→ Ιούνης 2012 :: Μηνιαίο ανοικτό άρθρο αναγνωστών

Κάθε μήνα 1 αρθρο χωρίς θεματική ενότητα θα παραμένει ανοικτό στο μπλόγκ και θα είναι ελεύθερο για τις αναρτήσεις των αναγνωστών ,έτσι θα μπορείτε να δημοσιεύετε πληροφορίες -ειδήσεις κ.α ,πατώντας στην ενδειξη ” Leave a Comment “(αφήστε σχόλιο )και γράφετε στην θέση όνομα τον τίτλο που επιθυμείτε και στο κάτω πλαίσιο την πληροφορία που θα ανεβάσετε στην συνέχεια πατάτε υποβολή σχολίου και το άρθρο σας δημοσιέυεται άμεσα.Το άρθρο θα κλείνει στο τέλος του μήνα και θα ανανέωνεται με το νέο του επόμενου μήνα.Σχετικά με την ελεύθερη ανάρτηση δείτε εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο candiaalternativa@espiv.net & candiaalternativa@gmail.com

33 Σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

  • Χανιά : Απόφαση του συλλόγου φοιτητών Αρχιτεκτονική Πολυτεχνείου Κρήτης για την καθηγητική αυθαιρεσία on 13/06/2012 at 02:02

  Απόφαση του συλλόγου φοιτητών Αρχιτεκτονική Πολυτεχνείου Κρήτης για την καθηγητική αυθαιρεσία και την απομάκρυνση του καθηγητή Α. Τριποδάκη από τα διοικητικά και εκπαιδευτικά του καθήκοντα

  Κατεβάστε το συνημμένο αρχείο: 13_06.pdf (application/pdf)

  ΨΗΦΙΣΜΑ

  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

  ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ Κ. ΤΡΙΠΟΔΑΚΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ

  Ο Σύλλογος φοιτητών τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πολυτεχνείου Κρήτης, λαμβάνοντας υπόψη την άνευ προηγουμένου στάση διδασκόντων και μελών της ΓΣΤ, καθώς και τις σαφέστατες προθέσεις τους για ωμή παράκαμψη κάθε έννοιας της συνδιοίκησης, οφείλει να υπενθυμίσει σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι τα θέματα που τον αφορούν άμεσα, ακαδημαϊκά και μη, δεν είναι δυνατόν να καθορίζονται και να προγραμματίζονται από συγκεκριμένη μερίδα διδασκόντων και άλλων προσώπων του τμήματος.

  Θεωρούμε απαράδεκτες τις μονομερείς κινήσεις μελών της ΓΣΤ για ορισμό κανόνων λειτουργίας του τμήματος, που αφορούν ζητήματα της κλίμακας τόσο του απλού και καθημερινού, όπως η εξολόθρευση αδέσποτων σκύλων και η έρευνα ύπαρξης ή όχι λαμπτήρων και σαπουνιών, όσο και του ιδιαίτερα σημαντικού, όπως ο σαφώς ορισμένος χώρος των ετών, η αξιολόγηση (για την οποία ο σύλλογος επανειλημμένα έχει πάρει αποφάσεις, τονίζοντας πως η μόνη δεκτή αξιολόγηση για αυτόν είναι αυτή που πραγματοποιείται από τις συνελεύσεις του) και άλλοι αδιευκρίνιστοι προς το «πλήθος» κανονισμοί.

  Αναγνωρίζοντας τις δεδομένες αδυναμίες του τμήματος, οι οποίες πηγάζουν κυρίως από την απουσία διδασκόντων από τα πλήρη διδακτικά και ακαδημαϊκά τους καθήκοντα, την περιστασιακή εκδίωξη ή μη επαναπρόσληψη παραγωγικού προσωπικού, τη σαφέστατη έλλειψη κονδυλίων, καθώς και την αλόγιστη αποποίησή και μη αξιοποίησή τους όταν υπάρχουν, και τη γενικότερη απουσία σοβαρών προθέσεων για τη δημιουργία ενός ανθρώπινου κυρίως προγράμματος σπουδών που να προάγει τη δημιουργικότητα, καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους να τοποθετηθούν ως προς αυτά τα θέματα. Τους καλούμε να δεσμευτούν άμεσα για την επίλυση αυτών των θεμάτων, που οδηγούν τη σχολή σαφέστατα στη διάλυση, και να μην επιχειρούν τον αποπροσανατολισμό του συνόλου, παρουσιάζοντας την παρουσία αδέσποτων ως σοβαρό πρόβλημα.

  Καταγγέλλεται κάθε προσπάθεια παράκαμψης της βούλησης του φοιτητικού συλλόγου, και κάθε προσπάθεια μαθημάτων δεοντολογίας από περιστασιακούς επισκέπτες, όταν ο σύλλογος είναι αυτός είναι ο οποίος και χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο το κτήριο του τμήματος.

