Ηράκλειο : Ενάντια στην καταστολή & τον κοινωνικό έλεγχο | Συνθήματα στο κέντρο της πόλης

Λίγες ώρες πριν την απαγόρευση της κυκλοφορίας, στην απόλυτη ερημιά του Ηρακλείου, γράφτηκαν συνθήματα στα 4 κεντρικά σούπερ μάρκετ της πόλης, σε μεγάλο εμπορικό και στους γύρω δρόμους.

Στους κεντρικούς δρόμους και μπροστά στον Αγ. Μηνά (κεντρική εκκλησία) σβήστηκαν λίγες ώρες μετά.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας είναι μία υποκριτική αντίδραση πανικού, για να αποποιηθεί το κράτος τις ευθύνες του. Ο ιός που έδωσε την χαριστική βολή στο σαθρό χρηματοπιστωτικό σύστημα, θα γίνει το εργαλείο με το οποίο οι κυβερνήσεις θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν περισσότερο έλεγχο στις ζωές μας. Πίσω από τη βιτρίνα κάποιας επιστημονικότητας το κράτος αποφασίζει για όλους μας ότι μια βόλτα στον ήλιο και τον καθαρό αέρα, είναι περισσότερη επικίνδυνη για την δημόσια υγεία από τις οικοδομές, τα εργοστάσια και ένα σωρό άλλα επαγγέλματα κλειστού χώρου. Φυσικά, στην εξίσωση δεν χωράνε ούτε άστεγοι-ες, ούτε φυλακισμένοι-ες ούτε μετανάστες/πρόσφυγες. Με πρόσχημα την προστασία της υγείας μας, σιγά σιγά το κράτος θα παρεμβαίνει όλο και περισσότερο στην ιδιωτικότητα μας.

Δεν συνεργαζόμαστε, δεν συμμορφωνόμαστε με πολιτικές που λίγο έχουν να κάνουν με την δημόσια υγεία. Ο κόσμος δεν θα είναι ίδιος μετά από αυτή την ιστορία και είμαστε ακόμα στην αρχή της.

Κουράγιο σε όλους-ες. Να μην συνηθίσουμε το φόβο.

Πηγή:https://athens.indymedia.org/post/1603948/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.