Χανιά : Ενημέρωση και φωτορεπορταζ από την πορεία ενάντια στα σύνορα #no_borders (16/10)

xania 16-10-15(3)Με περίπου 400 συμμετέχοντες έγινε (16/10) η πορεία ενάντια στα σύνορα – no borders που διοργανώθηκε στα πλαίσια της Μεσογειακής Αναρχικής Συνάντησης από τις 3 γέφυρες.

Η πορεία ξεκίνησε στις 19:30 και κάλυψε το μεγαλύτερο μέρος της πόλης των Χανίων, περνώντας από πολλές γειτονιές και στενά πέρα από τους κεντρικούς δρόμους.

Το σημαντικότερο στοιχείο της όμως – που την έκανε ως μια από τις καλύτερες πορείες που κάλυψε και συμμετείχε η mpalothia – ήταν το πολύγλωσσο της. Σύντροφοι και συντρόφισσες από την Τουρκία, την Ιταλία, την Σουηδία,όπως και άλλα μέρη φώναξαν μαζί συνθήματα στα ελληνικά, στα τούρκικα, στα ιταλικά, στα σουηδικά και στα αγγλικά, καταργώντας στην πράξη τα σύνορα και γεμίζοντας με απορία και δέος τους αστούς της πόλης των Χανίων. Άλλοι ενοχλήθηκαν από την πολυγλωσσία και άλλοι προέτρεπαν τα παιδιά τους να μας χαιρετίσουν γεμάτοι θαυμασμό.

Συνολικά (ίσως είναι από περισσότερες χώρες) συμμετείχαν σύντροφοι και συντρόφισσες από Ιταλία, Αγγλία, Η.Π.Α. Καναδά, Ισλανδία, Τουρκία, Σλοβενία, Κροατία, Ρουμανία, Σουηδία, Γαλλία, Πορτογαλία, Κύπρο, Ελλάδα και Κρήτη.

xania 16-10-15(4)xania 16-10-15(2)ρεθυμνο 15-10-2015

 

 

πηγή : https://mpalothia.wordpress.com