  Τονίζεται δε πως ο εθελοντισμός, προκύπτει αυθόρμητα, και ο σύλλογος φοιτητών είναι ένα ενεργό σύνολο σκεπτόμενων ανθρώπων που γνωρίζει πώς να συντηρήσει το χώρο του, και δε συνηθίζει να βρίσκεται προ τετελεσμένων αποφάσεων.

  Βρίσκεται ωστόσο ο σύλλογος στη δυσάρεστη θέση να αναγκάζεται να συγκεκριμενοποιήσει την ανωτέρω κατάσταση, αναγνωρίζοντας ως άμεσο υπεύθυνο της εκτυλισσόμενης αυτής φαρσοκωμωδίας τον προεδρεύοντα αντιπρόεδρο της ΓΣ τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πολυτεχνείου Κρήτης, κο καθηγητή Αλέξανδρο Δ. Τριποδάκη. Το εν λόγω άτομο, επανειλημμένα επιδίδεται σε άκρως αντισυναδελφικές συμπεριφορές, και σε ατέρμονους κομπασμούς εις βάρος των υπόλοιπων διδασκόντων και διδασκομένων. Σε συμπεριφορές ανάρμοστες για ακαδημαϊκούς χώρους και κοινότητες, σε συμπεριφορές που κάνουν εμφανή την αλαζονεία, μεγαλομανία και αρχομανία του, συνοδευόμενες από ένα πρότερο έντιμο βίο, ο οποίος περιλαμβάνει τη θητεία του ως αντιδήμαρχος Αθηνών με την υποστήριξη λαϊκίστικου μεταπολιτευτικού κόμματος –της πραγματικότητας και του συστήματος που ο ίδιος ευθαρσώς καταδικάζει σε κάθε ευκαιρία, και ειδικά από το μάθημα της εισαγωγής στην αρχιτεκτονική σκέψη. Στο βίο αυτό, περιλαμβάνεται το σαφές διοικητικό έλλειμμα της σχολής (και η προαναφερθείσα απεμπόληση κονδυλίων) και η διαρκής προσπάθεια υπονόμευσης των διαδικασιών επέκτασης των εγκαταστάσεων του τμήματος, κατά παράβαση των ηθικών κανόνων και των αρχών και ιδεών σχετιζομένων με την άμιλλα και την αλληλεγγύη των οποίων αυτοπαρουσιάζεται ως κοινωνός.

  Στο ίδιο πνεύμα, και πάλι κατά παράβαση των αρχών αυτών, με σαφή εξουσιαστική πρόθεση επιχειρεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, παρουσιάζοντας τις δικές του σκέψεις ως αποτέλεσμα των στημένων πρόσφατων «ανοιχτών διαβουλεύσεων», παρακάμπτοντας τη γνώμη ουσιαστικά του φοιτητικού συλλόγου, με ένα άκρως δημοκρατικά παρουσιαζόμενο προσωπείο. Με βάση λεγόμενά του αλλά και σαφώς διατυπωμένες προτάσεις του σε επιστολή του προς τα μέλη της ΓΣΤ την 5η Ιουνίου 2012, ο σύλλογος οδηγείται στις εξής αδιαπραγμάτευτες παρατηρήσεις.

  Στη σημερινή κοινωνία, και με τα υπάρχοντα κοινωνικοικονομικά δεδομένα, είναι αδιανόητο έως και χυδαίο να εμφανίζονται στα πανεπιστήμια άνθρωποι που ωμά επιθυμούν να προετοιμάσουν τους φοιτητές για μία κανίβαλη και αδελφοκτόνα αγορά εργασίας και με τους δικούς της άδικους όρους, δήθεν προωθώντας τον υγιή ανταγωνισμό, όταν στην ουσία προωθούν την εντατικοποίηση των σπουδών, καλλιεργούν τις διακρίσεις και την αριστεία και προωθούν νεοφιλελεύθερα ανταγωνιστικά πνεύματα. Το πανεπιστήμιο οφείλει να τοποθετείται κριτικά απέναντι στην κοινωνία και όχι να γίνεται ο μοχλός ενός διεφθαρμένου συστήματος που οδηγεί στην καταστροφή.

  Σε μία εποχή όπου κάθε ελευθερία τείνει να γίνεται φενάκη, όπου τα όνειρα των νέων ανθρώπων εξανεμίζονται, δε γίνονται δεκτές προτάσεις που περιορίζουν την ελευθερία. Δε γίνονται δεκτές προτάσεις οι οποίες επιχειρούν με υπόγειο τρόπο να καλλιεργήσουν στις ακαδημαϊκές κοινότητες συνθήκες τέτοιες, που να οδηγούν στον απόλυτο έλεγχο της μάζας από τους εκ προοιμίου ανώτερους. Κώδικες αρχών, ιδεολογικές κατευθύνσεις ακαδημαϊκών τμημάτων και σχετικοί περιορισμοί είναι δολοφονικοί για την ακαδημαϊκή ελευθερία και το άσυλο.

