Ηράκλειο : Φυλές του Πάρκου Γεωργιάδη -Ενημέρωση από τη συνέλευση 17/10 στο πάρκο

Ενημέρωση από τη χθεσινή συνέλευση στο πάρκο

Η επιμονή του δήμου Ηρακλείου να υλοποιήσει το παράλογο έργο που σχεδίασε για το πάρκο Γεωργιάδη και οι επόμενες κινήσεις όσων αγωνιούν για την τύχη του, ήταν αποκλειστικό θέμα της χθεσινής ανοιχτής συνέλευσης.

Εξακολουθεί να είναι σαφές για όλους και όλες μας, ότι αν επιτρέψουμε την υλοποίηση του έργου στη βάση της μελέτης που έχει δημοπρατηθεί, το πάρκο Γεωργιάδη δεν θα θυμίζει σε τίποτα τον ελεύθερο χώρο πρασίνου που αγαπήσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Ο δήμος εντωμεταξύ κάνει ο,τι μπορεί για να μας επιβεβαιώσει (βλ. πρόσφατο κλάδεμα των δέντρων στην πλατεία Ελευθερίας)…

Στο πλαίσιο λοιπόν του 9μηνου πολύμορφου αγώνα υπεράσπισης του πάρκου, αποφασίστηκε χθες να μεθοδευτεί και η νομική προσβολή του έργου «αναβάθμισης» του πάρκου Γεωργιάδη. Δεδομένης της αδιαλλαξίας του δήμου, συμπληρωματικά στην κινηματική διαδικασία που διεξάγεται αυτό το διάστημα, θα προβούμε σε κατάθεση αίτησης ακύρωσης των πράξεων με βάση τις οποίες θα υλοποιούταν το έργο, καθώς και αίτησης αναστολής τους.

Στη χθεσινή συνέλευση 26 άτομα συμφώνησαν να συνυπογράψουν τις παραπάνω αιτήσεις.
Καλούμε όσους και όσες θέλουν να δείξουν και με αυτό τον τρόπο την εναντίωση τους στο αντιπεριβαλλοντικό και αντικοινωνικό έργο που προτείνει ο δήμος, να επικοινωνήσουν μαζί μας είτε μέσω Facebook, είτε μέσω mail: fyles2parkou@riseup.net για να προστεθεί και το δικό τους όνομα στην παραπάνω λίστα.

Καλή μας συνέχεια!

Φυλές του Πάρκου Γεωργιάδη

Πηγή: https://www.facebook.com/fyles2parkou/

css.php