→ Mάρτιος 2012 :: Μηνιαίο ανοικτό άρθρο αναγνωστών

Κάθε μήνα 1 αρθρο χωρίς θεματική ενότητα θα παραμένει ανοικτό και θα είναι ελεύθερο για τις αναρτήσεις των αναγνωστών.Συμμετέχετε ενεργά στην αντιπληροφόριση ,ανεβάστε το κείμενο σας κατευθείαν από τον browser σαςΚάθε μήνα 1 αρθρο χωρίς θεματική ενότητα θα παραμένει ανοικτό στο μπλόγκ και θα είναι ελεύθερο για τις αναρτήσεις των αναγνωστών ,έτσι θα μπορείτε να δημοσιεύετε πληροφορίες -ειδήσεις κ.α ,πατώντας στην ενδειξη ” Leave a Comment “(αφήστε σχόλιο )και γράφετε στην θέση όνομα τον τίτλο που επιθυμείτε και στο κάτω πλαίσιο την πληροφορία που θα ανεβάσετε στην συνέχεια πατάτε υποβολή σχολίου και το άρθρο σας δημοσιέυεται άμεσα.Το άρθρο θα κλείνει στο τέλος του μήνα και θα ανανέωνεται με το νέο του επόμενου μήνα.Σχετικά με την ελεύθερη ανάρτηση δείτε εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο candiaalternativa@espiv.net & candiaalternativa@gmail.com

24 σχόλια

Μετάβαση στη φόρμα σχολίων

  1. Σκέφτομαι, πίνοντας γερμανική μπύρα στο καφενείο της κατάληψης της Rosa Nera, ότι έχει πλέον φτάσει η στιγμή για να πάρομε σαν κοινωνία τις αποφάσεις μας. Αυτές τις αποφάσεις που παρέλειψε να πάρει ο τρίτος και τελευταίος Παπανδρέου όταν ξεστόμισε πριν δυόμισι χρόνια, εκείνο το ρωμαλέο “Πάμε!”. Λαμπρός ηθοποιός, λουσμένος στο φως του opengov.gr.

    O Μπένι-Χιλ-Βενιζέλος, εκείνη την εποχή, στη ραστώνη του χαρτοφυλακίου της άμυνας, παραλάμβανε τo υπερτιμολογημένο γερμανικo υποβρύχιo που έγερνε, με λεφτά δανεικά από τις «αγορές». Έφτασε να πει κι εκείνο το αμίμητο, ότι, όταν θα μεταπωλούσε το ελαττωματικό υποβρύχιο, αφού θα είχε εν τω μεταξύ υψωθεί σ’ αυτό η ελληνική σημαία, θα συνυπολόγιζε και την τιμητική υπεραξία ένεκα της χρήσης από το Πολεμικό μας Ναυτικό! Αυτός ο αστείος, θέλει τώρα να στήσει πόλεμο στις δυνάμεις του λαϊκισμού και της υποκρισίας!

    Οι πικραμένοι του συστήματος, συνυπεύθυνοι και διαπλεκόμενοι του παραγοντισμού, της παχυδερμίας, του παρασιτισμού και της παραβατικότητας, πρώτοι, σαν τα ποντίκια, εγκαταλείπουν τα καράβια του σοσιαληστρικού, νεοφιλελεύθερου δικομματισμού πάνω σε διάφορες πολιτικές σχεδίες του 3% και τον δημο(σ)κοπικά πρώτο και χειρότερο κ. Σαμαρά να σχεδιάζει να πρωθυπουργεύσει αυτού του θλιβερού στολίσκου. Με κάποιον τρόπο πρέπει να τους σταματήσομε όλους αυτούς τους οικτρούς και μοιραίους, αλλά το ρόλο αυτό ούτε θέλει ούτε μπορεί να τον διαδραματίσει η θρυμματισμένη, σε τζάμια και κρύσταλλα, κοινοβουλευτική αριστερά που παραμένει ικανοποιημένη στη θέση της αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης, σα μια μικρή αγέλη σκυλιών σαλονιού που γαβγίζουν ενοχλητικά, χωρίς να δαγκώνουν. Γιατί, βέβαια, δεν υπάρχει κανένας που να πιστεύει στα σοβαρά ότι η Ελλάδα μπορεί να στέκεται για πάντα με το ένα χέρι απλωμένο σαν τη ζητιάνα και το άλλο υψωμένο σε γροθιά, με την επαναστατική αποφασιστικότητα αδούλωτης σουλιώτισσας που πηδάει στο κενό.

    Ο δρόμος είναι ένας στενός μονόδρομος, αλλά λεφτά υπάρχουν, κι αν βρίσκονται στα σεντούκια, τα ίχνη, από την προέλευση και τη διαδρομή τους, είναι πεντακάθαρα.

    Λεφτά έχουν αποθησαυρίσει κι οι λογής εργολάβοι που αναλαμβάνουν έργα με απευθείας αναθέσεις και πρέπει, επιτέλους, να μπουν στο μικροσκόπιο. Μαζί στο μικροσκόπιο πρέπει να μπει και η διακομματική κουστωδία των αναθετόντων “λειτουργών” σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της δημόσιας διοίκησης.

    Αλλά, λεφτά υπάρχουν και στις ελληνικές απαιτήσεις έναντι της ενιαίας πια Γερμανίας, μόνο που η “υπηρεσιακή”, με την εντολή της ειδικής κουράς, κυβέρνηση, άφωνη υποκλίνεται στους ηγεμονίσκους των “μεγάλων” κομμάτων, που τρυφηλοί για άλλα τυρβάζουν. Ο ένας τρέχει ξεγλωσσισμένος με αντίπαλο τον εαυτό του κι ο άλλος, ο πιο ανόητος, μόνιμα εκτός θέματος, αλλά με οίστρο, τρέχει και ρίχνει κηροζίνη στη φωτιά που του ανάβει ο οπερετικός κ. Καμμένος. Εξαιρετικά και παραστατικότατα μας δείχνουν πώς θα κυβερνήσουν αν εκλεγούν: με δουλικότητα στον γκαουλάιτερ με το κομοδινί μαλί.

    Η Παναγιά η Οδηγήτρια να βάλει το χέρι της!

    http://my-pillow-book.blogspot.com/2012/03/holly-shit.html

    • ΦΑΚΕΛΟΣ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" στο 16/03/2012 στις 22:47

    Την Χρυσή Αυγή που σήμερα όλοι λίγο-πολύ ξέρουμε, την συνοψίσαμε όσο πιο περιληπτικά γίνεται στο βίντεο που ακολουθεί:

    http://jungle-report.blogspot.com/2012/03/blog-post.html

    • Ηράκλειο :Aνακοίνωση του Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων στο 15/03/2012 στις 17:26

    Καταγγέλλουμε τις μεθόδους αυτές, γνωρίζουμε πότε ακριβώς ανοίγει κάθε ξενοδοχείο που εφαρμόζει αυτές τις πρακτικές και τους προειδοποιούμε για τελευταία φορά ότι δεν θα έχουμε μόνο θερμό καλοκαίρι αλλά και θερμή Άνοιξη.