  Είναι πραγματικά λυπηρό το ότι χρειάζεται να τονιστεί προς τον κύριο Αλέξανδρο Τριποδάκη, πως πρακτικές όπως τελετές υποδοχών και αποχαιρετισμού, αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί, γλυπτά στην πύλη της σχολής και διαγωνισμοί πινγκ πονγκ, συνιστούν τουλάχιστον γραφικότητες, βαθειά ριζωμένες στη γένεση κοινωνιών που στρέφονται σε πρότυπα υπέρμετρης κατανάλωσης, στημένης και απαίδευτης διασκέδασης, και διοχεύτευσης της δημιουργικότητας και ενέργειας του κοινωνικού συνόλου σε ανούσιες πράξεις. Ειδικά στην εποχή της οικονομικής και συστημικής κρίσης και της επικείμενης κατάρρευσης των ιδεών που διαχρονικά λυμαίνονται την ανθρωπότητα, τέτοιες ενέργειες περιττεύουν και ασφαλώς δε λύνουν κανένα πρόβλημα.

  Διαπιστώνοντας επανειλημμένα, πως ο κύριος Α. Τριποδάκης, είτε δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα και δεν κατανοεί τις αιτίες των προβλημάτων του τμήματος, (όπως συμβαίνει συχνά και με το διδακτικό του έργο) είτε σκόπιμα και επιδεικτικά τις αγνοεί, και πως η παρουσία του και το έργο του συνεχώς κρίνονται αντιακαδημαϊκά (εις βάρος του τμήματος, των διδασκόντων και διδασκομένων) θεωρούμε δεδομένη από μέρους του την υποβολή της παραίτησής του από τα διοικητικά και εκπαιδευτικά του καθήκοντα, καλώντας κάθε εμπλεκόμενο με το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πολυτεχνείου Κρήτης, να απαιτήσει μαζί μας την άμεση απομάκρυνσή του. Τονίζουμε δε, ότι ουδείς αυτόκλητος σωτήρας χρειάζεται.

  Χωρίς άλλα περιθώρια υπομονής.

  • Ηράκλειο : Οι φοιτητές προσφέρουν τρόφιμα στους απεργούς της Ανακύκλωσης on 12/06/2012 at 18:09

  Ένας τόνος από τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν στις παραστάσεις της Θεατρικής τους Ομάδας

  Οι φοιτητές προσφέρουν τρόφιμα στους απεργούς

  76 ημέρες σκληρού απεργιακού αγώνα μετρούν σήμερα οι εργαζόμενοι της εταιρίας Ανακύκλωσης Ε.ΠΑ.ΝΑ στο Νομό μας.

  Από την Πέμπτη 28-3-2012 οι 41 εργαζόμενοι της Ανακύκλωσης Ε.ΠΑ.ΝΑ βρίσκονται έξω από την πύλη του εργοστασίου, διεξάγοντας 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που προκήρυξε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, διεκδικώντας αξιοπρεπείς μισθούς, να παρθούν πίσω οι 3 απολύσεις και να μην προχωρήσει η επιχείρηση στη μείωση των μισθών (22%) που εφάρμοσε το τελευταίο 15μερο του Μάρτη.

  Όπως ανακοίνωσε η Ένωση ιδιωτικών υπαλλήλων, σήμερα Τρίτη η θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης , στα πλαίσια αυτής της αλληλεγγύης θα προσφέρει στους απεργούς, ένα τόνο τρόφιμα ώστε να καλύψουν βασικές ανάγκες σίτισης των εργαζομένων.

  Στην ανακοίνωση επισημαίνεται:

  “Τέτοιες κινήσεις, μας υπενθυμίζουν ότι η εργατική τάξη και η νέα βάρδια της εργατικής τάξης που βρίσκεται σήμερα στα πανεπιστήμια, μπορεί να παράγει πολιτισμό ακόμα και κάτω από τις ποιο αντίξοες συνθήκες, μία παραπάνω όταν υποτάσσεται στην κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο”

  http://cretalive.gr/new/95053/crete/Oi_foitites_prosferoun_trofima_stous_apergous

  • Hράκλειο : Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Ετοίμου Σκυροδέματος on 07/06/2012 at 20:08

