Ηράκλειο: Αναρχική Συλλογικότητα Οκτάνα-Πορεία Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 στις 18.00,Πλ.Ελευθερίας

Tις τελευταίες βδομάδες, η κυβέρνηση της ΝΔ σε συνεργασία με τον κρατικό μηχανισμό και τα ΜΜΕ έχει εξαπολύσει μια ολομέτωπη επίθεση απέναντι στον αναρχικό χώρο και γενικώς στον κόσμο που αντιστέκεται, θυμίζοντας αρκετά παλιότερες εποχές. Από τις εκκενώσεις καταλήψεων και την επέμβαση στην ΑΣΣΟΕ, ως τις εισβολές σε σινεμά και σπίτια, τους καθημερινούς ξυλοδαρμούς και τον προκλητικό βασανισμό μέλους του Ρουβίκωνα, μας κάνει σαφές ότι η κατασταλτική εκστρατεία δεν αφορά μόνο τους αναρχικούς. Αφορά τον καθέναν και την καθεμία που δεν θέλει να “συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις”, τον καθένα και την καθεμία που δεν έχει διάθεση να υποταχτεί στο “νόμο και την τάξη” της αστικής δημοκρατίας, δηλαδή της καπιταλιστικής κυριαρχίας.

Κι όμως, όλα αυτά που συμβαίνουν αυτές τις μέρες δεν είναι “χούντα”. Είναι μία ακόμη μορφή της αστικής δημοκρατίας, ας πούμε κάπως πιο επιθετική. Είναι μια ακόμη έκφραση της απόλυτης κυριαρχίας της αστικής τάξης και του κράτους στις ζωές των απλών ανθρώπων. Είναι μια ωμή έκφραση της καθημερινότητας του καπιταλισμού, η οποία δεν είναι άλλη από την ταξική εκμετάλλευση, την κρατική καταστολή, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, την καταστροφή της φύσης, την ψυχική κατάρρευση των προλετάριων και των καταπιεσμένων. Και η απάντησή μας σε όλα αυτά, οφείλει να είναι καθημερινή και διαρκής. Ο καπιταλισμός δεν είναι μόνο η ΝΔ, είναι ένα ολόκληρο σύστημα που στηρίζεται στην εκμετάλλευση και την αλλοτρίωση των ανθρώπων και που δεν πρόκειται να ανατραπεί σε μια “μεγάλη νύχτα”, παρά μόνο μέσα από τον καθημερινό, συνεχή και οργανωμένο αγώνα ανεξαρτήτως κυβέρνησης.

Παρ’ όλ’ αυτά, η περίοδος που διανύουμε τώρα έχει μια παραπάνω σημασία. Είναι, όπως προείπαμε, μια περίοδος ολομέτωπης επίθεσης με όλα τα μέσα και εμείς οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος της περίστασης. Οφείλουμε να υπερασπιστούμε τις αξίες και την ιστορία του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού κινήματος. Οφείλουμε να υπερασπιστούμε τις κοινωνικές-ταξικές κατακτήσεις και να σταθούμε δίπλα στους καταπιεσμένους αυτού του κόσμου. Οφείλουμε να συμπορευτούμε με εκείνα τα λαικά τμήματα που επιλέγουν να μην ξεπουληθούν στα καπιταλιστικά πρότυπα, αλλά να αγωνιστούν για έναν κόσμο ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης.

Μπορεί να μην είμαστε συντριπτική πλειοψηφία, δεν είμαστε όμως καθόλου λίγοι. Μπορεί να μην κατέχουμε εξουσία (δεν την θέλουμε άλλωστε), είμαστε όμως οργανωμένοι, είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε μέχρι τέλους και γνωρίζουμε καλά ότι οι αξίες και οι πρακτικές μας, είναι τα κάστρα της ελευθερίας και της ζωής απέναντι στον αστικό βούρκο. Ο κόσμος της αντίστασης και του αγώνα, δεν γονάτισε μπροστά σε χούντες, εξορίες, μαζικές φυλακίσεις και καθημερινό πόλεμο, δεν θα το κάνει τώρα. Να υπεραπιστούμε την ιστορία μας! Να υπερασπιστούμε το μέλλον μας!

Συμμετέχουμε – στηρίζουμε το αναρχικό μπλόκ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΓΩΝΑ

Αναρχική Συλλογικότητα Οκτάνα
μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας
oktana.espivblogs.net