι ο πατέρας σου, από πού είναι η μητέρα σου, πού είναι τώρα ο πατέρας σου κ.λπ.

    Αφού έκαναν το τρομο-σόου τους, οι μπάτσοι έφυγαν χωρίς να δώσουν συνέχεια. Μπορούμε, όμως, να καταλάβουμε τι θα συνέβαινε αν τα παιδιά δεν ήταν σε μια ομάδα προσκόπων, αν στην ομάδα δεν υπήρχαν και ελληνόπουλα, αν δεν υπήρχε ενήλικας να τα συνοδεύει. Αν ήταν μια παρέα μεταναστόπουλων που απλώς έκανε τη βόλτα της…
    http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=16627&pos=4&cat_id=48

    • 25η Μάρτη Χανιά και η στάση του ΜΑΣ στο ΠΚ στο 02/04/2012 στις 07:51

    Η καλημέρα από το πρωί φαίνεται και η εικσοτή Πέμπτη μάρτη ήτανε μια πολύ ωραία μέρα. Τα κάγκελα πολλά, οι ματάδες επίσης, τα αγήματα δε κομψά παρελάσαν κάτω από συνθήκες ειρήνης και γαλήνης στο πριβέ πάρτι των επισήμων. Οι προσκλήσεις βιπ ήταν λίγες, η ουρά απέξω ήτανε μεγάλη και το ξύλο άφθονο. Το πάρτι συνεχίστηκε λίγο πριν το μεσημέρι στο αστυνομικό μέγαρο σε στενό οικογενειακό κύκλο τριών συλληφθέντων. Ακολούθησε χοροεσπερίδα εντός των δικαστηρίων και στη συνέχεια σκάσαν οι κλόουν της χρυσής αυγής στο κουμ καπί συνεχίζοντας το θεάρεστο έργο του κράτους. Ντάξει τέρμα η πλάκα όμως, εξήντα προσαγωγές υπό την ευγενική χορηγία κράτους και παρακράτους.

    Δεκαεξάχρονα κοριτσάκια δαρμένα από χρυσαυγίτες τραμπούκους, πεντάχρονα να βλέπουν δακρυγόνο πρώτη φορά στη ζωή τους και ασφαλίτες να βγάζουν φωτογραφίες τους αλληλέγγυους. Σε γενικές γραμμές ήταν μια πετυχημένη παρέλαση, το μήνυμα της κυβέρνησης πέρασε, ο κόσμος έσκασε, και η αλληλεγγύη διώκεται ποινικά.

    Αλληλεγγύη. Πολλοί την προμοτάρουν με το λεξιλόγιό τους, αλλά όταν είναι αναγκαία κάνουνε την πάπια. Ναι για σένα λέμε φίλε κνίτη, παπάκι του πολιτικού συστήματος, γιατί όταν κλάνει η παπαρήγα όλοι τρέχουν να της κρατήσουν διαβασμένο ριζοσπάστη για κωλόχαρτο, ενώ όταν ο συμφοιτητής είναι στα μπουντρούμια εσύ απέχεις, πίνεις καφεδάκι με τους φίλους σου τους πασόκους κοιτώντας την κοινωνία με τα σταλινικά σου κιάλια.

    Δε σου ζητήσαμε πολλά, δε ζητήσαμε να κατέβεις στην πλατεία. Το σηκωμένο σου χεράκι ζητήσαμε για ένα ψήφισμα αλληλεγγύης, ή τουλάχιστον να μην το καταψηφίσεις. Και εσύ απάνταγες για χαλυβουργίες, οπορτουνισμούς και κομματικές δομές. Αλλά δεν πειράζει. Από τη Βάρκιζα ακόμα προδότης είσαι. Αλλά ας αφήσουμε τα πολιτικά που έτσι και αλλιώς δεν τα πιάνεις, γιατί η γραμμή σου κατέβηκε από το τρένο στο πενήντα, κυνήγησε τα ψηφαλάκια μιας και έρχονται εκλογές, μίλα για ανατροπή, βάλε το ρίζο στην τσέπη και άσε την ανθρωπιά στους οπορτουνιστές αναρχοφασίστες όπως μας αποκαλείς.

    Αλλά είμαστε και εμείς παράλογοι όταν περιμέναμε να δείξεις αλληλεγγύη στους διωκόμενους συναδέλφους σου, όταν στις είκοσι οκτώβρη είχες ένα δικό σου νεκρό (και παραλίγο να προκαλέσεις και άλλους) και δεν έκανες τίποτα, εκτός από τα φυλάς τη βουλή, βλάκα κνατατζή.

    Και εσείς πασόκοι προσέχετε τον πρόεδρό σας και πείτε του όπως λένε συχνά οι μανάδες μας , το πουλί μας και την υπογραφή μας προσέχουμε που τα βάζουμε. Κωλοπολιτικοί χαμαιλέοντες . Μη σας ζορίζουμε πολύ βέβαια, ρίξατε πολύ ιδρώτα παρελαύνοντας μπροστά από τους ηγέτες σας.

    Παντως φίλε κνίτη μη φοβού. Το κράτος σε αγαπάει, σε προσέχει δε σε πιάνει ποτέ. Γιαυτό και όλοι οι προσαχθέντες ήταν ανεξάρτητα άτομα, ή ανήκαν σε συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, της αναρχίας και τα ρέστα. Γιατί όπως έλεγε ο Άσιμος,

    «Κούκου κοούκου ε…», τη συνέχεια την ξέρεις καλά….

    Αρουραίοι της Σοφίτας

  3. Μετά θα αναλάβουν οι γνωστοί εργολάβοι για να τσιμεντώσουν κέντρο υγείας αστικού τύπου. Άσε! Σχεδιάζουν οι αρχοντοχωριάτες τώρα! Οι βιλαζουάδες που θέλουνε να γίνουνε μπουρζουάδες… Αλλά πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι, κύριε…

    http://my-pillow-book.blogspot.com/2012/04/ars-brevis-vita-longa.html

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.