Χανιά: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια για την εκδίκαση της εργατικής διαφοράς, της υπόθεσης “κουτουρούκι” 17/10 -[Ενημέρωση]

Τον Ιανουάριο του 2017, εκδικάστηκε η εργατική διαφορά για τις ποινικές ευθύνες της αφεντικίνας που αφορά, τη μη καταβολή των δεδουλευμένων στους πρώην εργαζόμενους του μεζεδοπωλείου κουτουρούκι. Η απόφαση του πλημμελειοδικείου Χανίων, δικαίωσε τους 4 εργαζόμενους και έκρινε ένοχη την εργοδότρια, με ποινή φυλάκισης 11 μηνών. Με αυτή την απόφαση μπήκε η βάση για την πλήρη δικαίωση και αποζημίωση σε έναν αγώνα που σιγά σιγά δικαιώνεται.

Η συνέχεια δίνεται την τρίτη 17 Οκτωβρίου του 2017 στο ειρηνοδικείο Χανίων, όπου εκδικάζεται η αγωγή των πρώην εργαζόμενων, που αξιώνουν την καταβολή δώρων, επιδομάτων, αποζημιώσεις αδείας, προσαυξήσεις των υπερωριών, υπερεργασίες, κυριακές, αργίες κτλ.

Η εργοδότρια σε μία απέλπιδα προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του αγώνα που εξελίσσεται, έχει καταθέσει αγωγή και ζητάει 40.000 ευρώ, με αφορμή τις παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν έξω από το μεζεδοπωλείο το 2015, προσπαθώντας να αποτρέψει τους εργαζόμενους από τις διεκδικήσεις τους. Όχι μόνο δεν το καταφέρνει αλλά συσπειρώνει ακόμα πιο πολύ, εργαζόμενους και αλληλέγγυους.

Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους λοιπόν τα αφεντικά, πως οι εργατικοί αγώνες δεν τρομοκρατούνται, δεν ποινικοποιούνται, δεν καταστέλλονται…

τίποτα δεν τελείωσεόλα συνεχίζονται…


συγκέντρωση αλληλεγγύης
τρίτη 17 Οκτώβρη/9:00 π.μ./δικαστήρια

νίκη στον αγώνα των απολυμένων
του κουτουρούκι

χανιά οκτώβρης 2017

αλληλέγγυοι/ες από το χώρο του επισιτισμού

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1578781/

1 Σχόλιο

  • @/@ on 17/10/2017 at 17:52

  Αναβολή πήρε εκδίκαση της αγωγής(δείτε εδώ)των πρώην εργαζόμενων του μεζεδοπωλείου «κουτουρούκι, που αξιώνουν την καταβολή δώρων, επιδομάτων, αποζημιώσεις αδείας, προσαυξήσεις των υπερωριών, υπερεργασίες, κυριακές, αργίες κτλ. λόγω απεργίας των δικηγόρων.

  Ορίστηκε για τις 5 Ιουνίου του 2018

  ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

  Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΟΥΤΟΥΡΟΥΚΙ

  ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

  ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΟΝΤΑΙ,

  ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

  πηγή :https://athens.indymedia.org/post/1578878/

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

css.php