    Η πρώτη του Απρίλη που ανοίγει το πρώτο Ξενοδοχείο (και είναι το ξενοδοχείο που επισκεφτήκαμε χθες) είναι κοντά και τότε θα δουν την δύναμή μας.

    Καλούμε την Ένωση Ξενοδόχων να πάρει θέση άμεσα, να καταδικάσει αυτά τα φαινόμενα και να δεχτεί να υπογράψουμε την νέα Τοπική Σύμβαση, με αυτά που είχαμε συμφωνήσει.

    Θα χάσουν πολλά περισσότερα από αυτά που θα κερδίσουν από το κλέψιμο των εργαζομένων.

    Εργαζόμενοι είμαστε αλλά σκλάβοι δε θα γίνουμε ποτέ!”

    • Ηράκλειο :ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 15/3/12-ΩΡΑ12:00-ΠΛ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ στο 14/03/2012 στις 10:31

    ΦΟΙΤΗΤΙΚΉ ΠΟΡΕΊΑ – Πέμπτη 15/3/12 -ώρα: 12.00 πλατεία Ελευθερίας ,Ηρακλειο

    Ούτε ένα ευρώ για σίτιση, στέγαση, μετακίνηση, σημειώσεις, βιβλία, αναλώσιμα.

    Βιβλία για όλους τους σπουδαστές μέσα στις πρώτες 2 βδομάδες του νέου εξαμήνου.

    Καμιά περικοπή στη σίτιση, δωρεάν σίτιση για όλους τους σπουδαστές.

    Καμιά λίστα αναμονής, όλοι οι σπουδαστές να πάρουν κανονικά το εργαστήριό τους.

    Απεριόριστο όριο για δηλώσεις μαθημάτων.

    Να πληρωθούν τώρα όλοι οι πρακτικάριοι που είναι απλήρωτοι.

    Τώρα αύξηση των κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

    • ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ - ΝΕΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ στο 12/03/2012 στις 15:35

    ενα θεμα αν οντως ισχυει αρκετα σοβαρό και επικινδυνο,το ανεβαζω προς ενημέρωση,αναδημοσιευση απο καθεστωτικο μεσο:

    Τα «τάγματα ασφαλείας» ξανάρχονται

    Αυτόκλητοι πολιτοφύλακες στρατολογούν και εκπαιδεύουν πολίτες με σκοπό να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους για να αντιμετωπίσουν την αύξηση της εγκληματικότητας
    Οι οργανωμένες επιχειρήσεις στρατολόγησης γίνονται μέσα από ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Εκεί δίνονται όλες οι πληροφορίες για τη στρατολόγηση μελών, ενώ επιχειρείται να δικαιολογηθούν οι ενέργει
    Οι οργανωμένες επιχειρήσεις στρατολόγησης γίνονται μέσα από ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Εκεί δίνονται όλες οι πληροφορίες για τη στρατολόγηση μελών, ενώ επιχειρείται να δικαιολογηθούν οι ενέργειες αυτές λόγω της έκτακτης κατάστασης της χώρας

    Τον νόμο στα χέρια τους επιχειρούν να πάρουν ομάδες αυτόκλητων πολιτοφυλάκων, η λειτουργία και ο σκοπός των οποίων θυμίζουν έντονα παραστρατιωτικές οργανώσεις. Οργανωμένες ομάδες που ρέπουν προς την ακροδεξιά στρατολογούν πολίτες και τους εκπαιδεύουν. Τα επικίνδυνα αυτά φαινόμενα εξαπλώνονται θυμίζοντας παλαιότερες εποχές.

    Με καθαρή ακροδεξιά ρητορική τα μέλη των ομάδων αυτών επιχειρούν να εκμεταλλευθούν τα φαινόμενα εγκληματικότητας και να αναδείξουν τον δικό τους ρόλο ως «συμπαραστάτη» στα σώματα ασφαλείας και στις ένοπλες δυνάμεις. Ο εθνικιστικός λόγος κυριαρχεί, καθώς επισείεται ο κίνδυνος εξ Ανατολών, ενώ οι ομάδες αυτές παραπέμπουν σαφώς σε «τάγματα εφόδου».

    Μια πλειάδα συνδεδεμένων ιστότοπων αναδεικνύουν τη σημασία που έχει η δημιουργία «πατριωτικής πολιτοφυλακής», με έναν όπως λένε αντικειμενικό στόχο, «να είναι έτοιμοι την κρίσιμη ώρα».
    Τα κείμενα για την «πατριωτική πολιτοφυλακή» έχει αναρτήσει το «γεράκι του Αιγαίου» και προτρέπει κάθε πατριώτη να γίνει μέλος της οργάνωσης.
    Τα κείμενα για την «πατριωτική πολιτοφυλακή» έχει αναρτήσει το «γεράκι του Αιγαίου» και προτρέπει κάθε πατριώτη να γίνει μέλος της οργάνωσης.

    Η ομάδα αυτή έχει οργανώσει εδώ και πάρα πολύ καιρό «εκπαιδευτικές» ασκήσεις στα… βουνά ώστε οι «εθελοντές» να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την… ένοπλη εξέγερση και να παρέμβουν στο χάος που θα δημιουργηθεί. Οι οργανωμένες επιχειρήσεις στρατολόγησης «εθελοντών» γίνονται μέσα από social media, καθώς όχι μόνο δίνουν όλες τις πληροφορίες για τη στρατολόγηση μελών, αλλά επιχειρούν να δικαιολογήσουν τις ενέργειες αυτές λόγω της έκτακτης κατάστασης της χώρας.

    Στρατολογούν μαθητές
    Διαφορετικό τρόπο και δρόμο επιλέγει το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Οπλων (!) καθώς προχωρεί στη συγκρότηση της ελληνικής πολιτοφυλακής, στα πρότυπα της αμερικανικής πολιτοφυλακής στρατολογώντας ακόμη και… μαθητές.
    Τα «τάγματα ασφαλείας» ξανάρχονται

    Με την αιτιολογία της αύξησης της εγκληματικότητας το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Οπλων ίδρυσε την ελληνική πολιτοφυλακή επισημαίνοντας ότι δεν αποτελεί ιδιωτική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, αλλά ούτε και εμπορική επιχείρηση.

    Στην ελληνική πολιτοφυλακή μπορούν να ενταχθούν και εν ενεργεία άνδρες των σωμάτων ασφαλείας και όπως υπογραμμίζεται: «…θα διατηρούν τους βαθμούς ιεραρχίας τους με δυνατότητα προαγωγών εντός της οργάνωσης και για τους νεότερους».
    Οπως λένε η «εβδομαδιαία συνήθεια» των συμπολεμιστών πατριωτών έχει πλέον ως στόχο να βάλουν στη στρατιωτική εκπαίδευση κάθε Ελληνα πατριώτη. Μεταξύ αυτών που προτείνεται οι καθημερινές περιπολίες και
    Οπως λένε η «εβδομαδιαία συνήθεια» των συμπολεμιστών πατριωτών έχει πλέον ως στόχο να βάλουν στη στρατιωτική εκπαίδευση κάθε Ελληνα πατριώτη. Μεταξύ αυτών που προτείνεται οι καθημερινές περιπολίες και η εκπαίδευση στις… πολεμικές τέχνες, αλλά εκπαίδευση και στα σκοπευτήρια.

