Χανιά : Ενημέρωση απο την αντιφασιστική πορεία αλληλεγγύης στις 5/3

Χανιά: Δυναμική και μαζική η αντιφασιστική πορεία αλληλεγγύης

Μεγάλη η συμμετοχή στην πορεία που καλούσαν στα Χανιά, στις 5 Μάρτη αντιφασιστικές ομάδες, η Κατάληψη Rosa Nera, το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων, συλλογικότητες και οργανώσεις της αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ μ-λ Πρωτοβουλία Αντίστασης, ΚΕΕΡΦΑ ΣΕΚ, ΝΑΡ, Ανυπόταχτη Κρήτη), πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία, η ΕΛΜΕ Χανίων, ομάδα μεταναστών και Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πολυτεχνείου Κρήτης, με τον περισσότερο κόσμο πίσω από τα πανό της Κατάληψης Rosa Nera και του Φοιτητικού Συλλόγου.

Ένα πανό, γραμμένο στα αραβικά έλεγε: «είμαστε όλοι αδέρφια ενάντια στο φασισμό και τις διακρίσεις που επηρεάζουν παντού την ανθρωπότητα.»

H πορεία ήταν δυναμική με διαρκή συνθήματα, ενώ γραφτήκανε και αρκετά συνθήματα σε τοίχους εργατικής και κοινωνικής αλληλεγγύης στην προσφυγιά αλλά και κάποια πιο δηκτικά όπως: «Μιλάμε δέκα γλώσσες σε αυτές τις γειτονιές και στους ρατσιστές ρίχνουμε κλωτσιές», «Η μόνη πατρίδα για κάθε ρατσιστή είναι δύο μέτρα κάτω από τη γη».

Στην αρχή της πορείας μια ολιγάριθμη δράκα ακροδεξιών τραμπούκων της ΝΔ και χρυσαυγητών που ήταν σε συνεννόηση με χαφιέδες, και ενώ προσποιούταν τους τοποπαρατηρητές, εκδιώχθηκε με μπόλικο ανθρωπιστικό ξύλο.

Πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1603553/


Χανιά :  Ανταπόκριση από την πορεία της Πέμπτης 05/03

Την Πέμπτη 05/03 πραγματοποιήθηκε αντανακλαστική πορεία αλληλεγγύης σε μετανάστες-πρόσφυγες στην οποία συμμετείχαν μπλοκ της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, σωματεία, στέκια, καταλήψεις, μετανάστες/τριες, αναρχικοί/ές και αλληλέγγυοι/ες. Παράλληλα γνωστά φασιστοειδή της πόλης κάλεσαν σε αντισυγκέντρωση στο ίδιο σημείο. Άλλα τελικά εμφανίστηκαν μόνο δέκα άτομα απέναντι από την συγκέντρωση που αριθμούσε 400 άτομα. Τα φασιστοειδή* με το που ξεκίνησε η πορεία με την προστασία ασφαλιτών χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες πέριξ του κόσμου. Αυθόρμητα συντρόφισσες/οι κινήθηκαν δυναμικά προς το μέρος τους με σκοπό να γίνει αντιληπτό ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι, ενώ παράλληλα τα «πρωτοπαλίκαρα» αυτής της απόπειρας εκφασισμού εξαφανίστηκαν πολύ γρήγορα. Η πολυπληθής πορεία κινήθηκε με δυνατό παλμό στο κέντρο της πόλης, ενώ καθόλη τη διάρκεια γραφόντουσαν συνθήματα στους τοίχους της πόλης.

* ένα συνοθύλευμα μπράβων, πρώην μελών της Χ.Α. και νυν νεοδημοκρατών.

Αναρχικοί / Αναρχικές

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1603541/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.