Ρέθυμνο : συλλογικότητα “αδέσποτο σινάφι” : Aφίσα για τα κελιά υψίστης ασφαλείας και τις κινητοποιήσεις στις φυλακές

afisa_fylakes_03-2014ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Kατακαλόκαιρο και με συνοπτικές διαδικασίες σχεδιάζεται να ψηφιστεί ο νόμος για τα κελιά υψίστης ασφαλείας. Οι φυλακές μετατρέπονται σε κέντρα εξόντωσης καθώς στην πράξη καταργούνται κεκτημένα των κρατουμένων (υπό όρους αναστολή, άδειες, μεροκάματα), τίθενται αυστηροί περιορισμοί στην επικοινωνία με τους έξω (επισκεπτήρια) και γίνεται θεσμός το βασανιστήριο της απομόνωσης. Το κράτος σχεδιάζει μια πειθαρχική και εκδικητική φυλακή μέσα στη φυλακή.

Με την απομόνωση στα ειδικά κελιά, το κράτος επιδιώκει τον πνευματικό ακρωτηριασμό των κρατουμένων, τη διάρρηξη των κινηματικών σχέσεων μέσα και έξω από τη φυλακή, την εξόντωση του “εσωτερικού εχθρού”. Η φυλακή εξυπηρετεί τις αξίες του κράτους και του κεφαλαίου, που στόχο έχουν τη στρατιωτικού τύπου διαχείριση της εργασίας και την κατασκευή πειθαρχημένων υπηκόων. Όσο οι πολιτικές για την εξαθλίωσή μας εντείνονται τόσο αυξάνονται και οι πιθανότητες για ανοιχτή αντίσταση. Για να αποφευχθεί αυτό, η Κυριαρχία προσπαθεί να τρομοκρατήσει και να τιμωρήσει όσους επιλέγουν το δρόμο του αγώνα.

Οι κινητοποιήσεις των κρατουμένων κλιμακώνονται ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου και με βασικό στόχο την απόσυρσή του. Από τις 18/6 έχουν ξεκινήσει αποχή συσσιτίου και από τις 23/6 μαζική απεργία πείνας σε όλες τις φυλακές τις χώρας. Παράλληλα, αναπτύσσονται πολύμορφες δράσεις αλληλεγγύης. Κόντρα στην απομόνωση, την εξατομίκευση, τον απόλυτο έλεγχο και το φόβο προτάσσουμε την αντίσταση, τον συλλογικό και αδιαμεσολάβητο αγώνα για αξιοπρέπεια, ισότητα και ελευθερία.

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

αδέσποτο σινάφι

ρέθυμνο, Ιούνης 2014