    Οι ομάδες αυτές θα διεξάγουν περιπολίες όλο το 24ωρο εντοπίζοντας πάσης φύσεως ποινικές παραβάσεις, ενώ θα φανούν «ιδιαίτερα χρήσιμες στην περίπτωση πυρκαγιών και πάσης φύσεως φυσικών καταστροφών και κοινωνικών ταραχών».

    Σε σχετική ανάρτηση στο διαδίκτυο γίνεται πρόσκληση σε νέους να προσφέρουν… καθώς «η Ελληνική Αστυνομία σε περίπτωση εξέγερσης δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών».

    Πάντως, τονίζεται ότι η πολιτοφυλακή δεν θα εμπλακεί στην καταστολή των διαδηλώσεων.
    Η οργάνωση έχει αναρτήσει και βίντεο, όπου φαίνονται τα μέλη της να φορούν τη «φαιοπράσινη» και να εκπαιδεύονται σαν άνδρες των ειδικών δυνάμεων.
    Η οργάνωση έχει αναρτήσει και βίντεο, όπου φαίνονται τα μέλη της να φορούν τη «φαιοπράσινη» και να εκπαιδεύονται σαν άνδρες των ειδικών δυνάμεων.

    Η επιχείρηση στρατολόγησης απευθύνεται και σε παιδιά άνω των 16 ετών, καθώς θα τους προσφέρει online εκπαίδευση. Οι μαθητές στο προαύλιο θα καταγράφουν τις επιθετικές συμπεριφορές και θα βρίσκονται σε συνεχή περιπολία. Με αυτόν τον τρόπο «θα εκτονωθεί η νεανική τους ορμή χωρίς να στιγματίζονται και να υποτάσσονται σε σκοτεινές ομάδες».

    Καθώς η ελληνική πολιτοφυλακή «δεν κρύβεται σε γιάφκες, δεν φοράει κουκούλες, ούτε κουβαλάει ρόπαλα και δόρατα, αλλά θα συνεργάζεται με όλους τους κρατικούς και κοινωνικούς φορείς, και θα έχει δημόσια αναγνώριση και αποδοχή».

    Πρόσκληση σε ΛΟΚατζήδες

    “>Η «πατριωτική πολιτοφυλακή» εστιάζει στη «μετατροπή της σκόρπιας ομάδας σε συντεταγμένη, οργανωμένη, πειθαρχημένη, καλοκουρδισμένη μηχανή».
    Η «πατριωτική πολιτοφυλακή» εστιάζει στη «μετατροπή της “σκόρπιας ομάδας” σε συντεταγμένη, οργανωμένη, πειθαρχημένη, καλοκουρδισμένη μηχανή».

    Ιδιαίτερη πρόσκληση γίνεται προς τους εφέδρους καταδρομείς λόγω της σκληρής εκπαίδευσής τους, καθώς τους καλούν να γίνουν οι ομαδάρχες της ελληνικής πολιτοφυλακής οι οποίοι θα μπορέσουν να εκπαιδεύσουν και τους υπόλοιπους Ελληνες πολιτοφύλακες.

    Πρότυπο για την ίδρυση της πολιτοφυλακής ακολουθεί ως υπόδειγμα τους έφεδρους των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και, όπως τονίζεται, «σκοπό έχει να εντάξει τις τοπικές λέσχες εφέδρων σε ένα κοινωφελές σχήμα εθνικής ασφαλείας», ώστε από την «εφεδρεία» να περάσουν στην ενεργό δράση.
    Στην εκπαίδευση μέχρι σήμερα τα μέλη δίνουν έμφαση στην αντιμετώπιση ενέδρας και στις εφόδους, στην ανάπτυξη του στρατιωτικού πνεύματος.
    Στην εκπαίδευση μέχρι σήμερα τα μέλη δίνουν έμφαση στην αντιμετώπιση ενέδρας και στις εφόδους, στην ανάπτυξη του στρατιωτικού πνεύματος.

    Σημειώνεται μάλιστα ότι οι λέσχες εφέδρων είναι δύσκολο να γίνουν δεκτές από την ελληνική κοινωνία ως «δυνάμεις ασφαλείας» και για αυτό απαιτείται ένας κοινωφελής οργανισμός, όπως το ελληνικό κέντρου ελέγχου όπλων που θα δώσει την απαιτούμενη διάσταση.

    Οι ομάδες αυτές θα περιπολούν στους δρόμους και κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους «φέρουν μαζί με τις συνηθισμένες στολές παραλλαγής τους τα διακριτικά της ελληνικής πολιτοφυλακής». Οι ομάδες αυτές ορίζουν και έναν διαχειριστή καθώς θα έχουν βιβλιάρια με κουπόνια συνδρομών. Οι συνδρομές που συλλέγονται κατατίθενται σε ποσοστό 70% σε λογαριασμό της τοπικής οργάνωσης για δαπάνες όπως εξοπλισμός και ασκήσεις και το υπόλοιπο ποσό θα κατατίθενται στον κεντρικό λογαριασμό για τα λειτουργικά έξοδα.
    Σύμφωνα με τον ιστότοπο έχουν δημιουργηθεί ομάδες σε όλη την Ελλάδα ακολουθώντας το δόγμα «Οσοι στον δρόμο και στο βουνό, όσοι στο βουνό και στον δρόμο».
    Σύμφωνα με τον ιστότοπο έχουν δημιουργηθεί ομάδες σε όλη την Ελλάδα ακολουθώντας το δόγμα «Οσοι στον δρόμο και στο βουνό, όσοι στο βουνό και στον δρόμο».

    Το δέλεαρ
    Οι μισθοφόροι και οι… φοροαπαλλαγές

    Το ελληνικό κέντρο όπλων προχωράει μάλιστα ακόμα παραπέρα. Ως δέλεαρ παρέχεται στο μέλλον «έμμισθη απασχόληση στους πολιτοφύλακες που έχουν υποδείξει τον ζήλο και την αξία τους στα πρώιμα στάδια ίδρυσης της ελληνικής πολιτοφυλακής».

    Οι πόροι του ελληνικού κέντρου όπλων «Η Αθηνά» στηρίζεται ακόμη από δωρεές και κληρονομιές εισφορές, χορηγίες και επιχορηγήσεις του Δημοσίου και των δήμων και παντός άλλου φυσικού η νομικού προσώπου Δημόσιου ή Ιδιωτικού Δικαίου, ημεδαπού η αλλοδαπού.

    Τονίζεται μάλιστα πως όλα τα ποσά που δωρίζονται στην «Αθηνά» εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα, αφού η «Αθηνά» ως ερευνητικός – τεχνολογικός φορέας αποτελεί ερευνητικό κέντρο (ημεδαπό μη κερδοσκοπικό ΝΠΙΔ) που επιδιώκει κοινωφελείς σκοπούς και απονέμει υποτροφίες (κωδικοί 059-060 της φορολογικής δήλωσης).

