Ηράκλειο :- Αντίφα Κατάληψη στο ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ -Παρεμπόδιση της εκδήλωσης απόστρατων των ειδικών δυνάμεων [Ενημέρωση]

6/3/20: Σε μια πρώτη απάντηση στο σημερινό κάλεσμα της παραστρατιωτικής οργάνωσης “1η Μόιρα Αλεξιπτώτιστών” για προμήθεια πολεμοφοδίων και την οργάνωση “εκστρατευτικού σώματος” για τον Έβρο, αποφασίσαμε τον αποκλεισμό της αίθουσας του καλέσματος με σκοπό την παρεμπόδιση της διεξαγωγής της εκδήλωσής τους.

Το αμφιθέατρο Μάρκος Καραναστάσης βρίσκεται στο γυμναστήριο του ΕΛΜΕΠΑ (πρώην ΤΕΙ Ηρακλείου) μία στάση μετά την είσοδο του ιδρύματος.

Καλούμε τους αντιφασίστες/τριες της πόλης να πλαισιώσουν την δράση – Η πρόσβαση είναι άνετη

Θα ακολουθήσει το κείμενο της παρέμβασης μαζί με ανταπόκριση

Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες

αντιφασίσ(τρι)ες

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1603500/


 

 

 

 

Ενημέρωση αναφορικά με την κατάληψη ΕΛΜΕΠΑ ενάντια στο κάλεσμα για ένοπλη εθελοντική δράση στον Έβρο

ΟΙ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΕΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΑΝ  ΑΠΟΤΟΜΑ

Εδώ και μέρες έχει κυκλοφορήσει ένα διαδικτυακό κάλεσμα προς εθελοντές που έχουν υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις με υπογραφή “1η μοίρα αλεξιπτωτιστών” προκειμένου να μεταβούν στον Έβρο και να ενισχύσουν το έργο του στρατού και της αστυνομίας. Αυτό το κάλεσμα αντιμετωπίστηκε με ενθουσιώδη αποδοχή από πρώην μέλη ειδικών δυνάμεων,κρητικούς όπου κάποιοι έφτασαν στο σημείο να παρουσιαστούν πρόσφατα πρωτοβουλιακά στο στρατόπεδο στα Χανιά με πολεμική εξάρτηση όπου και τους έστειλαν πίσω.

Οι παραστρατιωτικοί κύκλοι καλούσαν σε συνάντηση-ενημέρωση την Παρασκευή 6/03 στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ στο Ηράκλειο Κρήτης όπου θα έληγαν τις λεπτομέρειες της αποχώρησης τους και αυτόχρονα καλούσαν δημόσια  να τους παραχωρηθούν εξαρτήσεις, υλικό εκστρατείας, όπλα και πολεμοφόδια προς ενίσχυσή τους. Επικεφαλής της πρωτοβουλίας ήταν ένας ηλικιωμένος πρώην καταδρομέας και συνταξιούχος μπάτσος ο οποίος ανακοίνωνε ότι οι δηλώσεις συμμετοχής έφτασαν τις εκατοντάδες.

Η πρυτανεία του ΕΛΜΕΠΑ ανακοίνωσε ομόφωνα την ίδια μέρα ότι απαγορεύει την διεξαγωγή οποιασδήποτε τέτοιου τύπου εκδήλωσης μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους. Ταυτόχρονα η επίσημη λέσχη εφέδρων αξιωματικών ειδικών δυνάμεων Ηρακλείου ανακοίνωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα καλέσματα και ότι θα καταφύγει στον εισαγγελέα

