Παγκρήτια Συνέλευση Αναρχικών/αντιεξουσιαστών : Κάλεσμα στην πορεία αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου | 5/5-ώρα:15:00 , δημαρχείο Ρεθύμνου

Το τελευταίο διάστημα γίνεται σε επίπεδο κρήτης η προσπάθεια για την εκ νέου δημιουργία παγκρήτιας συνέλευσης από άτομα και ομάδες του α/α χώρου του νησιού. Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται ακόμα σε επίπεδο δόμισης της ίδιας της της ύπαρξης , κρίναμε μεγίστης σημασίας την προσπάθεια από μεριάς του κράτους να ξανανοίξει η υπόθεση του Τάσου Θεοφίλου.
 Πιο συγκεκριμένα στις 27/3/18 ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην εποπτεύων εισαγγελέας της «αντιτρομοκρατικής» Ι. Αγγελής άσκησε αναίρεση ενώπιον του δικαστηρίου του Αρείου Πάγου κατά της αθωωτικής απόφασης του Α΄ Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία ο σύντροφος κηρύχθηκε αθώος. Στις 11 Μάη θα εξεταστεί η αίτηση αναίρεσης από το Ε’ Τμήμα του Αρείου Πάγου. Αν γίνει δεκτή ο Τάσος Θεοφίλου θα επιστρέψει στη φυλακή με τις αρχικές κατηγορίες: συμμετοχή και ένταξη στη ΣΠΦ, διακεκριμένη οπλοκατοχή, ληστεία, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, ανθρωποκτονία από πρόθεση. Κατηγορίες οι οποίες εντείνουν το καθεστώς εξαίρεσης και είναι πιθανό να επισύρουν ακόμα και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, μέχρι να επαναληφθεί το εφετείο από νέα σύνθεση δικαστών, δηλαδή μια ξεκάθαρη εκ νέου ομηρία του συντρόφου.
Η συγκεκριμένη δίκη παρά την εμμονική στάση προς το πρόσωπο του Τάσου Θεοφίλου που κρατούν αντιτρομοκρατική και λοιποί παρατρεχάμενοι, φαίνεται να κρύβει πολλά παραπάνω. Συνδέεται άμεσα με τον νόμο 187Α περί τρομοκρατίας και τη χρήση του γενετικού υλικού ως μόνο ενοχοποιητικό στοιχείο. Ενώ δεν μπορεί να διαχωρίστει από τις τελευταίες προσπάθειες εκφοβισμού του εσωτερικού εχθρού με την ποινικοποίηση φιλικών/συγγενικών σχέσεων και την νέα εξωφρενική υπόθεση ‘περί ατομικής τρομοκρατίας.
Για τους παραπάνω λόγους χαιρετίζουμε την απόφαση των ομάδων που οργανώνουν το πρώτο παγκρήτιο φεστιβάλ ελευθεριακού βιβλίου να καλέσουν πορεία αλληλεγγύης στον σύντροφο και το κάλεσμα  για πανελλαδική ημέρα δράσης (5/5/2018).

Καλούμε το Σάββατο 5/5 στις 15.00 στο δημαρχείο Ρεθύμνου πορεία αλληλεγγύης στον αναρχικό/κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου

Κανένας σύντροφος μόνος στα χέρια του κράτους
Το πάθος για την λευτεριά είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά


Παγκρήτια Συνέλευση Αναρχικών/αντιεξουσιαστών