Ρέθυμνο: Ενημέρωση από την πορεία αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου

Το Σάββατο 05/05, ημέρα πανελλαδικών δράσεων αλληλεγγύης στον αναρχικό – κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου, έγινε συγκέντρωση και πορεία στο Ρεθύμνου.

Περίπου 120 συντρόφισσες και σύντροφοι από Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Χανιά συγκεντρώθηκαν από τις 15:00 στο δημαρχείο της πόλης και στις 16:00 ξεκίνησε η πορεία Τα καλέσματα ήταν από συλλογικότητες και από τις 3 πόλεις και από την Παγκρήτια Συνέλευση, ενώ ταυτόχρονα εξελισσόταν και το 3ήμερο 1ο Παγκρήτιο Ελευθεριακό Φεστιβάλ Βιβλίου στην πλατεία Μικρασιατών.

Κατά την διάρκεια της πορείας φωνάχθηκαν πολλά αντιμπατσικά, αντικατασταλτικά συνθήματα καθώς και για το σωφρονιστικό κώδικα και τον αγών στις φυλακές.

Μοιράστηκαν εφημερίδες Άπατρις και κείμενα σχετικά με τον 187Α (τρομονόμος) που βάση αυτού διώκονται πολλοί σύντροφοι με μόνο αιτιολογικό την ιδεολογία τους.

Η πορεία αφού πέρασε 2 φορές μέσα από το κέντρο της πόλης κατέληξε στην πλατεία Μικρασιατών όπου συμμετείχε στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Βιβλίου.

Η παρουσία ασφαλιτών πίσω από την πορεία ήταν παραπάνω από έντονη με 8 ασφαλίτες να ακολουθούν την πορεία μοιρασμένοι σε τετράδες. Επίσης 2 τζιπάκια και το καινούργιο αγροτικό με περίπου 20 ένστολους βρισκόταν σε ετοιμότητα κρυμμένοι πίσω από το πάρκινγκ στα δικαστήρια.

πηγή: https://mpalothia.net/rethymno-antapokrisi-apo-tin-poria-allilengyis-ston-taso-theofilou-0505/