2 Σχόλια

  • αναδημοσιευση απο Σύλλογo Αρχιτεκτόνων νoμού Χανίων on 08/03/2015 at 20:57

  Σύλλογος Αρχιτεκτόνων ν. Χανίων

  Ο αγώνας υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για ένα κοινωνικό κράτος αξιοκρατίας, σεβασμού και ισότητας, είναι διαρκής και αέναος. Πάνω από όλα είναι ανάγκη εξελικτική, ζωτική και πολιτισμική που θα βρει κάθε δυνατή διέξοδο για να εκφραστεί. Είναι πολιτισμικό αξίωμα και αναβάθμιση της ανθρώπινης υπόστασης, να εκφράζεται με ήπια ειρηνικά μέσα, με καρτερικότητα και υπομονή.

  Οι διαδηλώσεις, τα συλλαλητήρια, οι συνδικαλιστικοί αγώνες, οι φωνές των σωματείων και των συλλόγων και οι μη λεκτικοί τρόποι διαμαρτυρίας – όπως η στάση εργασίας, η απεργία, η συμβολική κατάληψη ενός δημόσιου χώρου ή κτηρίου – και όλα τα συναφή… συνιστούν ειρηνική έκφραση και προβάλουν την υπομονή έναντι στην εμπάθεια και την αλόγιστη δράση.

  Από πότε η υπομονή και η ανάγκη να λέγεσαι “άνθρωπος” διώκεται;

  Στις 10 Μάρτiου γίνεται η δίκη εννέα (9) συμπολιτών μας (Βουτετάκη, Λάλος, Δ.Λ-Σ, Σιώκου, Ρίζος, Τζανέτος, Τσουρής και Τσουκάτος( μέλος του συλλόγου αρχιτεκτόνων Χανίων ), που διώκονται για συμμετοχή στην κατάληψη του κτηρίου της Αντιπεριφέρειας Χανίων που πραγματοποιήθηκε κατά τη 48ωρη Γενική Απεργία 10-11 Φεβρουαρίου 2012 , κατά των τότε εφαρμοζόμενων ,εξαθλιωτικών, πολιτικών επιλογών. Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν χιλιάδες άτομα τόσο στα Χανιά όσο και σε όλη την Ελλάδα.

  Αναγκαζόμαστε λοιπόν, μετά από τρία χρόνια μετατροπής των κοινωνικών αγώνων σε ποινικά αδικήματα και ενώ εκκρεμεί ακόμα η δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, να υπερασπιστούμε ξανά το αυτονόητο. Η επιλεγμένη στοχοποίηση μεμονωμένων ατόμων με σαφείς και γνωστές πολιτικές, κοινωνικές και συνδικαλιστικές θέσεις, μέσα από μια μαζική κινητοποίηση, είναι προφανές ότι επιχειρεί να τρομοκρατήσει και να διαστρεβλώσει την εικόνα μιας μαζικής διαμαρτυρία. Επιπλέον διατάξεις με τις οποίες διώκονται πειθαρχικά και τίθονται σε άμεση διαθεσιμότητα οι δημόσιοι υπάλληλοι, ξεπερνάει τα όρια της προληπτικής καταστολής , και συνιστά ωμό εκβιασμό.

  Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Χανίων εκφράζει την έντονη αντίθεσή του απέναντι σε τέτοια φαινόμενα.

  • Διεκδικούμε το δικαίωμα να εκφράζεσαι και να αγωνίζεσαι ,με κάθε θεμιτό τρόπο , υπέρ των
  ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
  • Ζητάμε την άμεση παύση των πολιτικών διώξεων των 9 συμπολιτών μας και την άμεση απαλλαγή των
  κατηγορουμένων από όλες τις σχετικές κατηγορίες.
  • Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων και ζητάμε την αθώωση των
  διώκομενων συμπολιτών μας , την Παρασκευή 6/3 στις 6:30 στην πλατεία αγοράς.
  • Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση συμπαράστασης την ημέρα της δίκης, Τρίτη 10/3 στις 11:00πμ στα
  Δικαστήρια.

