Κατ ’ Εντολή (2021): Ένα ντοκιμαντέρ για τα Εξάρχεια, τις ναρκομαφίες και τη στοχοποίηση των Ν. Ματαράγκα και Γ. Καλαϊτζίδη από το κράτος

Κείμενο της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Γ. Καλαϊτζίδη και Ν. Ματαράγκα:

Την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016 εκτελείται στα Εξάρχεια ένας Αιγύπτιος μαφιόζος. Την ευθύνη της εκτέλεσης αναλαμβάνει η οργάνωση «Ένοπλες ομάδες πολιτοφυλακής» και σε κείμενο που αναρτούν τονίζουν τη βίαιη, αψυχολόγητη και επικίνδυνη συμπεριφορά του στα Εξάρχεια προς συντρόφους και κατοίκους.

Τον Μάρτιο του 2020, η 2η τακτική ανακρίτρια κατόπιν αξιολόγησης του προανακριτικού υλικού που συγκέντρωσε το τμήμα ανθρωποκτονιών μετά από 4 ολόκληρα χρόνια , αποφασίζει να καλέσει σε απολογία τον Γιώργο Καλαϊτζίδη και τον Νίκο Ματαράγκα για ηθική και φυσική αυτουργία σε ανθρωποκτονία, αντίστοιχα. Τον Ιούνιο του 2020, περνώντας από το γραφείο του ανακριτή οι δύο σύντροφοι αφήνονται ελεύθεροι χωρίς καν εγγύηση και όλα έδειχναν ότι η υπόθεση, ορθά, θα πάει στο αρχείο. Όμως το κράτος και οι μηχανισμοί καταστολής, τον Απρίλιο του 2021 και παρά την διάτρητη δικογραφία, οδηγούν τους συντρόφους σε δίκη η οποία θα διεξαχθεί στις 13 Οκτωβρίου 2021.

Η μεθόδευση αυτή από πλευράς του κράτους έχει ως στόχο την ομηρία των δύο συντρόφων, αλλά και την πολιτική και φυσική εξόντωσή τους, μιας και απειλούνται ακόμη και με ισόβια.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μία πολιτική πρόκληση που δεν έχει υπάρξει παρόμοια τα τελευταία 40 χρόνια. Είναι μία υπόθεση που δεν αφορά μόνο τον ευρύτερο αναρχικό, αντιεξουσιαστικό και ελευθεριακό χώρο, αλλά αφορά το σύνολο του αντικαπιταλιστικού και αντικατασταλτικού κινήματος.

Με βάση τα παραπάνω, ανακοινώνουμε την έναρξη της λειτουργίας της «ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΩΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ Γ. ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ ΚΑΙ Ν. ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΜΑΦΙΟΖΟΥ ΤΟ 2016». Στην επιτροπή συμμετέχουν μέλη του Ρουβίκωνα, συντρόφισσες και σύντροφοι αλληλέγγυοι και είναι ανοιχτή για όποιον και όποια θελήσει να συμμετάσχει.

Μέσα από αυτήν την επιτροπή επιθυμούμε να συμβάλλουμε στη μεγάλη πολιτική μάχη εν όψει του δικαστηρίου στις 13 Οκτωβρίου 2021 και να συνδράμουμε στην ανάπτυξη ενός ευρύτατου μετώπου αλληλεγγύης και αντίστασης απέναντι στην πρωτοφανή μεθόδευση του κράτους να στείλει σε δίκη τους δύο συντρόφους μας με κατασκευασμένο κατηγορητήριο και διάτρητη δικογραφία.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ

ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ Γ. ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ ΚΑΙ Ν. ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΜΑΦΙΟΖΟΥ ΤΟ 2016

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Γ. Καλαϊτζίδη και Ν. Ματαράγκα

Επικοινωνία με την επιτροπή

E-mail : solidarityc@riseup.net

Μήνυμα στη σελίδα μας Επιτροπή Αλληλεγγύης στο Facebook

Μέλη της επιτροπής θα βρίσκονται στο Κ*ΒΟΞ [Αραχώβης & Θεμιστοκλέους, πλ. Εξαρχείων] από τις 7 Σεπτεμβρίου, κάθε Τρίτη 11:00 – 14:00 και κάθε Πέμπτη 18:00 – 21:00.

