Ηράκλειο: Εφημερίδα δρόμου Άπατρις – Προβολή “Πως το καταλάβαμε” & punk καφενείο | 25/10-ώρα:20:00,στην Κατάληψη Ευαγγελισμού

Προβολή “Πως το καταλάβαμε”

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 στις 20.00 στην Κατάληψη Ευαγγελισμού Θεοτοκοπούλου 18,Ηράκλειο.

Μια παραγωγή από τους καταληψίες της villa amalias.

Το ντοκιμαντέρ αποτελεί μία καταγραφή του καταληψιακού φαινομένου στον ελλαδικό χώρο από τη δεκαετία του 80 ως τα πρόσφατα χρόνια συνοδευόμενο από αφηγήσεις σε πρώτο πρόσωπο.

Θα ακολουθήσει punk καφενείο

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/80610/


Το βίντεο «πως το καταλάβαμε» , δημιουργήθηκε και ολοκληρώθηκε από τη villa amalias σε δύο φάσεις, το 2007 και το Μάρτιο του 2009.
Αποτελεί ένα σύντομο ιστορικό και αναφορά καταλήψεων, αλλά και μια αφήγηση της πρακτικής και της θέσης της καταλήψης μέσα στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι.
Το βίντεο στηρίχτηκε στο αρχείο της villa amalias, σε αρχεία συντρόφων/ισσών και φίλων, στην προσωπική μας γνώση των γεγονότων, καθώς και αυτής ανθρώπων που έζησαν και λειτούργησαν στις καταλήψεις.
Προφανώς δεν ήταν δυνατόν να γίνει αυτό με όλους τους/τις καταληψίες. Το αποτέλεσμα συνεπώς μπορεί να είναι ελλιπές. Σε κάθε περίπτωση όμως το θεωρούμε χρήσιμο και με αναμφισβήτητα καλή πρόθεση.
Ευχαριστούμε όλους όσοι μας διέθεσαν το αρχείο, το χρόνο και την εμπιστοσύνη τους και όσους μας βοήθησαν με τον τρόπο τους…

Σε όσους/ες «έφυγαν»
σε όσους/ες είναι…
και σε όσους/ες θα έρθουν.

“Η κατάρα του ανικανοποίητου μας οδηγεί στη μεγαλύτερη αναζήτηση”

Πηγή:https://athens.indymedia.org/post/1587960/  & https://www.youtube.com/watch?v=5IFNrtqwEAw