Ηράκλειο : Ενημέρωση από την πορεία για το Πάρκο Γεωργιάδη στις 10/2

Ενημέρωση από την πορεία του Σαββάτου 10/2  στο κέντρο της πόλης

Από το πρωί αρχίζαν να συρρέουν στο αγαπημένο μας πάρκο, άνθρωποι πολλοί κι από όλες τις ηλικίες. Κι έτσι καθώς μαζευόμασταν, ήταν ωραία να μας βλέπεις γεμάτες/ους όρεξη και χαρά, με διάθεση να τα πούμε, να γνωριστούμε και να απολαύσουμε την ατμόσφαιρα, που μόνο οι κοινότητες ξέρουν να φτιάχνουν.
Γύρω στις 12.00 βγήκαμε στους δρόμους αυτής της πόλης, που πνίγεται από τσιμέντα, τραπεζοκαθίσματα κι αυτοκίνητα. Χίλιοι περίπου άνθρωποι,πολύχρωμοι, με δυναμικά συνθήματα, πανό και σφυρίχτες, διαδηλώσαμε για τη Ζωή, τα δένδρα, τα πουλιά και το δικαίωμα για ελεύθερους και ζωντανούς δημόσιους χώρους. Το μήνυμα για ακόμα μια φορά ήταν ισχυρό και ξεκάθαρο. Το πάρκο ανήκει σε όλ@ μας, τα σχέδια των ντόπιων αρχόντων δε θα περάσουν, θα μας βρούνε μπροστά τους.
Έπειτα, από τη δυναμική μας παρουσία στο δρόμο, επιστρέψαμε στο πάρκο,όπου ακολούθησε έως το βράδυ, μια γιορτή αντίστασης με τυμπανοκρουσίες, συλλογική κουζίνα, φυτέματα δένδρων και κρητικό γλέντι.
Περάσαμε ωραία σήμερα στο πάρκο. Και δεν ήταν η πρώτη φορά, ούτε θα ‘ναι η τελευταία.
Δε θα αφήσουμε καμία Δημοτική αρχή να μας το στερήσει.
Είμαστε εδώ κι εδώ θα μείνουμε, μαζί με τα δένδρα και τα πουλιά του πάρκου Γεωργιάδη.

Σας περιμένουμε στις επόμενες δράσεις μας:

Την Τρίτη 13/2/18 στις 18.00 στη Λότζια σε παράσταση διαμαρτυρίας στο προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο, για τη ματαίωση των σχεδίων που έχει ο Δήμος για το πάρκο Γεωργιάδη.

Την Τετάρτη 14/2/18 στις 18.00 στο Πάρκο, στην ανοιχτή μας συνέλευση.

Οι Φυλές του Πάρκου

πηγή : https://www.facebook.com/fyles2parkou/?hc_ref=ARRuS2pB9d_0Gxduw-m3rLpOfS4bHce1An-T5-pObHwcLN2RH1nuhOJ4WcGog_Fzs6A

css.php