  Ενημερώνουμε τους εργοδότες, που πιθανόν να αγνοούν ότι, η Συλλογική Κλαδική Σύμβαση Εργασίας των εργαζόμενων οδηγών και χειριστών του κλάδου είναι σε ισχύει, συνεπώς είναι παράνομη οιαδήποτε προσπάθεια μη εφαρμογής της ΣΣΕ και η επιβολή ατομικών συμβάσεων για μείωση μισθού . Οι παραπλανητικές πρακτικές που εφαρμόζουν πληθώρα επιχειρήσεων κάνοντας χρήση του Αντεργατικού Μνημονιακού Εκτρώματος, αφορά μόνο την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

  Απαιτούμε να σταματήσουν να παίζουν παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων δηλώνοντας ότι το Συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα επιτρέψει την συνέχιση του σχεδίου τους και καλούμε τους αρμόδιους να πάρουν θέσει προκειμένου να αποτραπούν τέτοιου είδους μονομερείς ενέργειες αλλά και να αποφευχθεί ντόμινο αλυσιδωτών παραβιάσεων που θα επιφέρει την οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων.

  Σωματείο Εργαζομένων Ετοίμου Σκυροδέματος Νομού Ηρακλείου

  • Hράκλειο : Ανακοίνωση της ένωσης Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου on 06/06/2012 at 02:27

  Εκβιασμούς διαρκείας δέχονται οι Ξενοδοχοϋπάλληλοι από τους εργοδότες ώστε να υποκύψουν και να δέχονται ατομικές συμφωνίες κάτω από το τραπέζι απειλώντας τους ωμά για την εργασιακή τους σχέση.

  Εκμεταλλευόμενοι το γενικό οικονομικό κλίμα που επικρατεί και το γεγονός ότι δεν έχει τελειώσει ακόμη με ευθύνη των Ξενοδόχων η υπογραφή της Τοπικής Σύμβασης ζητάνε παράλογα πράγματα από τους εργαζόμενους που σε άλλες εποχές δεν θα τολμούσαν ούτε να το σκεφτούν.

  Έχουμε ήδη παρέμβει σε πολλά Ξενοδοχεία και έχουμε σταματήσει αυτές τις πρακτικές αλλά δυστυχώς κάθε μέρα εμφανίζετε και κάποιο άλλο Ξενοδοχείο ακολουθώντας το παράδειγμα των υπολοίπων.

  Καλούμε την Ένωση Ξενοδόχων να προχωρήσει άμεσα στην υπογραφή της νέας Τοπικής Σύμβασης ώστε να κοπάσουν αυτά τα φαινόμενα γιατί η υπομονή μας έχει εξαντληθεί και όχι να καλύβει αυτά τα φαινόμενα.

  Οι Ξενοδόχοι με τον κόπο των εργαζομένων έκαναν αυτές τις τεράστιες περιουσίες και τουλάχιστο θα πρέπει να τους σέβονται.

  ΚΑΛΟΥΜΕ τους εργαζόμενους να μην υποκύπτουν και να μας ενημερώνουν αμέσως για να παρεμβαίνουμε

  • Για την απεργία των εργαζομένων στην Phonemarketing την άνοιξη του 2012 on 04/06/2012 at 00:24

  Για την απεργία των εργαζομένων στην Phonemarketing την άνοιξη του 2012

  http://www.youtube.com/watch?v=Lmwtq-hCnA0&feature=relmfu

  • Ηράκλειο :Λαϊκή συνέλευση κατοίκων Σφεντυλίου 3/6/12 on 03/06/2012 at 18:17

  Λαϊκή συνέλευση πραγματοποιούν αύριο οι κάτοικοι του Σφεντυλίου, στις 10.00 το πρωί μετά τη λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Θεοδώρου. Η συνέλευση πραγματοποιείται αναφορικά με το ζήτημα του φράγματος Αποσελέμη.

  Σε περίπτωση μη απαρτίας, η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο ίδιο σημείο την επόμενη Κυριακή 10 Ιουνίου.

  • Χανιά : 9 -10/6 αντιπολεμικό διήμερο on 03/06/2012 at 18:16

  Το 11ο Αντιπολεμικό Διήμερο πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων της Ενωτικής Πρωτοβουλίας διοργανώνεται εν μέσω κοινωνικών αναταραχών και πολιτικής ρευστότητας.

  “Δύο χρόνια στην πολιτική των μνημονίων που συμπυκνώνει την αστική στρατηγική για την υπέρβαση της κρίσης, ο ελληνικός λαός εχει οδηγηθεί στην εξαθλίωση και πλέον διακυβεύονται οι όροι επιβίωσης για μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας. Οι απολύσεις,,οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, τα χαράτσια και μια σείρα πολλών ακόμα αντιλαϊκων μέτρων που δημιουργούν κοινωνική ασφυξία, υλοποιούν τα σχέδια της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου.

