Εισαγγελέας & δήμος ζητούν την άμεση απομάκρυνση των τσιγγάνων από τον καταυλισμό Ν.Αλικαρνασσού

Πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής αναμένεται να αρχίσουν να επιδίδονται στους τσιγγάνους της Ν. Αλικαρνασσού, οι οποίοι εισέπραξαν δάνεια για την αγορά κατοικίας, και δεν έχουν εγκαταλείψει ακόμα τον καταυλισμό.

Σε πολεμικό κλίμα τέθηκε χθες το θέμα της άμεσης απομάκρυνσης των τσιγγάνων που έχουν εισπράξει δάνεια για να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό, στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης, που συγκάλεσε ο δήμος Ν.Αλικαρνασσού, με την συμμετοχή του Εισαγγελέα Ηρακλείου, βουλευτών, και όλων των εμπλεκομένων φορέων. Από την πλευρά του ο Εισαγγελέας διαμήνυσε σε όλους όσοι εισέπραξαν δάνεια, ότι θα επιδοθούν πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής, προκειμένου να αποχωρήσουν, όπως άλλωστε είχαν δεσμευτεί. Η απόφαση αυτή, είναι ταυτόσημη, με αυτή του δήμου Ν.Αλικαρνασσού, που ισχυρίζεται ότι μετά την χορήγηση στεγαστικών δανείων ύψους 60 χιλ ευρώ δεν νομιμοποιούνται οι τσιγγάνοι σε αυτή τη θέση.(πηγή :http://www.patris.gr/articles/161099/97914)

  • ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ

“Η λειτουργία των μηχανισμών καταστολής συνεπικουρούμενη από
συνεργασίες με δικαστικές αρχές, ντόπιους παράγοντες εξουσίας και ΜΜΕ και υπό τη ναζιστικής έμπνευσης αρχής της περιβόητης “συλλογικής ευθύνης”, πρωταγωνιστεί ως βασικός εχθρός συνολικά της κοινωνίας, των δικαιωμάτων της και των ελευθεριών της.
Σήμερα η “συλλογική ευθύνη” εφαρμόστηκε στην κοινωνική ομάδα των τσιγγάνων, αύριο μπορεί να είναι η οποιαδήποτε κοινωνική ή πολιτική ομάδα που προβάλει αντιστάσεις ή έχει διαφορετική κουλτούρα.

Η καταστολή επιβάλλεται είτε γιατί κάποιος δεν υιοθετεί τις κυρίαρχες πολιτισμικές επιλογές και επιμένει στην δική του κουλτούρα και διαφέρει, είτε ο στόχος κάλλιστα μπορεί να περάσει και σε αυτούς που παλεύουν και αντιστέκονται διαφορετικά.

Είναι στιγμές της κρατικής βίας που τις έχουμε ξαναδεί και επιβεβαιώνουν πλήρως την αντικοινωνική και εχθρική παρουσία των κατασταλτικών μηχανισμών προς την κοινωνία.
Είναι στιγμές που αποκαλύπτουν την όξυνση της κρατικής βίας εναντίoν της κοινωνίας, είμαστε σε εποχές γενικευμένης φτώχειας και άλλων προβλημάτων και το σύστημα θα αμυνθεί ασκωντας βία, κάνοντας ασκήσεις τρομοκράτησης που θα έχουν στόχο του, ολους μας.

Έχει γίνει πολύ κοινότυπο αλλά πλέον κοινότυπες είναι και οι ρατσιστικές επιθέσεις και γενικά η κρατική βία που δέχονται κοινωνικές και πολιτικές ομάδες, έτσι (ξανά)καταθέτουμε τον πασίγνωστο στίχο του Μπρέχτ που επιμένει σε κάθε εποχή να είναι επίκαιρος.”


“Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους,
δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος.
Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα,
γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους,
ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος.
Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό,
δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός.
Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα,
αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου …”

Μπέρτολ Μπρεχτ

C@.