  • αναδημοσιευση απο ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ on 04/03/2015 at 20:14

  Ψήφισμα αλληλεγγύης στους εννέα αγωνιστές στα Χανιά της ΕΛΜΕ Χανίων :

  Στις 10 Μάρτη γίνεται στα Χανιά μια ακόμη δίκη αγωνιστών, κατηγορούμενων για συμμετοχή στις πολυάριθμες κινητοποιήσεις και απεργίες που οδήγησαν τελικά στην πτώση και της λαομίσητης κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου. Οι εννέα αγωνιστές κατηγορούνται για συμμετοχή στην κατάληψη του κτηρίου της Αντιπεριφέρειας Χανίων που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της 48ωρής Γενικής Απεργίας 10-11 Φλεβάρη 2012. Η Γεν. Απεργία είχε προκηρυχθεί για να αποτραπεί η ψήφιση του 3ου μνημονίου και στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν 10.000 άτομα στα Χανιά και εκατοντάδες χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα. Κατηγορούμενοι είναι: Βουτετάκη, Λάλος, Δ.Λ-Σ, Σιώκου, Μπιχάκης, Ρίζος, Τζανέτος, Τσουκάτος και Τσουρής.

  Οι διώξεις αποτέλεσαν αναπόσπαστο μέρος των πολιτικών της τρόικας – της ΕΕ, του ΔΝΤ και ΕΚΤ καθώς και των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΛΑΟΣ – ΔΗΜΑΡ που έσπειραν φτώχεια δυστυχία και εξαθλίωση στο λαό με την εφαρμογή τους. Απέναντι στην πεισματική αντίσταση του κόσμου της εργασίας, προσπάθησαν να επιβάλλουν τις πολιτικές τους εξαπολύοντας σωρεία δικών και διώξεων σε όλη τη χώρα.

  Είναι προϊόν των μηχανισμών που όλο το προηγούμενο διάστημα έκαναν πλάτες στη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, που προσπάθησαν να την κάνουν να πέσει στα μαλακά και που ακόμη και σήμερα αρνούνται να ορίσουν ημερομηνία για τη δίκη της.

  Παρ’ όλες τις διώξεις, τη βία των ΜΑΤ, τη μαύρη προπαγάνδα των συστημικών ΜΜΕ, τα τάγματα εφόδου που χρησιμοποίησαν, δεν τα κατάφεραν. Ο λαός αγωνίστηκε από την πρώτη στιγμή των μνημονίων και της Τρόικας και ανέτρεψε τέσσερις κυβερνήσεις. Να μπει τέλος εδώ και τώρα στην απαίτηση όλων αυτών να σύρονται στα δικαστήρια οι αγωνιστές των κινημάτων. Αυτή τη στιγμή άλλοι πρέπει να λογοδοτήσουν και πρώτα από όλα όσοι έστησαν το μηχανισμό διώξεων αυτών που αντιστάθηκαν στη λεηλασία αυτού τόπου. Η εξέλιξη και αυτής της άδικης δίκης θα κρίνει και αν η πολιτική ήττα των μνημονιακών πολιτικών θα δώσει τέλος στο μηχανισμό των διώξεων και τη βάρβαρη επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα.

  Καλούμε τα σωματεία και το εργατικό κίνημα, τους φοιτητές και τη νεολαία, τις συνελεύσεις και τις πρωτοβουλίες αγώνα, αντίστασης και αλληλεγγύης, την ανεξάρτητη και μαχόμενη διανόηση, να πάρουν θέση και να παλέψουν για να σταματήσει η πολιτική δίωξη και ομηρία των εννέα αγωνιστών.

  Υπερασπιζόμαστε το δίκιο και τους αθώους αγωνιστές, τους αγώνες, την ελευθερία και τα δικαιώματά μας

  Απαιτούμε την αθώωση των εννέα αγωνιστών, καθώς και την παύση κάθε παρόμοιας δίωξης.

  Καλούμε τα ΔΣ των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να συμμετάσχουν ενεργά στην υπεράσπιση των συναδέλφων και των άλλων διωκόμενων, τόσο με ψηφίσματα και παρεμβάσεις όσο και με τη συμμετοχή μελών των ΔΣ των ομοσπονδιών στη δίκη αλλά και με οικονομική και νομική στήριξη της υπεράσπισής τους.

  Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων και ζητάμε την αθώωση των διωκόμενων αγωνιστών την Παρασκευή 6/3 στις 18.30 στην πλατεία αγοράς

  Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση συμπαράστασης την ημέρα της δίκης Τρίτη 10/3 στις 11 πμ στα Δικαστήρια.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

css.php