Πορεία αλληλεγγύης στους 300 εργατες-μεταναστες απεργους πεινας την Παρασκευή 25/2 στις 7:00μμ-πλ.αγορας Χανίων

Πορεία αλληλεγγύης στους 300 εργατες-μεταναστες απεργους πεινας την Παρασκευή 25/2 στις 7:00μμ-πλ.αγορας Χανίων

Καλέσματα :

Χανιά :παρεμβάσεις-δράσεις αλληλεγγύης στους 300 εργατες-μεταναστες απεργους πεινας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από τη συνάντηση των αλληλέγγυων που έγινε τη Δευτέρα 21/02/2011 στο εργατικό κέντρο Χανίων αποφασίστηκαν οι παρακάτω παρεμβάσεις-δράσεις:

1. Παρέμβαση στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Τρίτης 22/02.
2. Παρέμβαση στο πανεργατικό συλλαλητήριο της Τετάρτης 23/02 με ομιλίες, κείμενα, κοινό πανό και συλλογή υπογραφών συμπαράστασης-αλληλεγγύης.
3. Πορεία αλληλεγγύης την Παρασκευή 25/2 στις 7:00μμ
4. Θα συνεχίσει να στήνεται κάθε απόγευμα 6:00 μικροφωνική στην αγορά, να μοιράζονται κείμενα που, μεταξύ των άλλων, θα καλούν σε πορεία την Παρασκευή 25/2 στις 7:00μμ. Θα συνεχίσει επίσης η συλλογή υπογραφών συμπαράστασης-αλληλεγγύης.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

Αλληλέγγυοι-ες


  • Οι μετανάστες απεργοί πείνας πέρασαν τις 30 μέρες απεργίας.

Ο αγώνας τους στοχεύει στην ικανοποίηση δίκαιων αιτημάτων των μεταναστών που εργάζονται και ζουν στην πατρίδα μας. Πρόκειται για τους πιο σκληρά εκμεταλλευόμενους εργαζόμενους. Τόσα χρόνια αποτελούσαν πειραματόζωα για τις συνθήκες εργασίας που προετοίμαζαν για όλους εμάς, τους έλληνες. Χαμηλόμισθοι, ανασφάλιστοι, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, άνθρωποι “λαθραίοι”, φαντάσματα, όμηροι μιας ευρώπης φρούριο, με το κεφάλι σκυμμένο.  Ως εδώ!
Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας, ειδικά σήμερα στις συνθήκες κρίσης που τα εργασιακά δικαιώματα έχουν μπεί στο στόχαστρο.
Η κυβέρνηση ακολουθεί την τακτική του διαίρει και βασίλευε. Θεωρεί ότι το να αποκτήσουν κάποια από τα ελάχιστα δικαιώματα που έχουν απομείνει για τους έλληνες εργαζόμενους θα δημιουργήσει καθεστώς εξαίρεσης. Είναι αδιέξοδο: δεν μπορεί να υπάρχει ελπίδα σε μία κοινωνία που θεωρεί εξαίρεση το να πάψουν κάποιοι να εργάζονται και να ζουν σα δούλοι. Είναι υποκρισία: η στοιχειώδης κοινωνική δικαιοσύνη επιβάλλει τη νομιμοποίηση των μεταναστών εργατών και την παύση των ποινικών και γραφειοκρατικών διώξεών τους – εκτός αν ο τρόπος που ζουν και εργάζονται είναι ότι εξαγγέλλει και για την πλειονότητα των υπόλοιπων εργαζομένων ως μέλλον. Είναι επικίνδυνη: επειδή για να μη φανεί ότι κάνει πίσω και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων μεταναστών διακινδυνεύει ανθρώπινες ζωές.

Καλούμε την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/2 σε ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
19:00 στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

για να εκφράσουμε τη στήριξή μας στον αγώνα τους και στη ανάγκη να νικήσουν – είναι και δικός μας αγώνας: για την αξιοπρέπεια των εργαζομένων και για τα θεμελιώδη πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα μας.

Κοινωνικό στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων

  • Χθες το απόγευμα, μέλη του ΦΜΚ πραγματοποίησαν παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων, υπέρ της πανελλαδικής απεργίας πείνας των 300 μεταναστών εργατών, οι οποίοι αργοσβήνουν στην 31η πλέον μέρα του σκληρού αγώνα τους.

Η παρέμβασή μας βέβαια άλλο σκοπό δεν είχε από το να επιστήσουμε την προσοχή στους δημοτικούς συμβούλους της πόλης, στην οποία ζει και εργάζεται η πλειοψηφία των αγωνιζόμενων μεταναστών, ότι θα έχουν τεράστια ευθύνη αν δεν κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση, η οποία οδηγεί τους απεργούς σε βέβαιο θάνατο με την αδιαλλαξία της. Ένα ψήφισμα του δήμου Χανίων δεν είναι αρκετό δεδομένου του ότι η μεγάλη πλειοψηφία των απεργών ζει και εργάζεται στο νομό Χανίων. Δεν είναι αρκετό διότι οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι βρίσκονταν στο πλευρό των 15 μεταναστών απεργών πείνας του 2008, θυμούνται πολύ καλά τον σημερινό δήμαρχο κ. Σκουλάκη, από την θέση τότε του βουλευτή Χανίων, να τάσσεται πρώτος αναφανδόν στο πλευρό των 15, με επερωτήσεις στη Βουλή και δηλώσεις κόλαφο για την αδιαλλαξία της κυβέρνησης της ΝΔ.

Βέβαια ανάλογη στάση είχε επιδείξει τότε ακόμα και ο σημερινός πρωθυπουργός, τασσόμενος υπέρ της δικαιοσύνης έναντι της νόμιμης αδικίας, μέσα από την «προσωπικό κόμβο» του υπό τον πηχαίο τίτλο: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ». Ένας λόγος παραπάνω, μια παραπάνω απαίτηση λοιπόν από τους δημοτικούς άρχοντες να μεταφέρουν την φωνή των απεργών στα κέντρα των αποφάσεων, πριν είναι πολύ αργά. Αυτό περιμένουν και απαιτούν οι μελλοθάνατοι από εκείνους, που τότε κοιτούσαν στα μάτια τους συντρόφους τους και τους χτυπούσαν την πλάτη για κουράγιο, τους ίδιους δηλ. που σήμερα διοικούν την πόλη, στην οποία οι σημερινοί απεργοί έχουν ριζώσει και βοηθήσει να προκόψει με τον ιδρώτα και τους αγώνες τους για ισότητα και αξιοπρέπεια.

Η κοινωνία των Χανίων τώρα θα πρέπει να δείξει την αλληλεγγύη της και να απαιτήσει τη δικαίωση των αγωνιζομένων για αξιοπρέπεια συμπολιτών μας. Ο αγώνας αυτός είναι αγώνας για ισότιμη συνύπαρξη, για ίσα δικαιώματα, για ενότητα στις διεκδικήσεις.

Όλοι και όλες να βρεθούμε στην συγκέντρωση αύριο Παρασκευή 25/2 το απόγευμα στις 7:00μμ στην Πλατεία της Αγοράς.

Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης