Ρέθυμνο : Επίθεση των μαντρόσκυλων του Μητσοτάκη στην συγκέντρωση 17/11[Συνοπτική ενημέρωση]

Ρέθυμνο 17/11/20: Από νωρίς είχε αποκλειστεί το Δημαρχείο από αστυνομικές δυνάμεις που είχαν μπλοκάρει το σημείο του καλέσματος στις 14:00 από αριστερές οργανώσεις και αναρχικούς/ες. Ο κόσμος συγκεντρώθηκε στην οδό Παρταλιού στην περιοχή της Καλλιθέας. Μετά από λίγο η πορεία κυκλώθηκε από διμοιρίες και ακολούθησε απευθείας επίθεση με κρότου λάμψης και δακρυγόνα στους περίπου 100 διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί εκέι. Έχουν γίνει πολλές προσαγωγές περιμετρικά και 20 άτομα που κυκλώθηκαν μεταφέρονται στο τμήμα. Κόσμος έχει τραυματιστεί. Όλα εξελίσσονται αυτή την στιγμή και θα ακολουθήσει νεώτερη ενημέρωση.

Να είμαστε σε εγρήγορση

Άπατρις

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1608587/

Ενημέρωση :

15.50 Ρέθυμνο , απο συντρόφους,οι περισσοτεροι από το μπλοκ της πορείας έχουν προσαχθεί (πολλοί περισσότεροι απο 20 που αναφέρθηκαν αρχικά)και για ακόμη μια φορά όλοι τους έχουν στριμώξει όλους μαζί (όπως είχαν κάβει και τον μάρτριο με τις 93 συλλήψεις μετά απο αντιφασιστική πορεία.

15.35 Ρέθυμνο από συντρόφους

Το άτομο που είν ελαφρά τραυματίας, είναι άτομο που ακούγοντας τις κρότου λάμψης βγήκε από σπίτι του να δει τι γίνεται κ τον έβαλαν κάτω οι μπάτσοι κ άρχισαν να τον χτυπούν κ του λέγανε “Έλα κι εσύ μαζί με τους άλλους, αφού μαζί τους είσαι’

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1608587/


Πορεία περίπου 100 ατόμων πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημερι με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνειου στο Ρεθυμνο. Η  από 2 ομάδες μπάτσων στο ύψος της Θεοτοκοπούλου όπου οι διαδηλωτές αποκλείστηκαν και περικυκλώθηκαν. Πολλά άτομα χτυπήθηκαν άσχημα κατα τη διάρκεια του αποκλεισμού- και διαδηλωτές και περαστικοι- και αργοτερα οι περισσότεροι (περιπου 50 ατομα) οδηγηθηκαν στο ΑΤ με βανάκια οπου στιβάχτηκαν στο γκαραζ. Υστερα απο πολυωρη αναμονή αποφάσισαν να επιβάλλουν σε όλους το διοικητικο προστιμο των 300ων ευρω και σε 2 άτομα προχώρησαν σε συλληψη με κατηγορια απειθειας στον εναν και στον αλλο προσθεσαν και κάποιες άλλες αναιτιες κατηγορίες.

Η Δημοκρατια τους αυτη ειναι! Το ξέραμε αλλά τώρα φαίνεται ακομη πιο εξοφθαλμα..

Η Αλληλεγγύη και ο Συλλογικός Αγώνας είναι τα όπλα μας!

..θα ακολουθήσει λεπτομερεστερη ενημερωση τις προσεχεις μερες

πηγή:https://athens.indymedia.org/post/1608607/


Σήμερα ο κατασταλτικός μηχανισμός στο Ρέθυμνο έφαγε ηχηρή ήττα. Το Δημαρχείο όπου ήταν το σημείο καλέσματος είχε αποκλειστεί μια ώρα νωρίτερα. Με άρτιο συντονισμό γύρω στα 100 άτομα συγκεντρωθήκαμε σε εναλλακτικό προσυμφωνημένο μέρος, στις 2:30 που ήταν η ώρα του καλέσματος, αιφνιδιάζοντας τους μπάτσους.