  Μπροστά σε αυτή την πρωτοφανή επίθεση ο λαός δεν έμεινε άπραγος. Οι μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις, οι συνελεύσεις στις πλατείες και τις γειτονιές, οι δυναμικές απεργίες διαρκείας, με φωτεινό παράδειγμα την απεργία της Ελληνικής Χαλυβουργίας έφεραν στο πολιτικό προσκήνιο το λαϊκο παράγοντα.

  Στην ίδια κατεύθυνση το φοιτητικό κίνημα εναντιώθηκε στην εκπαιδευτική μεταρύθμιση πρωτάσοντας το δρόμο του αγώνα με 300 καταλήψεις πανελλαδικά.

  Ολα αυτα δημιούργησαν τριγμούς στην αστική εξουσία και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ανατροπή του δικομματισμού. Στις εκλογές της 6ης Μάη ο κόσμος στράφηκε προς την αριστερά, λόγω της καθοριστικής συμβολής της στα κινήματα. Ωστόσο μπροστά στους αγώνες που έρχονται αλλα και στις εκλογές της 17ης Ιούνη, η αριστερά οφείλει να ενισχύσει το θαρρετό αυτό πρώτο βήμα, χωρίς να φοβάται να συγκρουστεί με τις επιταγές της ΕΕ και το ευρώ ως βασικούς πυλώνες της κυρίαρχης πολιτικής.

  Υπάρχει άλλος δρόμος. Απαιτούμε διαγραφή του χρέους, έξοδο απο την ΟΝΕ και την ΕΕ, εθνικοποίηση των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων και τραπεζών με εργατικό έλεγχο και απαγόρευση των απολύσεων. Ταυτόχρονα πολεμάμε τον φασισμό που ενισχύεται σε περιόδους κρίσης και προσπαθεί να χτυπήσει τους αγώνες του λαού. Πίσω απο την αντιμνημονιακη ρητορία τους κρύβεται η ναζιστική και βαθιά συστημική τους δράση. Θα μας Βρουν Μπροστα τους.

  Το 11ο Αντιπολεμικό Διήμερο εκτός απο μια εναλλακτίκη πολιτιστική πρόταση προσβλέπει στο να συμβάλει στην οργάνωση και κλιμάκωση των αγώνων του λαου το επόμενο διάστημα μακριά από κοινοβουλευτικές αυταπάτες. Με την αντικαπιταλιστική αριστερά, για τις επαναστάσεις της νέας εποχής”.

  Το Αντιπολεμικό Διήμερο θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Ιουνίου στη Γαλλική Σχολή, Χαλέπα στα Χανιά ενώ την ευθύνη της διοργάνωσης έχουν:Ενωτική Πρωτοβουλία Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης

  Πρόγραμμα:

  Σάββατο 9 Ιούνη

  18:00 – Έναρξη

  19:30 – Συζήτηση με θέμα: “Υπάρχει άλλος δρόμος! Μνημόνια,ΕΕ και καταστροφή ή άλλη πορεία;”

  Ομιλητές:
  Παναγιώτης Μαυροειδής – μέλος της “πρωτοβουλίας κατά ευρώ και ΕΕ” και μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
  Τάσος Σταυρόπουλος – συντονιστής του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής

  21:30 – Συναυλία
  μαθητικά – φοιτητικά
  Θάνος Μικρούτσικος και Υπόγεια Ρεύματα

  Κυριακή 10 Ιούνη

  18:00 – Έναρξη

  19:30 – Συζήτηση με θέμα: “Το φασιστικό φαινόμενο. Η ιστορία του και η σύχγρονη διάσταση.”

  Ομιλητές:
  Γούσης Κώστας – μεταπτυχιακός φοιτητής πολιτικών επιστημών ΑΠΘ και μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
  Δαμασκηνός Δημήτρης – εκπαιδευτικός και μέλος των Παρεμβάσεων
  Σαραφιανός Δημήτρης – δικηγόρος και μέλος του Κεντρ. Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

  21:30 – Συναυλία

  μαθητικά – φοιτητικά
  Ψυχόδραμα
  Χατζιφραγκέτα
  Transistor
  Γενική Είσοδος: 6 ευρώ

  • Σητεία : Συζήτηση 9/6/12 για την εγκατάσταση βιομηχανικών ΑΠΕ στα σητειακά βουνά on 03/06/2012 at 18:14

  Ημερίδα με θέμα τη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση Βιομηχανικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στους ορεινούς όγκους του Δήμου Σητείας θα πραγματοποιηθεί στη Ζάκρο στις 9 Ιουνίου.

