Ηράκλειο: Φυλές του Πάρκου Γεωργιάδη «Ανακοίνωση σχετικά με τα σημερινά γεγονότα για την αποτροπή της συνέχισης των εργασιών από το 2ο εργολάβο & την βίαιη απώθηση απο τα ΜΑΤ»

Ανακοίνωση 8-11-18

Σήμερα το πρωί στις 7, βάσει της ομόφωνης απόφασης της πολύωρης χθεσινοβραδυνής μας συνέλευσης, συγκεντρωθήκαμε 50 περίπου άτομα στο πάρκο Γεωργιάδη προκειμένου να αποτρέψουμε τη συνέχιση των εργασιών από το δεύτερο εργολάβο «ΡΟΜΒΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Λιανδράκης-Λυδάκης» (θυμίζουμε ότι η έναρξη των εργασιών περίφραξης και δοκιμαστικών τομών στο έδαφος έγινε την Τετάρτη 24-10-18 συνοδεία ΜΑΤ).

Στο σημείο έφτασε μικτό συνεργείο του δεύτερου εργολάβου και της «ΚΡΕΤΑ-ΚΑΤ» (Σκουραδάκη), που ήταν ο πρώτος ανάδοχος του έργου ο οποίος παραιτήθηκε προ ημερών. Μαζί τους εμφανίστηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη (2 κλούβες ΜΑΤ και πολλοί αστυνομικοί ένστολοι και μη), ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αναστασάκης, η γενική γραμματέας του δήμου Ευγενία Στυλιανού, ο πρόεδρος της ΔΕΠΤΑΗ Μηνάς Καπετανάκης και άλλα δημοτικά στελέχη.

Μας επιδείχθηκε επιτόπου η με αρ. πρωτ. 98119/7-11-2018 πρόταση του Τμήματος Πρασίνου προς την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, η οποία μας είπαν ότι αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης του δήμου ότι οι αλλαγές που έχουν υποδείξει πολίτες και φορείς μέσω της δημόσιας διαβούλευσης της Διαχειριστικής Μελέτης, ενσωματώνονται στη Μελέτη Εφαρμογής του έργου.

Ζητήσαμε έντονα και επίμονα την αποχώρηση εργολάβου και αστυνομίας για ένα 24ωρο, ώστε να επεξεργαστούμε το έγγραφο και να ξανασυζητήσουμε το θέμα στην αποψινή έκτακτη μας συνέλευση, σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα στην είσοδο του πάρκου από την οδό Δημοκρατίας. Το αίτημα όμως δεν έγινε δεκτό και η γ.γ. του δήμου Ευγενία Στυλιανού έδωσε σύνθημα με το χέρι της στο (χωρίς πινακίδες) χωματουργικό μηχάνημα του εργολάβου και στα ΜΑΤ να μπουν στο πάρκο απωθώντας μας βίαια.

Επειδή η εικόνα ένστολων και ερπυστριοφόρων εναντίον διαμαρτυρόμενων πολιτών κάτι μας θυμίζει, το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι τόση δημοκρατία, είχαμε να δούμε από τη χούντα:

https://www.youtube.com/watch?v=73v0oSTnHTQ

Καλούμε έκτακτη συνέλευση 8/11/18  απόψε στις 6 το απόγευμα στο πάρκο ή σε ό,τι έχει μείνει από αυτό…

Φυλές του Πάρκου Γεωργιάδη

Πηγή:https://www.facebook.com/fyles2parkou/

3 Σχόλια

 1. Οι Φυλές του Πάρκου καλούν σε νέα ανοιχτή συνέλευση το Σάββατο 10-11-18 στις 6 το απόγευμα στο μικρό ελεύθερο κομμάτι του πάρκου Γεωργιάδη.

  Σε περίπτωση που ο ουρανός ρίξει νερό να ποτίσει τα δέντρα, ή αστυνομία να κλείσει το πάρκο, η συνέλευση θα γίνει στη Λότζια.

  πηγή : https://www.facebook.com/fyles2parkou/

  • Έκτακτη Συνέλευση Α/Α για το πάρκο Γεωργιάδη και τις εξελίξεις των ημερών on 10/11/2018 at 02:52

  Έκτακτη Συνέλευση Α/Α για το πάρκο Γεωργιάδη και τις εξελίξεις των ημερών

  Έκτακτη Α/Α συνέλευση για το πάρκο Γεωργιάδη και τις εξελίξεις των ημερών, το Σάββατο 10/11, 7μμ στη κατάληψη Ευαγγελισμού.

  πηγή : http://athens.indymedia.org/event/77205/

  • Αγώνας για την υπεράσπιση του πάρκου Γεωργιάδη on 08/11/2018 at 18:17

  Σήμερα το πρωί μαζευτήκαμε στο πάρκο Γεωργιάδη προκειμένου να εμποδίσουμε την είσοδο του εργολάβου και την εκκίνηση των εργασιών «ευγενοποίησης» του μοναδικού ελευθερου δημόσιου χώρου του Ηρακλείου. Ήμασταν περίπου 50 εμείς, 2 διμοιρίες, 20 καπελάκηδες και αμέτρητοι ασφαλίτες, δύο μηχανηματα μερικοί υπάλληλοι του εργολάβου, ο εργολάβος και ορισμένα καθίκια του δήμου αυτοι. Επέσαν διακριτικά χημικά σε στιλ αμπούλας και υποχωρήσαμε σαν σώμα ενωμένο υπό το ντου που μας έκαναν όλοι οι παραπάνω. Δεν έγινε καμία σύλληψη και δεν χτύπησε κανείς. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα παραπάνω από αυτό που κάναμε χωρίς να ρισκάρουμε μαζικές συλλήψεις. Εγινε απολλυτως σεβαστή η απόφαση της συνέλευσης (να μην ρισκάρουμε τίποτα αν δεν κρίνουμε ότι έχουμε τη δυναμική) και το πολιτικό ήθος όσων είμασταν εκεί και όσων δεν ήμασταν. Δεν συνθηκολογήσαμε, απαιτήσαμε κάποια μίνιμουμ και αντισταθηκαμε όσο μπορούσαμε. Αυτήν την ώρα έχει εγκατασταθέι ο εργολάβος υπο την προστασία 30 μπάτσων κι πολλών ασφαλιτών και έχει περιφράξει το πάρκο μας. Αυτά προς ενημέρωση. Καλούμε όλους και όλες που πιστεύουν ότι αυτός ό αγώνας μπορεί να λειτουργήσει σαν πεδίο δημιουργίας πολιτικού ήθους, επαναστατικών συνειδήσεων και ανασύνταξης-ανασύνθεσης του κινηματικού κοινού του Ηρακλείου και του κόσμου που αντιστέκεται στην επέλαση της βαρβαρότητας να παρευρεθούν στην αποψινή συνέλευση στις 18:00 στο πάρκο γεωργιάδη.

  https://athens.indymedia.org/post/1592853/

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

css.php