Ρέθυμνο : Παρέμβαση στη σύγκλητο του πανεπιστημίου για τις καταλήψεις

Σήμερα στις 2 μμ είχε καλεστεί έκτακτη σύγκλητος στο πανεπιστήμιο ρεθύμνου προκειμένου να συζητηθεί η καταστολή του κατειλημμένου χώρου της φιλοσοφικής, που δημιουργήθηκε πριν λίγες ημέρες.Πριν λίγο πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στη σύγκλητο από περίπου 30 συντρόφισσες και συντρόφους, πετάχτηκαν τρικάκια για την αλληλεγγύη και την υπεράσπιση των κατειλημμένων χώρων, φωνάχτηκαν συνθήματα με κεντρικό το “10, 100, 1000δες καταλήψεις” και έγινε σαφές προς όλες τις μεριές ότι το καινούργιο εγχείρημα στο πανεπιστήμιο του ρεθύμνου ήρθε για να μείνει.
Θα ακολουθήσει εκτενέστερη ενημέρωση.

Μερικά επιπλέον στοιχεία

Ο κατειλημμένος χώρος στο τμήμα ΦΚΣ με μόλις λίγες ημέρες ύπαρξης έχει ήδη ταράξει τα νερά της κανονικότητας στον αποκομμένο -τόσο από την πόλη του ρεθύμνου, όσο και από την υπόλοιπη παν/πολη- χώρο της φιλοσοφικής, τραβώντας άμεσα την προσοχή της διοίκησης. Ένα κομμάτι δήθεν προοδευτικών καθηγητών διατείνεται ότι σκόπευε να “αξιοποιήσει” τον εν λόγω χώρο ως εργαστήριο. Ωστόσο το πρόγραμμα που διατείνονται πως θα τρέξει άμεσα, βρίσκεται στα χαρτιά από το 2012(!), ενώ τα διατμηματικά εργαστήρια σαν το συγκεκριμένο υποτίθεται πως στεγάζονται σε άλλο, νεόχτιστο σημείο της πανεπιστημιούπολης. Ταυτόχρονα, ο πρύτανης του πκ, Οδυσσέας Ζώρας, επιχειρεί να επιβάλει ένα είδος “δόγματος τάξης και ασφάλειας” στο πανεπιστήμιο κρήτης, σε ρέθυμνο και ηράκλειο, το οποίο εκφράζεται με αναβαθμισμένη επιτήρηση, “αποστείρωση” των πανεπιστημιακών χώρων από συνθήματα και αφίσες, στοχοποίηση των εντός του πανεπιστημίου αγωνιζόμενων κομματιών. Χαρακτηριστικό των προθέσεων και της θέσης του πρύτανη (ο οποίος δε χάνει ευκαιρία για εναγκαλισμούς με τον Κούλη της νδ) είναι πως σε επιστολή του στην επιτροπή Παρασκευόπουλου, στοχοποιεί τις κινήσεις αντίστασης των φοιτητικών συλλόγων σε ρέθυμνο και ηράκλειο και την κατάληψη Ευαγγελισμού, αλλά δεν έχει εκφράσει την παραμικρή νύξη για τα παλαιότερα μπαράζ επιθέσεων από οργανωμένους φασίστες σε φοιτητές και ακαδημαϊκούς στο πανεπιστήμιο ρεθύμνου.

Άπατρις ΣΟ Ρεθύμνου

Πηγές : https://athens.indymedia.org/post/1585490/ & https://mpalothia.net/rethymno-paremvasi-sti-sygklito-tou-panepistimiou-kritis-allilengyi-stis-katalipsis/

 

css.php