    Το κάλσμα
    «Χρειαζόμαστε μάχιμους και όχι γραφειάδες»

    Ενα ακόμη σώμα που παραπέμπει σε παραστρατιωτική οργάνωση έχει δημιουργηθεί με την επωνυμία «πατριωτική πολιτοφυλακή». Σκοπός είναι να έχουν οργανωθεί οι «πατριώτες» -έτσι αυτοαποκαλούνται- σε μια «συντεταγμένη πειθαρχημένη πατριωτική στρατιωτική δύναμη» για να πολεμήσει υπέρ της εθνικής ασφάλειας.

    Τα κείμενα έχει αναρτήσει το «γεράκι του Αιγαίου» και προτρέπει κάθε πατριώτη να γίνει μέλος της «πατριωτικής πολιτοφυλακής». Σύμφωνα με τα επιχειρήματα που επικαλείται, η χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη και στο χάος που θα δημιουργηθεί κάποιοι «ανθέλληνες» θα το εκμεταλλευθούν «ένοπλα» και ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρχει μια οργανωμένη ομάδα «με χαρακτηριστικά ετοιμοπόλεμης στρατιωτικής μονάδας άμεσης ανταπόκρισης».

    Οι υποψήφιοι στόχοι
    Ως τότε η μονάδα αυτή οργανώνεται και εκπαιδεύεται -δεκάδες βίντεο έχουν αναρτηθεί από την εκπαίδευση σε βουνά- όπως υποστηρίζεται «μέσα από απολύτως νόμιμα κανάλια». Η πρόσκληση είναι να φορέσουν οι εθελοντές την «φαιοπράσινη» με την υποσημείωση ότι «η εκπαίδευση των πολιτών γίνεται με ασφάλεια».

    Είναι χαρακτηριστικό ότι στο… χάος που θα δημιουργηθεί φωτογραφίζονται οι «υποψήφιοι στόχοι». Στο χάος θα έρθει η πατριωτική πολιτοφυλακή και οι «βετεράνοι» που θα πρέπει να αναλάβουν δράση. «Χρειαζόμαστε μάχιμους και όχι… γραφιάδες» είναι το σλόγκαν. Και όπως επισημαίνεται, η «πατριωτική πολιτοφυλακή» θα συνεχίσει την εθνική εκστρατεία -με κάθε μέσο- «μέχρι να έχει την απαραίτητη δύναμη να επιβάλει τον σχεδιασμό».

    Στις ανακοινώσεις που αναρτούν στα φιλικά social media για τις στρατιωτικές εκπαιδεύσεις λένε μεταξύ άλλων και τα εξής: «Αλλη μια, η 6η κατά σειρά, τακτική εβδομαδιαία Ορεινή Στρατιωτική Εκπαίδευση της Πατριωτικής Πολιτοφυλακής έλαβε πέρας με επιτυχία και ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή συναγωνιστών σ’ αυτή… Προστέθηκε νέο υλικό και θέματα εκπαίδευσης κι αυτό που έμεινε από την ημέρα είναι ο… ακόμη υψηλότερος δείκτης ηθικού και ενθουσιασμού… επίσης, στα συν προσμετράται και ο όλο και ανώτερος βαθμός επίτευξης του «συντεταγμένου» της Μονάδας…».

    Μια άλλη ανακοίνωση γράφει ότι «μας φέρνει στην ευχάριστη θέση να αποφασίσουμε ως Επιτελείο της Μονάδας την επίσημη ίδρυση της 2ης Διμοιρίας… Τιμής δε ένεκεν της 2ης Πατριωτικής Ομάδας που στήριξε με πατριωτικό πάθος, πίστη και απαράμιλλο σθένος το Εθνικοπατριωτικό μας εγχείρημα η 2η Διμοιρία λαμβάνει το όνομα αυτής της Ομάδας των Συναγωνιστών (Συμπολεμιστών μας πια)….και το όνομα αυτής «Διμοιρία ΦΟΙΝΙΞ»…».

    Στα ερωτήματα που θέτουν «ειδήμονες» -αυτό τον χαρακτηρισμό τους αποδίδουν- όπως «…μα καλά, τι δουλειά έχει η Πατριωτική Πολιτοφυλακή να εκπαιδεύεται σε κατάβαση πλαγιάς 20 μέτρων γεμάτη από ασταθείς πέτρες με σκοινί;». Τι δουλειά έχει η Ορεινή Πλαγιά στο «αστικό πεδίο μάχης που θα κληθεί να αντιμετωπίσει στο μέλλον μια Δύναμη Πολιτοφυλακής;» απαντούν: «…μήπως μπορείτε να φανταστείτε πώς είναι μια πόλη τσακισμένη από εκτεταμένες δυναμικές εκρήξεις; Για να το φανταστείτε, φέρτε στο μυαλό σας ένα μεγάλο σεισμό… πώς νομίζετε θα μοιάζουν τα κτίρια; Με ορεινούς όγκους γεμάτους πέτρες θα μοιάζουν… Με την ορεινή πλαγιά στην οποία εκπαιδεύονται οι Πολιτοφύλακές μας θα μοιάζουν…».

    Στο διαδύκτιο

    Ιστότοπος ο οποίος όπως φαίνεται συνεργάζεται με την «πατριωτική πολιτοφυλακή» ανάρτησε σχετικό δημοσίευμα της ακροδεξιάς εφημερίδας «Στόχος» που αφορά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στην Αθήνα.

    Με αφορμή τη συνεδρίαση της αυριανής διυπουργικής το σχόλιο είναι πως πρέπει «να γνωρίζουν οι Ελληνες ότι η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα θα γίνει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από οποιαδήποτε… απόφαση κι αν λάβει το καθεστώς! Από ποιους θα γίνει, προς τα πού και πάνω από ποιους θα παρελάσουν, θα εξαρτηθεί από τις ίδιες τις αποφάσεις τους…».

    Εχουν ήδη πραγματοποιήσει 23 ορεινές εκπαιδεύσεις

    Σύμφωνα με όσα έχουν αναρτήσει στον ιστότοπό τους, τα μέλη της «πατριωτικής πολιτοφυλακής» έχουν διοργανώσει μ000σήμερα 23 ορεινές στρατιωτικές εκπαιδεύσεις.

    ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63628607

    • Αφενός κρίση…. αφετέρου Gucci. Μια περιήγηση στα βόρεια προάστια στο 12/03/2012 στις 15:19

    Eνώ ο μηχανισμός στήριξης της ελληνικής οικονομίας έχει πλέον ενεργοποιηθεί, και η μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους στη χώρα πραγματοποιήθηκε επιτυχώς, μία βόλτα από το κέντρο της Αθήνας μέχρι βορειότερα, στο κέντρο της Κηφισιάς, είναι αρκετή για να διαπιστώσει κανείς ότι ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού αγρόν ηγόραζε, σημειώνει εκτενές ρεπορτάζ στη σημερινή Observer.