Από εκεί ξεκίνησε πορεία προς την Καλλιθέα (ανατολικά) και σε αντίθετη κατεύθυνση από τα σημεία που περιφρουρούνταν στην πόλη. Οι μπάτσοι (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, καπελάκηδες, ασφαλίτες) ήρθαν τρέχοντας και μας κύκλωσαν πάνω στον κεντρικό δρόμο στο ύψος της Θεοτοκοπούλου. Ήταν προφανώς λυσσασμένοι από τον αιφνιδιασμό που έφαγαν. Παραμείναμε συγκροτημένες σε σφιχτό μπλοκ όπως είχαμε προαποφασίσει προκειμένου να είμαστε όλες μαζί. Σε διάφορες στιγμές δημιουργήθηκε ένταση -ένα δακρυγόνο, κρότου λάμψης και ξύλο- που εκκινούσε από τους μπάτσους. Κόσμος από τα μπαλκόνια των γύρω πολυκατοικιών τους έκραζε. Ένα άτομο ξυλοκοπήθηκε μόλις βγήκε από το σπίτι του και είναι το ένα από τα δύο άτομα που του απαγγέλθηκαν κατηγορίες (εξύβριση, απείθεια, αντίσταση). Κάποια άτομα αφέθηκαν να φύγουν επί τόπου. Γύρω στα 50 άτομα μας φόρτωσαν σε μπατσοβανάκια και προσαχθήκαμε στο γκαράζ του αστυνομικού τμήματος -όπου κάναμε και παρέα σε 50 κιλά κατασχεμένο χόρτο.

Μας επιβλήθηκε πρόστιμο για “συμμετοχή σε δημόσια απαγορευμένη διαδήλωση” και απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε δυο άτομα. Όσο κρατούμασταν είχε μαζευτεί απ’ έξω αλληλέγγυος κόσμος και όσες όσοι αφηνόμασταν παραμέναμε έξω απ’ το τμήμα φωνάζοντας συνθήματα μέχρι που αφέθηκαν και οι τελευταίοι λίγο μετά τις 9.

Η αλληλεγγύη το όπλο των λαώνΣτο δρόμο να σπάσουμε τον τρόμο

Πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1608607/

3 σχόλια

  • Αντιφασιστική Δράση Ρεθύμνου - αδρε on 22/11/2020 at 12:12
  • Απάντηση

  Φωτογραφίες από την πορειά στις 17.11.2020 η οποία δέχτηκε την καταστολή από τα ΜΑΤ.

  https://el-gr.facebook.com/pages/category/Public-Figure/%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%94%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B7-%CE%A1%CE%B5%CE%B8%CF%8D%CE%BC%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B4%CF%81%CE%B5-1246200802072490/

  • Σχετικά με όσα συνέβησαν στο Ρέθυμνο στις 17 Νοεμβρίου on 22/11/2020 at 11:34
  • Απάντηση

  To κείμενο απευθύνεται για υπογραφή σε μόνιμους κατοίκους, εργαζόμενους,
  φοιτητές και μαθητές της πόλης του Ρεθύμνου.

  Η ειρηνική πορεία που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο για την επέτειο του Πολυτεχνείου, βρέθηκε αντιμέτωπη με άγρια καταστολή. Οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου πραγματοποιήθηκαν 2 συλλήψεις και επιβλήθηκαν 51 διοικητικά πρόστιμα . Η τοπική αστυνομία στην κατεύθυνση του δόγματος «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης, με πρόσχημα την προστασία της δημόσιας υγείας, προχώρησε όπως και στις άλλες πόλεις, στην διάλυση της συγκέντρωσης στην οποία τηρούνταν τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα. Στις 17 Νοεμβρίου έγινε σαφές πως η ελληνική αστυνομία και η κυβέρνηση όχι μόνο αδιαφόρησαν, αλλά έθεσαν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, περικυκλώνοντας με βία αρχικά το σώμα της πορείας και ύστερα προσάγοντάς τους διαδηλωτές σε μια κλούβα την στιγμή που την προηγούμενη ημέρα
  είχε διαγνωστεί θετικός αστυνομικός στο Α.Τ. Ρεθύμνου στον covid 19. Ένας φοιτητής πήγε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου διαγνώστηκε με εσωτερική αιμορραγία στο κεφάλι και κάκωση στον πνεύμονα. Σε αντίθεση με τις φήμες και τις διαδόσεις των κρατικών και κρατικοδίαιτων ΜΜΕ της λίστας Πέτσα, η μοναδική χρήση χημικής ουσίας στη συγκεκριμένη διαδήλωση ήταν τα δακρυγόνα που χρησιμοποίησε η αστυνομία.
  Στόχος των ΜΑΤ και της κυβέρνησης ήταν να μην επιτρέψουν την ημέρα του Πολυτεχνείου να εκφραστεί η αντίθεση στα εγκληματικά σχέδια για τη διαχείριση της πανδημίας και την φτωχοποίηση της κοινωνίας . Μετά από
  8 μήνες πανδημίας στη χώρα, η κυβέρνηση δεν έχει φτιάξει ΜΕΘ, δεν έχει
  προσλάβει γιατρούς, δεν επίταξε ιδιωτικές κλινικές, δεν προστάτεψε με κανένα τρόπο τις ευπαθείς ομάδες, δεν εγγυήθηκε την ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους που εργάζονται. Δεν έκανε τίποτα από τα βασικά για την αντιμετώπιση της covid και την αποτροπή, τη συγκράτηση ή τη διαχείριση ενός δεύτερου κύματος. Προσπάθησε να μας πείσει ότι φταίνε οι ανεύθυνοι νέοι που συνωστίζονται στις πλατείες και τώρα εκείνοι που κάνουν διαδηλώσεις και διεκδικούν σε χώρους ανοιχτούς, την ίδια στιγμή που οι επιδημιολόγοι λένε ότι ο ιός μεταδίδεται κυρίως σε κλειστούς χώρους!

