Ρέθυμνο : Κατάληψη Εργαστήριο | Κάλεσμα στήριξης της Κατάληψης

H πληροφορία δημοσιεύτηκε σήμερα το μεσημέρι στο site του πανεπιστημίου και είναι η εξής:

«Ανακοίνωση Πρυτανείας.
Μετά από αίτημα της Συνέλευσης της Φιλοσοφικής Σχολής η Πρυτανεία προτείνει τη διακοπή των μαθημάτων 16.00-17.00 αύριο Τετάρτη 21/3, προκειμένου να συμμετάσχουν όσοι διδάσκοντες και φοιτητές επιθυμούν στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα γίνει για την κατάληψη του εργαστηρίου του Τμήματος ΦΚΣ.
Η πορεία διαμαρτυρίας θα ξεκινήσει από το Κυλικείο της Φιλοσοφικής στις 16:00.»

Καλούμε κόσμο που θέλει να στηρίξει την κατάληψη να βρεθεί στο χώρο στις από τις 2μμ

ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ
10, 100, 1000άδες ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ Σ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

Πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1585690/


 

ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ “ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ”

Εδώ και μια βδομάδα απαλλάξαμε ένα χώρο από τη σκόνη και την αχρηστία, δημιουργώντας το “εργαστήριο’’. Έναν αυτοοργανωμένο χώρο ατομικής και συλλογικής ελευθερίας. Η δράση αυτή από την πρώτη κιόλας μέρα προκάλεσε αντιδράσεις από το πανεπιστημιακό κατεστημένο που ενεργοποιήθηκε άμεσα ακολουθώντας την κρατική πολιτική για την καταστολή των κατειλημμένων χώρων και των εστιών αγώνα. Την Παρασκευή 16/03 πραγματοποιήθηκε άτυπη σύγκλητος με κύριο θέμα την εκκένωση του κατειλημμένου χώρου κι έκτοτε ένα συντηρητικό μπλοκ καθηγητών, προσπαθεί να δημιουργήσει μια συμμαχία με τα κομματόσκυλα της ΠΑΣΠ και ΔΑΠ -με τα οποία άλλωστε τους ενώνουν κοινά συμφέροντα. Η διοίκηση του πανεπιστημίου θέλει να χρησιμοποιήσει τους φοιτητές/τριες ως φερέφωνα για να αποφύγει το πολιτικό κόστος μιας ενδεχόμενης αστυνομικής καταστολής και το οργανώνει με την ανακοινωμένη παύση μαθημάτων. Η διοίκηση του Πανεπιστημίου Κρήτης δεν έχει παύσει μαθήματα ποτέ ξανά για να καλέσει σε πορεία και παράσταση διαμαρτυρίας. Ούτε για τη σίτηση και τη στέγαση των φοιτητών, ούτε για τις απολύσεις εργαζομένων, ούτε για την υποχρηματοδότηση του ιδρύματος, ούτε για τις κατ’εξακολούθηση φασιστικές επιθέσεις που έχουν συμβεί στο χώρο της πανεπιστημιούπολης. Καθόλου τυχαία επιλογή ! Μας κατηγορούν για ιδιώτευση χώρου, ενώ την ίδια στιγμή αυτοί νοικιάζουν τους χώρους που ανήκουν στο πανεπιστήμιο με μόνο σκοπό το κέρδος, τη στιγμή που θα μπορούσαν να αξιοποιούνται από και για τις φοιτήτριες και τους φοιτητές.

Είμαστε ενάντια στην απόφαση της συνέλευσης της φιλοσοφικής σχολής και της πρυτανείας που καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας εναντίον της κατάληψης. Οι συντηρητικοί πανεπιστημιακοί κύκλοι και οι παρατρεχάμενοί τους, τώρα, μετά από τόσα χρόνια που ο χώρος ρήμαζε, θυμήθηκαν ότι θέλουν να τον αξιοποιήσουν. Πρόκειται για γνωστές πρακτικές που εφαρμόζουν για την καταστολή κατειλημμένων χώρων. Το γεγονός οτι η άτυπη σύγκλητος της Παρασκευής δεν αναφέρθηκε καθόλου στη φερόμενη ως προγραμματισμένη αξιοποίηση του χώρου, επιβεβαιώνει τη συγκεκριμένη πολιτική καταστολής των ανθρώπων που αντιστέκονται και στα μέσα τους. Αντιθέτως, αυτά που συζητήθηκαν ήταν η αύξηση της επιτήρησης, οι συνεργασίες με τους μπάτσους, η μεθόδευση διώξεων εναντίον φοιτητών και η εκκαθάριση του πανεπιστημίου από εστίες αντίστασης και καθετί κινηματικό.

Γι’ αυτούς η κίνησή μας να επανοικειοποιηθούμε την εγκαταλελειμμένη αποθήκη του ΦΚΣ είναι η πρόφαση για να περάσουν τα security, τις κάμερες, την πειθάρχηση μέσα από την εντατικοποίηση των μαθημάτων, την ενίσχυση της λογικής της ανάθεσης, την καταστολή σε όσους/ες/α αντιστέκονται και φυσικά να εκκαθαρίσουν το πανεπιστήμιο από όσους/ες/α προβάλλουν αντιστάσεις. Οι ίδιοι που κάθε φορά στέκονται απέναντι σε κάθε φοιτητικό αγώνα και διεκδίκηση για τα αυτονόητα, οι ίδιοι που έχουν προωθήσει και υπερασπιστεί όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στα τμήματα και τις σχολές μας, προσπαθούν σήμερα να οργανωθούν απέναντί μας.

Για εμάς, η κατάληψη είναι ένας ελεύθερος χώρος έκφρασης και δράσης. Η πραγμάτωση της αυτοοργάνωσης, της συλλογικοποίησης και της αλληλεγγύης. Μακριά από τις σχέσεις εξουσίας, τις αυθεντίες, την εξειδίκευση. Απένατι στον ολοκληρωτισμό, την εμπορευματοποίηση, το φασισμό, το σεξισμό, την ομοφοβία και κάθε είδους εξουσιαστική και κακοποιητική πρακτική και συμπεριφορά. Όσο κι αν κράτος, κεφάλαιο και πρυτάνεις χτυπάνε τους χώρους ελεύθερης έκφρασης και δράσης, εμείς θα δημιουργούμε νέες εστίες αγώνα, μαζί με όσους/ες/α κοινά μοιραζόμαστε τα προτάγματα και αρνούνται να γίνουν τα φερέφωνα κομματόσκυλων και μεγαλοκαθηγητάδων που ονειρεύονται πολιτικές καριέρες.

Καλούμε όποιον/α/ο δε χωράει στον ασφυκτικό τους κόσμο να έρθει να γνωριστούμε, να συνυπάρξουμε, να δημιουργήσουμε και να αντισταθούμε μαζί.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΖΩΡΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ

10, 100, 1000άδες ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΕΝΑΤΙΑ Σ’ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

κατάληψη “εργαστήριο”

Πηγή :  https://athens.indymedia.org/post/1585690/

css.php