    Μηπως θα επρεπε να οργανωθει μια πορεια στο κεντρο της Κηφισιας η της Εκαλης; Να νιωσουν οτι δεν ζουν σε μια πολυτελη γυαλα;

    όπως εξηγεί ο Θοδωρής Μπόσδας, διευθύνων σύμβουλος του υποκαταστήματος μεγάλης κτηματομεσιτικής εταιρείας στη Κηφισιά, δεν πρόκειται για αγροτεμάχια αλλά για αγρο-φιλέτα οι ιδιοκτήτες των οποίων φαίνεται να μένουν αλώβητοι στη κρίση κατέχοντας πανάκριβα πολυτελή ακίνητα.

    «Μία ομάδα της κοινωνίας, δεν έχει πραγματικά πληγωθεί από την κρίση- κυρίως οι πολύ πλούσιοι», εξηγεί ο κύριος Μπόσδας συμπληρώνοντας: «Οι άνθρωποι που έχουν σπίτια αξίας πολλών εκατομμυρίων έχουν αφήσει εδώ και χρόνια την Ελλάδα. Έχουν επιχειρήσεις στη Βρετανία ή οπουδήποτε. Μπορεί να ξαναγυρίσουν, μπορεί και όχι. Πράττουν όπως θέλουν».

    Τι Εκάλη, τι Μανχάταν

    Προάστια όπως η Εκάλη, τόπος κατοικίας, μεταξύ άλλων, του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά μοιάζουν με αντίστοιχα όπως το South Kensington και το Notting Hill της Αγγλίας. Μία παρόμοια αίσθηση αποπνέει και η Κηφισιά με ουρές να περιμένουν έξω από τα γνωστότερα νυχτερινά κέντρα της πόλης βράδυ και μία πελατεία που δίνει, ακόμα, περίπου 5 ευρώ για έναν απλό καπουτσίνο.

    Τα μεγάλα εμπορικά σήματα που διακρίνει κανείς στο δυτικό Λονδίνο ή στην Αριστερή Όχθη του Παρισιού ή το Μανχάταν δεν θα μπορούσαν να λείπουν και από εδώ. Louis Vuitton, Gucci, Prada και Bottega Veneta σε τσάντες και αξεσουάρ, παπούτσια Manolo Blanik και ένα σωρό ακόμα επώνυμες φίρμες κατακλύζουν τους κεντρικούς δρόμους της Κηφισιάς περιμένοντας μία πιο ελίτ πελατεία.

    Σε αντίθεση με το σύνολο της λιανικής που βουλιάζει μήνα με το μήνα, καθώς μόνο την περίοδο των Χριστουγέννων υπήρξε πτώση 30% σε σχέση με πέρυσι την ίδια ώρα που 65.000 καταστήματα έχουν βάλει λουκέτο την τελευταία τριετία και άλλα 50.000 πνέουν τα λοίσθια της χρεοκοπίας, οι φίρμες των γνωστών, πλην πανάκριβων σχεδιαστών, καλά κρατούν.

    Η Gucci δεν έχει πρόβλημα

    Όπως αναφέρει η Μαρία Δούκα από το κατάστημα Gucci στη Κηφισιά «Στη Κηφισιά τα πράγματα είναι καλύτερα γιατί εδώ οι άνθρωποι είναι πιο πλούσιοι. Τα μεγάλα εμπορικά σήματα όπως η Gucci δεν έχουν τόσο μεγάλο πρόβλημα, αλλά κάποιες οικογενειακές επιχειρήσεις βρίσκονται καθημερινά σε δύσκολη θέση. Σχεδόν κάθε μέρα κάτι κλείνει».

    Επίσης εξηγεί πως υπάρχουν πελάτες ικανοί και πρόθυμοι να αγοράσουν τα πολυτελή προϊόντα που διατίθενται στο κατάστημα αλλά και αυτοί διστάζουν λόγω της μεγάλης ανισότητας σε σχέση με τους μη έχοντες πλέον, καθώς φοβούνται την επίδειξη του πλούτου τους.

    Η Βάσω Σχοινά, του καταστήματος Bottega Veneta αναφέρει με τη σειρά της: «Δεν επιλέγουν να φορούν εμπορικά σήματα στο δρόμο. Ακόμα ψωνίζουν αλλά όχι στα ίδια επίπεδα με 5 περίπου μήνες πριν όταν παρατηρήσαμε μια πτώση».

    Μακριά από τις διαδηλώσεις

    Ακόμα και νέοι άνθρωποι από εύπορες οικογένειες συγκεντρώνονται στις καφετέριες της περιοχής παρόλο που δεν έχουν στην ουσία επηρεαστεί σημαντικά από τη κρίση αναφέρουν πως τώρα είναι πιο προσεκτικοί στον τρόπο ένδυσής τους ειδικά όταν κυκλοφορούν στο κέντρο της Αθήνας επιλέγοντας πια φόρμες για τρέξιμο και ένα πιο χαμηλό προφίλ.

    Στην Κηφισιά βέβαια δεν υπάρχουν ούτε διαμαρτυρίες, ούτε ταραχές, παρά μόνο κάποιες απεργίες των μέσων μεταφοράς που επηρεάζουν όλες τις περιοχές.

    Ο Ευάγγελος Κριέλας, 39 ετών, μηχανικός απολαμβάνοντας έναν καφέ και το πούρο του έξω από καινούρια καφετέρια στην Κηφισιά αναφέρει πως οι περισσότεροι άνθρωποι στην περιοχή δεν έχουν πληγεί οικονομικά καθώς «λαμβάνουν κάθε μήνα τα μισθώματα από τα καταστήματα και τα σπίτια που τους ανήκουν».

    Είναι ωστόσο εμφανές ότι πολλά χρήματα αποτελούν προϊόν παραοικονομίας ,καθώς συνήθως οι πιο εύποροι διαφεύγουν τον μεγάλο φορολογικό όγκο τον οποίο επωμίζονται με τη σειρά τους τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα.

    Την ίδια ώρα που μια ολόκληρη χώρα μαστίζεται από την ανεργία και τις οικονομικές δυσχέρειες ένας «άλλος κόσμος», ζητά εξωπραγματικές τιμές για πολυτελείς επαύλεις με θέα στο λόφο της Κηφισιάς που μπορεί να φτάσουν και τα 8 εκατομμύρια ευρώ.

    Πρόκειται για ακίνητα που μένουν πια στα αζήτητα και ενώ οι τιμές θα έπρεπε να έχουν κατρακυλήσει μέχρι και στο μισό της αρχικής τους οι ιδιοκτήτες «προτιμούν να αυτοκτονήσουν παρά να τα πουλήσουν με ζημία», όπως λένε οι παροικούντες την… Κηφισιά.

    Πηγή: Observer-http://www.guardian.co.uk/business/2012/mar/11/greek-crisis-chelsea-set-athens

    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1385238

    • Ιεράπετρα :αυτοκτονία εμπόρου που αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. στο 12/03/2012 στις 03:22

    ΝΕΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

    ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΦΟΝΟΣ ΠΑΣΟΚΟΤΡΟΙΚΑΝΩΝ…
    ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:
    Κρεμάστηκε έμπορος στην Ιεράπετρα

    Ακόμη μία αυτοκτονία εμπόρου που αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

    Απαγχονισμένος βρέθηκε απόψε στην επιχείρησή του ο 52χρονος έμπορος αγροτικών προιόντων και κυρίως πρώιμων κηπευτικών. Η σύζυγός του ανησύχησε αφού ο επειχειρηματίας δεν απαντούσε στα επανειλημένα τηλεφωνήματά της κι έτσι μαζί με άλλα συγγενικά πρόσωπα τον αναζήτησε και τελικά τον βρήκε νεκρό.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 52χρονος αυτόχειρας δραστηριοποιούνταν από το 1984 στην Ιεράπετρα και είχε αναπτύξει μια μεγάλη επιχείρηση που φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για σημείωμα εκ μέρους του αυτόχειρα. Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας.