  Έρχεται λοιπόν σήμερα αυτή η κυβέρνηση να εγκαλέσει την κοινωνία και τους «απείθαρχους» διαδηλωτές. Η ίδια κυβέρνηση που συκοφαντούσε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς όταν της ζητούσαν να μειωθούν οι μαθητές ανά τάξη, η οποία αρνήθηκε να προσφέρει εξοπλισμό για τη «σύγχρονη – τηλεκπαίδευση», η οποία ειρωνεύτηκε το αίτημα των γιατρών για την Ενίσχυση του ΕΣΥ και την αύξηση των δρομολογίων στα ΜΜΜ (βλέπε δηλώσεις Άδωνη). Παρουσίασε ως «παράλογο» κόστος οποιαδήποτε πολιτική με την οποία θα ενισχυόταν η δημόσια παιδεία και υγεία. Την ίδια στιγμή που μοίρασε αρκετά εκατομμύρια κάθε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τους κλινικάρχες, σε εργολάβους κέντρων κατάρτιση που θα επιμόρφωναν τους νέους επιστήμονες και στις εταιρείες που θα έδιναν τεράστιες μάσκες και μικρά παγουρίνο στα σχολεία.
  Στο Ρέθυμνο ζούμε καθημερινά τις επιπτώσεις της πολιτικής αυτής. Οι χιλιάδες φοιτητές που έδιναν ζωή και στήριζαν την οικονομία της πόλης, την εγκαταλείπουν μη γνωρίζοντας αν θα επιστρέψουν. Οι χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουρισμό δούλεψαν 2 ή 3 μήνες το καλοκαίρι, γιατί το άνοιγμα του τουρισμού χωρίς μέτρα έφερε τελικά κρούσματα και κύμα ακυρώσεων από τον Αύγουστο. Τώρα καλούνται να περάσουν μια ολόκληρη χρονιά με ένα επίδομα ανεργίας. Δίπλα σε αυτούς οι υπόλοιποι κλάδοι της εργασίας, οι μικροί καταστηματάρχες, όλοι βλέπουν το εισόδημα τους να μειώνεται ή να εξαφανίζεται. Σε αυτήν την πόλη δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό το δόγμα της για την «ατομική ευθύνη».

  Αυτό που εμείς ζητάμε από όλους τους πολίτες του Ρεθύμνου
  είναι να μην περιμένουμε άλλο, και να καταδικάσουμε την περιστολή των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων, την καταστολή, την προπαγάνδα, την ανευθυνότητα και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων μιας μειοψηφίας με πρόσχημα την πανδημία. Ζητάμε να μην επιτρέψουμε να ξαναζήσει η πόλη μας μια μέρα άγριας καταστολής όπως η σημερινή, με τραυματίες και προσαγωγές. Οι υπαίτιοι της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης πρέπει να καταδειχτούν και να υπάρξουν άμεσα μέτρα στήριξης
  των εργαζόμενων, των φοιτητών και των ανέργων, όπως και μια διαφορετική πολιτική που να θέτει σαν προτεραιότητα την ενίσχυση της δημόσιας υγείας. Η αμφισβήτηση των αντισυνταγματικών απαγορεύσεων την ημέρα του Πολυτεχνείου, να αποτελέσει μια αρχή για να διεκδικήσουμε με ευθύνη την ελευθερία, την παιδεία το ψωμί και την υγεία στους αγώνες που έρχονται.

  Στον κίνδυνο δημοκρατικής εκτροπής με πρόσχημα την πανδημία παίρνουμε θέση

  Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες των συλληφθέντων της ειρηνικής διαδήλωσης της 17ης Νοέμβρη.
  Να μην καταβληθούν τα πρόστιμα όσων διαδήλωσαν τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα για Ψωμί- Υγεία- Παιδεία και Ελευθερία.
  Τα δημοκρατικά δικαιώματα μας δεν θα μπουν σε καραντίνα.

  Κάτοικος Ρ.

  https://secure.avaaz.org/community_petitions/el/typo_shetika_me_osa_synevisan_sto_rethymno_stis_17_noemvrioy/?rc=fb&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-1146961-shetika_me_osa_synevisan_sto_rethymno_stis_17_noemvrioy&utm_term=ANVVnb%2Bel&fbclid=IwAR1m0ywAVPVhpKywEsFsTD7bL9oNVbA4FmzZLF8idAb-fEAseeRQqvjSZ9w

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.