  Η απόφαση ελήφθη στη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης που διοργάνωσαν η Οικολογική Ομάδα Σητείας, ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ιτάνου και η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στις ΒΑΠΕ. Η συνάντηση έγινε με σκοπό να συζητηθούν όλες οι σχετικές με το θέμα εξελίξεις και να συντονιστούν ανάλογες δράσεις στην κατεύθυνση λήψης αποφάσεων, ώστε να σταματήσει η καταστροφή της περιοχής, όπως χαρακτηριστικά επισημάνθηκε.

  Όπως δήλωσε ο κ. Μανόλης Τσαντάκης, λόγω της μακράς προεκλογικής περιόδου, στην οποία έχει εισέλθει η χώρα, κάποιοι εκμεταλλευόμενοι την πολιτική αστάθεια καταστρέφουν τον τόπο

  anatolh.com

  • Ρέθυμνο : "Μπλόκο" εναντίον της Χρυσής Αυγής on 02/06/2012 at 18:46

  Στη σύσταση αντιφαστιστικού μετώπου προχωρούν πολίτες του Ρεθύμνου σε μια πρωτοβουλία αντίδρασης για την εκλογή του κόμματος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.

  Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εμπνευστές της κίνησης αυτής καλούν σε συστράτευση φορείς και πολίτες σημειώνοντας πως η τοπική κοινωνία δεν πρέπει να εφησυχάζει αλλά αντίθετα να αντιδράσει στο ανησυχητικό αυτό ρεύμα.

  Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρεται:

  “Η εκλογή – έστω για 48 ώρες – χρυσαυγιτών στη Βουλή, χρειάζεται να σημάνει αντιφασιστικό συναγερμό στην κοινωνία. Εδώ και τώρα επιβάλλεται η δημιουργία ενός ευρύτερου ενιαίου αντιφασιστικού μετώπου, που να ξεσκεπάζει τη νεοναζιστική συμμορία και να σταματά τη δολοφονική δράση της σε γειτονιές, πόλεις και σχολεία.

  Στην περίπτωση του Ρεθύμνου έχουμε το θετικό των πολύ χαμηλών ποσοστών που πήραν οι νεοναζί στις πρόσφατες εκλογές. Κάτι που όμως δεν πρέπει να μας εφησυχάζει, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος οι φασιστικές ομάδες (Εθνικιστές Ρέθυμνου) που συντάσσονται με τη Χρυσή Αυγή να «νομιμοποιηθούν» και να αναβαθμιστεί ο ρόλος τους, αν οι ναζί παραμείνουν στη βουλή.

  Καλούμε σε αντιφασιστική συσπείρωση και συντονισμό όλες τις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες, τις κοινότητες μεταναστών, τις οργανώσεις δικαιωμάτων. Κάθε εργατική, δημοτική, νεολαιίστικη, τοπική, πολιτιστική, προοδευτική ομάδα ανθρώπων που αντιλαμβάνεται τους νεοναζί ως θανάσιμη απειλή για τους αγώνες μας και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών”.

  Πηγή: Prismanews

  • Προβληματισμός για το θεμα των ιεροδουλων. on 02/06/2012 at 15:00

  Καλησπερα.
  Σας γραφω εναν προβληματισμο για το θεμα των ιεροδουλων.

  Καποιες γυναικες δεν θελουν να κανουν σεξ οι αντρες με τις ιεροδουλες ωστε ετσι να
  ”απευθυνονται” σε αυτες.Θελουν να χτυπησουν το ας πουμε ατου των αντρων να μπορουν
  να κανουν σεξ με γυναικες οποτε
  θελουν. Απο την αλλη υπαρχουν ωστοσο πολλα στοιχεια που ειναι αληθη απο
  πλευρας των λεγομενων φεμινιστριων. Οι ιεροδουλες ωστοσο δεν ειναι σε
  τετοια ασχημη κατασταση οπως παρουσιαζεται σε κειμενα του χωρου
  -αλλωστε πολλες δουλευουν συνειδητα. Αυτες που πιαστηκαν φαινεται οτι
  ειναι χρηστριες και δεν ειναι αποδεδειγμενο οτι ειναι
  (ολες)ιεροδουλες.Καποιες ισχυριζονται οτι δεν ειναι και οτι τις τσακωσαν στο δρομο και τις πηγαν στο τμημα. Οποτε υπαρχει και ενα θεμα εδω .Αφου καποιες λενε πως δεν ειναι ιεροδουλες και με δεδομενο οτι υπαρχει ποινη οταν δουλευεις ως ιεροδουλη εχοντας τον ιο πως καποιοι βγαζουν αφισες αποκαλωντας τις ΟΛΕΣ ιεροδουλες και φορεις του ειτζ? Ειναι σαν να πιασουν καποιον για μια βομβα αυτος να λεει οτι ειναι αθωος και καποιοι να βγαζουν αφισα λεγοντας οτι ειναι βομβιστης. (Δειτε το βιντεο που θα στειλω σε μειλ σε λιγο οταν το βρω)