    Αξίζει να σημειωθεί πως οι αυτοκτονίες λόγω οικονομικών προβλημάτων τον τελευταίο χρόνο έχουν πολλαπλασιαστεί.

    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1385134

    • Ρέθυμνο : Επίθεση σε ΑΤΜ και βιτρίνες τραπεζών στο 09/03/2012 στις 12:54

    αναδημοσιευση απο καθεστωτικό μέσο,ας ενημερωσουν οι συντροφοι απο Ρεθυμνο :

    Συνελήφθησαν ύστερα από καταδίωξη δύο φοιτήτριες και ένας φοιτητής οι οποίοι τα ξημερώματα της Παρασκευής περιέλουσαν με μπογιές τις προσόψεις και έσπασαν τα ΑΤΜ τριών τραπεζών που βρίσκονται κατά μήκος της Λ. Κουντουριώτη.
    Συγκεκριμένα γύρω στις 4 το πρωί τα τρία νεαρά άτομα αφού πέταξαν μπογιές στην Τράπεζα Αττικής και στην Τράπεζα Κύπρου στην κεντρική λεωφόρο κατευθύνθηκαν και έπραξαν το ίδιο και στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Κολωνάκι, όπου όμως έγιναν αντιληπτοί από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου.
    Ακολούθησε καταδίωξη που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη, πολύ κοντά στον τρίτο τους στόχο και των τριών δραστών, ηλικίας 20, 21 και 23 ετών αντίστοιχα.
    Τα τρία νεαρά άτομα παραπέμπονται με τη διαδικασία του αυτόφωρου ενώ η αστυνομία ερευνά την περίπτωση να υπήρχαν και άλλα άτομα αναμεμειγμένα στην υπόθεση εκτός από τους τρεις συλληφθέντες.

    http://rethemnosnews.gr/2012/03/%CE%BD%CF%85%CE%BA%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%B5-%CF%84%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%81%CE%B5%CE%B8/

    • 30ή μέρα απεργία πείνας – Βρόμικος πόλεμος ενάντια στον Μοχάμεντ-Αλι Καϊμπίς στο 08/03/2012 στις 00:30

    Δεκάδες αλληλέγγυοι, μετανάστες και Ελληνες, συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το συγκρότημα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον απεργό πείνας Μοχάμεντ-Αλι Καϊμπίς και ν’ απαιτήσουν την άμεση απελευθέρωσή του.

    Στο μεταξύ, όπως κατήγγειλε ο απεργός πείνας, που σήμερα βρίσκεται στην 30ή μέρα, από χτες δέχεται ένα συνεχή βρόμικο πόλεμο, που συνιστά βασανιστήριο.

    Οταν χτες επέστρεψε από το νοσοκομείο, όπου αρνήθηκε να δεχτεί ορό και οι γιατροί δεν τον κράτησαν, τον διέταξαν να μαζέψει τα πράγματά του και τον μετέφεραν σε άλλο όροφο, σε απομόνωση. Κατά τη διάρκεια αυτής της εσωτερικής μεταφοράς, επειδή ο απεργός πείνας δεν μπορούσε να περπατήσει γρήγορα, ο φρουρός τον κλότσησε στη μέση και άρχισε να τον βρίζει.

    Οι βρισιές και οι απειλές συνεχίστηκαν όλη τη μέρα χτες και σήμερα: «Εδώ θα πεθάνεις», «άμα θέλεις χτύπα το κεφάλι σου στον τοίχο», «τίποτα δεν θα κερδίσεις», είναι μερικά από αυτά που ακούει συνεχώς, ενώ συχνά είναι και τα φτυσίματα.

    Επίσης, του αφήνουν συνεχώς φαγητό στο κελί, μολονότι τους έχει δηλώσει ότι συνεχίζει την απεργία πείνας και δεν θέλει φαγητό.

    Στις συνεχείς διαμαρτυρίες μας οι αξιωματικοί του Αλλοδαπών διαψεύδουν τα πάντα, όπως αναμενόταν. Γι’ αυτό, άλλωστε, μετέφεραν τον απεργό πείνας στην απομόνωση, για να μην υπάρχουν συγκρατούμενοί του μάρτυρες στα όσα του κάνουν.

    Χτες επίσης, τον μετέφεραν για δεύτερη φορά στην πρεσβεία του Μαρόκου, προσπαθώντας προφανώς, για δεύτερη φορά, να πετύχουν τη συναίνεση της πρεσβείας για την απέλασή του. Δεν γνωρίζουμε τι απάντησε η πρεσβεία, με την οποία θα επικοινωνήσει αύριο η συνήγορός του.

    Επαναλαμβάνουμε αυτά που γράψαμε στη χτεσινή μας ανακοίνωση:

    Καθιστούμε τη Διεύθυνση Αλλοδαπών υπεύθυνη για τη ζωή του συντρόφου μας. Απαιτούμε να σταματήσει ο βρόμικος πόλεμος εναντίον του.

    Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις δικές της ευθύνες και να δώσει αμέσως λύση στο θέμα, τερματίζοντας την απάνθρωπη, εκδικητική συμπεριφορά της Αστυνομίας, που παραβιάζει κάθε έννοια ανθρώπινου δικαιώματος.

    Καλούμε κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο άνθρωπο να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στον απεργό πείνας Μοχάμεντ-Αλι Καϊμπίς.

    Ανοιχτό Μέτωπο για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων των 300 απεργών πείνας

    • Χανιά : Πανχανιώτικη Συνέλευση ενάντια στο Μνημόνιο την Παρασκευή 7.30 μμ. στο Εργατικό Κέντρο στο 07/03/2012 στις 09:54

    Η ομάδα πρωτοβουλίας για τη δημιουργία κοινού μετώπου φορέων και συλλογικοτήτων Ν. Χανίων ενάντια στο Μνημόνιο, διοργανώνει ανοικτή, Πανχανιώτικη Συνέλευση την Παρασκευή 7.30 μμ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων με σκοπό την ανάληψη κοινών μαζικών δράσεων αντίστασης και ανυπακοής σε επίπεδο νομού.

    Νick

    • Fasttrack ερχεται για τις ΑΠΕ στην Κρήτη στο 07/03/2012 στις 09:51

    Την υπαγωγή στο Νόμο 3894/2010, «Επιτάχυνση και διαφάνεια υλοποίησης Στρατηγικών Επενδύσεων» γνωστό και ως Fast Track έξι επενδύσεων, τρεις από αυτές αφορούν στη Κρήτη, συνολικού ύψους 5,6 δισ. ευρώ αποφάσισε η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων.

