Οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης για το Αποπηγάδι, στα Παλαιά Ρούματα.

Με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στα Παλαιά Ρούματα, η γενική συνέλευση που είχε καλέσει η πρωτοβουλία κατοίκων Σπίνας, Φλώρια, Παλαιά Ρούματα και Σέμπρωνα.
Έπειτα από την προβολή βίντεο με τις πρόσφατες συλλήψεις 14 πολιτών στο Αποπηγάδι και αποσπασμάτων από τις δηλώσεις-δεσμεύσεις των βουλευτών επί του θέματος σε προηγούμενη γενική συνέλευση στον Άναβο το καλοκαίρι, ακολούθησαν τοποθετήσεις και πολύωρη συζήτηση.
Σημαντικό κρίνουμε τον χαιρετισμό του αρχιεπισκόπου Κισάμου και Σελίνου και τη δήλωση διά του εκπροσώπου του, ότι συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματα μας και θα ότι βρίσκεται σε κάθε περίπτωση στο πλευρό μας, αφού αντιλαμβάνεται πλήρως το μέγεθος του “σκανδάλου”, με το επικείμενο “ξεπούλημα” των βουνοκορφών και των συνόρων της πατρίδας μας.
Απ’ όλους τους συμμετέχοντες στη γενική συνέλευση καταγγέλθηκε η προκλητική, για μια ακόμα φορά, χρήση των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, με τις συλλήψεις των 14 πολιτών, για την προάσπιση των συμφερόντων των πολυεθνικών, όπως και η συνεχιζόμενη-μετά τις συλλήψεις- παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή της Σπίνας, που γεννά πολλά ερωτηματικά.
Στη συνέλευση πάρθηκε ομόφωνη απόφαση για την ακύρωση όλων των αδιαφανών και διάτρητων διοικητικών πράξεων που αφορούν το Αποπηγάδι, από όπου και αν έχουν γίνει, από το δασαρχείο, την νομαρχία, την περιφέρεια, την ΡΑΕ , τα υπουργεία και την αρχή των διαδικασιών από μηδενική βάση, με πλήρη ενημέρωση και διαφάνεια σε ένα ευρύ διάλογο, με καθοριστική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στις όποιες αποφάσεις. Σε περίπτωση δε της μη αποδοχής του δίκαιου αιτήματος μας από την πολιτεία, αποφασίστηκε η συνέχιση του αγώνα μέχρι την πλήρη δικαίωση του.
Επίσης αποφασίστηκε το κάλεσμα σε όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες, για μαζική συμμετοχή-συμπαράσταση, στην συνάντηση με τον κύριο περιφερειάρχη που θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου στον τοπικό τύπο, την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου στα Χανιά.
Γιατί η υπόθεση “Αποπηγάδι” αφορά όλους μας και όχι μόνο τους ιδιοκτήτες της γης του. Αφορά το δικαίωμα στις περιουσίες μας, όπου κι αν βρίσκονται αυτές, αφορά τα νερά μας, τον αέρα μας, τα βουνά μας, τα δάση μας, το μέλλον του τόπου μας.

Πρωτοβουλία κατοίκων Σπίνας, Φλωρίων, Παλαιών Ρουμάτων και Σέμπρωνα.

πηγή : http://www.kandanos.eu/node/887

( +  ) προσθήκη στο ημερολόγιο

(+) προσθήκη στο κεντρικό θέμα