Ενημέρωση απο την Αντιφασιστική Πορεία της 25 Νοέμβρη 2012 στη Χερσόνησο Ηρακλείου

Χερσόνησος 25/11/2012 : H συγκέντρωση για την σημερινή αντιφασιστική πορεία  την οποία καλούσε η αντιφασιστική συνελευση Ηρακλείου και συμμετείχαν,Συντονιστικό αγώνα πολιτων,αριστερες οργανωσεις,αναρχικοί-αντιεξουσιαστές και αντιφασίστες πολιτες, ήταν στις 09:00  στα ΚΤΕΛ Ηρακλείου.Η αυτοκινητο-πομπή  ξεκίνησε κατά τις 11:00 και εκτιμάται ότι η μαζικότητα του κόσμου ήταν περίπου στα 150 άτομα .Ο κόσμος συγκεντρωθηκε στην αρχή στην πλατεία της Χερσονήσου και απο εκει ξεκινησε η πορεία επι της οδου Ελ.Βενιζέλου προς το ξενοδοχείο  οπου ειχαν την εκδηλωση οι φασιστες της ΧΑ.Κατα την διάρκεια της πορείας που ηταν αρκετά δυναμική φωνάζοταν και γράφονταν αντφασιστικά συνθήματα και μοιράζονταν αντιφασιστικά κείμενα μεσα σε μια ερημη περιοχή οπου ο περισσότερος κόσμος εβγαινε στα μπαλκόνια για να δει τι συμβαινει.Η πορεία κατέληξε σε αποσταση περιπου 200 μέτρων απο την εισοδο του ξενοδοχείου καθως η γυρω περιοχή  ειχε αποκλειστεί  απο αρκετες δοιμηρίες των ΜΑΤ παρέα με ασφαλίτες και φασίστες .Ο κόσμος εμεινε συγκεντρωμένος για αρκέτη ώρα εκει ωστε να εμποδίσει την τυχών προσβαση όσων επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν την ομιλία των νεοναζί όπως και έγινε καθως χρυσαυγιτες πλησιασαν την αντισυγκεντρωση και αντιμετωπίστηκαν αναλόγως.Κατά τις 14:00 το μεσημέρι ο κόσμος αποχωρησε συντεταγμένα απο το σημείο με πορεία και επεστρεψε στην πλατεία της Χερσονήσου (συνοδεία των ΜΑΤ), ωστε να φυγει προς το Ηράκλειο με σκοπό την οργάνωση των επόμενων αντιφασιστικών δράσεων.

(((●))) Candia :: Alternativa

Ακολουθούν φωτογραφίες :

 

 

 

 

———————————————————————————————————————————————————————————–

1 Σχόλιο

 1. αναδημοσιευση απο : https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1439562

  Παρασκευή 23/11

  Μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση 1000-1200 ατόμων στο Ηράκλειο. Στην συγκέντρωση συμμετείχαν και αντιφασίστες από χωριά της Κρήτης (Ανώγεια, Αρχάνες). Μετά την συγκέντρωση ακολούθησε συνέλευση που αποφάσισε την κινητοποίηση στην Χερσόννησο. Κατάληψη τηλεοπτικού σταθμού πραγματοποιήθηκε στα Χανιά.

  Σάββατο 24/11

  Εκδήλωση της Χ.Α στα Χανια με 100 περίπου φασίστες μέσα και 600 αντιφασίστες εκτός. Τουλάχιστον 5 δημοιρίες και πολλοί ασφαλίτες είχαν αποκλείσει ακόμα και την οπτική επαφή μεταξύ των δυο ομάδων. Η συγκέντρωση διέρκησε εως ότου εξασφαλίστηκε ότι οι ναζιστές δεν θα κάνουν οποιαδήποτε παρέμβαση στην πόλη.