    Έτσι, όπως αναφέρει στη σχετική του ανακοίνωση το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, οι επενδυτικοί φάκελοι, μετά τη συμπλήρωση όλων των δικαιολογητικών τους από τους επενδυτές, θα διεκπεραιωθούν μέσα από τις ταχείς διαδικασίες που προβλέπει η σχετική νομοθεσία, με τη μέριμνα της Invest in Greece.

    Η ταυτότητα των εγκεκριμένων επενδυτικών έργων:

    1) Αιολικό Σύστημα Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Α.Σ.Π.Η.Ε.) Κρήτης, με ανάπτυξη 33 συστοιχιών Αιολικών Σταθμών, ισχύος 1.077 MW, και διασύνδεση στο Εθνικό Διασυνδεδεμένο Σύστημα Ενέργειας μέσω υποβρυχίου καλωδίου

    Εταιρεία: ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.

    Προϋπολογισμός: 2,46 δισ. ευρώ

    2) Ανάπτυξη συστοιχιών αιολικών πάρκων ισχύος 1.005 MW στην Κρήτη και διασύνδεση με το ηπειρωτικό σύστημα

    Εταιρεία: Elica Group

    Προϋπολογισμός: 1,99 δισ. ευρώ

    3) Κατασκευή ηλιοθερμικού σταθμού ισχύος 70 MW στη θέση Φουρνιά, Δ. Σητείας, Ν. Λασιθίου Κρήτης

    Εταιρεία: SOLAR POWER PLANT LASSITHI EPE

    Προϋπολογισμός: 268 εκ. ευρώ

    Ο συνολικός προϋπολογισμός των συγκεκριμένων ενεργειακών επενδύσεων που θα υλοποιηθούν στο νησί αγγίζει τα 4,5 δισ. ευρώ και αναμένεται να αλλάξουν το ενεργειακό προφίλ της Κρήτης.

    Στην υπόλοιπη Ελλάδα οι επενδύσεις που υπάγονται στο Νόμο είναι οι εξής:

    4) Επένδυση στο μεταλλευτικό κλάδο για την αξιοποίηση κοιτάσματος χρυσού εντός μεταλλευτικών παραχωρήσεων στο Νομό Έβρου (Δ. Αλεξανδρούπολης) για την οποία έχει ήδη εκδοθεί η εγκριτική πράξη του ΥΠΕΚΑ και θετική γνωμοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

    Εταιρεία: ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ Α.Β.M.E

    Προϋπολογισμός: 128,960 εκ. ευρώ

    5) Κατασκευή 12 φωτοβολταϊκών πάρκων, ισχύος 166,142 MW στις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας

    Εταιρεία: Spes Solaris Solar Concept A.E

    Προϋπολογισμός: 332,284 εκ. ευρώ

    6) Αντλησοταμιευτικά συστήματα αποθήκευσης και παραγωγής ενέργειας, ισχύος 587 MW, ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΑΣΤΡΑΚΙΟΥ του Δ. Αμφιλοχίας, Αιτωλοακαρνανίας, με δύο άνω ταμιευτήρες ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ και ΠΥΡΓΟΥ

    Εταιρεία: ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.

    Προϋπολογισμός: 501.830.000 ευρώ

    Όλες οι εταιρείες είχαν υποβάλλει αιτήματα για την υπαγωγή στον Νόμο στρατηγικών επενδύσεων (3894/10) στο αρμόδιο όργανο του υπουργείου Ανάπτυξης, την Invest in Greece.

    Τα σχέδια εγκρίθηκαν από την διυπουργική που έγινε υπό στην τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και στην οποία μετείχαν ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, καθώς και ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης.

    • Ηράκλειο : Αντιδραση των πολιτιστικών συλλόγων Βιάννου,Κερατόκαμπου και Λουτρακίου σχετικά με τις σχεδιαζόμενες επενδύσεις των Ολλανδών στο 05/03/2012 στις 12:29

    Aνακοίνωση των πολιτιστικών συλλόγων Βιάννου,Κερατόκαμπου και Λουτρακίου σχετικά με τις σχεδιαζόμενες επενδύσεις των Ολλανδών επιχειρηματιών στην περιοχη :

    Τις τελευταίες μέρες είδαν το φως της δημοσιότητας διάφορες ειδήσεις που αφορούν τουλάχιστον γεωγραφικά, κυρίως το Δήμο Βιάννου και συγκεκριμένα το μεγαλύτερο μέρος του ελαιώνα της Δερμάτου.

    Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρα δημοσιεύματα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Περιφέρεια Κρήτης ανάμεσα στην ολλανδική εταιρεία VOPAK, τον περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη και το δήμαρχο Μινώα κ. Καλογεράκη.

    Τη συνάντηση οργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης και αντικείμενο συζήτησης ήταν η κατασκευή δεξαμενών καυσίμων από την ως άνω εταιρεία σε μια έκταση 400 (;) στρεμμάτων με ανατολικό όριο τον υδροβιότοπο του ποταμού Αναποδάρη στη Δέρματο Βιάννου.

    Πέραν του απαράδεκτου γεγονότος ότι παρά το ότι η συγκεκριμένη τοποθεσία ανήκει εξ ολοκλήρου στο Δήμο Βιάννου, δεν υπήρξε ισοδύναμη συμμετοχή του στη συνάντηση αυτή θα θέλαμε να διαμηνύσουμε τα παρακάτω προς κάθε αρμόδιο που πονάει για … επενδυτικές δραστηριότητες:

    1.Εκτός από την πραγματικότητα ότι η εν λόγω τοποθεσία έχει τη δυναμική της ως ένας από τους πιο παραγωγικούς και γόνιμους ελαιώνες, η περιοχή της Δερμάτου με βάση την πρόσφατη ψηφισμένη νομοθεσία (ΣΧΟΑΠ) ανήκει στις πολεοδομήσιμες περιοχές που σημαίνει ότι η αξία γης έχει ανέβει πολύ υψηλά, ώστε οι ιδιοκτήτες – κάτοικοι με την οργανωμένη κοινωνία να οραματίζονται και να σχεδιάζουν σ ́αυτή διαφορετικές δραστηριότητες ποιοτικής ζωής για τα παιδιά και τα εγγόνια τους, και όχι να τη δουν πετρελαιοντενεκέ της Μεσογείου .

    2.Χωρίς οικολογικές – περιβαλλοντικές τετριμμένου χαρακτήρα αναφορές θα θέλαμε να πληροφορήσουμε ότι η εν
    λόγω τοποθεσία είναι προστατευόμενη περιοχή με κωδικό GR4310013!

    3.Οι ιδιοκτήτες των αναφερόμενων εκτάσεων αλλά και οι περισσότεροι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής παρά την αρχική τους αμηχανία λόγω έλλειψης σχετικής ενημέρωσης, αξιολογώντας τις αρνητικές και καταστροφικές συνέπειες που θα είχε για όλους μας μια τέτοια δραστηριότητα διατρανώνουν την απόφασή τους να μην επιτρέψουν τα νότια παράλια της Βιάννου να γίνουν μια απέραντη πετρελαιοκηλίδα.

