Ρέθυμνο : Δικαστήριο για την υπόθεση επίθεσης εις βάρος 4 γυναικών από ακροδεξιούς | Συγκέντωση 26/5 πρωί-δικαστήρια

Δικαστήριο υπόθεση επίθεσης εις βάρος 4 γυναικών από ακροδεξιούς

Όπως τον περασμένο Δεκέμβρη, στο προηγούμενο αναβληθέν δικαστήριο, έτσι και στις 26 του μήνα και όποτε χρειαστεί θα είμαστε δίπλα στις συντρόφισσες.
Ακολουθεί το δικό τους κείμενο:
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ – ΜΕΡΟΣ 3ο
Μετά από εξάμηνη αναβολή του δικαστηρίου και ενώ έχουν περάσει δύο χρόνια από την επίθεση εις βάρος μας, στις 26 Μαΐου εκδικάζεται η υπόθεση μας στα δικαστήρια Ρεθύμνου.
Είμαστε οι Ελεάννα Αποστολάκη, Ηλέκτρα Γάτου, Ειρήνη Πλαΐτη, Ουρανία Σκορδαλού και καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε νομικά την ομάδα ακροδεξιών ανδρών (επτά εξ αυτών) που με καλυμμένα τα πρόσωπα τους στις 5/3/2020 μας επιτέθηκαν απροκάλυπτα σε κεντρικό σημείο της πόλης.
Ο λόγος της επίθεσης δεν ήταν μόνο ότι κατευθυνόμασταν σε πορεία αλληλεγγύης υπέρ των προσφύγων, αλλά και επειδή είμαστε γυναίκες και αυτό αποδεικνύεται απ τον τρόπο που μας συμπεριφέρθηκαν και μας απευθύνθηκαν. Εμείς τέσσερις, αυτοί δεκαπέντε, εμείς περπατούσαμε, αυτοί έτρεξαν καταπάνω μας, μας περικύκλωσαν, μας έσπασαν τα πλακάτ, μας έσπρωξαν, μας έβρισαν: «Πουτάνες, είστε η ντροπή της χώρας».
Επιθυμία μας είναι να υπενθυμίσουμε στην κοινωνία ότι η απροκάλυπτη εις βάρος μας επίθεση είναι απόρροια όλων όσων έχουμε ζήσει στο Ρέθυμνο, τα χρόνια που η ναζιστική ΟΕΡ τρομοκρατούσε ατιμώρητη, ενώ όλοι ήξεραν. Σε μια τόσο μικρή κοινωνία, όπως αυτή του Ρεθύμνου, ο φασισμός έχει ονοματεπώνυμα.
Στο μέτρο που μας αναλογεί δεν θα επιτρέψουμε να επιστρέψουμε στο σκοτάδι εκείνων των ημερών.
Δε σωπαίνουμε,
Επιμένουμε όσες αναβολές και να πάρει η δίκη.
Προηγούμενα κείμενα υπόθεσης:
ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.