Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων :Αντιφασιστική συγκέντρωση | Κυριακή 2 Απρίλη,ώρα:15:00, Χαλκιαδάκης λεωφ. Σούδας

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

Παρακολουθούμε τις ατέρμονες πολεμικές επιχειρήσεις της Δύσης στη Μέση Ανατολή, τις αμέτρητες ανθρώπινες ζωές που χάνονται είτε στον πόλεμο, είτε στην προσπάθεια αναζήτησης μιας ζωής με αξιοπρέπεια, ή ακόμη σε κάποιο στρατόπεδο “φιλοξενίας” στη χώρα μας. Βιώνουμε καθημερινά την όλο και μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση στην Ελλάδα, ενώ τα Μ.Μ.Ε και το κράτος μας εξαναγκάζουν να εξοικειωθούμε με εικόνες κοινωνικού κανιβαλισμού, ανασφάλειας και φόβου. Αυτές είναι εικόνες από το σύγχρονο πόλεμο που ζούμε κι ο καθένας καλείται να διαλέξει πλευρά.

Ο πραγματικός πόλεμος στη Μέση Ανατολή, έχει ιθύνοντες, είναι το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, και όποια κυβέρνηση τους στηρίζει. Σπέρνουν πολέμους που γεννούν το θάνατο και την προσφυγιά. Εδώ στα Χανιά, η απαίτηση να κλείσει η βάση της Σούδας, το ορμητήριο πολέμου, αποτελεί αίτημα του αντιπολεμικού κινήματος που τάσσεται υπέρ της χειραφέτησης των λαών, για έναν κόσμο χωρίς πολέμους, πείνα και εξαθλίωση.

Στη σκιά της οικονομικής κρίσης, οι πολιτικές της ανεργίας, των περικοπών, της αντίδρασης, του εγκλεισμού, σκορπούν το φόβο, ποτίζοντας την καθημερινότητα μας με ρατσιστικές αντιλήψεις, μπολιάζοντας στην κοινωνία, φασιστικά και εντέλει εγκληματικά μορφώματα όπως η Χρυσή Αυγή.

Υπάρχει ένα κομμάτι της κοινωνίας όμως που διαλέγει την αντίπερα όχθη, αυτή της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης και της ισότητας, που διαλέγει τη μνήμη ενάντια στη λήθη και αγωνίζεται ενάντια στο σύγχρονο φασισμό.

Συμπορευόμαστε, λοιπόν με το αντιπολεμικό και το αντιφασιστικό κίνημα της πόλης, διεκδικώντας να κλείσει η βάση της Σούδας, ανοιχτά σύνορα, ελεύθερη μετακίνηση, χαρτιά στους μετανάστες και πλήρη δικαιώματα για όλους, καλωσορίζοντας τους πρόσφυγες. Διαδηλώνουμε ενάντια στην ύπαρξη γραφείων της εγκληματικής, νεοναζιστικής οργάνωσης στα Χανιά, ξεσκεπάζουμε το φόβο.

· ΑΝΤΙΒΑΣΙΚΗ/ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ 2/4 στη 13.00, στη Βάση της Σούδας

· ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΚΥΡΙΑΚΗ 2/4 στις 15.00, στο Χαλκιαδάκη Σούδας

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ- ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Πηγή :https://el-gr.facebook.com/stekichania/posts/1250508458389357