    Γιατί παρά τα ελκυστικά και παρελκυστικά των επενδυτών για θέσεις εργασίας και περιβαλλοντικές μελέτες θα
    θέλαμε να τονίσουμε ότι τα ίδια διακήρυττε και η ΒΡ μέχρι που καταστράφηκε ο κόλπος του Μεξικού από τη πετρελαϊκή ρύπανση.

    4.Τα χαρακτηριστικά και η φύση του ιστορικού τόπου της Δερμάτου διαμορφώνουν άλλες προοπτικές οικονομικής
    προόδου. Επιζητούμε κίνητρα και βοήθεια από τους φορείς του κράτους και της πολιτείας ώστε οι κάτοικοι της
    περιοχής να γίνουν οι ίδιοι διαχειριστές της ποιότητας, της ομορφιάς και των αγαθών του τόπου τους σεβόμενοι πάνω απ ́ όλα αυτήν τη γεννήτρα τους Μάνα Γη, την ζωή τους, την πολιτισμική τους υπόσταση και το μέλλον των επερχόμενων γενεών”.

    • Ηράκλειο : Απο τα "παιδια" του πολυτεχνειου στα "παιδιά" της πλατείας στο 05/03/2012 στις 12:19

    Απο τα “παιδια” του πουτεχνείου 1973 στα “παιδιά” της πλατείας 2011

    Τοσα χρόνια μας κυβερνά η γενιά του πολυτεχνειου και τωρα που επεσαν οι μασκες ηρθε η γενια της πλατείας.Ας αναρωτηθει κανεις για τους λεγόμενους πολιτες κατα του χρεους και ολα τα αντιμνημονιακα “κινηματα”.Επιβεβαιωνεται ο αναρχικός χώρος για ακομη μια φορά οταν ελεγε στους συγκεντρωμενους πολιτες στις πλατείες το καλοκαιρι οτι δεν ειναι μονο να φυγει το μνημονιο και μετα ολα καλα αλλα να φυγει το κρατος και το κεφαλαιο μονο ετσι θα απευλευθερωθει η κοινωνια.Δυστυχώς ο κοσμος τοτε δεν ηξερε και μασισε το παραμυθι των αριστερων κομμάτων και των πρωτοβουλιών βλεπε πολιτες κατα του χρεους,ΣΥΡΙΖΑ,Σπίθα,Ανταρσύα,ΕΠΑΜ, κτλ οτι θα σας βοηθησουμε και με το χαρατσι και θα τους διωξουμε και αλλες τετοιες παραπλανητικες ιδεες.Μιας και σαν στοχο απο την στιγμη που δημιουργηθηκαν τα αντιμνημονικα κινηματα ηταν να γινουν κομμα που επιθυμει να μπει στην βουλή με σκοπο να αναλαβει την εξουσια στις επομες εκλογες.Πλέον αυτο βεβαιωνεται απο την τελευταια ανακοινωση τους στην βασιλικη του αγιου μαρκου στο Ηρακλειο το σαβ/κο 3-4/3 που αναφερουν:

    ” Σκοπός των διοργανωτών της εκδήλωσης, ήταν μέσα από τη συζήτηση, τις παρεμβάσεις, αλλά και την καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης, να δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο πολιτικό πρόπλασμα, το οποίο θα μπορέσει να διεκδικήσει σταδιακά την εξουσία, μέσα από την εκλογική διαδικασία. Όπως υποστηρίζουν οι «πολίτες κατά του χρέους», ο μόνος τρόπος για να ανατραπεί το Μνημόνιο είναι οι αντιμνημονιακές δυνάμεις να εισέλθουν στην εξουσία, μέσα από τους νόμιμους και δημοκρατικούς τρόπους ανάληψης της.”

    Αν οι εκλογες αλλαζαν τις ζωες θα ηταν παρανομες,εδω θα πρεπει να καταγγελθει και επισημα η μεγαλομανία των αντιμνημονιακών για την συγκεντρωση ψηφων και την παρεμποδιση της οργης του κοσμου οργανωντας πανηγυρακια εναντια στο μνημονιο καθως και τις απαραιτητες “κοινωνικές εκρξηξεις” μικρης εντασης για την λαική εκτονωση. Η κοινωνία θα πρεπει να καταλαβει πλεον οτι με οποιοδηποτε κομμα στην εξουσια (και δεν καταλαβε τοσα χρονια τι επαθε) τα ιδια θα συμβούν διοτι η λογική του κυβερνωντα δεν αλλαζει.Εδω θα πρεπει ο αναρχικός,αντιεξουσιαστικός,ελευθεριακός χωρος να οργανώσει τις δομές του και να βγει προς τον κοσμο μαζικά και να παρεμβει,διοτι ειναι ο μονος καθαρός και χωρις κανενα πολιτικό συμφέρον χωρος και η τελευταια ελπιδα αν θελουμε να αλλαξει κατι.

    Εσεις που ακουτε ,βλέπετε,μιλατε βγαλτε επιτελους τα κομματα ,παλια και νεα απο την σκεψη σας ,ζηστε ελευθερα σκεπτομενοι και χωρις αντιπροσοπευση την ζωη σας,ειμαστε ολοι ανθρωποι και οχι ελληνες,ειμαστε ολοι καταπιεσμενοι και πρεπει να ενωθούμε συλλογικά για την αντροπή του κράτους και του κεφαλαιου ,δεν υπάρχει αλλος δρόμος.

    Μανούσος ,Ηράκλειο Κρήτης

    • Ρέθυμνο : νέο ωράριο λειτουργίας λειτουργεί το Χαριστικό Παζάρι του Εθελοντικού Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο 04/03/2012 στις 13:36

    Με νέο ωράριο λειτουργίας λειτουργεί το Χαριστικό Παζάρι του Εθελοντικού Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

    Το Ιατρείο ευχαριστεί όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του για συγκέντρωση αντικειμένων που διατίθενται σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη και ανακοινώνει πως το νέο ωράριο λειτουργίας του είναι:

    Παραλαβή αντικειμένων: Δευτέρα και Τετάρτη 10:00 – 12:00
    Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 17:00 – 20:00
    Τηλέφωνο επικοινωνίας 697 4353011

    • Αγ.Νικόλαος : Παρέμβαση του δικτύου εναντια στις Βιομηχανικές ΑΠΕ στη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου Αγ. Νικολάου στο 04/03/2012 στις 13:32

    Λόγω κάποιου μικρού τεχνικού προβλήματος, στην ανάρτηση ¨”Videos από τη συζήτηση για τις Βιομηχανικές ΑΠΕ στη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου Αγ. Νικολάου στις 29-2-2012″, η τοποθέτηση του Γ. Λαγκαδινού, εκπροσώπου της Επιτροπής Αγώνα Κρούστα δημοσιεύτηκε περικομμένη. Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε και πλέον το video περιλαμβάνει το σύνολο της παρέμβασης του Γ. Λαγκαδινού: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2yfZ7LBFdts

    πηγη:http://merambellonews.blogspot.com/2012/03/blog-post_6645.html

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.