Χανιά: Παρέμβαση σε ραδιοφωνικούς σταθμούς για την απεργία πείνας του Σπύρου Χριστοδούλου 8/2

Παρέμβαση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας απο 14/1 Σπύρο Χριστοδούλου στα ραδιόφωνα Δίκτυο και Ερα στα Χανιά.

Παρέμβαση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας απο 14/1 Σπύρο Χριστοδούλου στα ραδιόφωνα Δίκτυο και Ερα στα Χανιά. Στηρίζουμε την πανελλαδική ημέρα δράσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας απο 14/1 Σπύρο Χριστοδούλου, την Παρασκευή 15/1 ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΣΠΥΡΟ ΓΕΡΑ ΩΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Το κείμενο που διαβάστηκε:

H ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ, ΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΣΠΥΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Ο Σπύρος Χριστοδούλου, αγωνιστής κρατούμενος, έχει περάσει συνολικά πάνω από το 1/3 της ζωής του στα μπουντρούμια του ελληνικού κράτους. Οι καταδίκες που του έχουν φορτώσει αφορούν ληστείες τραπεζών, χωρίς ποτέ να έχει βρεθεί σε τράπεζα εν ώρα ληστείας, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία. Εδώ και 1,5 περίπου χρόνο, κρατείται στις φυλακές Λάρισας, χωρίς να είναι σαφές ποια ακριβώς είναι η ποινή που εκτίει. Πλέον ο Σπύρος, επικαλούμενος τα άρθρα 107 και 101 του ποινικού κώδικα, στα οποία νομικά υπάγεται, αιτείται να οριστεί δικάσιμος για να γίνει συγχώνευση των ποινών του και του χρόνου που έχει εκτίσει ώστε σύντομα να αποφυλακιστεί.

Η δικαιοσύνη βέβαια δεν αρκείται στα χρόνια που ήδη έχει εκτίσει μέσα στις φυλακές και διψά για ακόμη μεγαλύτερο “σωφρονισμό”. Αυτή τη φορά το έργο της καλείται να φέρει εις πέρας ο, γνωστός για το διωκτικό του μένος εναντίον αναρχικών, Εισαγγελέας Εφετών Περικλής Δράκος, στον οποίο ανατέθηκε η εν λόγω υπόθεση. Ο Δράκος λοιπόν αυθαίρετα και αναρμόδια κατατάσσει το Σπύρο στο άρθρο 108 του ποινικού κώδικα, σύμφωνα με το οποίο δεν μπορεί να γίνει συγχώνευση των ποινών, αλλά εκτίει τα χρόνια αθροιστικά. Αναρμοδίως, χαρακτηρίζει αμετάκλητες τις ποινές που του έχουν επιβληθεί. Άλλη μια περίπτωση που τα όργανα επιβολής της δικαιοσύνης αθετούν και αγνοούν τους ίδιους τους τους νόμους προκειμένου να εκδικηθούν κρατούμενους με αγωνιστικό πνεύμα.

Ως εκ τούτου λοιπόν, ο Σπύρος προχωρά στο τελευταίο μέσο αγώνα που έχει στη διάθεσή του κάθε κρατούμενος προκειμένου να διατηρήσει την αξιοπρέπειά του ως αγωνιζόμενο ον. ΑΥΣΤΗΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ από 14/01.

Βάζοντας, λοιπόν, σε κίνδυνο την υγεία του, διεκδικεί την αντιμετώπιση του, βάσει των άρθρων που υπάγεται, με σκοπό την συγχώνευση των ποινών του και όχι βάσει των ορέξεων του εκάστοτε εισαγγελέα, που επιδιώκει να τον αφήσει για παντα πίσω από τα κάγκελα της αστικής δικαιοσύνης. Όπως ο εισαγγελέας Τζώρτης που κράτησε την ίδια στάση με τον Δράκο μη ικανοποιώντας το αίτημα του απεργού πέινας.

Υπεύθυνοι για ό,τι του συμβεί είναι η εισαγγελέας Βλάχου που τωρα έχει στα χέρια της την υπόθεση του Σπύρου, ο διευθυντής των φυλακών Λάρισας, οι εισαγγελεις Δράκος και Τζωρτζης, ο υπουργός δικαιοσύνης και όποιος κάνει τα στραβά μάτια στην υπόθεση του Σπύρου.Εμείς από την μεριά μας εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον σύντροφο και του στέλνουμε όση δύναμη μπορούμε, από μακριά, για να συνεχίσει τον αγώνα του.

“Ένα είναι το στοιχείο που θα μας ενώνει πάντα, ότι βαδίζουμε στο ίδιο μονοπάτι έχοντας απέναντι μας τους εχθρούς και θα τους πολεμάμε με κάθε μέσο που θα διαθέτουμε.”

Στηρίζουμε την πανελλαδική ημέρα δράσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας απο 14/1 Σπύρο Χριστοδούλου, την Παρασκευή 15/1

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ

ΣΠΥΡΟ ΓΕΡΑ ΩΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Μέχρι το γκρέμισμα της τελευταίας φυλακής, κανείς δεν είναι ελεύθερος

Αναρχικοι-ες

πηγή:https://athens.indymedia.org/post/1595524/

css.php