  Πρεπει να γινει διαχωρισμος των
  αξιοπρεπων ιεροδουλων που προσεχουν στη δουλεια τους και αυτων που δεν
  προσεχουν ,οπως σε ολες τις δουλειες.Βεβαια και αυτη που δεν προσεχει
  μπορει να μην το κανει επειδη θελει να κολλησει aids τον αλλον αλλα
  επειδη θελει τα χρηματα για να παρει την δοση της. Σε εκεινο το σημειο
  προσωπικα αγνοω για το αν μπορει λογω της αναγκης της για ηρωινη αν εχει επιλογη ουσιαστικα να πει στον πελατη οχι δεν θελω παραπανω λεφτα και
  θα κανω σεξ με προφυλακτικο η η αναγκη της για ηρωινη την καθιστα τοσο
  ευαλωτη μπροστα στο χρημα. Επισης ειναι αστειο αυτο που λεγεται οτι οι
  πελατες κανουν στην Ελλαδα οτι θελουν στις ιεροδουλες.Απορω αν αυτοι που τα γραφουν ποτε εχουνε γνωρισει καποια ιεροδουλη απο κοντα και αν
  εχουνε πιει κανα καφε μαζι της.Εγω που εχω γνωρισει τετοια κοπελα ξερω
  το ακριβως αντιθετο.Αυτες εχουν το πανω χερι και υπαρχει σε πολλες των
  περιπτωσεων προστασια τους απο αλλα ατομα . Επισης γυναικες που
  δουλευουν στο δρομο συνουσιαζονται σε μερη διπλα στην πιατσα και οταν
  γινεται σε αμαξι συνουσιαζονται περιξ της πιατσας ωστε να αισθανονται
  ασφαλεις.
  Τελος μην ξεχναμε πως εκτος απο το τι δεν πρεπει να γινει καθε φορα πρεπει να λεμε και τι πρεπει να γινει.
  Καποιοι αντρες πελατες εσωσαν τους εαυτους τους και τις γυναικες τους οταν ειδαν τις φωτογραφιες των
  ιεροδουλων στην τηλεοραση.Υπαρχει ενα αντιδοτο που μπορει να παρει
  καποιος μεχρι 48(74?) ωρες μετα την συνουσια με φορεα του ειτζ και πιθανον να τον σωζει. Απο την αλλη παλι η διαπομπευση εμπεριεχει στοιχεια αλητειας. Αν απο
  την αρχη ειχαν ελεγχθει ολες και ειχε καθαρισει το τοπιο δεν θα εφτανε
  το θεμα ως εδω σε περιοδο προεκλογικη. Ισως θα μπορουσαν οι φωτογραφιες
  τους να δημοσιευτουν σε χωρο δημοτικο και οχι σε ολο τον κοσμο ωστε να
  τις δουνε μονο οι πελατες πηγαινοντας σε αυτον τον δημοτικο χωρο.Μην
  ξεχναμε υπηρχαν παιδια 12 και 13 χρονων που ητανε πελατες. Σκεφτειτε και αυτα οπως και τους γονεις τους. Το θεμα ειναι το συλλογικο καλο. Οταν
  αυτος ειναι ο στοχος και του χωρου τοτε θα παει και αυτος μπροστα.

  To βιντεο που ανεφερα:

  http://www.gazzetta.gr/koinonia/article/289349-martyria-ierodoylis-apo-ti-fylaki-vid

  • Ηράκλειο : κράξιμο στον Πάγκαλο στις Αρχανές on 01/06/2012 at 17:58

  ΑΓΡΙΟ ΚΡΑΨΙΜΟ ΣΤΟ ΠΑΓΚΑΛΟ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΝΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

  Ο ΓΕΛΟΙΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΕΣΚΑΣΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΧΑΝΩΝ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΛΟΓΩ ΤΙΣ ΚΗΔΕΙΑΣ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Ο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣΚΥΛΑ ΔΕΝ ΙΔΡΩΣΕ ΤΟ ΑΦΤΙ ΤΟΥΣ,ΜΟΛΙΣ ΤΟΝ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΟΝ ΚΡΑΨΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΑΜΕ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΗΨΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ…ΠΑΣΟΚΟΙ ΕΛΕΕΙΝΟΙ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΚΑΠΕΤΑΝΟΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΠΑΣΟΚΟΚΡΗΤΙΚΟΙ

  • Ρέθυμνο : Αλληλεγγύη-Το αντίδοτο στη φτώχεια on 01/06/2012 at 02:14

  Αλληλεγγύη-Το αντίδοτο στη φτώχεια
  http://www.rodia-reth.gr/index.php/2011-12-22-18-17-52/209-allileggyi-to-antidoto-sti-ftoxeia