πηγή: https://www.alerta.gr/archives/20817


Κατ ’ Εντολή (2021)

Ο αγώνας στο εδώλιο. Ένα ντοκιμαντέρ για τα Εξάρχεια, τις ναρκομαφίες και τη στοχοποίηση των Ν. Ματαράγκα και Γ. Καλαϊτζίδη από το κράτος.

 

Web: katentoli.omniatv.com | https://katentoli.omniatv.com/#watch
FB: http://www.facebook.com/KatEntoli | Vimeo:https://vimeo.com/623425183

Σύνοψη:

Οδός Θεμιστοκλέους, αριθμός 88. Στις 7 Ιουνίου του 2016 πέφτει νεκρός από σφαίρες αγνώστων ένας διακινητής ναρκωτικών, γνωστός ως «Χαμπίμπι». Ενώ οι διαρροές της ΕΛ.ΑΣ και τα Μέσα Ενημέρωσης «δείχνουν» προς την εκδοχή του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ συμμοριών, τέσσερα χρόνια μετά, οι έρευνες, ξαφνικά, στρέφονται προς τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Στο στόχαστρο των Αρχών μπαίνουν ο Νίκος Ματαράγκας και ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, μέλη της συλλογικότητας «Ρουβίκωνας».
Το ντοκιμαντέρ «Κατ’ Εντολή», μέσα από συνεντεύξεις, επιχειρεί να ερευνήσει το φαινόμενο της διακίνησης ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας και τα Εξάρχεια από τη δεκαετία του ‘80 και έπειτα, τον (πραγματικό) ρόλο των διωκτικών Αρχών, αλλά και τις εκδικητικές διώξεις ανθρώπων που το μόνο τους «αδίκημα» ήταν ο αγώνας.

Credits:

Σκηνοθεσία: Μαρία Χουρδάρη – Πέτρος Στεριώτης

Σενάριο: Μαρία Χουρδάρη – Κώστας Καντούνης

Δημοσιογραφική έρευνα – συνεντεύξεις: Κώστας Καντούνης

Φωτογραφία, Κάμερα: Πέτρος Στεριώτης

Κάμερα Β’: Μαρία Χουρδάρη

Μοντάζ: Πέτρος Στεριώτης

Βοηθός Κάμερας: Ελισάβετ Βακόλα

Ήχος: Πέτρος Στεριώτης

Αφήγηση: Δανάη Κασίμη

Ηχοληψία (αφήγησης): Ράνια Αγγελέτου

Φωτογραφίες: Μαρία Χουρδάρη

Συμμετέχουν οι μπάντες/μουσικοί: LOST Bodies, Νεκροί από Κούνια, Χωρίς Διαφυγή, Toxic Rabbits, ΜΠΑΡΑΖ

Επιμέλεια μουσικής: Μαρία Χουρδάρη

Αφίσα, Γραφιστικά: Alx-T

Ευχαριστούμε: Για τα έξτρα βίντεο, το omniatv, τους Κόκκινους Αντι-ρεπόρτερ, τον Νικόλα Γεωργίου. Όλες τις μπάντες και τους καλλιτέχνες που μας εμπιστεύτηκαν τις νότες και τη δύναμή τους. Το Red n’ Noir στην Κυψέλη και ένα άλλο καφέ που ήθελε να παραμείνει «κρυφό». Τον Χρήστο για τα γραφιστικά «μαγικά» του. Όλες και όλους που με τον τρόπο τους βοήθησαν για να γίνει πραγματικότητα το «Κατ’ Εντολή».

Παραγωγή: ApoTaKato

Διεύθυνση παραγωγής: Μαρία Χουρδάρη
Βοηθοί παραγωγής: Γιάννης Κανελλόπουλος, Βάσω Καρβουνιάρη, Αναστασία Χουρδάρη

Το «Κατ’ Εντολή» δεν είχε καμία χρηματοδότηση ή χορηγία από φορέα, αρχή ή εταιρεία.Είναι από την αρχή ως το τέλος μια παραγωγή από τα κάτω.

Με την υποστήριξη του omniatv