Ηράκλειο : Ενημέρωση απο την πορεία της 6/12/2017 | Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 7 συλληφθέντες-Πέμπτη 7/12 -ώρα:11:00,δικαστήρια

Hράκλειο 6/12/17 : Περίπου 350 (200-250 άτομα το αναρχικό μπλόκ)  άτομα συμμετείχαν στη πορεία της 6ης Δεκέμβρη 2017 . Η πορεια ειχε καλεστεί (απο αριστερές ομάδες και αναρχικούς-ες ) στις 18:00 και ξεκίνησε περίπου στις 19:30.Κατα την διαρκεια της πορείας φωνάζονταν &  γραφονταν αντικρατικά/αντιμπατσικά  συνθήματα και στένσιλ  ,ενώ υπήρχε έντονη αστυνομική παρουσία με πολλές  δυνάμεις καταστολής : διμοιρίες ΜΑΤ, πολλούς ασφαλίτες και μηχανές Δίας. Η διαδρομή  της πορείας (που κινήθηκε με πολυ δυνατό παλμό) ήταν απο την πλατεία Λιονταριών  και δια μέσου των οδών ,καλοκαιρινού,αγίου μηνα ,αβέρωφ και κατέληξε ξανά στην πλατεία Ελευθερίας( οπου ο υπολοιπος κόσμος σταμάτησε ) και συνέχισε (την πορεία το αναρχικό μπλόκ)  προς το εργατικό κέντρο.

Σε λίγο χρονικό διάστημα έξω απο το κτίριο του ΕΚΗ ,μια διμοιρία που είχε έρθει  αρκετά κοντά, πέταξε  κρότου λάμψης & δακρυγόνα   στον κόσμο που είχε παραμείνει απ΄έξω και ακολούθησαν συγκρούσεις  στην ευρύτερη περιοχή μέχρι και στο κέντρο της πόλης.Πληροφορίες  αναφέρουν για προσαγωγές ή συλλήψεις 10 -15 ατόμων  που τους έπιασαν περιμετρικά & στα γύρω στενά .

περισσότερη ενημέρωση  αργότερα…

(((●))) Candia :: Alternativa


 

Μία αρχική ενημέρωση για τη  πορεία της 6/12/17 στο Ηράκλειο:

Το αναρχικό μπλοκ στην πορεία αριθμούσε γύρω στα 300 άτομα. Κατά τη διάρκεια της πορείας υπήρχε δυνατός παλμός ενώ όταν έφτασε στην Πλατεία Ελευθερίας, ακολούθησε διαφορετική διαδρομή από την καθιερωμένη.

Σε αντίθεση με τα μπλοκ των αριστερών που διαλύθηκαν εκεί, το αναρχικό μπλοκ συνέχισε με πορεία στη λεωφόρο Δημοκρατίας μέχρι το ύψος του εργατικού κέντρου όπου σπάστηκε η είσοδος, ενώ στήθηκαν οδοφράγματα γύρω από αυτό. Μετά από αλλεπάλληλες επιθέσεις των μπάτσων, το σώμα της πορείας κατευθύνθηκε προς την καινούρια πόρτα και έπειτα στην οδό Έβανς μέχρι και τα δικαστήρια, ενώ κατά τη διάρκεια στήνονταν συνέχεια οδοφράγματα με σκοπό να απωθηθούν οι επιθέσεις. Μετά τα δικαστήρια όπου το σώμα δέχτηκε ξανά επίθεση και από τις δύο μεριές, συνέχισε μέχρι πλατεία Ελευθερίας και κατέληξε στην κατάληψη Ευαγγελισμού.

Να σημειώσουμε ότι οι μπάτσοι είχαν έντονα επιθετικό χαρακτήρα με ξύλο και πολλά χημικά σε όλη την πόλη.Να σημειώσουμε επίσης ότι στο τέλος έσπασαν τζάμι αυτοκινήτου εκτοξεύοντας δακρυγόνο πάνω του (το οποίο και βρέθηκε μετά μέσα στο αμάξι).Μετά από συγκέντρωση αλληλεγγύης που έγινε τη νύχτα στη ΓΑΔΗ, ενημερωθήκαμε ότι έγιναν 16 προσαγωγές εκ των οποίων οι 7 έγιναν συλλήψεις με πλημμελήματα.

ΠΕΜΠΤΗ 7/12/17 -ΩΡΑ:11:00- ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

πηγή :https://athens.indymedia.org/post/1581127/

1 Σχόλιο

  1. Ενημέρωση : Σήμερα Τετάρτη 7/12/17 το πρωι ειχε συγκεντρωθει αρκετος κόσμος στα δικαστηρια για να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους συλληφθέντες .Ο εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας και οι 7 συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και θα τους ερθει κλήση για δίκη.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

css.php