Δυστυχώς γι αυτούς όμως η συνάντηση αυτή ακυρώθηκε έμπρακτα με την οργανωμένη και δυναμική παρουσία 120 Αντιφασιστ(ρι)ών που κατέλαβαν τον χώρο του καλέσματος και ταυτόχρονα αναπτύχθηκαν σε όλο το χώρο του ΕΛΜΕΠΑ ώστε να εμποδίσουν οποιαδήποτε απόπειρα διεξαγωγής της συνέλευσης τους στο πανεπιστημιακό χώρο. Κάποιοι, σύντομα αντιλήφθηκαν την υπάρχουσα συνθήκη και αποφάσισαν να μην εμφανιστούν, αναβάλοντας την συμμετοχή τους επ’ αόριστον. Κάποιοι άλλοι, δυστυχώς γι αυτούς, ήταν περισσότερο άτυχοι. Αυτοί που δεν είχαν την στοιχειώδη αντίληψη και πλησίασαν την συγκεντρωσή μας, έλαβαν τα δέοντα για κάποιον που εθελοντικά αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει την βρώμικη δουλειά του Ελληνικού κράτους. Οι ταχύτητες διαφυγής τους από το χώρο του ΕΛΜΕΠΑ έδειξαν ότι έχουν εκπαιδευτεί στο παρελθόν στο τρέξιμο. Διάφοροι άλλοι περίεργοι που ανέβηκαν με τα οχήματά τους για να πλησιάσουν το χώρο του καλέσματος, πρόσφεραν έξτρα φόρτο εργασίας στα συνεργεία αυτοκινήτων του Ηρακλείου.

Θα ακολουθήσει εκτενής ενημέρωση και δημόσιο κάλεσμα για οποιαδήποτε δράση τις επόμενες ημέρες. Ο δικός μας κόσμος παραμένει σε επιφυλακή και ετοιμάζεται να απαντήσει ανάλογα σε οποιαδήποτε πρόκληση από πλευράς τους.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ

Πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1603514/


 

Το κείμενο του σημερινού καλέσματος:

ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ (pdf)

Τους τελευταίους μήνες η κρατική διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών πληθυσμών έχει οδηγήσει στο συνωστισμό χιλιάδων ανθρώπων στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου. Μάνες με μικρά παιδιά, άνδρες και ηλικιωμένοι επιβιώνουν σε συνθήκες άθλιες και εξευτελιστικές για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Η πολιτική αυτή, που παγιδεύει δεκάδες χιλιάδες ψυχών εντός των συνόρων του Ελληνικού κράτους, ξεκίνησε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία το ελληνικό κράτος ανέλαβε το ρόλο του συνοριοφύλακα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε αυτή τη συνθήκη η ΕΕ παίζει κυνικά το ρόλο του συντονιστή σπονσοράροντας οικονομικά τη διαιώνιση αυτής της κατάστασης σε Ελλάδα και Τουρκία.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει, ακολουθώντας μια στρατιωτική διαχείριση των μεταναστευτικών πληθυσμών κι επιβάλλοντας τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης -ακόμα και με τη χρήση ΜΑΤ και ακραίας αστυνομικής βίας ενάντια στις τοπικές κοινωνίες, όπως έδειξαν τα πρόσφατα γεγονότα σε Χίο και Μυτιλήνη. Εκεί υπήρξε έντονη παρουσία του ακροδεξιού παράγοντα ο οποίος εξυπηρετούσε τη ρατσιστική ατζέντα στρέφοντας την οργή ενάντια στους μετανάστες και σε όσους εμπλέκονται στη διαχείριση του προσφυγικού στα νησιά, ό,τι έμεινε από την “ανθρωπιστική” διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη νεοναζί από την υπόλοιπη Ευρώπη παρουσιάζονται οργανωμένα σε αυτά τα νησιά και τον Έβρο σε αρωγή των ντόπιων φασιστών, δημιουργώντας τάγματα εφόδου που δρουν απροκάλυπτα με τις ευλογίες της κυβέρνησης.

Τα αδιέξοδα των εξουσιαστών σε Ελλάδα και Τουρκία γεμίζουν νεκροταφεία

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέσυρε τα ΜΑΤ και πήρε πίσω κακήν κακώς τις εξαγγελίες για κλειστά κέντρα κράτησης κάτω από τις οργισμένες αντιδράσεις των – ρατσιστών και μη- κατοίκων των νησιών. Η εικόνα αποτελεσματικότητας της που προπαγανδίζεται εμετικά από όλα σχεδόν τα μέσα μαζικής εξημέρωσης υπέστη μεγάλο στραπάτσο.

Αντιστοίχως από την πλευρά του Τουρκικού κράτους, ο σουλτάνος Ερντογάν αντιμετώπισε πρόσφατα βαριά ήττα στο μέτωπο του Ιντλίμπ στην Βόρεια Συρία όπου υποστηρίζει και τροφοδοτεί τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Η διαχείριση της κατάστασης στην Ιντλίμπ σχετίζεται με την οργανωμένη μεταφορά χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων στα σύνορα του Έβρου, από τις τούρκικες κρατικές αρχές. Η απάντηση του Ελληνικού κράτους ήταν η μεταφορά αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων για την ενίσχυση των συνόρων. Ο Έβρος είναι μία από τις πιο στρατιωτικοποιημένες ζώνες της Ευρώπης: με φράχτη, φυσικά εμπόδια και παντού πινακίδες που αναγράφουν “Προσοχή, νάρκες”.

Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στον Έβρο

Η επικρατούσα κατάσταση στον Έβρο είναι βούτυρο στο ψωμί των κρατικών και παρακρατικών φορέων του ελληνικού και τουρκικού κράτους. Οι εικόνες ακραίας βίας από τα ΜΑΤ στα νησιά, αντικαθίστανται από τα τυροπιτάκια που μοιράζονται από μητέρες στους συνοριοφύλακες και στους Ματατζήδες στον Έβρο. Οι εικόνες των νεκρών στρατιωτών και τα αδιέξοδα στην Τουρκία αντικαθίστανται από τις υποκριτικές δηλώσεις αλληλεγγύης των υπουργών του Ερντογάν στο δράμα που βιώνουν οι πρόσφυγες στα σύνορα. Οι 2,1 τόνοι ηρωίνης που βρέθηκαν στα αμπάρια του ναρκόπλοιου του Μαρινάκη, σβήνονται από τη συλλογική μνήμη με τα τρία φορτηγά με προμήθειες που έστειλε να ενισχύσει τα ελληνικά στρατά. Οι ρασοφόροι σκοταδιστές μητροπολίτες και ο αρχιεπίσκοπος ευλογούν τα ιερά όπλα των ΜΑΤ και του στρατού που βάλλουν εναντίων εξαθλιωμένων ανθρώπων που έχουν χάσει τα πάντα. Όλοι αυτοί βγαίνουν κερδισμένοι από αυτή την ιστορία ενώ οι κοινωνίες και από τις δύο πλευρές των συνόρων σέρνονται αποσβολωμένες σε ένα εθνικιστικό γαϊτανάκι το οποίο τροφοδοτείται από fake news. Ο εθνικός κορμός έχει ενεργοποιηθεί και ο πόλεμος έχει μπει πια στα σπίτια μας.

Για το κάλεσμα των παρακρατικών/παραστρατιωτικών οργανώσεων στην Κρήτη

Εδώ και λίγες μέρες κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάλεσμα από την επονομαζόμενη “1η μοίρα αλεξιπτωτιστών” για την συγκρότηση παραστρατιωτικού σώματος το οποίο θα αναλάβει να συνδράμει τις επίσημες στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές στην περιφρούρηση των συνόρων στον ´Εβρο. Σε αυτό το κάλεσμα ζητούνται υλικά εκστρατείας, όπλα και εξοπλισμός. Επίσης δημιούργησαν φόρμα για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής για πρώην μέλη των ειδικών δυνάμεων.

Ήδη δήλωσαν ότι σε συνεργασία με την ΑΝΕΚ και τα ΚΤΕΛ Ηρακλείου και Χανίων θα αναχωρήσουν τρία λεωφορεία με εθελοντές άμεσα (αύριο, Σάββατο 7/3) από την Κρήτη. Μάλιστα ανακοίνωσαν συνάντηση, ώστε να οργανωθούν καλύτερα, για σήμερα Παρασκευή 6/03 στην αίθουσα Μάρκος Καραναστάσης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στο Ηράκλειο.

Αλήθεια ποια πρυτανική αρχή έχει αναλάβει την ευθύνη για την φιλοξενία τέτοιου είδους καλεσμάτων σε πανεπιστημιακό χώρο;

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ένα κάλεσμα αυτού του τύπου θα ενεργοποιούσε αυτεπαγγέλτως τις εισαγγελικές αρχές και επίσης τις αστυνομικές δυνάμεις και την Αντιτρομοκρατική για την διερεύνηση τέλεσης κακουργημάτων. “Παραδόξως” δεν κουνιέται φύλλο.

Ποιος είναι ο ρόλος των εθελοντών παραστρατιωτικών

Το βάρος για τη διαχείριση ακραίων καταστάσεων είναι δυσβάσταχτο για τον επίσημο κρατικό μηχανισμό, ο οποίος τυπικά δεσμεύεται να κινείται εντός των ορίων του δημοκρατικού θεσμικού πλαισίου. Σε αυτές τις περιπτώσεις η βρώμικη δουλειά γίνεται από άτυπες ομαδοποιήσεις του παρακράτους που είτε ονομάζονται “Αγανακτισμένοι πολίτες” και “εξοργισμένοι νοικοκυραίοι” είτε “πατριώτες εθελοντές”.