  Κυριακή 25/11

  Εκδήλωση 100-120 νεοναζί ( καμιά 30αριά η περιφρούρηση οι υπόλοιποι όλων των φύλων και των ηλικιών) στην Χερσόνησσο και αντισυγκέντρωση 150 αντιφασιστών. Κατά την διάρκεια της αντισυγκέντρωσης αποτράπηκε η είσοδος κάποιων φασιστών και σπάστηκε το αμάξι λιμενόμπατσών που πήγαιναν στην εκδήλωση. Το μέρος που απέχει 25 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο και η κακή οργάνωση δεν επέτρεψαν να παρεβρεθεί περισσότερος κόσμος στην αντιφασιστική.Κλουβα και 3 δημοιρίες μεταξύ των συγκεντρωμένων αλλά και 2 δημοιρίες πίσω από τους αντιφασίστες που δήλωναν τις προθέσεις των μπάατσων. Σχετικά με τις δηλώσεις του κασιδιάρη ότι θα μας γαμήσει κτλ αρκεί να αναφέρουμε ότι με εντολή του (;) εμφανίστηκε και δεύτερη κλούβα ενώ στην συγκεντρωσή τους στα γραφεία στην Αλλικαρνασό (μη ανακοινωμένη) εμφανίστηκε και τρίτη κλουβά για να τους προστατεύει. Οι ναζιστές βουλευτές εμφανίστηκαν μόνο μια φορά στην πόλη του Ηρακλείου και αυτή όταν πήραν το καράβι για να φύγουν με δημοιρίες δεξιά και αριστερά στην πόρτα του πλοίου. Ο φόβος φυλλάει τα έρμα…

  Σε γενικές γραμμές αυτό που μένει είναι η τεράστια υπεροπλία των μπάτσων, η σχετική αποτυχία των εκδηλώσεων των Ναζι,η υψωμένη σημαία της Χουντας στο Βελβεντερε και η γνωριμία με κάποια χωριά της Κρήτης που σκοπεύουν να αντιπαρατεθούν στους φασίστες…

  »Τούτη είναι η εποχή μας, καλή ή κακή, ωραία ή άσκημη, πλούσια ή φτωχή, δεν τη διαλέξαμε» Νίκος Καζαντζάκης

  ΖΗΤΩ Ο ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ

  ΟΛΑ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ

  Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

  ανοίξτε συζήτηση για αυτό το άρθρο
  1439578
  ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΟΙ ΛΙΜΕΝΟΜΠΑΤΣΟΙ
  από @ 13:05, Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

  Να σημειωθεί ότι το αμάξι δεν σπάστηκε επειδή ήταν του λιμενικού, αλλά επειδή οι ίδιοι που ήταν μέσα σε αυτό, δήλωσαν χρυσαυγίτες την ώρα που έφτασαν μπροστά από την αντισυγκέντρωση των αντιφασιστών, και ότι ήθελαν να πάνε στην εκδήλωση της Χ.Α.

  1439588
  Κυριακή 25/11
  από . 13:58, Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

  Αντισυγκέντρωη αντιφασιτών εννοεί προφανώς. Ας διορθωθεί απο την ΣΟ.

  Επίσης στα Χανιά μετα βίας ήταν 50 τα αυγά.

  1439605
  Χρυσαυ-γίδια μην φάτε, έχει γλαρόσουπα στην Κρήτη
  από Ηρ@κλειο 15:14, Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

  Image scaled down

  Ποιά σχετική αποτυχία των εκδηλώσεων των Ναζι;

  Τα σκουλίκια έπαθαν πολιτική πανωλεθρία στο νησί.

  Πέντε βουλευτές, το αφαν-γκατέ και καλά της συμμορίας τους (Παπάς,Καιάδας,Μπαρμπαρουσης,Κλασιδιάρης και Μιχος) συν την προστασία τους 20 άτομα συν τα γίδια που κατεβάσαν απο Αθήνα και δεν μαζέψαν ούτε εκατό νοματαίους στα Χανιά…

  Για το Μπελβεντερε υπάρχει αξιοπιστη πληροφορία ότι γυρω στους 100 ήταν αυτοι που περάσαν την είσοδο του ξενοδοχείου. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο χουντικός σκουλής έβαλε όλο το πρoσωπικό του ξενοδοχείου να χειροκροτάει για να φαίνεται γεμάτη η αίθουσα των 150 ατόμων Τις προηγούμενες ημέρες έπαιξε αγγελία στις «Κρητικές Αγγελιες» για έκτακτο προσωπικό όλων των ειδών την οποία και αναρτώ.