  • Hράκλειο : Παρασκευή 29 Ιουνίου έως Κυριακή 1 Ιουλίου το Εν Οίκω 2012! on 01/06/2012 at 02:12

  Ζητούμε συγνώμη για την αναστάτωση αλλά λόγω των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν Κυριακή 17 Ιουνίου, τελικές ημερομηνίες για την τριήμερη γιορτή του Εν-Οίκω είναι Παρασκευή 29 Ιουνίου έως και Κυριακή 1 Ιουλίου!
  Παρακαλούμε ενημερώστε τους φίλους σας για την αλλαγή!
  Λόγω της αλλαγής αυτής οι αιτήσεις συμμετοχής θα μείνουν αναρτημένες μέχρι και Κυριακή 27 Μαΐου.

  http://en-oiko.blogspot.gr/

  • 7ο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ 30 Ιουνίου & 1 Ιουλίου Στο πάρκο ειρήνης και φιλίας των λαών on 01/06/2012 at 02:11

  7ο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ 30 Ιουνίου & 1 Ιουλίου Στο πάρκο ειρήνης και φιλίας των λαών

  Το 7ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ θα γίνει και φέτος στο πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών στις 30 Ιούνη και 1 Ιούλη. Παρά το μαύρο φόντο -άνοδο ακροδεξιάς, νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης, συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, εκβιαστικά διλήμματα για τον εξαθλιωμένο πια λαό- , εμείς επιμένουμε για άλλη μια χρονιά με βασικό σύνθημα την αλληλεγγύη.

  Με κεντρικό άξονα τη διάθεση του κόσμου για αντίσταση και αυτοοργάνωση, με οδηγό τα δίκτυα και τις δομές αλληλεγγύης της πόλης και τους κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών/ριων, καλούμε όλους όσους στήριξαν το φεστιβάλ τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν με τον τρόπο τους για πρώτη φορά να έρθουν σε μια από τις επόμενες ανοιχτές πάντα συνελεύσεις μας. Η πρόσκληση αυτή φέτος έχει ιδιαίτερη κοινωνική σημασία, καθώς θεωρούμε κρισιμότατη αυτή τη στιγμή για συντονισμό των δράσεων μας και για το πώς προχωράμε, μακριά από οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα. . Όσο δύσκολα και αν είναι τα κοινωνικά δεδομένα της ζωής, δεν πρέπει να αισθανόμαστε ανυπεράσπιστοι, έχουμε πολλές κοινωνικές ομάδες και πολλούς συμπολίτες, που μπορούν να μας εμπνεύσουν με την πράξη της ζωής τους και τις ιδέες τους

  Μην ξεχνάμε πως κάποιοι ακόμη ονειρεύονται και τα όνειρά τους κάποιους φοβίζουν. Θα τους φοβίσουμε μόνο αν είμαστε πολλοί ες. Σας περιμένουμε όλους –ες, γιατί

  Στη βαρβαρότητα αντιστεκόμαστε με αλληλεγγύη

  Να σημειώσουμε πως οι συνελεύσεις μας γίνονται κάθε Δευτέρα στις 21:00

  http://www.stekichania.gr/

  • 3η ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ on 01/06/2012 at 02:06

  3η ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ
  ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ

  Σε καιρούς κρίσης όπου η ανεργία, η ανέχεια και η εξαθλίωση γίνονται καθημερινότητα, τα συσσίτια γίνονται δυστυχώς πιο αναγκαία από άλλες εποχές. Η υποστήριξή τους είναι έμπρακτη αλληλεγγύη.
  Το Δεκέμβρη που μας πέρασε, διοργανώθηκε από το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών η 3η έκθεση Εικαστικών Καλλιτεχνών όπου 85 καλλιτέχνες πρόσφεραν 92 έργα τους τα οποία διατέθηκαν, μετά από κλήρωση ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους, σε 61 συμπολίτες μας στην τιμή των 100€ έκαστο. Τα χρήματα που μαζεύτηκαν παραδόθηκαν στο συσσίτιο της Σπλάντζιας και στο Κυριακάτικο συσσίτιο του Στεκιού, για τις καθημερινές ανάγκες σε τροφή περίπου 200 συνανθρώπων μας.
  Χωρίς τη συμμετοχή όλων των παραπάνω τίποτα δεν θα μπορούσε να γίνει. Αποδείχτηκε, για άλλη μια φορά, ότι ενεργώντας συλλογικά μπορούμε να πετύχουμε μικρές και μεγάλες νίκες, μπορούμε να αντιπαλέψουμε τη βαρβαρότητα που μας επιτίθεται.

  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ – ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
  Χατζημιχάλη Νταλιάνη 5, Σπλάντζια
  http://www.stekichania.gr

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.