Κοινωνικό Στέκι- Στέκι Μεταναστών Χανίων: ΠΟΡΕΙΑ από την Πλατεία Δημοτικής Αγοράς, Κυριακή 17 Νοέμβρη, 6 μ.μ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ για «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

«Έτσι γα..νε οι χακί. Στα Εξάρχεια έχουμε χούντα ρε, το κατάλαβες;» κραύγαζε ο ΜΑΤατζής κατά τη διάρκεια βασανισμού ατόμου πριν λίγες μέρες. Με διαφορά ωρών, κλιμάκιο έξι ανδρών της Κρατικής Ασφάλειας απαγάγει φοιτητή που συμμετείχε στην κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων στην ΑΣΟΕΕ. Είναι γεγονός ότι βιώνουμε την όλο και περισσότερο εντεινόμενη κατασταλτική υστερία που προτάσσει η κυβέρνηση με το δόγμα “νόμος και τάξη”. Με οργανωτικό ενορχηστρωτή τον υπουργό ΠΡΟΠΟ Μ. Χρυσοχοΐδη και ιδεολογικούς παρακινητές τον ακροδεξιό θύλακα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, πολλές περιοχές της χώρας θυμίζουν τα χρόνια πριν την μεταπολίτευση. Εδώ και πολύ καιρό μάλιστα, στελέχη της κυβέρνησης και δημοσιογράφοι πρωτοκλασάτων ΜΜΕ σπέρνουν το δηλητήριο του κυνισμού για θέματα καταστολής και αστυνόμευσης, μιλώντας για «νέους Γρηγορόπουλους» και επιβολή της «φυσικής εξουσίας» «με κάθε μέσο και κάθε κόστος».

Στο στόχαστρο βρίσκεται οποιοσδήποτε αρνείται τον ρόλο της βιτρίνας της «ανάπτυξης» και της «κανονικότητας». Οι φοιτητικές καταλήψεις και κινητοποιήσεις παρουσιάζονται ως ενέργειες μειοψηφιών και κουκουλοφόρων-μπαχαλάκηδων. Οι καταλήψεις προσφύγων ως εστίες υγειονομικής μόλυνσης ή λαθρεμπορίου, ενώ αυτές που στεγάζουν πολιτικές συλλογικότητες ως γιάφκες τρομοκρατών. Όσο για μορφές πάλης της απεργίας ή της διαδήλωσης, αυτές εμφανίζονται ως κατάλοιπο του παρελθόντος και καθημερινό βάσανο για τους πολίτες.

Όλα τα παραπάνω επισφραγίζονται με την ακραία αντιδημοκρατική και επικίνδυνη αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, που μετατρέπει σε «τρομοκρατική» την μαχητική πάλη του μαζικού κινήματος, κτυπώντας το δικαίωμα στη διαδήλωση, καταστέλλοντας μαθητικές πορείες, μηνύοντας με εξοντωτικά πρόστιμα αγωνιστές κ.ο.κ.

Σε τέτοιους καιρούς οφείλουμε να ενώσουμε τις φωνές μας, να είμαστε μαζικοί, να είμαστε στους δρόμους, τιμώντας τον αντιδικτατορικό αγώνα και ανοίγοντας τον δρόμο του δικού μας.

ΠΟΡΕΙΑ από την Πλατεία Δημοτικής Αγοράς, Κυριακή 17 Νοέμβρη, 6 μ.μ.

Κοινωνικό Στέκι- Στέκι Μεταναστών Χανίων

πηγή: https://el-gr.facebook.com/stekichania/