  (info για σκουλή εδώ: https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1415591

  και εδώ https://mpalothia.wordpress.com/2012/11/23/%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CF%8C%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%AE%CF%84%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF/ )

  Σκουλή – Σκουλίκι – έρχεται ξυλίκι

  Η πληροφορία που είχαμε για την πρόθεσή τους να καταλήξουν σε ρακοκάζανο στο Ζαρό τελικά δεν επιβεβαιώθηκε καθώς προτιμήσαν να μπουν στο καράβι τροχάδην και με την συνοδεία διμοιριών.

  Πουθενά δεν εμφανίστηκαν δημόσια! Για να φτάσουν στα γραφεία τους στην Αλικαρνασσό χρειάστηκε να αποκλειστούν τα γύρω τετράγωνα για ώρες. Τα καλυτερα τώρα αρχίζουν χρυσαυ-γίδια 😉

  Αντιθέτως η πορεία του Ηρακλείου ήταν μαζικότατη με 1200 άτομα περίπου συμμετοχή και με συμμετέχοντες απο Ανώγεια,Αρχάνες,Σταλίδα και Άγιο Νικόλαο-Ιεράπετρα.
  Τα νταηλίκια που έκαναν στον Ζαρό εκ του ασφαλούς να τα ξεχάσουν γιατί θα τους κόψουμε τα χέρια απο την ρίζα. Ο χρυσαυγίτης τραμπούκος που ήταν επικεφαλής της δολοφονικής επίθεσης στον Ζαρό είναι και αυτός που παρέδωσε την σημαία με τον φοίνικα της 21Απριλίου στον Παππά (φώτο παρακάτω). Έχει την πλήρη κάλυψη των αυγών παρότι εκρεμμούν εις βάρος του πολλές υποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου και το ποιόν του είναι γνωστό σε όλη τη περιοχή του Ζαρού.

  Εδώ να σημειωθεί ότι έγινε συνέλευση φορέων στον Ζαρό για τους χρυσαυγίτες τραμπούκους και αποφασίστηκε κοινωνική και οικονομική απομόνωση.Προσεχώς θα υπάρξει ανακοίνωση και απο τους ίδιους …

  Όσο για την κλάψα του Κλασιδιάρη ότι σπάστηκαν μαγαζιά και αυτοκίνητα, όλα αυτά είναι μαλακίες.

  Σπάστηκε ένα xara του λιμενικού (ασφαλίτικο χωρίς αναγνωριστικά) που πλησίασε την συγκέντρωσή μας και μας ρώταγαν πως πάνε στην Χρυσή Αυγή τους οποίους τους φιλοδωρήσαμε και με αρκετές παλουκιές για την ευφυΐα τους ->

  http://www.cretalive.gr/crete/view/ede-apo-to-limenarcheio-gia-thn-bolta-sth-sugkentrwsh-ths-ch.a.-me-to-uphre/50828

  Επίσης εντοπίσαμε τον χρυσαυγίτη Δοξαστάκη (ο σκατόγέρος στο 4:14 του βίντεο),

  http://www.youtube.com/watch?v=YwY0QY992YA

  ιδιοκτήτη των παιδικών κατασκηνώσεων Αργοναύτες να έχει στηθεί απέναντι απο την συγκέντρωσή μας στην Χερσόνησσο και να παίρνει τηλέφωνα.

  Info εδώ: https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1416664

  Τον φιλοδωρήσαμε με μερικά γαλλικά και τον στείλαμε κουτί στα χρυσαυ-γίδια συναγωνιστές του …

  1439606
  Attachment
  από Ηρ@κλειο 15:14, Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

css.php