Η δράση των εθελοντικών παραστρατιωτικών δυνάμεων είναι γνωστή. Είναι αυτοί που διαπράττουν τις χειρότερες σφαγές και γενοκτονίες καθώς κινούνται στις παρυφές του στρατιωτικού δικαίου. Ενώ μιλάνε για υψηλές αξίες και ιδανικά εμπλέκονται σε δολοφονίες, βασανιστήρια, ακρωτηριασμούς και βιασμούς ανδρών γυναικών και παιδιών σε όλες τις πολεμικές συρράξεις του πλανήτη. Είναι αυτοί που πολεμάνε πιστεύοντας ότι έχουν πάρει την εντολή από τον Θεό τους να εκκαθαρίσουν όσους τυχαίνει να μιλούν άλλη γλώσσα, να έχουν άλλη θρησκεία, εθνικότητα και έθιμα. Είναι όλοι τους ίδιοι, είτε ονομάζονται Γκρίζοι Λύκοι, Χρυσή Αυγή, Τζιχαντιστές ή απλά “ανιδιοτελείς πατριώτες”. Τα χέρια τους είναι βαμμένα με αίμα.

Στο πρόσφατο παρελθόν, αντίστοιχα ελληνικά εθελοντικά παραστρατιωτικά σώματα συμμετείχαν στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας στο πλευρό των Σέρβων εθνικιστών, συνεισφέροντας στην εκκαθάριση 8000 άμαχων πολιτών στην σφαγή της Σεμπρένιτσα. Όλοι αυτοί μετέβησαν φανερά και με τις ευλογίες της Εκκλησίας και του ελληνικού κράτους να συνεισφέρουν στην γενοκτονία των μουσουλμάνων της περιοχής. Πάντοτε στο όνομα της Θρησκείας και του Έθνους.

Εντοπισμός ομαδικού τάφου θυμάτων στην Σεμπρενίτσα το 1995.Στην φωτογραφία ελληνικά εθελοντικά σώματα που συμμετείχαν στις σφαγές χαιρετούν φασιστικά και παρελαύνουν με την σημαία της Βεργίνας.

 

Με αυτούς είμαστε πάντα απέναντι.

Τώρα υπάρχει τεράστια ανάγκη να ξεμπροστιάσουμε την μαζική αποβλάκωση που διακινείται άπλετα από τους πρεζέμπορες της εθνικοφροσύνης και να αφυπνίσουμε τις ταξικές συνειδήσεις. Καθώς η κρίση των εξουσιαστών μετασχηματίζεται σε μια κατάσταση εξαίρεσης που απειλεί όλους μας, είμαστε εδώ για να εμποδίσουμε έμπρακτα το συντονισμό και τη δραστηριοποίηση των παρακρατικών ομαδοποιήσεων. Κάθε παρακρατικός που πηγαίνει εθελοντικά να κυνηγήσει και να πυροβολήσει άοπλους και εξαθλιωμένους, πέρα από ξεφτιλισμένος, είναι ξεκάθαρος εχθρός και ως τέτοιος θα αντιμετωπιστεί. Είμαστε εδώ και στεκόμαστε ανάχωμα στον εκφασισμό της κοινωνίας. Η θέση μας είναι δίπλα στους απόκληρους αυτού του κόσμου, απέναντι σε όσους πλάι σε μπάτσους, στρατό, παπάδες, εφοπλιστές και κράτος, κάνουν την αναγκαία βρώμικη δουλειά. Οφείλουμε να συζητήσουμε, να οργανωθούμε και να δράσουμε πριν γίνουμε συνένοχοι στις δολοφονίες τους. Κινητοποιούμαστε πριν γίνουμε κρέας στα κανόνια του πολέμου τους.

Απαιτούμε την ελεύθερη διέλευση προσφύγων και μεταναστών στους επιθυμητούς προορισμούς τους.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΘΕΣΗ – ‘Η ΦΑΣΙΣΤΑΣ ‘Η ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Αντιφασίστ(ρι)ες Ηρακλείου Κρήτης

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1603500/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.